• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nıkahta toplanan paralar

ikoloji

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
187
-12
641
İstanbul
kızlar nıkahımız benım yasadıgım sehırde olacak dugun nısanlımın memleketınde.. nıkahta toplanan paraları kız tarafı harcamalar ıcın alabılır mı? annem nıkahta toplananı tutulacak araba ve senın eksıklerın ıcın kullanacagım dıyor bı sey de dıyemıyorum bugunlerde cok kavga edıyoruz..sen hep o tarafı dusunuyorsun dıyor..sordugum kısılerde dıyor ki nişan yapmadığınız için nikahta toplanan parayı kız tarafı harcamalar ıcın alabılır..siz ne dusunuyorsunuz???

o arabaylada sadece dayımlar gelecek cocukları ve babam..nısanlım araba tutulmasına gerek yok onlar gelecekse kendı arabalarıyla gelsın demıstı bu yuzden ona acmadım araba tutma konusunu

cnm erkek tarafı bizim diyip kapabilir.....ki nişan yapıp onlardan takı almadıysanız da almaya hakkınız var ama müstakbel eşinle önceden mutlaka konuş yoksa en güzel günün mahvolur....eğer karşı taraf açık gözse ki düğün günü asla oynarken falan diye tutmaları için erkek tarafına asla!!!!!!!!!!!!!!!! altınlarını verme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

canım nısan yapmadık sözümde bılezık takmıslardı sadece...yanı alır mı kız tarafı nıkahta toplananı boyle bır durumda?

ne demek nişanlın öyle dedi :53: bizim komşu kız tarafı kendi memleketinde özel düğün istedi diye kına gecesinden sonra düğüne giderken ki kızın anne babası öncen gitti yol masraflarını onlar karşıladı:49: cnm ona gerek yok ne demek nişanlın ailenin gözüne girmek için tamam canım diyeceğine bunu demeside gözünü aç kızım demek bence:50:

ya olur mu öyle şeey.. ne demek eksikleri tamamlıcaz... öyle şey olurmu.. bu paraya güvenerek mi alcanız ekskleri.. aslaa olmaz.. valla ben erkek tarafı olsam size laf ederim.. nişan düğün farketmez hepsi gelin damada kalır ya.aileler nie böyle yapıo anlamıom.. erkek tarafından niye herşeyi bekliosunuz ya.. erkek tarafından bişeyler bekliosunuz ama siz napıcaksınız..ben anlamıom böyle kız tarafı adetlerini.. bence annenin sölemi çok yanlış. bnm annem olsa aslaaaaa... ki yapmıoda.. her anne babanın görevi vardır... bilmiom valla bana göre çok ters.. bizde nişanda takı olmaz ama kız tarafı olarak çamaşır bulaşık yatak odası ıvırzıvır herşeyde alınır.. ben sevmiom böyle şeyleri... eğer böyle bişey olursa erkek tarafıyla tartışırsan daha mı iyi o güzel gününde.. o para sizin ikinizin ihtiyaçları için harcanır

aileler önceden başka birşey konuşmadıysa kesinlikle o para gelin ve damadın.. ne senin ailen alıp kullanabilir ne de onun ailesi.. zor durumda olan bir taraf varsa anlaşılabilir tabiki..

arkadasım bencede olmaz böyle bırsey dayınlar babanlar gıdecekse erkek tarafı ıncelık yapmıyorsa helekı eşin olacak ınsan yapmıyorsa önce gözünü 4 ac ama para o ailelere verılmez anne babanın görevi evlatlarını hayırla sağlıkla evlendırmek bence olmamalı öyle sey masraf yapmayın ozmn elınızde olanla evlenın kımse demıyorkı kıza ceyızınde ılla sunlar olacak dıye bır kac sey eksık olsun bence ama huzur olsun.

cnm sözde zaten alt üst 1 bilezik takar erkek tarafı bizde kız ailesi birşey takmaz söz de!!!! çünkü söz kız tarafı yapar ama takı takar erkek tarafı sadece bu arada biz batı karadenizliyiz sizin oraları neredir adet nedir bilmiyorum ama alabilirsiniz ama şuda var eğer erkek tarafı vermek istemezde yinede alırsanız kimse olanı biteni bilmediğinden siz kötü olursunuz bu yüzden altınlarınızdan verebilirsiniz ki nitekim ark.ım heryerde erkek tarafı alıyor rezil olmayalım diye takı merasiminden sonra odaya geçtiklerinde hemen çeyreklerini annesine vermişti....

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/474588-olsaniz-yapardiniz.html

konunu okudumda gerçekten gözünü aç kaynana konusunda:6: hacı hoca ilerine inanıyor olması bile çok cin olduğunu gösteriyor.....(konu dışı oldu ama ne bilim yazmak istedim özür)

Son düzenleme:
cnm sözde zaten alt üst 1 bilezik takar erkek tarafı bizde kız ailesi birşey takmaz söz de!!!! çünkü söz kız tarafı yapar ama takı takar erkek tarafı sadece bu arada biz batı karadenizliyiz sizin oraları neredir adet nedir bilmiyorum ama alabilirsiniz ama şuda var eğer erkek tarafı vermek istemezde yinede alırsanız kimse olanı biteni bilmediğinden siz kötü olursunuz bu yüzden altınlarınızdan verebilirsiniz ki nitekim ark.ım heryerde erkek tarafı alıyor rezil olmayalım diye takı merasiminden sonra odaya geçtiklerinde hemen çeyreklerini annesine vermişti....

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/474588-olsaniz-yapardiniz.html

konunu okudumda gerçekten gözünü aç kaynana konusunda:6: hacı hoca ilerine inanıyor olması bile çok cin olduğunu gösteriyor.....(konu dışı oldu ama ne bilim yazmak istedim özür)

Sagol canım tavsıyelerın ıcın ... ama araba konusunda ben de nısanlıma hak verıyorum ınan her sey onun ustunde onların o tarafta erkek kendı kalabalıgını getırır kız tarafı da kendı kalabalıgını..bu farklılıktan dolayı da tuhaf gelıyor ona..kaynana konusunda aynı fıkırdeyız merak etme

Sagol canım tavsıyelerın ıcın ... ama araba konusunda ben de nısanlıma hak verıyorum ınan her sey onun ustunde onların o tarafta erkek kendı kalabalıgını getırır kız tarafı da kendı kalabalıgını..bu farklılıktan dolayı da tuhaf gelıyor ona..kaynana konusunda aynı fıkırdeyız merak etme

olurmu ya nerde olursa olsun takılan takıalr sizindir yok kız tarafınn yok erkk tarafınn asla söz konusu bile olaamz geelceğinz onlar ilerde ev araba alma durumnda satablrsnz..ben asla ne aileme nede karşı aileye tek çeyrek dahi vermm ki bizimkilrde öyle düşnmyr..ev alınca bozdurrusnz diyo annem hatta..ayrıca araba tutmyı da erkek tarafı yapar misal otobüs vs..tutr kız tarafndn herks rahatlkla geelblsn diye..böyle şeylr eskide kaldı altınlrınızı hiç bi tarafada vermeyn bozdurmyn asla..

burada önemli olan bir noktada nişanlının memleketinde yapılacak düğünün altınlarının ne olacağı? eğer onları kayınvalidenler alacaksa annen bence bir nebze haklı, hem memleketinizdeki nikaha senin akrabaların, arkadaşların gelecek takılarını takacaklar hem de sonuçta annen bu takılarla senin eksiklerini alacağını söylemiş. gerçi bence hem düğünde hem nikahta takıları size bırakmalılar tabii ki, ama eğer düğünde öyle olmayacaksa erkek tarafı alır diye tutturulacaksa, herkes kendi memleketinde takılanı alır o zaman diyebilirsiniz.

Back