• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah işlemlerimizi yaptık merak edenlere ayrıntılar :)

Bişey sorucam sadece nikah yaptınız sanırım düğün yapmadınız dimi?

Haftasonu nikah yapmak istesek tahmini ne kadara mal olur bize? net rakam verebilir misin rica etsem

Merhaba arkadaşlar,

Diğer belediyeleri bilmem ama biz başvurumuzu kadıköy' yaptık ve internetten bakıp aldığım evrakların hepsini atmak durumunda kaldım şimdi size sırayla anlatıyorum. Bu arada benim ikametgahım Ataşehir nişanlımınki Kadıköy.

1. 7'şer adet fotoğrafımızı çektirdik.

2. Fotoğraflarımızı alıp ilk iş Dr. Rana Beşe sağlık Polikinliği'ne gittik. (RANA BEŞE SAĞLIK POLİKLİNİĞİ) Önce kan verdik sonra akciğer filmlerimizi çektirdik. (Sabah 08:30-10:00 arası giderseniz gün içinde en geç 14:30'da sonuçlarınız çıkmış olacak. Ücreti kişi başı : 70 TL) (Bağlı olduğunuz sağlık ocaklarında da ücretsiz olarak yaptırabiliyorsunuz ama 2 gün sonra sonuçları alıyorsunuz. Ben çalıştığım için hepsini bir günde halletmem gerekiyordu o yüzden sorun etmedim)

3.14:30'da sonuçlarımızı aldık ve Kadıköy Belediyesine gittik Giriş katında sağlık raporlarımızı onaylattık.

4. Evlendirme dairesine müracaat kısmına gittik, Belgelerimiz kontrol edildikten sonra Evlenme ehliyet belgemizi doldurduk ve günümüzü aldık.

5. Nüfus Kağıdı fotokopilerinizi unutmayın. (Unutsanız da orada çekiyorlar:))

Hepsi bu kadar.

Bu sırada ben Ataşehirde oturduğum için gidip ikametgah çıkartmıştım, Ataşehir kaymakamlığa gidip Nüfus kağıdı örneği çıkarmıştım. Bunların hiçbiri lazım değil arkadaşlar.

Yani anlayacağınız test sonuçlarını beklemek olmasa toplamda 1 saatlik bir iş.

Şimdiden mutluluklar dilerim:)

Nişanlım ile ayrı şehirlerdeyiz.
O istanbulda Ben Bursa da...
Ben burdan evraklarımı hazırlayacağım ona göndereceğim. O da hersey hazır olduktan sonra gün almak için belediyeye gidecek sanırım.
Yaşadığım şehirden farklı bir şehirde kıyılacağı için nikahım sanırım benim izin belgesi almam gerekiyor . Doğru mudur ?
En son nişanlım gün için gittiğinde benim de imza vs için yanında bulunmam gerekmiyor sanırım değil mi...

Nişanlım ile ayrı şehirlerdeyiz.
O istanbulda Ben Bursa da...
Ben burdan evraklarımı hazırlayacağım ona göndereceğim. O da hersey hazır olduktan sonra gün almak için belediyeye gidecek sanırım.
Yaşadığım şehirden farklı bir şehirde kıyılacağı için nikahım sanırım benim izin belgesi almam gerekiyor . Doğru mudur ?
En son nişanlım gün için gittiğinde benim de imza vs için yanında bulunmam gerekmiyor sanırım değil mi...

Canım nikah işlemlerini halledersen banada haber verirmisin detayları çünkü ailem istanbulda yaşıyor ben Antalya'da çalışıyorum nikah İstanbulda düğünse 1 hafta sonra antalyada olacak .Düğün yerini tuttuk haziran 22 nikah tarihi olarakta 14 yada 15 hazıran İstiyorum. nişanlımda bende Antalyadayız nikah tarihi en erken ne zaman alınabiliyor? Nikah işlemleri için başvuruyu Antalyada nişanlımla biz yapsak ,evrak dilekçe vs hepsi hazır olduğunda ben İstanbulda gidip kendim Yada babama evrakları versem o yapabiliyormu bende bu sorulara cevap arıyorum sizde farklı şehirlerdeymişşiniz o yüzden soruyorum

Canım nikah işlemlerini halledersen banada haber verirmisin detayları çünkü ailem istanbulda yaşıyor ben Antalya'da çalışıyorum nikah İstanbulda düğünse 1 hafta sonra antalyada olacak .Düğün yerini tuttuk haziran 22 nikah tarihi olarakta 14 yada 15 hazıran İstiyorum. nişanlımda bende Antalyadayız nikah tarihi en erken ne zaman alınabiliyor? Nikah işlemleri için başvuruyu Antalyada nişanlımla biz yapsak ,evrak dilekçe vs hepsi hazır olduğunda ben İstanbulda gidip kendim Yada babama evrakları versem o yapabiliyormu bende bu sorulara cevap arıyorum sizde farklı şehirlerdeymişşiniz o yüzden soruyorum

Şimdiden hayırlı olsun, nikah başvurunuzu nikahınızın kıyılacağı belediyeye yapmanız gerekiyor şahsen. Her ikinizin de orada olması gerekiyor. Tek yapılan başvurular kabul edilmiyor. Ne kadar önce başvuracağınıza gelince, bu belediyeden belediyeye değişiyor. Çoğu en erken 6 ay önce kabul ediyor. Ancak, tüm bu bilgilere rağmen en net bilgiyi nikahınızın kıyılacağı belediyeyi arayarak öğrenebilirsiniz.Prosedürler farklı oluyor çünkü.

arkadaşlar ben adad aikametgah ediyorum nişanlım şişlide biz ise ataşehirde düğün yapacağız ama nikah memur adadan gelecek yani ada belediyesine başvuru yapıcaz

hem adaya başvuru yapıp hemde düğün salonun bağlı bulunduğu ataşehir belediyesinde o tarihi opsiyonmu edicem valla biri bana açıklayabilirmi

Son düzenleme:
Üzerinden epey zaman geçmiş konunun ama bende bi yorum bırakayım.

*Sağlık raporuyla ilgili gerekli testleri ben aile sağlığı merkezinde ücretsiz olarak yaptırdım. Bağlı bulunduğunuz ASM yi arayarak laborantlarının saatini öğrenirseniz başka kliniğe gitmek zorunda kalmassınız :34:

*Doktor akciğer filmi istemedi benden..

*Eşinizin bağlı bulunduğu belediyede nikahınız kıyılacaksa eğer sizden izin belgesi istemiyorlar. Çiftlerden birinin o belediyeye bağlı olması yeterli.

Son düzenleme:
Üzerinden epey zaman geçmiş konunun ama bende bi yorum bırakayım.

*Sağlık raporuyla ilgili gerekli testleri ben aile sağlığı merkezinde ücretsiz olarak yaptırdım. Bağlı bulunduğunuz ASM yi arayarak laborantlarının saatini öğrenirseniz başka kliniğe gitmek zorunda kalmassınız :34:

*Eşinizin bağlı bulunduğu belediyede nikahınız kıyılacaksa eğer sizden izin belgesi istemiyorlar. Çiftlerden birinin o belediyeye bağlı olması yeterli.

zehroş yaaa ben adadayım nişanlım şişlide biz ataşehirde düğün yapıcaz adadan gelecek memur :))))) adaya başvurcaz ama burdaki arkadaş sanırsam düğün yapılcak belediye içinde opsion almış orayı anlayamadım

zehroş yaaa ben adadayım nişanlım şişlide biz ataşehirde düğün yapıcaz adadan gelecek memur :))))) adaya başvurcaz ama burdaki arkadaş sanırsam düğün yapılcak belediye içinde opsion almış orayı anlayamadım

Tatlım ben öylesi bir durumu hiç duymadım. Ada memurluğunu arayıp direkt onlardan bilgi almanı tavsiye ederim :34:

Tatlım ben öylesi bir durumu hiç duymadım. Ada memurluğunu arayıp direkt onlardan bilgi almanı tavsiye ederim :34:

ahahahah yaaaa babamı aradım ocağı bekle diyor bana kızıyorum bende panik oldum neyse ben en iyisi evrakları belirleyim gideriz

nişanlım düğün yerini aradı adadan gelcek memur diye ok sorun olmaz dendi ama ataşehirdende izin almak lazım mı acaba diye düşündüm

Valla benim bildiğim de, hangi belediye sınırları içerisinde kıyılacaksa nikah direk o belediyeye başvuruyorsun. Çünkü bizimde böyleydi. Ben Bursa/ Osmangazi , nişanlım Bursa/Yıldırım ama düğün salonumuz Bursa/Nilüfer'de. Arayıp sordum, salon hangi belediyeye bağlıysa oraya başvuracaksınız dediler. Bence sen arayıp sor, en doğru bilgiyi oradan öğrenebilirsin.

Valla benim bildiğim de, hangi belediye sınırları içerisinde kıyılacaksa nikah direk o belediyeye başvuruyorsun. Çünkü bizimde böyleydi. Ben Bursa/ Osmangazi , nişanlım Bursa/Yıldırım ama düğün salonumuz Bursa/Nilüfer'de. Arayıp sordum, salon hangi belediyeye bağlıysa oraya başvuracaksınız dediler. Bence sen arayıp sor, en doğru bilgiyi oradan öğrenebilirsin.

nişanlım aradı sordu ataşehirde salon tamam olur getirirsiniz nikah memurunuzu dmeişler, yaa babam vekil nikah memurluğu yapıyor tek tek ilçe ilçe sevdiklerinin nikahını kıydı

babam halledicem dedide ben biraz panik oldum neyse nişanlım salonu aradıda rahatladım burdkaiarkadaş opsiyon felan filan demiş yaa orda kaldım ben

Önce Mecidiyeköy'de ki aile hekimime gittim sağlık raporu vermediklerini söyledi, yetkileri yokmuş. Şişli Etfal ücretli veriyor 35 TL. Ben Pangalt'ında ki sağlık müdürlüğüne gittim 35 TL' ye 5 dakikada hallettim işlerimi. Nişanlımdan akdeniz anemisi testi istediler, onu ancak aile hekimleri onaylayabiliyormuş, nişanlımın aile hekimi yaptı o testi. Sonuçlarımızı 3 gün sonra sağlık müdürlüğünden 1 adet fotoğraf vererek aldık. Akdeniz anemisi testini Şişli Etfal yapmıyor bilginiz olsun. Sağlık raporu, ikametgah, nüfus kayıt örneği, kimlik fotokobisi, 5 adet fotoğraf ve kimliklerinizin aslıyla başvurabiliyorsunuz. Ve bugün nikah günümüzü aldık :)

Belediyeye düğününüze 5-6 kala başvurmanız lazım, bize Şişli Belediyesi çalışanları yanlış bilgi verdi, Şişli'de yer bulamadık haberiniz olsun.

Sevgiler :)

Son düzenleme:
merhabalar .. ben izmir de ikamet ediyorum nişanlım ise istanbul'da. nikah işlemleri için önümüzdeki hafta başvurucaz ama iki ayrı şehir de işlemleri farklı yürüyormuş :( mesela izmir de nikah dairesine başvuruyorsun sana verılen belgeler dahilinde sağlıkocakları sağlıklıdır die rapor verırken o belgeyi baz alıyor ona işlem yapıyor onsuz yapmıyormus . ama biz istanbul da nikah işlemleri için basvurcaz orası da tüm evrakları tamamlayıp gelceksınız diyor ama bnm sağlıkocağım onay vermıyor :( belediyeyı aradım istanbulun kan tahlilini ve akciğer filmini cektrmiştm ozaman nişanlımın bulunduğu sağlıkocagında bunları imzalatmam lazımmış ama orası da ben tahlili yapmadm ben imzalamam demiş ve ben oraya bır gunlugune gidiıorm üstelik öğlen orada olucam işler yolunda gitmiyecek gibi geliyor :(( aranızda benim gibi olan var mı herkes başka bir şey diyor kafam karıştı yakında böyle evlenen var mı ? şimdiden teşekkür ederim .:44:

off gençliğimmm :) kendimi yaşlanmış hissediyorum.benimde 1yıl olcak nerdeyse 14 şubatta kıydık nikahı :) daha 21 yaşındayım ama insan yaşlı gbi hssediyo başkalarınında evlendğni görünce. Allah bi yastıkta kocatsın canım tebrik ederm:46:

merhabalar .. ben izmir de ikamet ediyorum nişanlım ise istanbul'da. nikah işlemleri için önümüzdeki hafta başvurucaz ama iki ayrı şehir de işlemleri farklı yürüyormuş :( mesela izmir de nikah dairesine başvuruyorsun sana verılen belgeler dahilinde sağlıkocakları sağlıklıdır die rapor verırken o belgeyi baz alıyor ona işlem yapıyor onsuz yapmıyormus . ama biz istanbul da nikah işlemleri için basvurcaz orası da tüm evrakları tamamlayıp gelceksınız diyor ama bnm sağlıkocağım onay vermıyor :( belediyeyı aradım istanbulun kan tahlilini ve akciğer filmini cektrmiştm ozaman nişanlımın bulunduğu sağlıkocagında bunları imzalatmam lazımmış ama orası da ben tahlili yapmadm ben imzalamam demiş ve ben oraya bır gunlugune gidiıorm üstelik öğlen orada olucam işler yolunda gitmiyecek gibi geliyor :(( aranızda benim gibi olan var mı herkes başka bir şey diyor kafam karıştı yakında böyle evlenen var mı ? şimdiden teşekkür ederim .:44:

Sen İzmir'de testlerini yaptır, nüfus kayıt örneği ve ikametgahını al, kimlik fotokobisi ve fotoğraflarınla birlikte nişanlına gönder. Nişanlın İstanbul'dan başvurabiliyor. İlla nişanlınla aynı yerde onaylatacaksın diye bir şey yok. Sen istediğin yerde yaptırabilirsin testlerini.

kızlar bizde nişanlımla dün yaptırdık testlerimizi aile hekimimizden ve bugünde sonuçlarını aldık. ben kartala nişanlım kadıköyde ikamet ediyor. ikimizde ücret ödemedik rapora. sadece akciger filmine 15er tl verdik haberiniz olsun...

merhaba arkadaşlar bende geçen hafta cuma günü başaldım koşturmalara ama geç kalmısım bir hafta elinizi çabuk tutun taze bir bilgi vereyim size nişanlımın aile hekimi insaflıydı kadın ikimizinkinide kendi onaklıck kan tahlilleri sabh erken saatlerde oluyor akdeniz anemi testi bunu istedi bizden yeni çıktı snaırım ilk kez duydum bu test yuzunden 1 hafta bekliyoruz nikah tarihi için geç kalmısken önce su sağlı raporunu kesinlikle alın ihmal etmeyin her yerede sağlık raporu çıkıyor karsımıza şmdi sadece akdeniz anemi testi için bekliyoruz cuma günü çıkıyor oda cuma hastaneye gidip o test sonucu alıp sağlık ocagına gidip onaylatıcaz sonra gidip bayrampaşa nikah dairesine izin belgesi alıp eyup belediyesine gidipde nikah tarihi alıcaz yalnız su vark cuma günü saat 12 ye kadar alınıyor mus nikah tarihleri biz geç kaldık 1 hafta geç kalmısız lütfen sizde geç kalamdn bi an önce halledin işinizi ihmale gelmiyor istediğiniz tarihi sonra kaçırıısınız pzrtesi başladı haziraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa için gün almalar biz haziranın 1 i düşünüyorduk sanırım kaçırdık cuma belli olck tabi yetiştirebilirsek evrakları

Back