• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah İlla Kız Tarafında Mı Olmalı?

94049

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2008
3.117
1
0
İstanbul
Kızlar merhaba;
2011 temmuzda nişanlandım. eylül 2012 de evlenmeyi planlıyoruz.
ben istanbuldayım, nişanlımda adapazarında.
kız tarafında kına , erkek tarafında bahçeli bir lokalde nikah ve kuran düşünüyorduk. salon düğünü yapmayacağız.
fakat gel gelelim ailem erkek tarafında nikah olmaz, kız tarafında nikah olmadan oraya gidilmez diye tutturdular.
ya zaten salon düğünü yapmayacağız , nikahıda kız tarafında yaparsak erkek tarafına ne kalacak anlamadım. :53:
çok karışık durumlarda kaldım anlayacağız. siz nasıl yaptınız buna benzer durumlar yaşayan var mı?

Son düzenleme:
ben böyle birşey ilk defa duyuyorum. Her yörenin adeti farklıdır anlarım da bunu ilk defa duydum. Hatta Türkiye de genel geçer olan genellikle tam tersidir nikah, düğün erkek tarafında olur. Kız tarafında sadece nişan, kına olur. Ya da nikah, çiftler nerede istiyorsa, akrabaları, arkadaşları neredeyse orada olmalı. Ayrıca nikah istanbulda olacaksa bile niye tüm masrafları siz karşılayacaksınız ki?

ben böyle birşey ilk defa duyuyorum. Her yörenin adeti farklıdır anlarım da bunu ilk defa duydum. Hatta Türkiye de genel geçer olan genellikle tam tersidir nikah, düğün erkek tarafında olur. Kız tarafında sadece nişan, kına olur. Ya da nikah, çiftler nerede istiyorsa, akrabaları, arkadaşları neredeyse orada olmalı. Ayrıca nikah istanbulda olacaksa bile niye tüm masrafları siz karşılayacaksınız ki?

Benimde garibime gitti, bende bizde ilk defa böle bi adet duyuyorum zaten. nikah burda olursa masrafları biz karşılamıcaz zaten o çok önemli değilde, ailem problem ... tutturdular orda olmaz o kadar insanı biz nasıl getireceğiz oraya die. bir de burdan nikahsız kız mı gider die. ne alaka hala anlamadım , nişanlımla birbirimize gircez en sonunda. imdaaattt :(

adapazarıda olsa istanbulda olsa nişanlın bir araç tutacak o zaman, zaten 2 saatlik mesefa, sabah gelip akşam dönecekler. Ben nerelerde düğünlere kalkıp gittim. Benimkine de izmirden, istanbuldan falan bir sürü insan gelecek. Bence sen güzellikle sor nişanlına araç falan mı tutacaksınız nasıl yapalım diye?

adapazarıda olsa istanbulda olsa nişanlın bir araç tutacak o zaman, zaten 2 saatlik mesefa, sabah gelip akşam dönecekler. Ben nerelerde düğünlere kalkıp gittim. Benimkine de izmirden, istanbuldan falan bir sürü insan gelecek. Bence sen güzellikle sor nişanlına araç falan mı tutacaksınız nasıl yapalım diye?
teşekkürler yorumun için.daha konuşamadık canım nişanlımla. bakalım yarın gelıcekler bize ailesiyle. problem cıkmadan hallolur inşallah. bende araç tutma niyetindeyim ama ailem orda olmaz die tutturdu bakalım napcaz

kızlar hafta sonu nişanlımın ailesi geldi neyse ki anlaşmaya varıldı. ben nişanı burda yaptığım için kınada burda olacağı için düğün ve nikah orada olacak:8:

Back