Egon seni yönetmesin derken neyi kastediyorsunuz? :26:
Nasıl dikkat edeceğiz onun için?
mesela sen ev almak istiyorsun. evrenden ev alamk isteğini söyluyorsun. Egon çıkıp geliyor sana diyor ki,
-kızım sen de para mı var alacaksın
-sen kim ev almak kim, bak falanca alamadı sen mi alacan
- ne kadar maaşın var ki evin olsun kaç yıl beklemen lazım
gibi sözler söylemeye başlayacak. o zaman da sen evrenden yeni bir ev almak istemene rağmen egon yuzunden odağını ev alamamaya çevirmeye başalaycaksın ve süreç uzayacak yada ev alamamaya odaklandığın için o gerçekleşecek.
Baktın egon senınle bir konuda konuşmaya başlıyor kendi kendine yalnzı bir yerdeyken egon ile sesli konuşmaya başla( herkesin içinde yapma deli sanırlar:)
deki "egona bak egocum. ben mutluyum ev alacağım, herkese nasip olursa banada olur. deli gibi çalışıyorum param var daha da çok olacak neden olmasın. gel biz sende bana katıl olumsuz düşünme"
abktın egon hala zırvalıyor içerde o an ne yapıyorsan o işi bırak seni mutlu edecek şeyi düşünmeye başla, ya da seni mutlu edecek oyalacayacak egonla konuşmanı engeleyecek şeyleri yap, bulaşık yıka, oyun oyna, tv izle müzük dinle
Unutma herşey içinde saklı. isteyince olur. engel olan şey senin egonun olumsuz düşünemesi ve senin bu yuzden ona odaklanıp odağını değiştirmen
gülümse
odaklan
değiştir:)