Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

ateist eşi cahilleik yapmış bence...anne mezarlık ziyareti yapmayacakta kendini nasıl avutacak..
mezarlı ziyaretlerinin ölenden çok kalana faydası var diye biliyorum..peygamber efendimiz sık sık ziyaret etmemizin hayırlı olacağını ölümü hatırlamamamızda faydası olacağını söylemiş..mümkünse evlatlarımızıda götürmemiz,ölümü anlamaları için hayırlı olur değilmi

Bu bizim inancımız
Onlar böyle düşünmüyor demek
Düşünmese de yaptığı büyük saygısızlık
Saygısızlık yapıp saygı bekliyorlar bu da beni benden alıyor:35:

iyi de hoca bir şey dememiş ki?
hatta demiş ki "ateistim diyeni bile dinlememiz lazım belki bir şeye kızdı da ondan öyle söylüyor" demiş. daha ne desin.
ve ayrıca iftar/sahur programında din adamı "aaa, ne güzel ateist eşiniz var, evet olabilir efendim" mi diyecek, saçma olurdu bence.

Yani seytana inanmiyoruz diye, bu benzetmeyi hosmu karsilayalim? Daha öncede yazmistim, bu olayin tersi olsa, ve müslümanlar için "seytan bunlarin babasi" "bunlar seytandan daha beter" mesajlar olsa bir hiristiyan papazindan o zaman sizdemi dersiniz "adam ilimli bir sekilde kendi dini çerçevsinden bakiyor"?

Elbette hiç bir din ateismi hos karsilamaz ama bunlar bildigin hakaret. Hatta adam kendisi ile çelisiyor, madem seytan allahin varligini kabul ediyor, kendisini allah yarattigi diye diyor, nasil oluyorda allahin varligini kabul etmeyen insanlarin babasi oluyor?

Ve son cümlenizde o adam eger esinin dinine saygi duymuyorsa, bu onun ateist olmasi ile hiç alakali degil, saygisiz olmasi ile alakali. Ilginç olarak hatipolgu saygisiz olunca "dini çerçeve oluyor" o kadinin esi saygisiz olunca, ateist oldugundan oluyor...

hocanın ne düşündüğünü bilmiyorum..tüm Müslümanlar cahil olmayacağı gibi tüm ateistlerde cahil olmaz ..
şeytan bunların babası derken..tanrıyı yok farzetmelerini kastetti sanırım..
ben hocaya kızıp oruç bozmam..gençlik yıllarımda çok kararsızlıklarım oldu soru işaretlerim oldu..ama artık gönlüm rahat bir takım bağnazlar öyle istiyor diye dinimi onların istediği gibi yaşamak zorunda değilim..dinimle gurur duyuyorum..bağnazlarıda kınıyorum burdan:27::27::27:

Yani seytana inanmiyoruz diye, bu benzetmeyi hosmu karsilayalim? Daha öncede yazmistim, bu olayin tersi olsa, ve müslümanlar için "seytan bunlarin babasi" "bunlar seytandan daha beter" mesajlar olsa bir hiristiyan papazindan o zaman sizdemi dersiniz "adam ilimli bir sekilde kendi dini çerçevsinden bakiyor"?

Elbette hiç bir din ateismi hos karsilamaz ama bunlar bildigin hakaret. Hatta adam kendisi ile çelisiyor, madem seytan allahin varligini kabul ediyor, kendisini allah yarattigi diye diyor, nasil oluyorda allahin varligini kabul etmeyen insanlarin babasi oluyor?

Ve son cümlenizde o adam eger esinin dinine saygi duymuyorsa, bu onun ateist olmasi ile hiç alakali degil, saygisiz olmasi ile alakali. Ilginç olarak hatipolgu saygisiz olunca "dini çerçeve oluyor" o kadinin esi saygisiz olunca, ateist oldugundan oluyor...

Bizim inancımıza göre şeytan insanları yoldan çıkaran bir sapkındır
İnanan - inanmayan herkese vesvese veren, Allah'a asi olmuş bir melektir, ataistlerin onun varlığını inkar etmeleri bile onun bir oyunudur =))
Şeytan sıfatı Allah'a asi olmak demektir, inanmamakta buna dahildir
Ben inanan bir insanım ve saygılı bir ateist hiç görmedim bugüne dek
Masamın üzerinde duran dini kitaba bakıp pis pis gülümseyip sonra da bir şey demedim bak saygılıyım diyeni tam karşımda =))
İnanan için zaten inanmamak bir saygısızlık
Bu çok tartışılır, velhasıl uzatmanın anlamı yok
Size saygısız geliyorsa saygısızdır, çıkıp arkasından eleştirmenin bir anlamı yok, adamın sitesi var, yazın meramınızı alın cevabınızı
Hayırlı günler dilerim

Son düzenleme:
Bu bizim inancımız

ben ateistlerin bu kadar sığ olabileceyini düşünmemiştim..açıkça mezarlık ziyarti ile taşa tapmanın ne alakası var..hiçbir şey okumamış adam demekki hayatı boyunca..:44:

ben ateistlerin bu kadar sığ olabileceyini düşünmemiştim..açıkça mezarlık ziyarti ile taşa tapmanın ne alakası var..hiçbir şey okumamış adam demekki hayatı boyunca..:44:

Her kesimin iyisi var, kötüsü var
Müslümanların da yobazı yok mu elbet var
Ama hiç bir şey olmasa duygu meselesidir mezar ziyareti
Hani çok sevdiğini gidip görmek gibi
Ben annemin mezarına gittiğimde oradaymış gibi konuşuyorum mesela
Anlatıyorum da anlatıyorum yani sadece inanç değil

Bu bizim inancımız

Benim ailem sunni degil. Daha cok tasavvuf ogretilerini isleyen bi mezhepten. Cunku gocmenler. Bizde de mezarlik ziyareti yapilmaz. Ben babanemin mezarini hic gormedim..aynen tasa tapmakla bir sayiliyor.. ne biliyim bunu demek hakaret mi bilemem ama mezara giden birine sen tasa tapiyosun demek hakarettir bence :)

Benim ailem sunni degil. Daha cok tasavvuf ogretilerini isleyen bi mezhepten. Cunku gocmenler. Bizde de mezarlik ziyareti yapilmaz. Ben babanemin mezarini hic gormedim..aynen tasa tapmakla bir sayiliyor.. ne biliyim bunu demek hakaret mi bilemem ama mezara giden birine sen tasa tapiyosun demek hakarettir bence :)
Burda sizin dininizi veya baska dine mendup birinin nasil karşıladığını tartişmuyoruz burda kadim müslüman ve cocugunu görmeye gidiyor ne alaka taşa rapmak gidip önünde namaz mi kiliyor anlamadim bunu bile tartismak için malzeme yapıyorsunuz ister ataist ol ister dindiz ol bizi ilgilendirmez aciklamanizi gerektirecek bir durum da yok seytandan once nefsimize bakalım o daha tehlikelidir

Her kesimin iyisi var, kötüsü var
Müslümanların da yobazı yok mu elbet var
Ama hiç bir şey olmasa duygu meselesidir mezar ziyareti
Hani çok sevdiğini gidip görmek gibi
Ben annemin mezarına gittiğimde oradaymış gibi konuşuyorum mesela
Anlatıyorum da anlatıyorum yani sadece inanç değil
evet duygusal bir durum..

çok garipmiş ciden canım,taşa tapmakla ilgisi yokki..ne bileyim bir huzr ortamı..hüşu var orada sesizlik ...annem rahmetli olmadan hiç gitmemiştim..ama gerçekten götürmeliylermiş..ölümü kabullenmek zor oldu benim için..evladın olursa götürmeni tavsiye ederim..

Burda sizin dininizi veya baska dine mendup birinin nasil karşıladığını tartişmuyoruz burda kadim müslüman ve cocugunu görmeye gidiyor ne alaka taşa rapmak gidip önünde namaz mi kiliyor anlamadim bunu bile tartismak için malzeme yapıyorsunuz ister ataist ol ister dindiz ol bizi ilgilendirmez aciklamanizi gerektirecek bir durum da yok seytandan once nefsimize bakalım o daha tehlikelidir

hep kulaktan dolma böyle şeyler..nasıl bir kocaymış babaymış o adam ..evladı ölmüş nelerin peşinde..

Yani herkesin kendi inancı
Biz mezarlık ziyareti yaparız, Peygamber efendimiz(sav) tavsiye etmiştir gidin diye, dua ederiz
Ama inançtan da öte duygusal bir şeydir bu benim için
Annemin mezarına uzun süre gitmeyince kendimi kötü hissediyorum
Onu yalnız bırakıyormuşum gibi geliyor, özlüyorum duygularım böyle yani
İnsan böyle hissediyorsa saygı duymak lazım, en sevdiğinizi bıraktığınız mezar bazen kaçacak tek yeriniz oluyor

Son düzenleme:

Benim demek istedigim insanlar mezarliga gitmeyi yanlis bulabilir ama mezarliga giden birini tenkit etmeye kimsenin hakki yoktur. Yani benim ailemin inancinda da tasa tapmaktir ama mezarliga giden teyzeme babam tasa tapiyosun demez diyemez.

evet duygusal bir durum..

çok garipmiş ciden canım,taşa tapmakla ilgisi yokki..ne bileyim bir huzr ortamı..hüşu var orada sesizlik ...annem rahmetli olmadan hiç gitmemiştim..ama gerçekten götürmeliylermiş..ölümü kabullenmek zor oldu benim için..evladın olursa götürmeni tavsiye ederim..

Biz mezarlık ziyareti yaparız, Peygamber efendimiz(sav) tavsiye etmiştir gidin diye, dua ederiz
İnsan böyle hissediyorsa saygı duymak lazım, en sevdiğinizi bıraktığınız mezar bazen kaçacak tek yeriniz oluyor

Ben bi tek babanemi kaybettim. Kadinlar cenazeye gtmedigi icin goremedik yerini. Babama soruyorum soylemiyo. Hristiyanlar gider museviler gider muslumanlikta yoktur diyo. Cunku oluye dua etmek icin oraya gitmeye gerek yok bizimkilere gore. Olu artik orda degil ruhu uctu gitti fln. Ahiret innci var ama cennet cehennmi dusunmek yasak. Falan iste degsk. Ben zaten inanmadigim icin gitmeyi cok isterim annmn bbmn mezarina ilerde. Insanin buna ihtiyaci var gercekten.

hemen kiskirtip insanlarin onune atmanin bi anlami yok...
her kelimeden nem kapmaninda.. videoyu izlemedim Nihat hatipoglunu dinlemem izlemem normalde
ama boyle birseyi apacik soyleyecegini de sanmiyorum..
neticede bir din adami ve azicik da olsa dinde boyle birsey olmadigini bilir...

konuyu saptirip aaa boyle dedi aa bak ne demis diye insanlari birbirne kirdirmanin ne anlami var ??
sanki yeterince derdimiz yokmus gibi bide kim ne demis bunlarla ugrasiyoruz...

Ben bi tek babanemi kaybettim. Kadinlar cenazeye gtmedigi icin goremedik yerini. Babama soruyorum soylemiyo. Hristiyanlar gider museviler gider muslumanlikta yoktur diyo. Cunku oluye dua etmek icin oraya gitmeye gerek yok bizimkilere gore. Olu artik orda degil ruhu uctu gitti fln. Ahiret innci var ama cennet cehennmi dusunmek yasak. Falan iste degsk. Ben zaten inanmadigim icin gitmeyi cok isterim annmn bbmn mezarina ilerde. Insanin buna ihtiyaci var gercekten.

babaniz yanlis biliyor.. kadinlar da gayet gidebilir..

hep kulaktan dolma böyle şeyler..nasıl bir kocaymış babaymış o adam ..evladı ölmüş nelerin peşinde..
Ben yargilamak istemem baba oyle biri tartişmaya girmemek en iyidi inanci ilgilendirmez ama yabanci degil karisi ve cocuğu belki kadina iyi geliyor gormek mezarini kullantiği tabir kötü ha zorla babayida götürse tmm derim nirak kadin nasil istiyorsa oyle yapsin

Ölü mezarliğa defnedildikten sonra cemaat giser bi hoca kalir bekler dua eder cunki ölü goruyor sorgu melekleri geldiginde korkmasin diye birde ölülerimizi ziyarete gittihimizde onlar bizi görüyorlar

Benim demek istedigim insanlar mezarliga gitmeyi yanlis bulabilir ama mezarliga giden birini tenkit etmeye kimsenin hakki yoktur. Yani benim ailemin inancinda da tasa tapmaktir ama mezarliga giden teyzeme babam tasa tapiyosun demez diyemez.

canım söylentileri boşver..onlara baksak şu anda hiç bir şey konuşamaz olurduk..ben annem ölmeden önce dünyada kalmanın şans olduğunu düşünürdüm..şu an belkide şans değildir yaşamak..evlatlarımıza ölümün ne olduğunu anlatmak zorundayız..mezarlığa benim oğlumda ilk 2 yaşında gitti..bunun acı olduğunu düşünsekte ölümün bir gerçek olduğunu değilmi..

Sunni degil babam.

canim mezheplerde haram helal gibi kesin seyler degismez diye biliyorum sadece kucuk detaylar farklilik gosterir.. ama bu da kuranda bizzat gecen bir mesele olmayabilir.. o yuzden birsey diyemiyecegim... sen sunniysen gidebilirsin bunu soyleyebilirm sadece

Ben yargilamak istemem baba oyle biri tartişmaya girmemek en iyidi inanci ilgilendirmez ama yabanci degil karisi ve cocuğu belki kadina iyi geliyor gormek mezarini kullantiği tabir kötü ha zorla babayida götürse tmm derim nirak kadin nasil istiyorsa oyle yapsin

Ölü mezarliğa defnedildikten sonra cemaat giser bi hoca kalir bekler dua eder cunki ölü goruyor sorgu melekleri geldiginde korkmasin diye birde ölülerimizi ziyarete gittihimizde onlar bizi görüyorlar

ben o adamın kara cahil olduğunu düşündüm açıkça..:31:

Zaten kabirdeki yakınlarımız devamlı surette bizden yardım beklemektedir. Bizden gelecek bir dua, bir Fatiha, bir İhlâsla nefes alabileceklerini bilmektedir. Çünkü kabir o kadar çetin şartlarla iç içedir ki, en küçük bir mânevî yardım dahi onun ruhunu serinletecektir. Bir hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyururlar:

"Ölen kimse kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır."

Birfe kadinlar gidemez diye birsey yok olunun ruhu ucup gitmez kiyamet kopuncaya kadar belirli bir sureye kadar bekletilmektedirler ve ruhu aci cekmekte

Back