• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah günü ne zaman alınmalı

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
702
268
103
O kadar zormuş ki bu işler. Düğünüme 6 ay kaldı çok gerginim her şey için çok erken gibi hissediyorum gelinliği alalım diyorlar ama bana çok erken geliyo daha hiç bişey bakmıyorum. Nikahımız düğünde olucak ve ağustos ayında yani baya yoğun bir düğün sezonu. Bunun için memur bulmak zor olur mu nikah işlemlerine ne zaman başlanmalı sizce

Yaşadığınız şehre göre değişir. Bir şubat mart gibi almıştık ağustostaki düğünümüz için. Ekim için arkadaşım ağustosta aldı gibi..

Biz Haziran ayı için gün aldık bize çok erken dediler alırken hatta ama şehirdışında yaşadığımız için mecburen böyle oldu

O kadar zormuş ki bu işler. Düğünüme 6 ay kaldı çok gerginim her şey için çok erken gibi hissediyorum gelinliği alalım diyorlar ama bana çok erken geliyo daha hiç bişey bakmıyorum. Nikahımız düğünde olucak ve ağustos ayında yani baya yoğun bir düğün sezonu. Bunun için memur bulmak zor olur mu nikah işlemlerine ne zaman başlanmalı sizce
6 ayınız kaldı ise alabilirsiniz daha fazla kalsa idi alamazsınız(Belediyenin kuralı) ayrıca ben sizin yerinizde olsam gider günümü alır saatimi söylerim. Çünkü nikah memuru için ayrıca randevu alıcaksınız. Mesela sizin istediğiniz saat dolarsa memur gelemez. Cünkü belediyede en fazla 3 memur oluyor. Kalabalık Bi sehirse niye riske atıyorsunuz ki bu sefer düğün tarihini kaydırmanız gerekir.
Ayrıca gerilecek birsey yok herseyi tek tek yönlendiriyorlar.

ben de ağustosta evlendim. şubatta gün almıştım. mayısta gelinliğimi almıştım.

Nikah tarihinden 6 ay önce halledebiliyosunuz işlemleri bence hemen halledin bitirin zor bir işlem yok. Bir de üstteki arkadaşın dediği gibi nikah memuruna randevu alacaksınız riske atmayın.

Benim de 4 ayım var, gittim sordum, Haziran ayı için martta gün verebiliyorlarmış, ondan daha erken gün alamadım, mecburen martta halledeceğiz.
Ben hiç heyecanlanamıyorum böyle, ne güzel heyecanlar, sadece bazen keşke daha çabuk olsa diyorum, çünkü artık kendi evimde kendi düzenimi kurmak istiyorum. Annemle son iki yıldır ikimizin ev düzeni, mutfak düzeni çok fazla karışmaya ve tezat düşmeye başladı nedense. Nisan ayında evlenmediğime çok pişman oluyorum kimi zaman :))
Bunları niye anlattım, içimi döktüm işte. :KK70:

Back