Nereye kadar dayanacağım bilmiyorum...

Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.
ergen mi bu her koyun kendi bacağından asılacak ..tutuyorsa kendine ,yalan söylemek ne alaka ..

Çocuğu babasına düşkün olduğu için katlanması lazım zaten yalanlara, aldatmalara, saygısızlığa, insan yerine konmamaya.

Konu sahibinin önceki konularını biliyorum. Direkt boşanma sebebi bana göre.
Ama ona göre: Çocuğu babasına çok düşkün olduğu için boşanmıyor.

Yoksa güçsüz olduğu için değil yani.

Ben kinaye yapmıştım :) Konu sahibi anlamak istemiyor, anlamak işine gelmiyor çünkü.
Ben kinayeyi kaptım zaten de mevzum değil. Tekrar boşanma ile ilgili konu açarsam o zaman bu konuyu tartışırız:)

Kızlar önceki konularımı bırakın lütfen. Ben sadece bu konu ile ilgili sıkıntımı yazdım. Eski konular adı üstünde ESKİ açmaya ve bakmaya gerek yok. Sinirlenmekte haksız mıyım onu öğrenmek istedim. Başka bir şey değil. Dediğim gibi BEN " ADAMIN ORUCUNA KARIŞMIYORUM, ORUÇLU GİBİ KENDİNİ GÖSTERİPTE BANA YALAN KONUŞMASINA " sinirleniyorum. Yoksa bende namaz kılan veya ne bilim öyle böyle yapan bir insan değilim. Katı bir inan değilim, mevzum YALAN.

Tek kadın olsam GÜÇLÜ olurum, ama ANNE olunca katlanabiliyorsun, maalesef. Ama bu demek değildir ki sürekli katlanılır, sadece vicdanın artık tam rahat olduğunda hem GÜÇLÜ KADIN hemde GÜÇLÜ ANNE olunur.
peki vicdanın neden rahat değil benveutkum...her konun topyekün bir güçsüzlük demekki vicdanında bir sorun var..vicdanını bu adamdan ayrılırsan yaralayacak olan ne..ama lütfen çocuğum deme..yalan söyleyen huzursuzluk yaratan elindeki aileyi haketmeyen bir adam çocuğuna ne verebilir..anne ben oruç tutuyorum diyip kuytu köşelerde yemek yemeyi öğretir bak o baba mesela..bu en ufak yalanı olur..

Çocuğu babasına düşkün olduğu için katlanması lazım zaten yalanlara, aldatmalara, saygısızlığa, insan yerine konmamaya.

Konu sahibinin önceki konularını biliyorum. Direkt boşanma sebebi bana göre.
Ama ona göre: Çocuğu babasına çok düşkün olduğu için boşanmıyor.

Yoksa güçsüz olduğu için değil yani.

Ben kinaye yapmıştım :) Konu sahibi anlamak istemiyor, anlamak işine gelmiyor çünkü.
Ay pardon yaa oruc basima vurdu heralde : ))))

Kızlar önceki konularımı bırakın lütfen. Ben sadece bu konu ile ilgili sıkıntımı yazdım. Eski konular adı üstünde ESKİ açmaya ve bakmaya gerek yok. Sinirlenmekte haksız mıyım onu öğrenmek istedim. Başka bir şey değil. Dediğim gibi BEN " ADAMIN ORUCUNA KARIŞMIYORUM, ORUÇLU GİBİ KENDİNİ GÖSTERİPTE BANA YALAN KONUŞMASINA " sinirleniyorum. Yoksa bende namaz kılan veya ne bilim öyle böyle yapan bir insan değilim. Katı bir inan değilim, mevzum YALAN.

Önceki konuları bıraktım.

Evlilikte yalan OLMAZ, olmamalı

peki o zaman sinirlenmekte haksızsın diyeyim ben..çünkü beyefendinin karakteri bu.

Size ne adamın orucundan yahu, neden insanlar birbirine bu kadar karışıyor anlamıyorum. Eşiniz de bir birey ve oruç tutup tutmaması sadece kendisine ilgilendirir. Adamı yalana iten sizsiniz.

Ramazan başlayalı oruç konularindan gına geldi

Koca adam günahı sevabi bilecek yaşta bizim aile yari yarıya tutmuyo

Kimisi hamile kimisi sigara bagimlisi kimisi reflu kimisi dayanamam gun çok uzun diye tutmuyo iftarada katiliyo cani isterse sahurada katiliyo hic kimsede sen niye tutmuyosun diye ayiplamiyo

Size ne adamın orucundan yahu, neden insanlar birbirine bu kadar karışıyor anlamıyorum. Eşiniz de bir birey ve oruç tutup tutmaması sadece kendisine ilgilendirir. Adamı yalana iten sizsiniz.

Bir insan yalana itilir mi?
Biri sizi çok zorlasa yalan söyler misiniz?

Yoksa yalan söylemek karşımızdaki insanlardan bağımsız olup bizim karakterimizi mi yansıtır?

• Beğen
Reactions: anu
Tek kadın olsam GÜÇLÜ olurum, ama ANNE olunca katlanabiliyorsun, maalesef. Ama bu demek değildir ki sürekli katlanılır, sadece vicdanın artık tam rahat olduğunda hem GÜÇLÜ KADIN hemde GÜÇLÜ ANNE olunur.
Ne alakasi var anne olmakla gucsuzlugun? Anne olup (hatta birden fazla cocugu olup) aldatildiginda adami kapiya koyan bir suru kadin var. Paran var ailen arkanda ustelik bazilari bu imkana bile sahip degil. Ayrica affetmek de bir yoldur. Ama hem affedip hem onune cikan minicik sorunda BU ADAM ADAM DEGIL diye aglarsan insanlar sana noluyo diyebilir bu kadarina acik olman lazim

sizin konularınıza özellikle yorum yapmıyorum, çünkü tavrınızı sevmiyorum.
siz de "boşanmış kadın" olmayı kendine yediremeyip çocuğunun arkasına saklanan "o" kadınlardansınız.
sizin gibi kadınlar hep "aslında her şeyi yaparlar, adamın kıçına tekmeyi vururlar ama ah işte çocukları vardır."
böyle böyle sorunlu çocuklar büyütürsünüz
mutsuz olursunuz
çocuklarınızın kafasına "annem aslında mutlu olabilirdi ama ben olduğum için babamı terk edemedi şimdi de ben onun için bir şeyler yapmalıyım" mesajını kodlarsınız.
çocuklar sizin gibi kadınlar yüzünden kötü baba, kötü koca, kötü anne, kötü eş olup sorunlu evlilikler yaşarlar çünkü hiçbir zaman eşlerinin ve çocuklarının sorumluluklarını alamazlar çünkü anneleri onlar yüzünden mutsuz olmuştur, annelerini mutlu etmek, onun isteklerini yerine getirmek zorundadırlar.
çocukların psikolojilerini mahvedip sonra da ama ben çocuğum için şunu bunu yaptım dersiniz.
kendiniz defalarca aldatılmayı hazmettiğiniz gibi insanların da salak yerine konmayı hazmedeceğini düşünürsünüz.
şimdiki konunuza gelince;
adam sizi defalarca aldatmış, yalan söylemesi şimdi mi zorunuza gitti.
duvara bir çentik daha atın olsun bitsin.

Arkadaşım anlatamıyorum ben galiba, oruç tutmamasına dediğim bir şey yok. Yalanını yakaladıktan sonra dedim ben " oruç tutmuyorsun, oruç tutuyor gibi beni kandırıyorsun, kendine iftar planları yapıyorsun ve hoop oruçlu olmadığın ortaya çıkıyor. tutmuyorsan tutma, bana ne ama beni kandırma. yok iftara kadar forumda dolanım bende iftara yakın oruç açmaya geçerim meydana, diyor bana. Bana yalan söylemesine kızıyorum, banane orucundan.

Iyi de bence yalan yalan diye tutturmanın asıl nedeni önceki konular çünkü. Nasıl onlar üzerinde durmayalim?

Bu adamın tek falsosu bu olsaydı bu denli kızıp konu açacak miydin?

Bir insan yalana itilir mi?
Biri sizi çok zorlasa yalan söyler misiniz?

Yoksa yalan söylemek karşımızdaki insanlardan bağımsız olup bizim karakterimizi mi yansıtır?
Soyle soyleyeyim kotu niyetli yalanla sirf birinin cenesinden yildigin icin soylenen yalan ayni kategoride olamaz. Mesela mesaide olacagim deyip bara gitse baska agirlikta bi yalan, oruc tutma meselesinde normal erkek korkmaz soylemeye sadece bos yere kafasi sisecek diye karsi tarafa bi zarari olmayan bi yalan beyaz yalan diyebiliriz

Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.

Aynı şeyi bende yaşadım
ben gece bin türlü zahmet sahur hazirlardim eşim meğerse oruç tutmuyormus

Öğrenince çok kızdım tutmadigina değil yalan söylediğine :KK62:

Iyi de bence yalan yalan diye tutturmanın asıl nedeni önceki konular çünkü. Nasıl onlar üzerinde durmayalim?

Bu adamın tek falsosu bu olsaydı bu denli kızıp konu açacak miydin?
Ben sadece kendimi sorgulamak için, acaba ben bu adama kızmam abartılı mı yanlış mı yaptım demek için size danışmak istedim.

X