• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah var, düğün olacakı, AYRILMA NOKTASINDAYIZ:(

allmylife

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
134
4
316
Kırıkkale
arkdaşlar çok kötü durumdayım:( derdime derman olursanız sevinirim:25:

eşimin ailesi kendisine ev ve araba alıp vermiş, ama anlaşma yapmışlar, kız kardeşi üniyi okuyana kadar o evde kiracı oturacakmış gelen kira parası kıza gidicekmiş....

bizde eşimin işinden dolayı şarka gitmemesi için nikah yaptık mart ayında, 29 haziran da da düğün var.

beyaz eşya-mobilyaları eşim ve ben aldık ve almaya devam ediyoruz. eşimin ailesi BİZ EV ARABA ALDIK MOBİLYALARA KARIŞMAYIZ DEDİ, bende eğer senin ailen almıyorsa, benim ailemde almaz dedim, bu şekil eşim ve ben aldım ödüyoruz.

şimdide düğünda takılacak ve zarf içinde gelecek olan paralara göz dikildi... eşimin ailesi GELEN DAVETİYELERİ BİZ ALICAZ dedi ve kıyamet kopuyor kaç gündür. Kız tarafı böle bişe talep etmezken, erkek tarafı paraları istiyor, bizde borçlarımızı o şekilde ödeyeceğiz diye plan yapmıştık....

işler kızışmış duurmda eşimin ailesi oğullarından arabayı istiyor şimdi, bana alınan düğünde takılacak olan takıları takmıcaklarmış düğün yapılmayacakmış.:(

çok kötü durumdayım kızlar, bu olaylardan ailemin haberi yok:(

ben budurumu aileme söyleyemem:( iş ayrılık durumuna kadar gidiyor, ailemin yüzünü yere baktıramam:25:

allah aşkına bana bişe söyleyin:14:

böyle aileleri anlamıyorum,ömür boyuda anlamıycam sanırım.

hem destek olmasınlar, hemde düğünde takılacak paraların altınların hesabını yapıyorlar.

biz eşimle kendi aramızda anlaşıp, erkek tarafında yapılan düğünde takılan paraları

kaynanamlara vermiştik( almak istemediler tabi)

çünkü yemekli büyük bir düğün yapmışlardı,destek olmak istedik.

yani siz zaten borç kapatmak için kullanacaksınız o takıları, peki onlar ne için istiyormuş??

bence ailenize söylemeniz gerekiyo anladiğim kadarıyla eşiniz askeri personol şark görevi demizsiniz genellikle hep boyle olur dugunleri onlarin ailerden yardım gelmez isterler ustune hep erkek yapar ne yaparsa ailenizle paylaşin oturun bi hal yolu bulun içinize atmayin iki kişi bu durumu aşamazsınz

böyle aileleri anlamıyorum,ömür boyuda anlamıycam sanırım.

hem destek olmasınlar, hemde düğünde takılacak paraların altınların hesabını yapıyorlar.

biz eşimle kendi aramızda anlaşıp, erkek tarafında yapılan düğünde takılan paraları

kaynanamlara vermiştik( almak istemediler tabi)

çünkü yemekli büyük bir düğün yapmışlardı,destek olmak istedik.

yani siz zaten borç kapatmak için kullanacaksınız o takıları, peki onlar ne için istiyormuş??

bankada 40 milyarları varmış, şimdide 30 milyara 1+1 ev almışlardı o yapılıor (1 sene içinde kira getirmeye başlar), kılzarı var üniye hazılranıyor
ev ve araba verdik onlar bizim hakkımız diyorlar

aileye bak ya işi bozmak için bütün çabayı gösteriyorlar peki siz şuan maddi anlamda tamamen onlaramı bağlısınız eşin tepkisini koyduysa bence ailenden saklama onlar büyükleriniz belki onlar yardımcı olur size

Son düzenleme:
bence ailenize söylemeniz gerekiyo anladiğim kadarıyla eşiniz askeri personol şark görevi demizsiniz genellikle hep boyle olur dugunleri onlarin ailerden yardım gelmez isterler ustune hep erkek yapar ne yaparsa ailenizle paylaşin oturun bi hal yolu bulun içinize atmayin iki kişi bu durumu aşamazsınz

ben bunu ailemem söyleyemem, ailem istememişti eşimi işinden dolayı:17:, farklı kültürler, farklı şehirler demişti...ben ısrar ettim ailemi karlıya aldım, annem tamam kabul ediyorz ama BENİ ARAYIPTA ANNE OLUMSUZ BİR DURUM VARSA SENİ HİÇ AFFETMEM, HAKKIMI HELAL ETMEM dedi, bunu söyleyemem:25:

bankada 40 milyarları varmış, şimdide 30 milyara 1+1 ev almışlardı o yapılıor (1 sene içinde kira getirmeye başlar), kılzarı var üniye hazılranıyor
ev ve araba verdik onlar bizim hakkımız diyorlar

hayy Allahım yaa size güvenip mi kalkışmılar bu işlere,
herkesin anası babası düğün zamanı masraf yapıyor,
güzellikle isteseler veya istemeye bile gerek yok,
siz zaten onların zor zamanında destek olursunuz,
kesinlikle ailenizle paylaşın,kendi başınıza mücadele etmeyin.

Ailenin bilmesi gerekir.

Sen söylemesen de kulaklarına kar suyu akıtan biri olur.

Hiç değilse senden duysunlar canım.:34:

Allah sabır versin.Ne aç gözlü insanlar var yaaaa.:19:

Ailenin bilmesi gerekir.

Sen söylemesen de kulaklarına kar suyu akıtan biri olur.

Hiç değilse senden duysunlar canım.:34:

Allah sabır versin.Ne aç gözlü insanlar var yaaaa.:19:

ben bu utanç verici durumu onlara söyleyemem, babam çok üzülür:25:

eşim düğün yapmayacaklarmış dedi, ozaman bizde ayrılalım dedim:(

ben bunu ailemem söyleyemem, ailem istememişti eşimi işinden dolayı:17:, farklı kültürler, farklı şehirler demişti...ben ısrar ettim ailemi karlıya aldım, annem tamam kabul ediyorz ama BENİ ARAYIPTA ANNE OLUMSUZ BİR DURUM VARSA SENİ HİÇ AFFETMEM, HAKKIMI HELAL ETMEM dedi, bunu söyleyemem:25:

insanlar genellikle hep frklı şehirler ve farklı kulturlerden evleniyorlar onemli olan sizin anlaşmaniz değilmi o anne agzından öyle bi anda cikmiştir sizin her zamn yanınızda olur öyle düsünüp söylemem demeyin benimde eşim farkli kulturden söyle soyleyim öle aileler hep kendilerini merkez noktalri sayrlar ogullarını merkez bankası görurler para bitince oglanda biter hiç dusunmezler oglum ne zorlukla kazanır bu parayı dıye kizini dusunuyo baksana oglu sanki onun değil suan eşinizde cok baskı altındadır ne yapacagnı bilemez

ailesi eşime hep EVİNİ ALDIK, ARABANI ALDIK der her yerde her zaman...

bu konu gündeme geldiğinde telefonda konuşmuşlardı eşi ve ailesi, kıyamet kotu telefonda, sonra annesi ile yüzyüze konuşunca sinirler iyice gerildi annesi BORCUMUZ VAR DESEN VERMEZMİYİZ dedi, sanki ortam biraz yumuşamış gibiydi..
ama eşimin annesi evhamli bi insan aşırı şekilde. eşimle yüzyüze çok tartışlar o lafları söylememesi gerekiyormuş bu yüzden oğulları 2-3 milyarın peşine düşmüş:( ama o 2-3 milyar bizim evliliğimizin ilk yıllarında borç içinde yaşamamamızı engellicekti:((

2-3 milyar borç mu.

Biz ikimiz de öğrenim kredisi aldık.

Toplamda 20 milyar borcumuz var.

Ve daha bırakın evi arabayı bir iğnemiz dahi yok.

Büyük ihtimal yüklü bi borçla evleneceğiz.:24:

2-3 milyar haa...

Ayrılın o zaman.

2-3 milyar borç mu.

Biz ikimiz de öğrenim kredisi aldık.

Toplamda 20 milyar borcumuz var.

Ve daha bırakın evi arabayı bir iğnemiz dahi yok.

Büyük ihtimal yüklü bi borçla evleneceğiz.:24:

2-3 milyar haa...

Ayrılın o zaman.

şuanda eşim ve ben toplan 3750 maaş alıyorz...aylık giderimiz borçlarımız 3450 tl...hepsini tek tek çıkardık....daha halı-avize-perde almadık... ve eşimin 3 milyar kredi borçu var benimde 2 milyar kredi borcum var

dünyanın sonu değil annem yaptığı işte dolandırıldı ve 70 bin tll borcumuz var ben part çalışıom 400 annem asgari maaş alıo ben 500de babamdan alıom bişekilde ödemeye çalışıyoruz kredi aldık tek bi yerde birleşti borçlar varsın düğün olmayıversin bi düğün olmadı diye ayrılınmaz bence siz birbirinizi seviyorsanız tabiki ailesi çok bencildavranmış onlara haklı demiyorum sadece sizin tutumunuz da yanlış bence ya da verin arabayı evi ne yaparlarsaa yapsınlar ztn evde oturamıcanız kirası kız kardeşine gitcek ev olsa ne olmasa ne şu durumda arabada elbet alınır zamanla

sizinde haklı olduğunuz yönler var ama insanlara güvenilmez bunu anlamak lazım. muhtemelern ilk başlarda ve var araba var falan diye sizi tavladılar şimdide bir sıkıntı oldu diye evi istiyolar dediklerini bu şekilde kabul ettirmeye çalışıyorlar. belki siz ev var kira olmaz araba var masraf az olur diye hesap yaptınız tabi bunların biranda olmama fikride eşinizi ve sizi yıprattı. ama ne yapalım seviyorsanız devam yoksa da siz bilirsiniz.

Back