Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Ben yargilamak istemem baba oyle biri tartişmaya girmemek en iyidi inanci ilgilendirmez ama yabanci degil karisi ve cocuğu belki kadina iyi geliyor gormek mezarini kullantiği tabir kötü ha zorla babayida götürse tmm derim nirak kadin nasil istiyorsa oyle yapsin

Ölü mezarliğa defnedildikten sonra cemaat giser bi hoca kalir bekler dua eder cunki ölü goruyor sorgu melekleri geldiginde korkmasin diye birde ölülerimizi ziyarete gittihimizde onlar bizi görüyorlar

rananacım hiç duymamıştım bizi gördüklerini..ama problem değil..insan nasıl gönünü bir parça avuturki sevdiği öldüyse..mezarlığa gitmeden..

Zaten kabirdeki yakınlarımız devamlı surette bizden yardım beklemektedir. Bizden gelecek bir dua, bir Fatiha, bir İhlâsla nefes alabileceklerini bilmektedir. Çünkü kabir o kadar çetin şartlarla iç içedir ki, en küçük bir mânevî yardım dahi onun ruhunu serinletecektir. Bir hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyururlar:

"Ölen kimse kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır."

Birfe kadinlar gidemez diye birsey yok olunun ruhu ucup gitmez kiyamet kopuncaya kadar belirli bir sureye kadar bekletilmektedirler ve ruhu aci cekmekte

babamda gidiyo mezarlık ziyaretinede dünyaya yinede sonsuz bağlı..bir parça daha kalıp dünya nimetlerinden faydalanmak isteğinde..rabbimiz bazılarının gözüne perde indirmiş cidden..:31:

rananacım hiç duymamıştım bizi gördüklerini..ama problem değil..insan nasıl gönünü bir parça avuturki sevdiği öldüyse..mezarlığa gitmeden..

Benim annem memlekette gidip goremiyorum yakin olsada gitsem burdan dua ediyoruz ulaşiyor ama gidip hormek banada iyi gelecek sanki görmüş gibi olucam
Tabi onlar görüyor bizi duyuyorlar ama Efendimizin dediği gibi cevap veremiyorlar
Peygamber Efendimiz benim kabrimi ziyarete gelirse hayatta ziyaret etmiş gibi olur buyuruyor

babamda gidiyo mezarlık ziyaretinede dünyaya yinede sonsuz bağlı..bir parça daha kalıp dünya nimetlerinden faydalanmak isteğinde..rabbimiz bazılarının gözüne perde indirmiş cidden..:31:
Aynen öyle Rabbim nasip edecek kalbini isinfiracak yoksa sen ne dersen nafile.

Bizim inancımıza göre şeytan insanları yoldan çıkaran bir sapkındır
İnanan - inanmayan herkese vesvese veren, Allah'a asi olmuş bir melektir, ataistlerin onun varlığını inkar etmeleri bile onun bir oyunudur =))
Şeytan sıfatı Allah'a asi olmak demektir, inanmamakta buna dahildir
Ben inanan bir insanım ve saygılı bir ateist hiç görmedim bugüne dek
Masamın üzerinde duran dini kitaba bakıp pis pis gülümseyip sonra da bir şey demedim bak saygılıyım diyeni tam karşımda =))
İnanan için zaten inanmamak bir saygısızlık
Bu çok tartışılır, velhasıl uzatmanın anlamı yok
Size saygısız geliyorsa saygısızdır, çıkıp arkasından eleştirmenin bir anlamı yok, adamın sitesi var, yazın meramınızı alın cevabınızı
Hayırlı günler dilerim

yalnız şeytan melek değildir
ateşten yaratılmıştır, cindir

Ya hu adamın demek istediği şu, hani tüm kötülüklerin anası ya nefsimizdir ya şeytandır deriz ya işte hoca da bundan bahsediyor. Şeytan kendisini yaratan bir varlığın olduğunu zaten biliyor ama karşı geliyor O'na ve insanlara vesvese veriyor. Allah'ın olmadığına inandırıyor. İnandıran varlık şeytandır işte diyor. Bundan nasıl bir yanlış anlam çıkardınız okuyorum da cidden anlamıyorum.

Şeytanın yaratılışı ateştendir. Bu onun zamanında melek olmadığı anlamına gelmiyor yani:34:

Son düzenleme:
Ya hu adamın demek istediği şu, hani tüm kötülüklerin anası ya nefsimizdir ya şeytandır deriz ya işte hoca da bundan bahsediyor. Şeytan kendisini yaratan bir varlığın olduğunu zaten biliyor ama karşı geliyor O'na ve insanlara vesvese veriyor. Allah'ın olmadığına inandırıyor. İnandıran varlık şeytandır işte diyor. Bundan nasıl bir yanlış anlam çıkardınız okuyorum da cidden anlamıyorum.
Aynen öyle Allaha isyan etmek başka inanmamak baska seytan biliyor ama isyan ediyor ama ataist Allaha inanmiyor bile

Nihat Hatipoğlu bir İslam alimi
Konuya cevabı tabi ki İslam çerçevesinde olacaktır
Hocanın üslubu her zaman ılımlıdır, kimseye hakaret etmez
Şeytan lafına neden bu kadar kızılıyor anlamadım, Allah'ın varlığına inanmıyorlar da onun yarattığı şeytanın varlığına mı inanıyor ateistler ? Biri yoksa diğeri de yoktur neden ki inanmadıkları varlıkların ifadesine bu tepki
Ancak bir İslam adamının, hayatını bu yola adamış bir insanın ateizme sempatik bakmasını, olabilir normaldir demesini kimse beklememeli
İslam'ın kuralları açıktır ve ilmi ne derece olursa olsun her hocanın görüşü bu yöndedir dahası sadece İslam değil diğer dinlere mensup olan din adamları da aynı minvaldedir, insanları Allah yoluna davet eden birinin ateizme saygı göstermesini beklemek ne kadar mantıklı. Videoda bahsedilen kadının ateist eşi ne kadar saygı göstermiş ki eşinin inancına

Katılıyorum aynı şekilde cümle kurmama gerek yok. Anlamak istedikleri gibi anlıyor insanlar..

canim mezheplerde haram helal gibi kesin seyler degismez diye biliyorum sadece kucuk detaylar farklilik gosterir.. ama bu da kuranda bizzat gecen bir mesele olmayabilir.. o yuzden birsey diyemiyecegim... sen sunniysen gidebilirsin bunu soyleyebilirm sadece

Canim sorun zaten benim gidip gitmemem degil. Ben dinlere inanmiyorum. Hicbi sey degilim. Ama mezarlik ziyareti dinlerden bagimsiz bi olay gitmek iyi gelir insana.

Sorun bu adamin tavri. Sen bunu tasa tapmak olduguna inanabilirsin ama kimseyi engelleme hakkin yok. Bnm babam da bizim babanemin mezarina gitmemize izin vermez ama ananem olse anneme asla karsmaz. Cunku babanemin de vasiyeti var bu konuda asla mezara gidilmez baba tarafimda.

Benim ailemin mezhebini hic duymamissndr topu topu 300 kisiyizdir tr de. Soylesem bilmezsin. Tasavvuf ogretilerine dayaniyor. Kokeni balkanlar oldugu icin cooook farkli. Alkol serbest namaz oruc cennet cehennem yok oyle :)

Zaten kabirdeki yakınlarımız devamlı surette bizden yardım beklemektedir. Bizden gelecek bir dua, bir Fatiha, bir İhlâsla nefes alabileceklerini bilmektedir. Çünkü kabir o kadar çetin şartlarla iç içedir ki, en küçük bir mânevî yardım dahi onun ruhunu serinletecektir. Bir hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyururlar:

"Ölen kimse kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır."

Birfe kadinlar gidemez diye birsey yok olunun ruhu ucup gitmez kiyamet kopuncaya kadar belirli bir sureye kadar bekletilmektedirler ve ruhu aci cekmekte

Yani bunlar her inanisa gore degisen kucuk ayrintilar iste :34:

Canim sorun zaten benim gidip gitmemem degil. Ben dinlere inanmiyorum. Hicbi sey degilim. Ama mezarlik ziyareti dinlerden bagimsiz bi olay gitmek iyi gelir insana.

Sorun bu adamin tavri. Sen bunu tasa tapmak olduguna inanabilirsin ama kimseyi engelleme hakkin yok. Bnm babam da bizim babanemin mezarina gitmemize izin vermez ama ananem olse anneme asla karsmaz. Cunku babanemin de vasiyeti var bu konuda asla mezara gidilmez baba tarafimda.

Benim ailemin mezhebini hic duymamissndr topu topu 300 kisiyizdir tr de. Soylesem bilmezsin. Tasavvuf ogretilerine dayaniyor. Kokeni balkanlar oldugu icin cooook farkli. Alkol serbest namaz oruc cennet cehennem yok oyle :)
ailenin mezhebi ne. ne deniyor. merak ettimde. alkolü geçtimde cennet cehennemin olmadığı bir müslümanlık mümkün değilki. dinler hep öbür dünya için değilmidir

ailenin mezhebi ne. ne deniyor. merak ettimde. alkolü geçtimde cennet cehennemin olmadığı bir müslümanlık mümkün değilki. dinler hep öbür dünya için değilmidir

Isim veremem canim cidden biri okusa desifre olurum cunku cok aziz. Soyle ki ahiret inanci var kismen ama cenneti duslemek cok buyuk gunah sayiliyo. Yani sevap gunah kavrami da pek yok aslinda. Ama amc karsilik beklemeden yaratici sevmek. Cehennemden korkulmaz. Biraz tasavvuf mevlevilik okursan benzer. Ayni temelde. Nefsi yenmek iyi insan olmak onemli. Mesela o toplulugun icindeysen cevremiz tarafindan parmakla gosterilen bireyler olmak zorundayiz. Haram yiyeni barindirmazlar. Babam da aslinda bnm gbi din konusunda ama aile gelenegi geregi su an topluluga devamli girip cikmak zorunda. Ben yillardir ordan kimseyle gorusmuyorum. Bazi konularda beni siktilar. Sorgulamaya basladigim donemlerde okudugum kitaplara karisilmaya baslaninca koptum iyice :)

Isim veremem canim cidden biri okusa desifre olurum cunku cok aziz. Soyle ki ahiret inanci var kismen ama cenneti duslemek cok buyuk gunah sayiliyo. Yani sevap gunah kavrami da pek yok aslinda. Ama amc karsilik beklemeden yaratici sevmek. Cehennemden korkulmaz. Biraz tasavvuf mevlevilik okursan benzer. Ayni temelde. Nefsi yenmek iyi insan olmak onemli. Mesela o toplulugun icindeysen cevremiz tarafindan parmakla gosterilen bireyler olmak zorundayiz. Haram yiyeni barindirmazlar. Babam da aslinda bnm gbi din konusunda ama aile gelenegi geregi su an topluluga devamli girip cikmak zorunda. Ben yillardir ordan kimseyle gorusmuyorum. Bazi konularda beni siktilar. Sorgulamaya basladigim donemlerde okudugum kitaplara karisilmaya baslaninca koptum iyice :)

anladım.. çok azsınız demekki.
aslında özüne bakınca güzelmiş gerçekten.
fakat dinde baskı sizdede varmış demek..

Ben de çok merak ettim acaba Rifai olabilir misiniz? Kenan Rifai falan? Sadece meraktan. Eğer soylemezseniz özelden yazar misiniz zahmet olmazsa?

Yok hicbir kisi ismiyle alakamiz yok. Ay reklam gibi oldu. Bektasiligin alt kolu diyim :)

Dogru demiş"halbuki şeytan daha temiz.
Belkide şeytan bu insanoglunu görüp çoktan iman etmiştir,Allaha sığınmıştır

Back