- 12 Kasım 2024
- 8
- 5
- 28
- Konu Sahibi tuzkarabiber
herkese iyi günler, günlerdir içimi kımıl kımıl yiyen bir şeyleri paylaşmak için hesabı açtım. Neredeyse 8 aydır sevgiliyiz ve yaşlarımızdan dolayı artık bir şeyleri ciddi anlamda konuşmaya başladık ve ek olarak uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Şu anda çalışmıyorum yüksek lisansa devam ediyorum bittikten sonrada iş hayatım ne olur bilmiyorum. Sevgilim çalışıyor ortalama maaş alıyor ve hepsi borçlarına gidiyor. Maddi olarak ben de harika bir konumda değilim sevgilim de, tek farkımız benim ailem var onun ne yazık ki ailesi yok. Bana sen benim ailem olacaksın diyor ve bu kalbimi o kadar ısıtıyor ki size anlatamam. Kendisini çok seviyorum her ilişkide olduğu gibi kavga ediyoruz tartışıyoruz ama bir türlü birbirimizden kopamıyoruz. Büyüme şartlarımız ortamlarımız çevremiz aynı olmadığı için bazı noktalarda ciddi tosladığımız anlar oluyor ama ikimizde bir müddet sonra empati yapıp bir noktada buluşuyoruz. İyisiyle kötüsüyle 8 ay yaşadık ve yaşıyoruz da ama bazı geceler beni uyutmayan düşünceler karabasan gibi kapanıyor üstüme. İkimizinde maddi durumu ortada (tekrar söylüyorum tek aileden yana biraz daha ben iyi olabilirim), benim iş bulup bulamayacağım meçhul bunun gibi geçim kaygısı düşünceleri beni mahvediyor. Asla şuyu olsun buyu olsun şöyle malı olsun böyle mülkü olsun diyen biri olmadım (çevremde arkadaşlarım var arabası olsun evi olsun diyenler ama hiçbirinde gözüm yok çünkü şu yaşıma kadar ailem her şeyi fazlasıyla karşıladı) ama bu kaygılar yüzünden bu ilişki nasıl devam edecek bilmiyorum. Aynı eve girince ya bu kaygılar yüzünden kavga olursa onun da benim de sevgimiz biterse. Doymayacak karnımız yok fakat biliyorsunuz ki ülkenin durumunu ben kendim için değil ya çocuğumuz da olursa gibi düşünceler anksiyeteye sebep oluyor. Ben buraya sizce ne yapmalıyım gibi bir soru sormak için yazmıyorum bunu belirtmek isterim , sizlere sormak istediğim şey bu kaygıları yaşamam normal mi? Ben kötü bir insan mıyım? Birbirimizi seviyoruz bundan kuşkum yok ama ailem ya mesleğine parasına borcuna odaklanıp benim üzüleceğimden korkarsa? Ailemin izin verip vermemek gibi bir şeyi olmaz bunu biliyorum sadece her anne baba gibi çocuklarının mutlu olacağından emin olmak ister. Sevgilimin annesi babası yok bu benim için hiçbir zaman sorun olmadı ama kendisini kimsesiz gibi hissettiği zamanlar kendimi çok yetersiz hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Henüz ailemle tanışmadı ve ailem bu kadarını bilmiyor çünkü bunları onun ağzından dinlemelerini istiyorum. Sanırım birinin bana her şey iyi güzel olacak korkma demesine ihtiyacım var. Tüm arkadaşlarım evlendi ya da evlilik yolunda çalışmayan arkadaşlarımın eşleri yüksek statüde çalışan arkadaşlarımın kendileri de eşleri de yüksek statüde. Ben sevgilimden böyle bir beklenti içinde değilim çünkü kendim bile bu beklentiyi karşılayamıyorum. Buraya bir anekdot düşmek istiyorum zengin koca statülü insan yolunacak kaz arayan biri değilim olmam da babam da annem de memur çalışıyorlar zengin değiliz ama kendimize ait bir ev bir de arabamız var öyle görmemiş etmemiş biri değilim beni yanlış anlamanızı istemiyorum. Kendimi ifade edebiliyor muyum onu da bilmiyorum buraya kadar okur musunuz onu da bilmiyorum ama birilerinin bana bür şeylerin yoluna gireceğini inanarak söylemesine ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim okuyan ve cevap veren herkese gönlünüz gibi gününüz olsun