meraba nil ablacım tüm topiği okudum ve bayıldım size çok güzelsinizve bu konud baya yeteneklisiniz azmedip başarmışsınız :) benmde yardmınıza ihtiyacım vr bi başka topiğe daha yazmıştım onla özet geçeym szede:)
19 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hiç makyaj yapmadım göz kalemi bile sürmezdim sadece bi ruj nemlendirici fln. Bu yıl üniye başladım ve 1 aydır fln yavaştan makyaj yapmaya başladım.
Sanırım buğday tenliyim herkes öyle diyor onuda tam karar veremedim ama size bi kaç resim koyuyorum siz anlarsınız
bronza yakınım ama kışın bazende çok beyaz olurum.Cildim şöle,sivilce sorunum fln pek yok çok nadir çıkar bazen, alnım böle isirik gibi olur sadece,karma cildim sanırım, yanaklarım ve burun kenarları ağız kenarları kuru, alnım burnum ve çenem ise yağlı. Burnumda siyah nokatalar ve pütür pütür.Siyaha yakın koyu kahve saçlıyım(gerçi şuanda günbatımı rengine boyalı ama kahveye döndü oda dip boyam geldi baya) gözlerimde siyaha yakın koyu kahve.Dudaklarım ruj sürmesemde kırmızı durur ve baya kalın
Oval yüzlüyüm ve yanaklarım biraz genişti ama zayıflayınca inceldi:)Göz şeklimi bilmiyorum hafif küçük birazda çekik.Buğdayım ama beyaz olmayı pek sevmiyorum tercihim bronzluk :)karma olduğumu göz önüne alırsak günlük bakım olarak ne önerirsiniz? yüzüme sadece kalem arada far ,rimel ve allık sürdüğümü göz önüne alarak.ben doğal gülsuyu kullanıyorum her sabah ve akşam. ve avonun clear serisi tonik ve garip isimli bşyi daha vr tonikten önce sürülen,bi zararı dokunmadı göz makyajımı silerken o krem gibi olanı kullanıyorum,ama uzun vadede zarar verirse diye avon kullanmak istemiyorum pek?:S cildimn yıpranmaması çok önemli benm için,oyüzden doğal bi bakım arıyorum ama çokda pahalı olmasın malum öğrencym
kuru yerlerimi nemlendirsin,siyah noktaları yok etsin T bölgesinide yağsız yapsın fln öle bişi
Ha bide benm gözümün altında çenemde ve 2 tanede yanağımda olmak üzere orta büyüklkte benlerm var ,seviyorum onları ama zarar görmesnler die hep normal krem yerine güneş koruyucusumu kullansam dahamı iyi olur?
.Allıklarda çok hoşuma gidiyo bazen sürüyorum ama pek beceremiyorum sanırım,bide kaliteli bi allığım yok hepsi çok ucuz eskiden aldığım şeyler 3-4 mlynluk
Pudrada hiç sürmezdim fakat bayramda etrafımdaki insanlara çok özendiğim için
pudra almaya karar verdim ve flormarın pretty compact pudrasını aldım.Satıcı pek ilgili değildi gerçi dedimki bronz bi görünüm versin dedm 193 numarasını aldım pekde bilinçli olmayarak.Rengi denedim biraz koyu oluyor fakat çok güzel ,boynumla fark oluyor sadece oyüzden az sürmem lazım.Bide ışığın altında durduğum vakit böle renk farklılığı varmış gibi oluyor,ki normalde cildim çok düzgün renklidir sivilce sorunumda yok Allaha şükr.Pudrayıda sürekli değil arda sırada sürmek istiyorum ama içindeki süngerle sürmeyi beceremiyorum ışık altında dalgalı duruyor,fırçamı almalıyım sizce nasıl sürüym az şekilde?çok sürünce maske etkisi yaratıyor bide pudraya netten bakarsanız sevinirm.Flormar pretty compact 193 nolu.Pıdra sürmek istediğim vakit bununla günlük bronz bi makyajı nasıl yapmalıyım ???
of valla rahattım şmdye kadar bu makyaj işi çok kafamı karıştırdı oyzden vazgeçtm pudradan arada sırada sürcem bari doğru sürüyüm die soruyorum bunu :)
şu günlük bakım işi daha öenmli benm için aslında,bide daha gencim bebek gibi cildim var 30 yaşıma geldiğimde suratım kırışsın istemiyorum makyajdan.
birde allık istiyorum ama pudranın üstüne değil günlük kullanmak için direk tenime ?böle sağlıklı bi günlük bronzluk veren allık olarak ne önerirsiniz doğal durucak bide,pastel ve flormarın terracota allıkları mesela olablrmi?yanaklarım biraz geniş ince dursun istiyorum,oyüzden bronzluk veren istiyorum daha canlı ve zayıf gösteriyor...bunların ucuz olmasıda öenmli tabi ama çokda kalitesiz olmasın :) bide yani belli belirsizde olmasın abartıda olmasın .Günlük makyajımda pudra sürmek istemyrm yani kalem ve allık sürüp çıkıyım bronz oluym ama maske gibide durmasın :) Sıkıştırılmış pudrayada fırçayla sür derseniz fırça alıcam?
ay çok soru sordum ama kafam çok karışıktı kusura bakmayın nolur şimdiden teşekkürler inanım çok yardımcı olcaksınız bana bunların cevabını alabilirsem
resimde koydum size mesela mavili resimde yüzümde 0makyaj.