neye göre tercih yapılacak

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
ben önlisans mezunu olarak sınava girdim 75 puan aldım bugün tercih klavuzu yayınlandı.fakat tercih yaparken neye göre yapılacak kontenjana göremi yoksa şehire göremi başarı sıramızda öenmli mi.ben muhasebe mezunuyum tercih yaparken neleri dikkate almam gerekiyor.bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim çünkü önemli bir konu.

cvp yazıcak kimse yok mu kimsenin bilgisi yokmu

öncelikle ösym nin sitesine giriyorsun. orada önlisans mezunları için kadrolar var. orada sıra ile tercih edeceğin işin kod numarası, işin ismi, alacağı kişi sayısı ve aranan nitelikler yazıyor. aranan nitelikleri de yine osym nin sayfasında önlisans aranan nitelikler başlığından kendin ne mezunuysan onunla eşleşen kodu buluyorsun ve ona göre tercih edebiliyorsun. yani senin mezun olduğun branşın kodu istediğin işin aranan özelliklerinde yazmıyorsa orayı tercih edemezsin. umarım yardımcı olabilmişimdir. bu anlattıklarım genel açıklamalar kısmında da detaylı olarak yazıyor. şimdidenbaşarılar diliyorum. umarım istediğiniz yere yerleşirsiniz

daha iyi özetlenemezdi :))

arkadaşlar azıcık okuyun üşenmeyin. ÖSYM nin sitesinde tercihler kısmında her bilgi mevcut...

selam kızlar puanım 65 halkla ilişkiler mezunuyum ve az önce tercihlerimi yaptım 9 tane anca secebildim ve ümidim hiç yok o yüzden kahramanmaraşa kadar yazdım belki şansıma dedim ama hiç umut yok demi sizcede...

teşekkürler yardımcı oldunuz

şimdi tercihlere baktım kafam çok karıştı etrafımda beni bilgilendiricek biriside yok.tercih robotundan muhasebeye uygun yerleri çıkardım.ben fakat nereleri yazıcağıma karar veremedim.ben belki olur diye doğuyu isityorum onları yazdım.bilgisayar sertifikamda var fakat ben tercih yaparken ilk olarak musebe mezunu ve bilgisayarlı sertifika şartı arayan yerleri mi yazmalıyım yoksa herhangi bir önlisans mezunu yerlerimi yazmalıyım mesela VEZNEDAR:muhasebe mezunu bayburt,AMBAR MEMURU:muhasebe mezunu,bilgisayar sertifikası,MEMUR:herhangi önlisans mezunu ve bilgisayar sertifikası artvin.Sizce hangisi daha iyi olur.kontenjan ne kadar önemli.lütfen bilgisi olan birisi cevap versin.ilk defa yapıcam bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…