• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Sorunu

svcnn

.....zor sevdiğimden.....
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
297
1
48
İçel Mersin
kızlar şöyle bi durum var başımda,
5 ay sonra düğünüm olacak ama nişanlım şimdiden nikahı yapalım diyor lojmana başvurabilmek için.
fakat ben temmuzda kpss ye girecem ve atamam nişanlımın olduğu ile değil de başka bi yere de olabilir.
bide nişanlım şuan sözleşmeli memur ve iyi bir kadro açılırsa haziranda puanıyla tercih yapıp başka bir yere de gidebilir.
biraz karışık durumlar yani.
ama nişanlım resmi nikahı yapalım diyor.
bende bekleyelim biraz ona göre sonra yeniden düşünürüz daha 5 ay var daha diyorum.
bu sefer bana kızıyor kalbi kırılıyor
senin hevesin yok mu benim sözümü önemsemiyorsun diyor ,soğuk davranıyor,
inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.
onunda kalbini kırmadan bu sorunu nasıl çözebilirim ki,
ama bana göre beklemeliyiz diye düşünüyorum :31:

Niye düşünüyorsunuz ki yapın bence hem ilerde atama için tayin için iyi olur.

Aynı şehire atanırsanız lojmanınız hazır olur diye böyle düşünmüş, eğer aynı şehire atama olmasa bile bir zararı yok erken nikah yapmanın.

Neden olmasın diye düşünüyorum. Nişanlın her ihtimali düşünüp bu fikri öne sürmüş,bence mantıklı da.

sevebilcek evlenebilecek değerde bi adam bulmuşsun bas nikahı gitsin canım yaa
şimdiden üzmeyin birbirinizi, iş ve yaşanacak yer sorunu çoğu memurda oluyor
nikahı kıyıp hatta düğünü olup 1 yıl belki daha fazla ayrı yaşamak zorunda kalanları tanıyorum, sevdikten sonra..
:38:

Aklına takılan birşey yoksa yap gitsin ne olacak yani.

5 ay sonra düğünüm olacak ama nişanlım şimdiden nikahı yapalım diyor lojmana başvurabilmek için.
fakat ben temmuzda kpss ye girecem ve atamam nişanlımın olduğu ile değil de başka bi yere de olabilir.
bide nişanlım şuan sözleşmeli memur ve iyi bir kadro açılırsa haziranda puanıyla tercih yapıp başka bir yere de gidebilir.
bende bekleyelim biraz ona göre sonra yeniden düşünürüz daha 5 ay var daha diyorum.

siz neden istemiyorsunuz nikah yapmayı peki? neden beklemek istiyorsunuz? lojman için avantaj olur demiş eğer sizin için lojman problem değilse ben düğünümde nikah istiyorum diyin. ben mesela isterdim düğünümde nikahımın olmasını ama şartlardan dolayı önce nikah yapmak zorunda kaldık biz de. ama tam olarak istememe nedeniniz nedir anlayamadım doğrusu

siz neden istemiyorsunuz nikah yapmayı peki? neden beklemek istiyorsunuz? lojman için avantaj olur demiş eğer sizin için lojman problem değilse ben düğünümde nikah istiyorum diyin. ben mesela isterdim düğünümde nikahımın olmasını ama şartlardan dolayı önce nikah yapmak zorunda kaldık biz de. ama tam olarak istememe nedeniniz nedir anlayamadım doğrusu

düğüne de formaliteden nikah ayarlarım onu merak etme dedi nişanlım.
ailemde 5 ay çok falan diyo ama ikna etsem belki onlarda tamam der
ama bilmiyorum ki korkuyorum belkide bi tuhafım kızlar yaa :31:

düğüne de formaliteden nikah ayarlarım onu merak etme dedi nişanlım.
ailemde 5 ay çok falan diyo ama ikna etsem belki onlarda tamam der
ama bilmiyorum ki korkuyorum belkide bi tuhafım kızlar yaa :31:

biz nikahtan 3 ay sonra düğün yapmıştık, beni nikahtan önce bir korku sarmıştı geri dönüşü yok onun korkusu mu desem tam nasıl ifade edeyim bilmiyorum pişman olmaktan korkmakla evliliğin sorumluluğundan korkmanın karışımı bir şey. o tarz bir korkuysa normal bence.

canım bizde aynı şeyi yaptık hem görücü usulü oldu nişanlandık gitti 2 ay sonra geldi nikah yaptık 2. görüşmemizde yanii düğünde 7 ay sonra oldu bi sıkıntı ollmadı şükür daha çok işimize yaradı lojmanımız evi taşımadan hazırdı sıkıntı çıkmadı yanii .. senin atamanla ya da onun tayiniyle alakası yok ki lojman puanının puan birikir tayininiz nere çıkarsa oradaki lojmanı alınca puanları kullanmaya başlarsınız evler boşalmadan lojman alamayacağına göre bekleyeceksiniz tayinleri sıkıntı yok yani nikah kıyarsanıız daha iyi olur haklı nişanlın puan çok önemli ii bi lojman için yeni evli olacaksınız bi de yeni eşyalara güzel ev ;)

Son düzenleme:
Seviyosan bekleme arkadaşım. :) Evlenmeniz herhangi bir sorun teşkil etmeyecekse, bence de beklemenin anlamı yok. Hayırlısı olsun şimdiden. :)

bence nikahı nişanlının dediği gibi erken yapın çünkü memur olan evli çiftleri aynı ile gönderebiliyolar benim tanıdığım öğretmenler var evliler tayinleri hep aynı illere denk geliyo öteki türlü ayrı ayrı yerlere tayin olma ihtimaliniz daha yüksek

senin için niye sorun oluşturuyoki canım nikah işi .bizde nisanda yaptık nikahı temmuzda düğün oldu önceden 6 ay nikahlı olmak şartı vardı ama şimdi kalktı ailende karşı çıkmıyosa yaptırmanın bi mahsuru yok bence durumlarda değişklik yaşansada nişanlın tedbirini almak istiyor bence lojman vs konusunda

biz nikahtan 3 ay sonra düğün yapmıştık, beni nikahtan önce bir korku sarmıştı geri dönüşü yok onun korkusu mu desem tam nasıl ifade edeyim bilmiyorum pişman olmaktan korkmakla evliliğin sorumluluğundan korkmanın karışımı bir şey. o tarz bir korkuysa normal bence.
evet tam olarak böyle bir korku içimdeki galiba :31:

senin için niye sorun oluşturuyoki canım nikah işi .bizde nisanda yaptık nikahı temmuzda düğün oldu önceden 6 ay nikahlı olmak şartı vardı ama şimdi kalktı ailende karşı çıkmıyosa yaptırmanın bi mahsuru yok bence durumlarda değişklik yaşansada nişanlın tedbirini almak istiyor bence lojman vs konusunda

canım benim en iyi sen anlarsın beni zaten. aslında düşünüyorum ve nişanlım haklı onu anlıyorum. ailelerde nasıl olacak falan diyorlar ama hep birlikte konuşulunca sorun çıkarmazlar.onlar da anlayışlı.
malum 2 gün sonrada onların yanına gidiyoruz ziyararete.
ama içimde
bi korku bi tedirginlik var
sorumluluk almaktan kaçmıdır bunun adı bilmiyorum
aslında hep çok istediğimiz birşeydi bu
ve çok seviyorum nişanlımı da
ama belkide yaşadığımız ufak tefek tartışmalar falan soğuttu beni evlilik düşüncesine karşı
bilemiyorum nil çok karıştım yaa :31::31::31:

bizde oturma izni için nikahımızı erken yaptık ben bir sakınca görmüyorum nişanlanmışsınız zaten yola adım atmışsınız yani.

canım benim en iyi sen anlarsın beni zaten. aslında düşünüyorum ve nişanlım haklı onu anlıyorum. ailelerde nasıl olacak falan diyorlar ama hep birlikte konuşulunca sorun çıkarmazlar.onlar da anlayışlı.
malum 2 gün sonrada onların yanına gidiyoruz ziyararete.
ama içimde
bi korku bi tedirginlik var
sorumluluk almaktan kaçmıdır bunun adı bilmiyorum
aslında hep çok istediğimiz birşeydi bu
ve çok seviyorum nişanlımı da
ama belkide yaşadığımız ufak tefek tartışmalar falan soğuttu beni evlilik düşüncesine karşı
bilemiyorum nil çok karıştım yaa :31::31::31:

canım haklısın yakın zamanda yaşadıgın olayların etkisi bu ben eşimi ilk gördüğüm an işte bu adam diyip emin olmuştum o nedenlede nikahta sakınca görmedik hem biz birazda düğün hazırlıkları için nikahı öne aldık düğün yaz tatiline geldiği için izne gerek yoktu . seviyosan ve mutluysan onunla evliliğin sorumlulugu diye bişey yok canım ben çok şükür mutluyum rahatım eşim yemekti temizlikti oydu buydu çok karışmıyo belkide o yüzden .karşılıklı anlayış varsa aranızda aşk varsa korkma içindeki korku da normal zamanla herşey yoluna girer

ben garantıcı ınsanımdır rıskı sevmem. ben olsam durumlar boyle karışıkken nıkah yapmazdım. hem dunya halı nolur nolmaz

dünya hali olur mu olur ayrılırsan evlenmeden nikahlanmış boşanmış kadın sayılacaksın.. iyi olduğu kadar kötü yanlarını da hesaba kat.. aynı yere tayindir düğündür dernektir bunları düşünüyorsun da bunların aksinin olma ihtimali de var güzelim..insanız her şey bizim için..Amacım hevesini kırmak seni üzmek değil ama bunları da göz önünde bulundur..bana kalırsa mümkün olduğunca düğün ile aynı gün yapılmasıdır. Allah isteklerinizi gerçekleştirsin, birbirinize kavuştursun inşallah :34:

Back