Bu yazıya bayıldım. Okumanızı tavsiye ederim daha önce rastlamadıysanız. :97:
Çok büyük sorunların katmerlenerek hayatımı işgal ettiği bir dönemde penceremden sokakta oynayan çocukları izlerken gülümseyerek şunu söylemiştim kendime.
Her şeyimi paramı, özgürlüğümü, sevdiklerimi alabilirsiniz, hatta sakat bırakabilirsiniz beni ama asla hayallerimi alamazsınız. Hayallerime sımsıkı sarıldım. Çünkü elimde bir tek onlar kalmıştı. Çabuk geçti o yıllar. Bugün hayallerimde yarattığım tablonun içinde yaşıyorum.
Hayatın her döneminde acılar, sıkıntılar mutlaka var. Ama eğer dikkat ederseniz aynı zaman dilimi içinde mutluluklar ve huzurlu anlar da var. Önemli olan hangisine öncelik vereceğimiz. Bir büyük çiçek demetinde tek bir solmuş yaprağı görmek de bizim tercihimizdir, bütün bir demetin güzelliğini yaşamak da. Tam tersi olabilirdi. Solmuş bir demet içinde canlı kalmayı başaran tek bir çiçekteki güzelliği yaşamak da mümkün.
Mutlu olmak öğrenilen bir kavramdır. Kendiliğinden gelip yerleşmez hayatımıza. Onu biz kendimiz yaratırız. Hayallerimiz de bizim eserimizdir. Tabii ki hayaller de olumsuz olabilir. Ben burada bize negatif duygular yükleyen hayallerden değil pembe hayallerden söz ediyorum elbette. Korkmadan hayal kurun olur mu? Kurduğunuz hayaller erişilmez olsa da korkmayın. Bir gün hayal ettikleriniz gerçekleştiğinde Keşke daha büyük şeyler hayal etseydim diyebilirsiniz.
Bir de; hayal kurmak konusunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Hayal hayatınızın programı haline gelmemeli, yani gelecek yıl çok para kazanacağım gibi zaman ile sınırlandırılmış hayaller, ya da olmazsa olmaz düşler kurmak ve hayallere saplanıp kalmak bize negatif enerji yükler. Hani gece renkli ve mutluluk verici bir rüya görürsünüz ve uyandığınızda gerçek hayatınıza devam edersiniz ya. İşte aynen öyle yaşayın hayalleri.
Eğer gelecekte bulunmak istediğiniz yeri hayal eder ve buna yoğunlaşırsanız hiç kuşkunuz olmasın, bir gün mutlaka kendinizi hayallerinizdeki tablonun içinde bulursunuz. Yalnızca inanın. Yürekten inanın. Eğer inanmıyorsanız, içinizde kuşku yaşatırsanız sonuçlandıramazsınız. Doğrusu ben, herhangi bir olay olacağı için mi geleceği hissediyorum, yoksa ben inandığım için mi o olay gerçekleşiyor sorusunu çok sormuştum kendime. Ama şimdi biliyorum. Ben davet etmişsem (çağırmışsam) o olay oluyor.
Kötü ihtimalleri uyandırmayın. Bu sözü ilk kez duyduğumda pek anlam verememiştim. İhtimaller uyur mu ki uyansınlar.. Ne tuhaf bir söz bu demiş ve üstünde fazla durmamıştım. Ama şimdi düşünce gücünün neler yapabileceğini çok iyi biliyorum.
Evet iyi ve kötü ihtimaller, yani pozitif ve negatif enerji evrende ne zaman nasıl hareket edeceği belirsiz bir biçimde biz çağırdığımızda yönlerini bize doğru çevirmeye hazır olarak bekliyorlar. Evin karanlık bir köşesini el feneriyle aydınlattığınızda fenerin ışığında gelişi güzel hareket eden sayısız toz zerrecikleri görünür. Hepsi tamamen birbirinden farklı yönlere doğru hiç durmaksızın hareket ederler. Siz istediğiniz kadar rüzgâr oluşturun bu zerreleri yok edemezsiniz. Yarattığınız boşluğa ara vermeksizin yeni zerrecikler yerleşecektir. İşte enerji de benzeri bir şekilde hareket eder. Düşüncelerimiz birer enerjidir. Ürettiğimiz her pozitif düşünce evrendeki diğer pozitif düşüncelerle buluşur ve bir pozitif enerji bulutu şeklinde bize geri döner. Eğer negatif düşünürsek bu kez negatif enerjiyi kendimize çekeriz. İşte Kötü ihtimalleri uyandırmayın ifadesi negatif düşünceyi anlatıyordu.
Geçmişinize dikkatle bir daha göz gezdirin. Bugün başınıza gelenler geçmişte çağırdıklarınızın ta kendisidir. İşte bu yüzden olumlu düşünün. Güzel hayaller kurun. Pozitif enerji yayın ki evrende sahipsiz gezen pozitif enerjiyi kendinize yönlendirebilesiniz.
Evrende negatif enerji ile içiçe dolaşan pozitif enerjiyi ancak düşünce gücümüzle birbirinden ayırır ve kendi enerjimize katabiliriz. İşte burada neyi tercih edeceğimiz tamamen bize bağlıdır. Yani iyi olmak için iyi düşünmek, kötü olmak için kötü düşünmek yeterli bir eylemdir.
Öfkelenmek, kin beslemek, affetmemek, nefret etmek, insanlar hakkında kötü düşünceler taşımak, ve yaymak, beddua etmek, isyan etmek vb. kendimize kötülük etmekten başka hiçbir şey değildir. Bu olumsuz duygular daha yaradılışımızda genlerimize kodlanmış olan insanca duygulardır aslında. Bunların hiçbiri irade istemez. Bunlar için kendimizi eğitmemiz gerekmez. Bir insana öfkelenmeyi, kin tutmayı öğrettiğiniz oldu mu hiç? Ya kendiniz. Öfke duymak için özel bir çaba sarfettiniz mi? İşte çaba sarfetmeden gelişen bu duygular nedeniyle önce negatiflerle karşılaşırız. Belki de bu nedenle hayat bize zor gelir. Çünkü hem kendi içimizde hem de dışarıda var olan negatiflerle nasıl baş edeceğimizi öğrenmek zorundayız.
Hayatın hem zor hem de en anlamlı tarafı budur bence. Nereye bakarsak bakalım hep karşıtlıklar vardır. Biri olmazsa diğeri de olmaz.
Mesela: Büyük-Küçük, Uzun-Kısa
Düşünsenize her şey aynı büyüklük ve aynı ölçülerde olsaydı ölçü diye bir şey olur muydu.
Sıcak soğuk. Her şey ama her şey vücut sıcaklığı ile aynı olsaydı ısı kavramı olur muydu?
İşte iyi ve kötü de bu yüzden var. Biz var olduğumuz için var. Kötü olmasaydı iyi diye bir şey de olmayacaktı. Kısacası iyi ki kötü varmış. Hayata en büyük anlamı katıyor çünkü. Negatif olmasa pozitifin ve hayatın hiçbir anlamı kalmayacaktı.
Pozitif olmanın en kestirme yolu iyi huylu hayaller üretmektir. Hayatla kavga etmek değil hayatla arkadaş olmak, gelişen olaylara karşı çıkmak değil onlara uyum sağlamak gerek.
Biri bana hak etmediğim kötü bir davranış sergilemişse ve ben bu olayın etkisinde kalmışsam kendime hemen oyalanabileceğim bir uğraş ediniveririm. En iyi şey ortam değiştirmektir. Bunu yapamıyorsam bulunduğum ortamda yaptığım işi değiştiririm. İş ortamındaysam önümdeki işe ara verip boş bir kâğıda resim çizdiğim, hayatımdaki olumlu şeylerin listesini yazdığım, ya da takvim yapraklarında ki manzaraları izleyip kendimi bir tatil köyünde hayal ettiğim olmuştur. Ama size gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki benim hiç bir öfkem ve hayal kırıklığım 1 saatten uzun sürmez.
Yıllarca kendimle oynadığım oyuna borçluyum bunu ben. İyi ki
ile başlayan cümle kurma oyunu. Buna polyannacılık da diyebilirsiniz. Birçok insanın küçümsediği bir şeydir ama hayatı kolaylaştırmanın en güzel ve en kolay yoludur.
İyi ki.. gözlerim görüyor ve ben yazı yazabiliyorum.
Ya da gözlerim görmüyor ama iyi ki parmaklarım var. Kabartma harfleri okuyabiliyorum.
İyi ki anne olabildim.
Ya da anne olamadım ama iyi ki sevgi dolu bir yuvam var. gibi o kadar çok pozitif cümle kurabiliriz ki. İyi ki ile başlayan cümle kuramayanlar bana sorarsanız kötü ruh taşıyan insanlardır. Çünkü yaşadığımız sürece mutlaka sayısız pozitif seçeneğimiz vardır. Kendimizi mutsuz hissediyorsak birini mutlu ederek mutlu olmayı deneyebiliriz pekâlâ. O zaman iyi ki.. deme şansımızı kendimiz yaratmış oluruz.
Farkında mısınız? Daha şimdiden pozitif düşünce becerisini edinmeye başladınız bile.
-alıntı-