Nereye gider bu ilişki

tuzkarabiber

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2024
8
5
28
herkese iyi günler, günlerdir içimi kımıl kımıl yiyen bir şeyleri paylaşmak için hesabı açtım. Neredeyse 8 aydır sevgiliyiz ve yaşlarımızdan dolayı artık bir şeyleri ciddi anlamda konuşmaya başladık ve ek olarak uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Şu anda çalışmıyorum yüksek lisansa devam ediyorum bittikten sonrada iş hayatım ne olur bilmiyorum. Sevgilim çalışıyor ortalama maaş alıyor ve hepsi borçlarına gidiyor. Maddi olarak ben de harika bir konumda değilim sevgilim de, tek farkımız benim ailem var onun ne yazık ki ailesi yok. Bana sen benim ailem olacaksın diyor ve bu kalbimi o kadar ısıtıyor ki size anlatamam. Kendisini çok seviyorum her ilişkide olduğu gibi kavga ediyoruz tartışıyoruz ama bir türlü birbirimizden kopamıyoruz. Büyüme şartlarımız ortamlarımız çevremiz aynı olmadığı için bazı noktalarda ciddi tosladığımız anlar oluyor ama ikimizde bir müddet sonra empati yapıp bir noktada buluşuyoruz. İyisiyle kötüsüyle 8 ay yaşadık ve yaşıyoruz da ama bazı geceler beni uyutmayan düşünceler karabasan gibi kapanıyor üstüme. İkimizinde maddi durumu ortada (tekrar söylüyorum tek aileden yana biraz daha ben iyi olabilirim), benim iş bulup bulamayacağım meçhul bunun gibi geçim kaygısı düşünceleri beni mahvediyor. Asla şuyu olsun buyu olsun şöyle malı olsun böyle mülkü olsun diyen biri olmadım (çevremde arkadaşlarım var arabası olsun evi olsun diyenler ama hiçbirinde gözüm yok çünkü şu yaşıma kadar ailem her şeyi fazlasıyla karşıladı) ama bu kaygılar yüzünden bu ilişki nasıl devam edecek bilmiyorum. Aynı eve girince ya bu kaygılar yüzünden kavga olursa onun da benim de sevgimiz biterse. Doymayacak karnımız yok fakat biliyorsunuz ki ülkenin durumunu ben kendim için değil ya çocuğumuz da olursa gibi düşünceler anksiyeteye sebep oluyor. Ben buraya sizce ne yapmalıyım gibi bir soru sormak için yazmıyorum bunu belirtmek isterim , sizlere sormak istediğim şey bu kaygıları yaşamam normal mi? Ben kötü bir insan mıyım? Birbirimizi seviyoruz bundan kuşkum yok ama ailem ya mesleğine parasına borcuna odaklanıp benim üzüleceğimden korkarsa? Ailemin izin verip vermemek gibi bir şeyi olmaz bunu biliyorum sadece her anne baba gibi çocuklarının mutlu olacağından emin olmak ister. Sevgilimin annesi babası yok bu benim için hiçbir zaman sorun olmadı ama kendisini kimsesiz gibi hissettiği zamanlar kendimi çok yetersiz hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Henüz ailemle tanışmadı ve ailem bu kadarını bilmiyor çünkü bunları onun ağzından dinlemelerini istiyorum. Sanırım birinin bana her şey iyi güzel olacak korkma demesine ihtiyacım var. Tüm arkadaşlarım evlendi ya da evlilik yolunda çalışmayan arkadaşlarımın eşleri yüksek statüde çalışan arkadaşlarımın kendileri de eşleri de yüksek statüde. Ben sevgilimden böyle bir beklenti içinde değilim çünkü kendim bile bu beklentiyi karşılayamıyorum. Buraya bir anekdot düşmek istiyorum zengin koca statülü insan yolunacak kaz arayan biri değilim olmam da babam da annem de memur çalışıyorlar zengin değiliz ama kendimize ait bir ev bir de arabamız var öyle görmemiş etmemiş biri değilim beni yanlış anlamanızı istemiyorum. Kendimi ifade edebiliyor muyum onu da bilmiyorum buraya kadar okur musunuz onu da bilmiyorum ama birilerinin bana bür şeylerin yoluna gireceğini inanarak söylemesine ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim okuyan ve cevap veren herkese gönlünüz gibi gününüz olsun

Sadece kendinize güveneceksiniz. Çalışmak zorundasınız. Çalıştığınız sürece de birikim yapmak zorundasınız doğum vb. gibi durumlar olursa diye. Aileniz ne tepki verir ne düşünür bilemeyiz. Siz net olduktan sonra da kimse bir şey diyemez zaten. Sadece evlenilebilir adam mı ona iyi karar verin. Şirket sahipleri de batabilir. Dünya bu.

Uzak mesafe ilişkisiyse 8 ay bu kararlara kalkışmak için, bu endişelere kapılmak için yeterli bir süre değil bana göre.
Biraz daha birbirinizi tanıyıp vakit geçirmeniz, evlilikte yaşayacağınız olası sıkıntılar için endişe etmek yerine şu anki haliniz için endişe etmeniz gerekli sanki.

İki taraf için de evlilik düşünmeseniz de maddi anlamda ve iş konusunda, yani önce hayatın diğer noktalarında biraz ilerleme kaydederseniz bu minvalde adımlar atarken bu tarz stresler yaşamazsınız.

Sadece kendinize güveneceksiniz. Çalışmak zorundasınız. Çalıştığınız sürece de birikim yapmak zorundasınız doğum vb. gibi durumlar olursa diye. Aileniz ne tepki verir ne düşünür bilemeyiz. Siz net olduktan sonra da kimse bir şey diyemez zaten. Sadece evlenilebilir adam mı ona iyi karar verin. Şirket sahipleri de batabilir. Dünya bu.
Evet doğru söylüyorsunuz. Kendime güvenemediğim için de bu tür kaygılar yaşıyorum yüksek ihtimalle. Evlenilebilir insan nedir nasıl karar verilir bunu da çözebilmiş değilim sadece iyi bir insan ve sevgisinden emin olduğum sevdiğim güvendiğim huzur bulduğum biri diyebilirim.

Sizin bu kaygınızın bir buçuk katı kadar karşı taraf da maddi konuları ölçüp tartıyor ve çözüm düşünüyorsa, hatta bunun için ek gelir arayışında ya da başka alternatifleri sorguluyorsa doğru yoldasınız.
Bu yük çoğunlukla sizin üzerinizde ve ilerde de öyle olacak gibi düşünüyosanız, drama üçgenini aktive etmek üzeresiniz, yani yanlış yoldasınız.
Nedir drama üçgeni?
Kurban, kurtarıcı, zorbadan oluşan bir üçgen.
Bu roller ilişki içinde sürekli birinden diğerine geçiş yapar, ta ki taraflardan biri yetişkin olmaya karar verene kadar.
Siz bu ilişkide kurtarıcı mısınız, kurbanın romantik sözleriyle tavlanan?
Yoksa iki tarafın da ilişkiye yönelik sorunları eşit olarak kaygılandığı (ve hatta mümkünse erkeğin maddiyat konusunda daha atak ve cevval olduğu) bir ilişki mi bu?
Yoksa, ben de sorumsuz bir erkek olsam, iki süslü sözle avımı yola getirerek, hipergamiye yönelirdim.
Hipergami: Kendinden maddi manevi güçlü kişiyi tavlama dürtüsü.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Son düzenleme:
tamam ask vs ama goz gore gore de fakirlik yaşayacağın, ömür boyu zorluk cekecegin bir evlilik yapmak tercihtir
ustelik 8 aylik uzak mesafe iliskisi biri icin.
ben yerinde olsam ayrilirdim.
bu kadar borcu olan adam 8 ayda kac defa yanina geldi ki? toplam kac saat gorustunuz de evlenecegim diyebiliyorsun.
kit kanaat yasiyor sen onun sehrine tasininca canin istedikce aile evine gelebilecek misin birkac ayda bir yoksa biletini baban mi alacak?
senin ailenin durumu anca düğün yaparken esya alirken sizi baglar. sonrasinda yuvaniz ayri eviniz ayri olacak. hala babandan harçlık aldigin bir yasamin olursa bu evlilikten hayir gelmez- esin de kendini aile babasi gibi hissetmez ezik hisseder.
bilemedim.
sirf yasin 28 diye fazla tanımadığın etmediğin ve ekonomisi kötü biriyle evlenme derdine dusme bence
ayrica bunca borc ne borcu evi yok arabasi yoksa? belki de butce yonetmeyi bilmeyen biridir

sevgiliniz için dediniz ya maaş borçlarına gidiyor diye neden o kadar borcu var.
bence siz henüz iş bulmadan kariyerinizi tam bulmadan evlilik yapmayın ve daha 8 aydır birbirinizi tanıyorsunuz henüz erken uzaktan bi insanı tanıyamazsınız. 8 ay çok kısa uzak mesafe yeterli değil gerçekçi olalım.
Araba almış bir sene önce krediyle ve ne yazık ki bundan beş ay önce trafik kazası geçirdi daha doğrusu başka bir araç boylu boyuna hatalı şekilde arabasına çarptı daha borcu bitmemişken arabasını da kaybetti. Bir de bedelliye kredi çekti (ben ne kadar çekme git desem de , çalıştığı sektörde değil 6 ay 1 ay bile ara verirse iş bulmasının zor olacağını düşündüğü için). Ve evet çok haklısınız 8ay çok az bir süre yıllar içinde bile insanlar birbirini tanımıyor. Şu aralar ciddi anlamda bazı şeyleri konuşmaya başladık bundan dolayı da kaygılarım arttı bu sebeple de paylaşmak istedim:/

Kaygılarınızın çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Uzak mesafe ilişkisinde evlilik düşünmek için 8 ay çok erken, hele ki birinizin borcu var diğerinin işi yokken. Aynı eve girince samanlık asla seyran olmuyor. Canınız bir akşam dışarda yemek istese, eşiniz borç vsr ne gerek var dese canınız sıkılır. İyi düşünün, acele etmeyim derim.

Sizin bu kaygınızın bir buçuk katı kadar karşı taraf da maddi konuları ölçüp tartıyor ve çözüm düşünüyorsa, hatta bunun için ek gelir arayışı ya da başka alternatifleri tarıyorsa doğru yoldasınız.
Bu yük çoğunlukla sizin üzerinizde ve ilerde de öyle olacak gibi düşünüyosanız, drama üçgenini aktive etmek üzeresiniz, yani yanlış yoldasınız.
Nedir drama üçgeni?
Kurban, kurtarıcı, zorbadan oluşan bir üçgen.
Bu roller ilişki içinde sürekli birinden diğerine geçiş yapar, ta ki taraflardan biri yetişkin olmaya karar verene kadar.
Siz bu ilişkide kurtarıcı mısınız, kurbanın romantik sözleriyle tavlanın?
Yoksa iki tarafın da ilişkiye yönelik sorunları eşit olarak kaygılandığı (ve hatta mümkünse erkeğin maddiyat konusunda daha atak ve cevval olduğu) bir ilişki mi bu?
Yoksa, ben de sorumsuz bir erkek olsam, iki süslü sözle avımı yola getirerek, hipergamiye yönelirdim.
Hipergami: Kendinden maddi manevi güçlü kişiyi tavlama dürtüsü.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Çok teşekkür ederim. Kendisi mesaiye kalıyor bir nebze de olsa daha fazla kazanmak için. Ve verdiğiniz bilgi çok kıymetli bunun üstüne epeyce düşüneceğim.

Çok teşekkür ederim. Kendisi mesaiye kalıyor bir nebze de olsa daha fazla kazanmak için. Ve verdiğiniz bilgi çok kıymetli bunun üstüne epeyce düşüneceğim.

Sizin için en güzelini diliyorum, bu temiz kalbinizle Allah sizi ve iyi niyetinizi zayi etmesin🌸
Dilerseniz bu videolara da göz atın.
Öğrendiklerimin büyük bir kısmını Tülay hanımdan aldığım eğitimlere borçluyum.

Hepsi borçlarına gidiyor kısmı beni düşündürürdü.

Neden bu kadar borç yapmış sebep ne???

Ailem demesi önemli değil ki evlenince çoçuk… zaten aile olacaksınız.
Bu hoş sedalara yükselmeyin.

Eşim gayet iyi bi konumda evimizin kredisi o kadar düşük kaldı ki, sitenin aidatından bi kaç tık yukarı, araba borcu yok, toprak aldık borcu yok. İki cocuk inan anca yetiyor.
Maalesef evlenince çok gerçek bi hayat içine düşeceksiniz.
İyi düşünün taşının.
Ailesi olmayacak karısı olacaksınız sizin iyi analiz etmeniz gerekiyor.

tamam ask vs ama goz gore gore de fakirlik yaşayacağın, ömür boyu zorluk cekecegin bir evlilik yapmak tercihtir
ustelik 8 aylik uzak mesafe iliskisi biri icin.
ben yerinde olsam ayrilirdim.
bu kadar borcu olan adam 8 ayda kac defa yanina geldi ki? toplam kac saat gorustunuz de evlenecegim diyebiliyorsun.
kit kanaat yasiyor sen onun sehrine tasininca canin istedikce aile evine gelebilecek misin birkac ayda bir yoksa biletini baban mi alacak?
senin ailenin durumu anca düğün yaparken esya alirken sizi baglar. sonrasinda yuvaniz ayri eviniz ayri olacak. hala babandan harçlık aldigin bir yasamin olursa bu evlilikten hayir gelmez- esin de kendini aile babasi gibi hissetmez ezik hisseder.
bilemedim.
sirf yasin 28 diye fazla tanımadığın etmediğin ve ekonomisi kötü biriyle evlenme derdine dusme bence
ayrica bunca borc ne borcu evi yok arabasi yoksa? belki de butce yonetmeyi bilmeyen biridir
Evlilik derdinde gibi gözüktüm sanıyorum ki. Yaşım geçiyor hemen evleneyim gibi bir derdim yok inanın ki sadece şu aralar evlilik vs gibi konuları konuşmaya hafiften başladık nasıl olur ne olur gibisinden ama bu konuların konuşulması bile beni dehşet bir korku içine düşürdü. Evet söyledikleriniz de haklısınız. Ben burada yazılan ve yazdıklarınızı birazcık içimden geçirince kendimi aç gözlü kötü kalpli yanlış düşüncede biri gibi hissettiğim için de (yukarıda da belirttim) paylaşmak istedim. Sizce ne yapayım ne yapmalıyım ilişkim hakkında değil de bu tür şeyler yaşayan var mı minvalinde merakımdan dolayı yazdım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Sizin için en güzelini diliyorum, bu temiz kalbinizle Allah sizi ve iyi niyetinizi zayi etmesin🌸
Dilerseniz bu videolara da göz atın.
Öğrendiklerimin büyük bir kısmını Tülay hanımdan aldığım eğitimlere borçluyum.

Okurken gülümsettiniz. Bilmukabele amin inşallah :) mutlaka bakacağım şimdi bu videoları görmem gerekiyormuş vesile oldunuz teşekkür ederim tekrardan <3

Hepsi borçlarına gidiyor kısmı beni düşündürürdü.

Neden bu kadar borç yapmış sebep ne???

Ailem demesi önemli değil ki evlenince çoçuk… zaten aile olacaksınız.
Bu hoş sedalara yükselmeyin.

Eşim gayet iyi bi konumda evimizin kredisi o kadar düşük kaldı ki, sitenin aidatından bi kaç tık yukarı, araba borcu yok, toprak aldık borcu yok. İki cocuk inan anca yetiyor.
Maalesef evlenince çok gerçek bi hayat içine düşeceksiniz.
İyi düşünün taşının.
Ailesi olmayacak karısı olacaksınız sizin iyi analiz etmeniz gerekiyor.
Krediyle 1 sene önce araba almış ve ne yazık ki birkaç önce trafik kazasında arabasını kaybetti borcu bitmeden. Bir de (ben istemesem de) bedelliye kredi çekti (bir noktaya kadar karışabiliyorum çünkü çalıştığı yerle de alakalı bir durum).
Haklısınız biliyorum bunu şu an aile evimde bile görebiliyorum geçinmek geçinebilmek çok zor sadece ben bunları düşündüğüm için yanlış bir şey mi yapıyorum kötü mü düşünüyorum diye de kaygı yaşadığım için yazmak istedim.

Krediyle 1 sene önce araba almış ve ne yazık ki birkaç önce trafik kazasında arabasını kaybetti borcu bitmeden. Bir de (ben istemesem de) bedelliye kredi çekti (bir noktaya kadar karışabiliyorum çünkü çalıştığı yerle de alakalı bir durum).
Haklısınız biliyorum bunu şu an aile evimde bile görebiliyorum geçinmek geçinebilmek çok zor sadece ben bunları düşündüğüm için yanlış bir şey mi yapıyorum kötü mü düşünüyorum diye de kaygı yaşadığım için yazmak istedim.
Hayır iyi yapıyorsun vicdanınla karar verme.
Sevmek zaten vicdan ile alakalı bir durum değil…
Kalben amma karşıdaki insanı mantıklı analiz etmeniz vicdanınızla sizi bastırıp kaygılara düşürmemeli.

Nasıl araba kazada pert olmuş ok olabilir ama nasıl… Kasko vs vs yapmamış mı… Sen ortada olmayan bir araba kredisi ve bedellinin parasının ızdırabını çekmek zorundamısın…

Valla bi laf var götüne güvenen borazancı başı…

Araba almış bir sene önce krediyle ve ne yazık ki bundan beş ay önce trafik kazası geçirdi daha doğrusu başka bir araç boylu boyuna hatalı şekilde arabasına çarptı daha borcu bitmemişken arabasını da kaybetti. Bir de bedelliye kredi çekti (ben ne kadar çekme git desem de , çalıştığı sektörde değil 6 ay 1 ay bile ara verirse iş bulmasının zor olacağını düşündüğü için). Ve evet çok haklısınız 8ay çok az bir süre yıllar içinde bile insanlar birbirini tanımıyor. Şu aralar ciddi anlamda bazı şeyleri konuşmaya başladık bundan dolayı da kaygılarım arttı bu sebeple de paylaşmak istedim:/
eğer henüz erken olduğunu düşünüyorsanız ki öyle kaygılarınız arttığına göre o zaman söyleyin henüz erken zaten niyetini belli eder. hayır o da o kadar borcu varsa neyine güveniyor. önce bi duruma bakar insan senide mi sürükleyecek onun borçlarını ödemek için mi evleneceksin. valla maddi durumda önemli soğan ekmek yeriz n'olacak ile olmuyor o iş evlenince.

Ben konuya maddi açıdan karamsar bakmadım. Türkiyede gençsen ve aileden zengin değilsen mesleğin ne olursa olsun maddi anlamda kafanın rahatlaması yıllar alır. Bu zamanda maaşlı çalışan iki insan (kamu özel hiç fark etmez) zaten hemen evler, arabalar sahibi olamaz. Herkesin muhakkak maddi kaygıları var. Ben avukatım, eşim mühendis ama istanbulda ikamet ettiğimiz için ev almak şu anda hayal mesela. Yani Türkiyede zengin değilsen maddi kaygı yaşamayacağın, her şeye yetebileceğin, eksiksiz bir hayat beklentisi seni kısıtlar. Hiçbir aksiyon alamazsın bunu bekleyerek. 40 yaşında falan belki.. O nedenle kendinize yetebildiğiniz, iyi kötü evi çekip çevirebildiğiniz, belli çerçevede bir sosyal hayat yaşayabileceğiniz noktada evlilik düşünebilirsiniz. Sonrasında da beraber gelişir, olanaklarınızı iyileştirirsiniz. Herkes gibi. Tabi sizin işinizin de belirli olması gerekiyor bunun için. Çocuk meselesini de şimdiden düşünmeye gerek yok bence. Evlilik için başka çocuk için başka standartlar gerekiyor çünkü. Bekleyip doğru zamanda tercih edilebilir.

Ben açıkçası erkek arkadaşınızın hiç aile desteği olmadığı için nispeten sorumluluk sahibi, çalışkan ve hayatın farkında bir birey olduğunu düşünüyorum. Çok romantik bir düşünce gibi gelebilir ama tek başına bu yaşına kendini getirebilmiş, ayakları yere basan bir erkek, babası zengin bir erkekten daha yeğdir bana göre. Babalığı da kocalığı da güven verir.

Diğer açıdan yorumlara katılıyorum. Maddiyattan ziyade manen ve fikren bir evliliğe hazır olmanız gerekir. 8 ay kısa bir süre, görüşmeleriniz de kısıtlı olduğu için birbirinizi tanımanız zaman alabilir. Koşullar ne olursa olsun evlilik ağır ilerleyip kırk kere düşünerek alınması gereken bir karar.

X