Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

kusura bakmasın bu nihat hoca kafasına göre günah sevap diye ayırıyor mesela dinen günah olan birşeye değil de diyor
nabza göre pardon kanala göre şerbet vermek bu yaptığı
asla buna göre şekillendirmem kendimi yada baska bir hocaya..
adam sadece sempatik geliyor adama tapıyor gibi tavrılar yapanlar var ya zavallı insanlarım ..ateistin babası şeytandır derken neyi kasdetti bilemedim ama neyse .dinlemeye gerek duymadım..

Son düzenleme:
Bende o kısmı anlamaya çalışıyorum. İnanmadıkları bir kavrama benzetilmek bir şey ifade etmemesi gerekir...
canım olay öyle değil. şeytan gibisin, pis şeytan.şeytanın yeryüzündeki suretisin vb.gibi hakaretler var .
bak toplumuzdaki şeytanla ilgili bakış açısına. inananların çoğu şeytanı kötülüklerin sembolu olarak görüyormu.
görüyor.
ister inansın ister inanmasın ,biri sana kalkıp şeytan gibisin dese yada bana kızmammı kızarım.
amann zaten yokki istersen söyle çokta tın demek öyle kolay değil. hakaret ediyor karşındaki çünkü.
. direkt sen kötülerin kötüsüsün diyor kendi iinancıyla sana..
. çünkü bana dese, hakarettir bu söz. bana sen kötüsün şeytan gibi için kirli ve fesat. kötülükler yayıyorsun demektir bu.
yani kısacası ateist şeytana inanmaz ama bir ateiste sen şeytana benziiyorsun dersen bu en büyük hakaretlerden birini ediyorsun demektir karşındakine

Son düzenleme:

İşte öyle şeyler olacak ki bu gidişle, normalde olanlar önemsiz duracak yanında.
Bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum ben. Normalde bu adamın yaptığı suç, elbette cezası da vardır fakat bu ülkede kaale alınan tek bir dinin mensupları olduğu için, bir çoğunun hoşuna bile gitmiştir bu programda söylenenler.
Kime ne ya istersem Allah'ın adını yazarım, istersem Zeus'un, istersem anamın. Bu ülkede farklı renklerin de olduğunu kafalarına soksunlar artık!

Şimdi anladım...

zaten o barmen namazını kılan Allahına inanan müslüman biriymiş.
sevgisinden yaptırmış bu dövmeyi.
ama bir psikopat işinden çıktığı gece adamı bıçakladı. sırf dövme yüzünden. dediğine o yüzden hak verdim. biri bunu dinleyip aynı şeyi yapar. .etkilenir bu şeytan der çeker bıçağı öldürür birini.

Son düzenleme:

Allaha inanmasa bile kelimeyi sever yazdırır kime ne değil mi..yazk günah ya

Evet ateistler inanmaz hasa ALLAH in varligina mantikmen seytaninda varligina .. cünkü bir müslüman ALLAH a inaniyorsa seytana da inaniyordur..

Ve banada Nihat hatipoglunun bu sözü hic yanlis gelmedi cünkü.. Seytan kovulmusdur ama ALLAH i inkar etmemektedir ve kendine verdigi görevi ise insanlari olabildigince ALLAH tan dinden uzaklastirmak ibadetlerden ali koymak tir kötülüklere tesvik etmek günah islettirmektir .. ve en büyük günah da ALLAH i inkar etmek sirk kosmak oluyor sa yani günah islenmis oluyorsa .. burda bir mantik hatasi yok demektir.. yani seytan amacina ulasiyor.

Sirf bunu elde etmesi bile insana en büyük günahi isletiyor ve tek affedilmeyen günahi..

çok saçma birşey ben müslümanım Allaha inanıyorum ama en anlaştığım sevdiğim insanlar deist te ateistte var ne şimdi yani şeytanın avukatımıyım ben neyim

sanırım adam şunu demek istedi Allaha inanmayan ilk şeytandır ateistler de onun gibidir. burda o zaman mantık hatası yok.ama şeytansın deyince hakaret oluyor çünkü şeytanı madden biz kötü lanet insanlara kötülük yaptıran diye tasvir ettiğimiz için...

Tam içimden geçenleri ifade etmişsin ağzına sağlık... Bakış açısını genişleterek bakmalı insan, ağızdan cıkan laf her yere gidebilir. Yeterki anlamasını bilelim...

Ateistlerle arkadaşlık eden seytandır denilmiyor burda. Ateistler iyi bir insan olabilirler kalplerinin kötü oldugu anlamına gelmiyor. Ancak şu varki dinimizin Temeli Allaha inanmaktır. Ona karşı gelmek şirk koşmak şeytanın işidir. Ve doğal olarak ateistler şeytanın 1. vazifesini yerine getiriyorlar.. Bilerek yada bilmeyerek.. Bu onların şeytan oldugu anlamına da gelmiyor.. Şeytan tüm insanları yoldan cıkarmak için hazırda bekliyor zaten..

bak deccallerle muhatap olma. uzak dur benden
keanu reeves geldi aklıma nedense

al pacino geldi benimde şeytanı çok güzel canlandırıyordu

ya bilmiyorum bizim insanımız ne kadar hayran olmaya meyilli sanatçı din adamı vs farketmez bu kabullenicilikten hayranlıktan hoşlanmıyorum..resmen gündemi değiştiriyorlar insanların fikrini bile

Son düzenleme:
yalnız deistte Allaha inanıyor. sen gibi ben gibi.

biliyorum deizm aralarında en mantığıma yatan inanç sanırım..çünkü bastan mantığı var insanlar dinleri için birbirine katliam yaptığını düşününce ....o kısım ateistler içindi :)

Son düzenleme:
Burda Nihat hatipoglu ateistlere siz seytan gibisiniz gibi bir laf göndermiyor sadece ALLAH tan uzak ona inanmadiginiz icin seytan a uyup en büyük tek affedilmeyen günahi islediginiz ' ateistlerin babasi seytandir diyor..

Mesela iyi ateistlerde var cok iyilik yapan insanlik vazifesini yapan yardimsever olan ama en büyük sart ALLAH a inanmaktir bir insan olarak ALLAH in gözünde .. seytan sizi en yapmasi gereken seyden alikoymussa dinden uzak tutmussa sirk yaptirmissa en büyük günahi islettirmisse bu söz mantikli düsününce hatali olmuyor. Unutmayinki kötülügü yaptiriyor kafanizda ikinci bir ses gibi konusan vesvese yapan oysa sizi ateistlige götüren de odur.
Ve sizde bu vesveseyle hareket etmis oluyorsaniz babanizi dinlemis gibi seytana uymus oluyorsunuz .

merly ben ateist deist agnostik değilim. ama bu cümleden ya da çoğunun anlayacağı şey ateistler seytanın cocukları ve şeytanda bir münafık olduğundan biri ateistim diye bir cümle duysa o adamı ölüyorken görse bir bardak su vermez o kadar yani. herkes eğitimli ya da eğitimli demeyeyim de aynı kapasite de değil tarafsız bakamyor. o yüzden nihat hocann bunu demesi yanlış olmuş ..

Bence yanlis anliyorsunuz.. Islamda dinimizce ALLAH a sirk kosmak en büyük ve en affedilmeyen günah olarak bilinir bunu sizde biliyorsunuzdur..
Ve bunun yüzünden cehennemde sonsuza dek kalcagida belirtilmisdir sirk kosulmussa baska tanrilara inanmak ALLAH i inkar edilmisse.
Burda bir uyari da bulunuyor nihat hatipoglu.. bir ateist nekadar iyilik yapsada bu günah tan kurtulamiyorsa seytan buna tesvik etmisse böyle cezalandirilcaksa o insan .. seytana uymayin diyor .. düsünün seytan bile kendini yaratani inkar etmiyorsa okadar yaptirdigi kötülüge kötülüklere ragmen inaniyor ve sizi dinden uzaklastiran seytan a uymak dinimizce en büyük hata bunu ima etmek istiyor ..

tabiki biliyorum ama bu videonun baslığı da bu yöne çekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…