Nişan Niltolun nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
şekerim ben tekirdağlıyım, eşimde rizeli... adetlerimiz aynı gibi olduğundan sorun olmadı herşey karşılıklı yapıldı... bizde nişanda bu kadar ayrıntılı bohça yaptıldı ve bitti düğünde yok bizde ve erkek tarafında...
sadece isteme akşamı sözümüzde yapıldı ozaman sadece gelin ve damat karşılıklı birbirlerine verir oda basit birşeydir... (havlu, parfüm, iç çamaşırı, gömlek, terlik, süveter, tülbent) gibi sadece erkek ve kız verir birbirine ama nişanda her iki taraf detaylı ve ailece herkese yapılır büyüklere de tabi...

hım anladım canım benımde bıldıgım soz nısan dugun hepsınde yapılıyo valla bı tanesı bayabı ayrıntılı oluyo ama hangısınde hangısı oluyodu tam hatrlamıyorum annem bılır yaparlar artık:) ama yanı sızdede sadece bı kere bole detaylı bohca yapıldııysa benım bılgıdım bızdede ole olck aman ya ne zor ısler yaa yazık valla kızında erkegınde annelerıne sıkıntıyı onlar cekıcekler bnse araya gırerım bumu eksık sumu eksık der bohca hazırlanırken annemın sıtresıne sıtres katarım artık annemı sevıyorm yaaaaaaaa:asigim:

hım anladım canım benımde bıldıgım soz nısan dugun hepsınde yapılıyo valla bı tanesı bayabı ayrıntılı oluyo ama hangısınde hangısı oluyodu tam hatrlamıyorum annem bılır yaparlar artık:) ama yanı sızdede sadece bı kere bole detaylı bohca yapıldııysa benım bılgıdım bızdede ole olck aman ya ne zor ısler yaa yazık valla kızında erkegınde annelerıne sıkıntıyı onlar cekıcekler bnse araya gırerım bumu eksık sumu eksık der bohca hazırlanırken annemın sıtresıne sıtres katarım artık annemı sevıyorm yaaaaaaaa:asigim:

şekerim valla ben kıyafetlerimizi eşimle biz halletik diğerlerinide annemle ben halletik. sanada kolay gelsin, herşey gönlünce olsun

vallahi hepsi harikaydı bakmaya doyamadım ,kendi nişanım bohçalarım geldi aklıma ,
biz damat evine 2 valizle gitmiştik ,hemen hemen bizimde bu kadar vardı ,ayrıca benim bohçamda yatak örtüsü bile vardı yani,yuh bile diyen olmuştu ama vardı ,eşim trakyalı adetleri böyleydi ,yani zaten alışverişe beraber gitmiştik hepsini ben seçmiştim,şimdi hepsi kullanılıyor bohçalar bile dekoratif örtü niyetine kullanılıyor..
bence büyüklere yapılanlarda hatır gönül işi ,saygı göstergesi..
allah ağız tadınızı bozmasın..

vallahi hepsi harikaydı bakmaya doyamadım ,kendi nişanım bohçalarım geldi aklıma ,
biz damat evine 2 valizle gitmiştik ,hemen hemen bizimde bu kadar vardı ,ayrıca benim bohçamda yatak örtüsü bile vardı yani,yuh bile diyen olmuştu ama vardı ,eşim trakyalı adetleri böyleydi ,yani zaten alışverişe beraber gitmiştik hepsini ben seçmiştim,şimdi hepsi kullanılıyor bohçalar bile dekoratif örtü niyetine kullanılıyor..
bence büyüklere yapılanlarda hatır gönül işi ,saygı göstergesi..
allah ağız tadınızı bozmasın..

tatlım ne güzel yazmışsın Allah razı olsun ya. millete anlatamıyorum kınayan bile var neden bu kadar yaptınız diye adet diyorum saçma diyorlar. aynen bende şimdi hepsini kullanıyorum... büyüklerde çok mutlu oldular sevindiler ve ben çok mutluyum yaptığım için... sanada mutluluklar tatlım

tatlım ne güzel yazmışsın Allah razı olsun ya. millete anlatamıyorum kınayan bile var neden bu kadar yaptınız diye adet diyorum saçma diyorlar. aynen bende şimdi hepsini kullanıyorum... büyüklerde çok mutlu oldular sevindiler ve ben çok mutluyum yaptığım için... sanada mutluluklar tatlım

Olsun canım bakma sen millete gene sen kullanıyorsun zaten gerisi milleti ilgilendırmez istemişsin özenmişsin yapmışsın çokta güzel olmuş..Güle güle kullan heryeşini mutlulukla opuyorumnanaktan

ya bunlar çok gusel ama erkek tarafının bohcasına ne konur ve erkek tarafından gelecek bohcada nlr olur??? :S

ya bunlar çok gusel ama erkek tarafının bohcasına ne konur ve erkek tarafından gelecek bohcada nlr olur??? :S

tatlım resimlere dikkatli bakarsan ben açıklamalı birşekilde üstlerine yazmıştım...

siz iki taraf beraber mi yaptınız nişan alışverişini.?sizin verdiklerinizde de,onların getirdiklerindede gömlekler paksoy,çamaşırlar dagi.tesadüf mü yoksa?allah mutluluğunuzu daim etsin.

siz iki taraf beraber mi yaptınız nişan alışverişini.?sizin verdiklerinizde de,onların getirdiklerindede gömlekler paksoy,çamaşırlar dagi.tesadüf mü yoksa?allah mutluluğunuzu daim etsin.

Canım çok dikkatlisin hemen hemen öyle diyebiliriz eşimle ben koşusturdum hepsi aynı hak geçmesin diye...

merhaba bende yeni kaynana namzedi kızımı istemeye gelecekler yani sanırım birkaç aya kadar yani biz ne zaman tamam dersek fakat hiç adet gelenek bilmiyorum:kedi: eşim izmirli damat konyalı bn mersinde yaşıyorum şimdi hangi gelenek ve adete göre hazırlık yapıcaz bilemiyorum bilen varsa yardım talep ediyorum

el kremi almadık traş makinesini almadım adet değil bizde diğer parfüm traş köpüğü aldım

merhaba bende yeni kaynana namzedi kızımı istemeye gelecekler yani sanırım birkaç aya kadar yani biz ne zaman tamam dersek fakat hiç adet gelenek bilmiyorum:kedi: eşim izmirli damat konyalı bn mersinde yaşıyorum şimdi hangi gelenek ve adete göre hazırlık yapıcaz bilemiyorum bilen varsa yardım talep ediyorum

canım öncelikle çok geç cevap verdiğim için kusura bakma bayadır işlerden girmek nasip olmadı... bence sen hangisini yapmak istersen yap bütçene göre olabilir evde olabilir yada hevesli olarak hepsini yapmak istersin... benim annem bir kere oluyor dedi ne bulduysa koydu adet madet demedi... siz bildiğiniz gibi yapın derim.

kafatnlı gb nişan bohçana bayıldım canım ya gördüğüm en güzel bohçalardan biri..:nazar:

nitolcümm süperr vallahii sırf yorum yazmak için ye oldum desem yalan olmaz harika bohçaların bayıldım...:)))bende tekirdağlıım ve bulgar göçmeniimm nasıl özendim anlatamam...bizde atlas(bindallı)gelenei hariç çou aynı bakalım zamanı gelince bende böle güzel olsun isterim herhalde herşeyim..:)tekrar tebrikler mutluuluklarr..:)

çok beğendim bohçanı canım Allah mutluluğunuzu daim etsin
bişey sorucam biz de şubatta nişan alışverişine çıkıyoruz ve ben de pike takımı koyucam hem damada hem de aileye kayınvalidem bana pikocuda beğendirdi 3 tane şu sardırılarak yapılan pike takımlarından ve nişanda onları koyacak ancak ben o tarz bişey koymak istemiyorum senin loyduğun 2 pike takımı da çok hoş çok beğendim ben de o tarz şık şeyler koymak istiyorum nerden alabilirim seninkilerin markası ne?
bir de uzun zaman olmuş ama ne kadara aldın o zaman?
fikir verirsen çok sevinirim tekrar mutluluklar
cevap için şimdiden teşekkürler :)

alınan verilen şeyler gerçekten kullanım amaçlı olmalı bence. seccade takımları hoş. bir de bende görümce bol. biraz hafifletilmiş bohçalar hazırlamayı düşünürüm. Allah güle güle kullandırmak nasip etsin. Allah mesut etsin

kafatnlı gb nişan bohçana bayıldım canım ya gördüğüm en güzel bohçalardan biri..:nazar:

sağol canım darısı başına inşallah daha güzellerini yapar ve alırsın...

nitolcümm süperr vallahii sırf yorum yazmak için ye oldum desem yalan olmaz harika bohçaların bayıldım...:)))bende tekirdağlıım ve bulgar göçmeniimm nasıl özendim anlatamam...bizde atlas(bindallı)gelenei hariç çou aynı bakalım zamanı gelince bende böle güzel olsun isterim herhalde herşeyim..:)tekrar tebrikler mutluuluklarr..:)

öncelikle yazdıkların beni çok mutlu etti canım, inşallah seninde herşey gönlüne göre olur. benimde kökenim bulgaristana dayanıyor ama Atatürk zamanında yenilerden değil yani.
darısı başına canım

kimse kimseye bişey yapmadı.istemedimde zaten.
ben kalktı bu adet sanıyodum çevremdede yok artık,tamamıyla maddiyattan dolayı.
yaşatmak lazım adetleri,geleneği aslında.
bunun için ayrıca tebrik ediyorum seni.
ay sen daha güzel hazırlamışsın demeden geçemeyeceğim..

canım sağol bende elimden geldiğince adetlerimizi sürdürmek istedim ve zevkle yaptım...

çok beğendim bohçanı canım Allah mutluluğunuzu daim etsin
bişey sorucam biz de şubatta nişan alışverişine çıkıyoruz ve ben de pike takımı koyucam hem damada hem de aileye kayınvalidem bana pikocuda beğendirdi 3 tane şu sardırılarak yapılan pike takımlarından ve nişanda onları koyacak ancak ben o tarz bişey koymak istemiyorum senin loyduğun 2 pike takımı da çok hoş çok beğendim ben de o tarz şık şeyler koymak istiyorum nerden alabilirim seninkilerin markası ne?
bir de uzun zaman olmuş ama ne kadara aldın o zaman?
fikir verirsen çok sevinirim tekrar mutluluklar
cevap için şimdiden teşekkürler :)

canım darısı başına... öncelikle damat pike takımını Evkur mağazasından aldım ama fiyat hiç hatırlamıyorum... kayınvalideye olanıda Eminönünden almıştık ama markası aklımda yok açıkcası iyi bir markaydı, fiyatıda unuttum... sende evkur gibi yerlere bakıp alabilirsin...
herşey gönlünce olsun canım....

Back