- 10 Temmuz 2015
- 1.969
- 13.249
- 208
- Konu Sahibi Prometteur
-
Evde yapılan pekmez için. Üzümden yapıyordu tarifte pH asidik olduğu için toprakla dengeledi onu sordum.Ne arıyorsunuz anlamadım.
Pekmez toprağı da ne ki? Bildiğimiz pekmez ile bir alakası mı var?
Ph yüklestmek için alkali beslenmek, ph 'ı yüksek su içmek gerekir diye biliyorum.
Ne arıyorsunuz anlamadım.
Pekmez toprağı da ne ki? Bildiğimiz pekmez ile bir alakası mı var?
Ph yüklestmek için alkali beslenmek, ph 'ı yüksek su içmek gerekir diye biliyorum.
Evde üzüm pekmezi yapmak istiyorum. Tarifte şeften dinlediğim kadarıyla Nevşehir de bulunuyormuş. Pekmez toprağının satıldığı bir yer gören var mı İstanbul içinde? Maalesef tanıdık yok getirtebileceğim. İnternettende satın almayı sevmiyorum. Sizin pekmez pH ını yükseltmek için kullandığınız bir yöntem var mı?
Pekmez her yerde yapılıyor, toprak kullanılıyor ama herkes kullanmıyor sanırım. Başka yerden bi tarife baksanız nefis yemek tarifleri sitesine mesela
Babaannem mis gibi dut pekmezi yapardı köyde. Hiç içine toprak koymazdı ki?
Pekmez kili bulmanız gerekiyor.Aktarlara sorun mutlaka vardır.Yoksa köylü tanıdığınız varsa onlardan rica edebilirsiniz.Tarif istemediniz sanırım.Umarım bulursunuz.
Çok teşekkür ederim konuya yazarsınız fırsat bulursanız. Sağ olun :)Dur bize yardıma gelen abla daha geçen dün bahsetti bu pekmez toprağından. Kendileri yapmışlar. Pazartesi gelsin sorayım.
Canım ya şef bu yapımı Nevşehir de gördü ya da orada çok bol satılıyor. Nevşehirin aktarlarında bulabilirsiniz dediğine göre orada yaygın. Ama pek tabii bir çok ilde vardır :)Bizim koyde kendi yapardi cogu kisi pekmezi. Sadece Nevsehir'de bulunmuyor yani :)
Canım ya şef bu yapımı Nevşehir de gördü ya da orada çok bol satılıyor. Nevşehirin aktarlarında bulabilirsiniz dediğine göre orada yaygın. Ama pek tabii bir çok ilde vardır :)
Umarım vardır. Küçük buradakiler ama bulursam güzel olur :)Siz bulundugunuz yerde aktara sorsaniz. Birkac yere sorun.
Köy köy gezesim geliyor yaBizim koyun pekmez topragi cok meshur ama istanbulda olacagini sanmam
Üzüm pekmezi yapıyor musunuz?Bizde yaparız pekmez ama toprak kül kullanmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?