bende gece yatarken hep hayal kurarım :) mesela diyelim o gece erkek arkadasıma bozuğum hayalimde hep onunla kavga ederim küserim falan..hiç sasmaz ertesi gün sabah yada aksam gercekten tartısırım.. daha fazla örneklerde var ama sürekli cıkan yasadığım bu
Geçenlerde yazmıştım yine.Biz tayin mağduruyuz diye. 3 yıllık evliyiz. evlendiğimizin 45. günü eşim memur oldu gitti.1 yıl sonra tayin olacak mutlaka dedik olamadı.2. yıl dedik olmadı.3. yılın şansını deneyeceğiz yine olmayacak muhtemelen.Azami hizmet süremiz ise 4 yıl.4. yıl tayin alabiliyoruz yalnız eşim Aralık girişli ve tayin dönemi haziran-eylül arası. 3 ay içinde tayin vermeyeceklermiş gibi düşünüyorum hisstmek istemiyorum ama sanki hissediyorum.eee burası madem pozitfi yayma yeri siz olsanız nasıl düşüncenzi değiştirirdiniz ? ve bundan öncesidde 2 yıl daha ayrıydık.eşimle tanıştığımdan bu yana sadece okul döeneminde 2 yıl beraber olabilidik.Takatim kalmadı.Varsa bi fikriniz gerçekten güce ve güzel düşünceye ihtiyacımız var. Sırf kavuşalım diye bebek istedik ki ilkinde kazayla hamile kaldım, 2. hemen olur dedi dr. 9 aydırda bebek olmuyor.Tayin kapılarımız her yerden kapalı.Gülümseyemiyorum, odaklanamıyorum, değiştiremiyorum.Bunları yaptığımda da sonuç elimde koca bir 0 'dı.Pozitivizme çokta inanıyorum ama özellikle hayatımın son 3 yılında pozitivizmde kar etmedi.Var mı odaklanabileceğiniz güzel noktalar bu durumda ? İnanın daralıyorum, tükendim resmen .. Buradan bari bi umur olsun istiyorum ....
negatife değil de biraz da pozitife odaklan ki hayatında olumlu şeylerde gerçekleşsin. şu kısa dünyada mutlu olmak varken üzüntülere odaklanıp hayatı zindan etmek niye.
gülümse
odaklan
değişsin:)
Kötü günler yaşamışsın ama bak sonuna gelmişsin. Kendini pozitif görmene rağmen yaşanan olumsuzluklardan dolayı kendini negatifliğe itmişsin. olumsuz şeylere değil olumlu şeylere odaklan. Bunlar neler diye sorarsan onu ben bilemem şeker. hayatındaki küçük dahi olsa mutlaka olumlu şeyler vardır. onları düşünerek odaklan. düşün ki zor günler geride kaldı. tayine az kaldı. sıkıntılar bitecek ve eşinle birlikte olacaksın. Sen olumsuzlukları düşünüp moralini bozuyorsun ve pozitifmiş gibi düşünüyorsun. şimdi sen bırak artık atıp tutmayı eşin ile bir araya geldiğinde neler yapacağınızı düşün. hatta eline bir kağıt kalem al satır satır neler yaşayacağınızı yaz. Her gece yatmadan önce bunları gösden geçir ve oku. En ince ayrıntıya kadar neler yaşayacağınızı bu yazdıklarına bakarken hisset. Bu seni olumlu düşünmene neden olacak , olumlu düşününce de istediklerine odaklanacaksın ve sonunda geçerkleşecek. UNutma Allah sabredenleri sever.
Bede de şöyle bi durum oluyo, bi konuya merak sardıysam mesela birkaç ay veya bir yıl kadar sonra, o ilgilendiğim konuyla ilgili büyük bir fırsat çıkıyo ya da onunla ilgili bi olay yaşıyorum... Atıyorum mesela vişneye merak mı sardım, bi kaç ay sonra vişne sokak diye bi sokağa taşınıyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?