Et Yemekleri Niğde Tava -Anadolu Mutfağı Kırmızı Pul Biber Sponsorluğunda

Kavimlergocu

Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
5.917
8.323
248
Merhaba Arkadaşlar
Bu yarışmaya bende memleketimim bir yemeği ile katılmak istedim

Malzemeler; 6 -7 kişi için
  • 1 kilo kuzu kuş başı
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 5-6 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • tepsimizi yağlamak için tereyağı
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber
  • sarımsak
malzemelerimiz bukadar ben daha az malzemeden yaptım eşim ve ben varım bu akşam yarına bile artar yemeğim

Domatesleri ninemin bahçesinden topladım İstanbul'a kadar benimle niğde den geldiler:)

IMG_6050.webp

IMG_6051.webp

şimdi tüm malzemelerimizi domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz .

ilk tuz kırmızı pul biber ve karabiberimizi etimizle iyice harmanlayıp yoğuruyoruz.
sonra kırmızı ve sivri biberimizi de cam kasemizin içine ilave ediyoruz en son sarımsağımızı ekleyip sebzeleri çok ezmeyecek şekilde kaşıkla karıştırıyoruz zaten pişerken iyice birbirlerine lezzetleri geçecek
Borcam ı tereyeğ ile yağladıktan sonra tüm malzemeyi borcama dokuyoruz.illa borcam olması gerekmiyor normal tepsidede yapılabilir.
isteyen bunu ocakta tava da da yapabilir.
Köyde yapılan taş ocaklarda odun ateşinde bizim hereni dediğimiz tencerelerde daha da lezzetli olur bu yarışma bir hafta önce olsaydı onları kullanırdım
ama ninemin yaptığı köy ekmeklerimi yanında servis edeceğim o otantikliği birazda olsa bize yaşatması acısından.

yarışma2.webp

yarışma3.webp

yarışma4.webp

yarışama6.webp

yarışma8.webp

Borcama döktüğümüz malzemelerin en üstüne kuyruk yağını ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz sonuç mükemmel
AFİYET OLSUN Hoppa

yarışma9.webp

image.webp

image (2).webp

sunum.webp

image (3).webp

ohhh yanına da annemin köyde keçi sütünden yaptığı yoğurdun ayranı mis mis :)

Son düzenleme:
Sponsorsuz katılabiliyor muyuz?
Cnm sponsor u sen yazıyorsun zaten o pul biberi de kendim paramla şok marketten aldım 4.5 liraya :KK66: benim yaptığım yemeğin malzemesinin hiç birini dışardan almayınca o kaldı yazacak bi tek
Et kurbanın domates biber vs köyden tereyağı vs.

Bir pul biber kaldı onu yazıyorsun
Sponsor yazman lazım cnm

Cnm sponsor u sen yazıyorsun zaten o pul biberi de kendim paramla şok marketten aldım 4.5 liraya :KK66: benim yaptığım yemeğin malzemesinin hiç birini dışardan almayınca o kaldı yazacak bi tek
Et kurbanın domates biber vs köyden tereyağı vs.

Bir pul biber kaldı onu yazıyorsun
Sponsor yazman lazım cnm
İlginiz için teşekkürler. Hayatımın bir dönemini bor' da geçirmiş biri olarak bayılırım niğde tavaya :kk77:

İlginiz için teşekkürler. Hayatımın bir dönemini bor' da geçirmiş biri olarak bayılırım niğde tavaya :kk77:
:KK66: evet orda kasaplar da hazırlanır evde yapılır pekte lokanta Yok biz önceden oraya bağlıydık Akçaören liyiz şimdi Altunhisar ilçe oldu :KK66:
Benimde bankada müdürüm Aksaraylıydı Niğde tava canı çekmiş dikti beni başına şubede bilmiyorum anneme sordum meğer hep yediğimiz yemekmiş :KK66:
Ne biliyim müdür diyince çok heyecanlandım değişik bişey sanmıştım

Son düzenleme:
Eline sağlık canım özellikle sunum nefis görünüyor :) başarılar dilerim :KK68:

Back
X