Kavimlergocu
Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 25 Ağustos 2016
- 5.917
- 8.323
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Merhaba Arkadaşlar
Bu yarışmaya bende memleketimim bir yemeği ile katılmak istedim
Malzemeler; 6 -7 kişi için
Domatesleri ninemin bahçesinden topladım İstanbul'a kadar benimle niğde den geldiler:)
şimdi tüm malzemelerimizi domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz .
ilk tuz kırmızı pul biber ve karabiberimizi etimizle iyice harmanlayıp yoğuruyoruz.
sonra kırmızı ve sivri biberimizi de cam kasemizin içine ilave ediyoruz en son sarımsağımızı ekleyip sebzeleri çok ezmeyecek şekilde kaşıkla karıştırıyoruz zaten pişerken iyice birbirlerine lezzetleri geçecek
Borcam ı tereyeğ ile yağladıktan sonra tüm malzemeyi borcama dokuyoruz.illa borcam olması gerekmiyor normal tepsidede yapılabilir.
isteyen bunu ocakta tava da da yapabilir.
Köyde yapılan taş ocaklarda odun ateşinde bizim hereni dediğimiz tencerelerde daha da lezzetli olur bu yarışma bir hafta önce olsaydı onları kullanırdım
ama ninemin yaptığı köy ekmeklerimi yanında servis edeceğim o otantikliği birazda olsa bize yaşatması acısından.
Borcama döktüğümüz malzemelerin en üstüne kuyruk yağını ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz sonuç mükemmel
AFİYET OLSUN
ohhh yanına da annemin köyde keçi sütünden yaptığı yoğurdun ayranı mis mis :)
Bu yarışmaya bende memleketimim bir yemeği ile katılmak istedim
Malzemeler; 6 -7 kişi için
- 1 kilo kuzu kuş başı
- 250 gram kuyruk yağı
- 5-6 sivri biber
- 1 kırmızı biber
- tepsimizi yağlamak için tereyağı
- tuz
- pul biber
- karabiber
- sarımsak
Domatesleri ninemin bahçesinden topladım İstanbul'a kadar benimle niğde den geldiler:)
şimdi tüm malzemelerimizi domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz .
ilk tuz kırmızı pul biber ve karabiberimizi etimizle iyice harmanlayıp yoğuruyoruz.
sonra kırmızı ve sivri biberimizi de cam kasemizin içine ilave ediyoruz en son sarımsağımızı ekleyip sebzeleri çok ezmeyecek şekilde kaşıkla karıştırıyoruz zaten pişerken iyice birbirlerine lezzetleri geçecek
Borcam ı tereyeğ ile yağladıktan sonra tüm malzemeyi borcama dokuyoruz.illa borcam olması gerekmiyor normal tepsidede yapılabilir.
isteyen bunu ocakta tava da da yapabilir.
Köyde yapılan taş ocaklarda odun ateşinde bizim hereni dediğimiz tencerelerde daha da lezzetli olur bu yarışma bir hafta önce olsaydı onları kullanırdım
ama ninemin yaptığı köy ekmeklerimi yanında servis edeceğim o otantikliği birazda olsa bize yaşatması acısından.
Borcama döktüğümüz malzemelerin en üstüne kuyruk yağını ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz sonuç mükemmel
AFİYET OLSUN

ohhh yanına da annemin köyde keçi sütünden yaptığı yoğurdun ayranı mis mis :)
Son düzenleme: