peki sende de oluyor mu bu ? yani tam '' herşey çok güzel olacak " dediğinde içinde garip bi yaratığın " çok beklersin , o seni sevseydi sunu yapmazdı , bunu nasıl sindireceksin ? imkansızki o döndüğünde coktaaan herşey unutulmuş olacak ".. vs. dediği olmuyor mu ? nasıl baş edebileceğim onunla? gerçi bi yol katettim bu konuda ama hala tam anlamıyla başaramadım onu öldürmeyi
olmaz olur mu canım hepimiz insanız sonuçta kimse mükemmel değil ki hele ben istikrarlı bi insan olamadım hiç bir zaman mutluyken bir anca bi mutsuzluk giriverir kanıma buna engel olamıyorum sanki benden habersiz bir şeyler oluyor gibi hissediyorum zamanla kafanda fikirler oturmaya başladıgında en önemli şeyin inanç oldugunu gerisinin önemli olmadıgını hissedeceksin.yaralar hep sızlar kabukları düşene kadar.
Ben bugün çok negatifim, güzel şeyler düşünemiyorum, atamıyorum içimdeki kötü hisleri. Ama bende şöyle bir şey var, bende bu felsefe ters işliyor galiba, ne zaman bir şeyi çok istesem ya da olacak desem olmuyor ama vazgeçip de olmayacağını düşünmeye başladığımda oluyor. Bu nasıl bir şey?
bu benim de başıma geldi çok defa , hatta aklımdan şu geçmiştir artık olsa ne olmasa ne .. ama şöyle birşey okudum , bir şeyin sonucuna odaklanmak gerekiyor , bir dileğin gerçekleşmiş halini hayal etmek gerekiyor , ben bunu yapamamışımdır geçmişte hiç.ben hep bişey dilerdim hep hem sonucu hem de nasıl olacagını hayal ederdim ve genelde artık ümidi kesince olurdu . bunun sebebide o olus sekline yogunlasmakmıs. yani bişeyin nasıl olacagına sen karar vermemelisin sadece olup olmayacagına karar verip inanmalısın ona görede ya olacak ya olmayacak ... off ne cok sey biliyorumda bi yıldır hala cok az yol alabildim gibi geliyor bu konulardaaa
Bak bu aklıma çok yattı canım, ben de denemek istiyorum, ne yapmalıyım yani, doğru mu anlamışım şimdi bakayım? Diyorsun ki, oturup hayal kur ama nasıl olacağını değil sadece sonucun hayalini kur. Mesela basit bir örnek verirsem, diyelim bir elbise almak istiyorum vitrinde beğendim, hayal kurarken o elbiseyi üstümde düşüneyim ama nasıl aldığımın hayalini kurmayayım? Bu tarz bir şey mi?
evet canım bnm aynen öyle , okuduğum yazıda şoyle bir örnek vardı bu konuda , diyordu ki " taksiye bindiğinizde taksiciye 'acaba şu yoldan mı gitsem yoksa bu yoldan mı gitsem , acaba şu yoldan gitsek daha mı iyi olur vs. ' derseniz taksici sizi inidrebilir bile ama taksiciye sadece 'ben şuraya gitmek istiyorum ' derseniz o sizi bildiği en kısa yoldan hedefe ulastırır. yani evet o elbiseyi üstünde hayal et ama ona ulaşman için olması gerekenleri düşünme ( annenin sana gelip para vermesi , piyangodan para cıkması vs :)
çünkü o zaman bilinçaltının sana istediğin sonucu getirmesini engelliyormussun farkında olmadan
kızlarr sözde bende bu gece bütün dileklerimi olmuş gibi yazıya dökecektim ama hiç içimden gelmiyor nedense yazmaksanki olmuşçasına oturdum Allah'a şükrettim ama yazamadım neense ya.Bi de ben iyi şeyler düşünsem istesemde sanki hep bi engel olucakmış kötü bişeyle karşılaşıcakmışım geliyor şu olumla denen şeyi tam oturtamyorum beynimde bilinçaltımda napcam bennn
bu benim de başıma geldi çok defa , hatta aklımdan şu geçmiştir artık olsa ne olmasa ne .. ama şöyle birşey okudum , bir şeyin sonucuna odaklanmak gerekiyor , bir dileğin gerçekleşmiş halini hayal etmek gerekiyor , ben bunu yapamamışımdır geçmişte hiç.ben hep bişey dilerdim hep hem sonucu hem de nasıl olacagını hayal ederdim ve genelde artık ümidi kesince olurdu . bunun sebebide o olus sekline yogunlasmakmıs. yani bişeyin nasıl olacagına sen karar vermemelisin sadece olup olmayacagına karar verip inanmalısın ona görede ya olacak ya olmayacak ... off ne cok sey biliyorumda bi yıldır hala cok az yol alabildim gibi geliyor bu konulardaaa
Mlle canım vallahi tamda aklımda olan şeyi yazdn sırf bu yüzden uyku girmedi gözüme iyiki girmişim siteye ay öyle kötü oldum ki istedigim şeyi düşünmekten şöyle şöyle olsada böyle böyle olsa diye kurdumda kurdum sonrada uykum kaçtı.Artık düşünmeyeceğim nasıl olur diyebirde istedigim şeyi düşünüp olsunda şunu şunu diyeceğim diye kendi kendimi yedim ay düşünmeyeceğim paranoyak olcam bu seferde
az önce yaktım olumsuzluk kağıdımı , yakmadan önce son bi kez okudum ve yakarken içimden şu geçti '' su an hayatımı karartan tüm bu olumsuzluklar bir gün böyle kül olup gidecek'' hem de bunu moda girmek için yapmadım ilk defa gerçekten bundan emin olduğumu hissettim o anda . dilek kağıdıma da herşey olmuş ve o anı yaşıyormuşum gibi yazdım ama yazarken bile öyle imkansız geldi ki bi an , sonra neden imkansız olsun dedim kendi kendime .. ama bunu ister istemez hep yaşıyorum , bilinçaltımı ne kadar değiştirmeye çalışamda sürekli bişeyler içimde hayır canım imkansız diye konuşuyor. tabi her zaman değil ama zaman zaman yaşıyorum bu karamsarlığı . ama yinede mücadeleyi bırakmayacağım olumlu olmak konusunda .
arkadaşım inan şu olumsuzlukları hayatımdan çıkarmaya o kadar ihtiyacım var ki...sayfaların tümünü okumadım nasıl ve nereden başlamalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?