Nikah Nikah için sağlık raporu...

_Sevdamxx_

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
220
37
Merhaba Arkadaşlar,
Konuyu nereye açacağımı bilemedim, umarım doğru yere açmışımdır...

Ben Alman Vatandaşıyım ve şuanda Almanyada yaşıyorum, mavi kartım da var ve ikametim İstanbul'da. Nişanlım ise İstanbul dışında yaşıyor ve Nikahımız onun yaşadığı Şehir de kıyılacak. Nikah dairesini aradım ordakini ama bilgi vermekten acizdiler. Biz evraklarımızı tamamladık, sağlık raporu hariç... Ben orda sigortasız biri olarak sağlık raporumu nerden alacam? Aile Hekimi lazım falan diye yazıyor İnternette, benim Aile Hekimim yok kı Verem Savaş Dispanserinden Akciğer filmi bide Toplum Sağlığı Merkezinden Kan Testi lazımmış, onları da Aile Hekiminden onaylatman lazımmış... Ben ama TC vatandaşı değilim, yine de bunları orda yaptırabilir miyim? Yoksa Özel hastaneye falan mı gitmem lazım? İstanbulda mı sadece yaptırabilirim yoksa Nişanlımın yaşadığı Şehir de de yaptırabilir miyim? Kafam çok karıştı, 3 hafta sonra Türkiye'ye gidicem ve ne yapmam gerekli o konuda hiç bir bilgim yok...

Umarım yardımcı olabilecek bilgi sahibi biri çıkar...

eşinizin aile hekimine gidin orda yaptırabilirsiniz işlemleri aman dikkat akdeniz anemisi testi sonucu 48 saatte cıkıyo raporu almanız 3 gun sürer

Süresi aslında pek önemli değil ama ben Nişanlımın bulunduğu Şehire gittiğimde, ya bana derseler ikametin yok burda, kendi ikametinin olduğu şehre git diye?

teşekkürler cevabın için. Nişanlımın aile hekimi demiş ki, nikah günü aldığına dair resimli kağıt gibi bişey istemiş. O ne ki?

Bağlı bulunduğun ilçedeki ana sağlık merkezinden sigortan olmasa da alabiliyorsun.

Evet bugün Aile Sağlık Merkezini aradım İstanbulda oturduğum yerdeki, yapabilirsiniz burda dediler ama burası çok kalabalık oluyor, nişanlınızın Aile hekimi onay verirse orda da yaptırabilirsiniz dediler. Ama Nikah dairesi sorun çıkarır mı :S

Kızlar merhaba nişanlımla kan testi yaptırdık 4 gün oldu. Nişanlımı arayıp olumsuz olduğunu yarın gitmemiz gerektiğini söyemişler. Konu hakkında bilgisi olan yazsın nolur çok kötüyüm duygusal anlamda çöktüm resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…