• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikahtan 8 ay sonra dugun

otrivine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
58
17
88
Selam kizlar, 6 yillik erkek arkadasim ile nisanlandim, yurtdisinda yasiyoruz. Biz nikahi hizli yapmak istiyoruz zira nisanlimla evlenince bana kalici oturma izni verilecek ve yasadigim ulkenin vatandasligina bir adim daha yaklasacagim.

Ama su anda ne isten izin ne de maddi acidan dugun yapmaya musait degiliz ve guzel bir sey planlamak icin en az 1 yil lazim. Ailem de bana katiliyor ve resmi nikahi bu yil dugunu seneye yapma fikrini destekliyorlar. Ancak benim merak ettigim bu insanlar tarafindan normal karsilanir mi? Vize veya tayin sebebiyle erken nikah kiyan cok duyuyorum ama arayi fazla sogutmuyorlar en fazla 3 ay. Benim gibi nikahi erken yapanlar bunu acikca herkese soyluyorlar mi?

Bir de dugunde sembolik nikah kiymak mumkun mudur?

Son düzenleme:
Bizim tanidik nikah yapti hollanda icin. 2 sene gecti gidemedi adam mi salladi artik bilemiyorum. Boşandi. Herkes boşandi gozuyle bakti sonra. O da adami 3 ayda tanidi nikah kiydi. Guveniyorsaniz kiyin nikahi. Herkesin bilmesine de gerek yok.
Kacan bir arkadas vardi nikah kiymişlar kimsenin haberi yok. Konustular nikah yetkilisiyle bir nikah daha kiyildi

Bizim tanidik nikah yapti hollanda icin. 2 sene gecti gidemedi adam mi salladi artik bilemiyorum. Boşandi. Herkes boşandi gozuyle bakti sonra. O da adami 3 ayda tanidi nikah kiydi. Guveniyorsaniz kiyin nikahi. Herkesin bilmesine de gerek yok.
Kacan bir arkadas vardi nikah kiymişlar kimsenin haberi yok. Konustular nikah yetkilisiyle bir nikah daha kiyildi
Ya biz zaten birlikte yasiyoruz, bulundugumuz ulkede cok normal bir sey hatta ilk birlikte yasamayani garipsiyorlar... Ama evlenince rahatlayacagiz tabii sonucta benim ailem Turk her ne kadar annem babam benim kararlarima saygi duysalar da. Yani bizim icin resmi nikah formaliteden ibaret, asil onemli olan dugun o da askimizi tum sevdiklerimize duyurmak ve toplumsal kabul icin...

Ya biz zaten birlikte yasiyoruz, bulundugumuz ulkede cok normal bir sey hatta ilk birlikte yasamayani garipsiyorlar... Ama evlenince rahatlayacagiz tabii sonucta benim ailem Turk her ne kadar annem babam benim kararlarima saygi duysalar da. Yani bizim icin resmi nikah formaliteden ibaret, asil onemli olan dugun o da askimizi tum sevdiklerimize duyurmak ve toplumsal kabul icin...

Kıyın gitsin o halde

Selam kizlar, 6 yillik erkek arkadasim ile nisanlandim, yurtdisinda yasiyoruz. Biz nikahi hizli yapmak istiyoruz zira nisanlimla evlenince bana kalici oturma izni verilecek ve yasadigim ulkenin vatandasligina bir adim daha yaklasacagim.

Ama su anda ne isten izin ne de maddi acidan dugun yapmaya musait degiliz ve guzel bir sey planlamak icin en az 1 yil lazim. Ailem de bana katiliyor ve resmi nikahi bu yil dugunu seneye yapma fikrini destekliyorlar. Ancak benim merak ettigim bu insanlar tarafindan normal karsilanir mi? Vize veya tayin sebebiyle erken nikah kiyan cok duyuyorum ama arayi fazla sogutmuyorlar en fazla 3 ay. Benim gibi nikahi erken yapanlar bunu acikca herkese soyluyorlar mi?

Bir de dugunde sembolik nikah kiymak mumkun mudur?
Bizimde evimizin işlemlerinden dolayı düğünümüz nikahtan 5 ay sonra oldu. Ben bu 5 ayda hayatıma babamların evinde nişanlı olarak devam ettim. :KK48: Etraftan kimsenin bişey dediği yok kimseyide ilgilendirmez. Düğünde sembolik nikah yapılıyor bu arada.

İnsanları boşverin kendinizi düşünün . Boş yere zora girmeyin içinize sine sine yapın her şeyinizi . Borçla harçla daha sonra siz uğraşacaksınız ne gerek var tadınızı kaçırmaya . Benim de nikahım önce oldu hatta 16 ay sonra düğünüm oldu 😂 ailem ilk başta vızırdadı ama biz ne zaman uygun olursak o zaman düğün olacak dedim ve istediğim tarihte oldu 😂

Zaten birlikte yasiyorsunuz resmi nikah formalite ise neden bu kadar takıntı yaptin ki acep atacağın bir imza... :KK69:

Olacağı zaman nikah tazeleye bilirsiniz. Rica edersiniz ve kimse duymaz sizde söylemeyin kimseye

Bana aşırı anormal geliyor. Nikahı kıy, beraber yaşamaya basla. Düğüne ne gerek var.

Kıyın nikahı gitsin. Kim nerden bilecek?
Doğru anladıysam: ailen TRde, sen nişanlinla yurtdışında yaşıyorsun ve süresiz oturumun yok.
Bu şartlar altında ben dünden kıymıştım bile nikahimi.
Düğün TRde olacak galiba...eğer TRde düğün olacaksa yurtdışında nikahı kiyin ve seneye TRde yapin düğünü.

Benim bir tanıdığım nikahlarını kıydılar. 1 sene beraber para biriktirip hazırlık yaptılar. Sonra da düğünlerini yaptılar. Kimse garipsemedi çünkü herşeylerini kendileri yardımsız yaptılar. Bizler de takdir ettik.

Back