- 20 Aralık 2014
- 3.010
- 9.323
-
- Konu Sahibi Ugursuzbocek
Gözlüğümü seviyorum zaten bu tavsiyeleriniz bir ergen için ne kadar değerli bilemezsiniz çok teşekkürler :))
Popüler kızlarla takıldığın müddetçe popüler olamazsın canım. Hem popüler olup napıcan yahu? Bütün herkes seni tanıyacak. Seneler sonra birileri halen senden bahsediyor olacak, hakkında ileri geri bir dünya konuşulacak, birileri seni hep tanıyacak aaa ben liseden şu, hatırlamadın mı diye soracak, sen saf saf bıkıp rezil olacaksın. Popülerlik kaygını hiç hoş bulmuyorum. Böyle kaygıları olanlar da popüler olamazlar sana söyleyeyim. Ama illa popüler olayım diyorsan yalnız takıl. Kimseyi önemseme, o popüler dediğin kızların da yanından bile geçme, hatta kötü davran. Bu çok işe yarar. Birden okulun en popüler kızı sen olursun.Öncelikle merhaba
Benim bir derdim var kendim ve lise. Ben lise 1 im ve istediğim liselerden birine geldim. Başta mutsuzdum ve hep ağlıyordum. Çünkü sınıfta çoktan biraz gruplaşma başlamıştı ve benim sınıfımda sadece dershaneden tanıdıgım bi kız arkadaşım vardı.
Bu hissin ne demek oldugunu belki bilirsiniz. Hani ortaokulda özgüvenlisinizdir ve liseye gelirsiniz bi bakarsınız herkes çalışkan herkes özgüvenli herkes güçlü herkes iyi. Ben onların arasında ezildim. Herkes birbirine laf sokmaya çalışıyordu. Huzursuz bir ortamdı. Tüm kızlar önde olmaya çalışıyordu. Tek ben önde olayım demiyorum ama bununda bir dozu var.
Liseye geçince notlarım biraz düştü istediğim popüleriteyi yapamamıştım ( zaten onu hiç bir zaman yapamamıştım) ve sevgilim yoktu. Kısacası hiçbir özelliği olmayıp ordan buraya sürüklenen bir ergendim.
Asıl sorunuma gelince bayanlar geçen günlerde yine laf sokmaya çalıştılar ve ben saçmaladım sınıfın en popüler kızlarından biriyle arkadaş olmaya çalışıyordum. Panikledim ve saçmaladım şimdi benim hakkımda tuhaf ve stresli biri olduğumu düşünüyordur kesin.
Durdum düşündüm ve ben bu değilim ben iyi espriler yapan kendine güvenen karşılaştıgım sorunların üstesinden gelebilen biriydim noldu bana? (Hayatımda ilk defa bu sene karnım guruldar diye korktum sınavda bu arada)
Yeni bir okulda her şeyi yeniden hata yapmadan yaşama şansım vardı ama mafettim bence.
Üstelik bu benim 4 senelik herkesin eğlenceli dediği lise hayatımdı.
Lütfen yardım edin artık hata yapmak istemiyorum. Hayatımı bence berbat ediyorum kendi korkularım heyecanlanmalarım ve saçmalamalarım yüzünden.
Okuduysanız ne mutlu tavsiyelerinizi bekliyorum
bu ergenlik dönemini atlayarak geçmenin bi yolu var mı acaba ya?
senin o eksi sandığın şeylerin aslında çok saçma şeyler olduğunu ama bunu zamanla anlayacağından bahsediyorum canımBen ergenim ama biri bana ergenlik dönemini atlama şansını sunsa kabul etmezdim sanırım .. Çünkü ne kadar hata yapsamda bu dönem hep eksilerle dolu değil. Artıları da var bence
Sana bir öğretmen olarak cevap vermek istiyorum popülariteni illa arkadaşlarına kendini ispatlayarak kazanmaya çalışma öğretmenlerinle de arkadaşlık kurabilirsin hepsi despot değildir sanırım . Bu şekilde sen diğer öğrencilerin peşinde değil onlar senin peşinde olur ayrıca notlarındaki çıtan da hızla yükselir , hem popüler hem de başarılı bir öğrenci olursunÖncelikle merhaba
Benim bir derdim var kendim ve lise. Ben lise 1 im ve istediğim liselerden birine geldim. Başta mutsuzdum ve hep ağlıyordum. Çünkü sınıfta çoktan biraz gruplaşma başlamıştı ve benim sınıfımda sadece dershaneden tanıdıgım bi kız arkadaşım vardı.
Bu hissin ne demek oldugunu belki bilirsiniz. Hani ortaokulda özgüvenlisinizdir ve liseye gelirsiniz bi bakarsınız herkes çalışkan herkes özgüvenli herkes güçlü herkes iyi. Ben onların arasında ezildim. Herkes birbirine laf sokmaya çalışıyordu. Huzursuz bir ortamdı. Tüm kızlar önde olmaya çalışıyordu. Tek ben önde olayım demiyorum ama bununda bir dozu var.
Liseye geçince notlarım biraz düştü istediğim popüleriteyi yapamamıştım ( zaten onu hiç bir zaman yapamamıştım) ve sevgilim yoktu. Kısacası hiçbir özelliği olmayıp ordan buraya sürüklenen bir ergendim.
Asıl sorunuma gelince bayanlar geçen günlerde yine laf sokmaya çalıştılar ve ben saçmaladım sınıfın en popüler kızlarından biriyle arkadaş olmaya çalışıyordum. Panikledim ve saçmaladım şimdi benim hakkımda tuhaf ve stresli biri olduğumu düşünüyordur kesin.
Durdum düşündüm ve ben bu değilim ben iyi espriler yapan kendine güvenen karşılaştıgım sorunların üstesinden gelebilen biriydim noldu bana? (Hayatımda ilk defa bu sene karnım guruldar diye korktum sınavda bu arada)
Yeni bir okulda her şeyi yeniden hata yapmadan yaşama şansım vardı ama mafettim bence.
Üstelik bu benim 4 senelik herkesin eğlenceli dediği lise hayatımdı.
Lütfen yardım edin artık hata yapmak istemiyorum. Hayatımı bence berbat ediyorum kendi korkularım heyecanlanmalarım ve saçmalamalarım yüzünden.
Okuduysanız ne mutlu tavsiyelerinizi bekliyorum
Ben bu popülerlik ve eğlence hırsını anlamıyorum. Lise eğlenme yeri değil, parti değil; okuyup öğrenme yeri, tek amaç eğitim.
Bir de lisede popüler olmak çok aptalca bir amaç. Alt tarafı ergenlerin olduğu bir grubun düşüncesinden kime ne? Akvaryumdaki japon balıklarının bu akvaryum benim diye savaşması gibi bir şey. Böyle küçük ve son derece önemsiz, komik hedefler uğruna eğitim hayatınızı rezil etmeyin lütfen. Derslerinize çalışıp idealiniz için uğraşın. Çünkü hayat o akvaryum misali liseden ibaret değil, koca bir okyanus gibi, daha gideceğiniz çok yer ve tanıyacağınız çok kişi var.
O kadar naif bi dert ki bu, gülümsemeden edemedim okuyunca.
Ortaokul, lise, üniversite, iş yeri hiç fark etmez. Kimse girdiği ortamda tuhaf bakılan, sayılmayan, ciddiye alınmayan, sevgi-saygı görmeyen insan durumuna düşmeyi kendine yakıştırmaz. Her insan girdiği ortamda fark edilmek, tanınmak, desteklenmek, takdir görmek ve sevilmek ister bu doğal bi şey.
Ama bazıları bunu doğal bi cazibeyle yaparken bazılarının biraz çaba göstermesi gerekiyo maalesef. Tabi girdiğiniz ortamdaki insan sayısı, bu insanların karakterinin sizle ne kadar uyumlu olduğu da önemli. Biraz da şans lazım yani kısaca.
Lisede neler yapabileceğinize gelince:
1. Birincisi kendinize yer edinmek için rol yapmayın, o "popüler" olarak adlandırdığınız insanlara benzemeye çalışmayı bırakın. Bunu iki sebeple söylüyorum.
Birincisi her söylenene "aynen" diye kafa sallayanlar yeterince iyi rol yapıyolarsa kısa bi süreliğine bir yer edinebilir belki ama böyle yaparsanız kim olduğunuzu keşfettiğiniz bi dönemde karakteriniz silinip gider. Sonra "ben böyle bi insan değildim" nidalarıyla baş başa kalırsınız.
İkincisi ise zaten yazdıklarınızdan anlaşılan sosyal ilişkilerde rol yapabilen bi insan değilsiniz, kendinizi saçmalarken buluyorsunuz. Yani işleri kötüleştirmekten başka bi işe yaramıyo.
2. "Hakkımda zaten bi şey düşünüyorlar ve ben bunu değiştiremem" düşüncesinden vazgeçin. Lise orası, gündem gün içinde bile 50 defa değişir. Kimse sizin garip davranışınızı aklına kazımayacak. Kendi imajınızı kendiniz yaratın.
Size ait emin olduğunuz bi davranışı biraz vurgulayın. İnsanlara sizi hatırlatacak bi davranış verin. Atıyorum "X çok güler yüzlü bi kız" "X derslerde herkese çok yardım ediyo" "X çok iyi voleybol oynuyo" "X baya hamarat gecen gün sınıfa getirdigi kek müthisti" bla bla.
Yani onlara sizi kodlayacakları iyi bi şey verin, sonra da yavaş yavaş kim olduğunuzu gösterin.
3.Karşınızdakileri dinleyin, anlattıklarına ilgi gösterin. Kendinizi anlatmak için önce sizi merak etmelerini bekleyin, gizemli olun. Ara ara insanlara "vay be bu kız bunu da mı yapıyomus" dedirtmek iyidir.
4.Herkese karşı güler yüzlü olun. Sınıfa günaydıın diyerek girmek her zaman çalışır mesela. Ya da biri dersle ilgili yardım istediğinde yardım etmek.(Kendinizi kullandıracak kadar abartmayın. Bazı çalışkan öğrencilere niye inek derler biliyo musunuz? Cünkü sınıfın kalanı o ineğin etinden sütünden bi güzel faydalanır ama ona dostluk göstermez, çünkü o yararlı da olsa onların dengi değildir, hayvandır.)
5.Kendinizle çelişmeyin, yapınıza uygun olmayan hiçbi şeye evet demeyin. Bi kere yaparsanız sürekli aynı şeyi beklerler, kendinizi kısıtlarsınız.
6. Görüntünüze daima dikkat edin. İnsanlar şekilci ne yazık ki hele de ergenler. Gerekirse sabah bi 15 dk erken kalkın ama kendinize güveneceğiniz bi fiziksel görüntü elde etmeden evden cıkmayın. Bakın barbie gibi makyaj ve sac yapın demiyorum, kendinizi güzel ve özgüvenli hisstmenizi ne sağlıyorsa o şekilde yapın.
7. Sosyal medya, dedikodular vs. gündemden asla uzak kalmayın, bi konuda söyleyecek bi fikriniz varsa söylemeye çekinmeyin ve insanlarla ara sıra catısmaktan korkmayın.
8. Son ve en önemlisi lise kendini bulmak ve geliştirmek için bi adımdır. İnsanlar ne der diye hata yapmazsanız, fanusta yaşar farklı şeyler denemezseniz, derslerinizi ve yeteneklerinizi geliştirmezseniz hayatta eksik kalırsınız.
Neyse benden bu kadar umarım bi faydası olur. A bi de bu sevimli dertlerinizi bi yere yazın, okudukça çok eğleneceksiniz ileride.
Çok teşekkür ederim hepinize. Yararlı tavsiyeleriniz için. Benim zaten hani popüler olup tüm okul beni tanısın diye bir amacım yoktu. Sadece etrafımda bir arkadaş grubu olsun istedim.
Bu arada çok haklısınız ama yani şimdş ben sınıfta saçmaladım berbat ettim bundan sonra özgüvenli gelirsem ne olacak ki benim hakkımda ki yanlış düşünceleri değişmeyecek muhtemelen. Ve ben onların aklında çekingen saçmalayan utangaç gözlüklü kız olarak kalıcam.
Daha çoook saçmalayacaksınız rahat olun.Bu yorum gerçekten en sevdiklerimden biri oldu teşekkürler :) ve evet sizin de anladığınız gibi ben rol yapmak istemiyorum. Yani kendi karakterimle adım atmak istiyorum ama saçmaladığım da oluyor korktugumda ama bu tavsiyeleriniz gerçekten iyimiş :)