• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereden baslacagim?

Nerdy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2016
1
0
1
40
Merhaba arkadaslar,
7 yildir evliyim 4yil korundum Cocuk istemedigimiz İcin. Sonra Cocuk karari aldik ama bir turlu olmadi 1,5yil boyle gecti. Sonra ben doktora gorundum Doktor sadece 2cok kucuk mm lik cikolata kistim oldugunu soyledi. Esime baktilar 1. derece varikosel dedi Doktor tuplerime baktilar acik.su an ne yapmam gerektigini bilmiyorum nerden baslayacagim hangi doktora gidecegim. Istanbulda yasiyorum bana iyi bir Doktor ama pahali Olmayan bir hastane onerirmisiniz.artik cok yoruldum bir an once Cocuk sahibi olmadi istiyorum cok caresizim bu arafa 32yasindayim

Merhaba
Hangi yakada oturuyorsunuz..
Bız 2 yıla yakın beklıyoruz henuz bır sorun bulunmadı normal yolla olsun dıye bekledık. Fakat olmadı. İlk kez klomen tedavısı ile basladık fakat yan etkısınkist oldugundan ıkı aydır kist için tedavı goruyordum bu ay gectıyse tekrar klomen ddneyıp ardından tup bebek dusunuyorum..
Bu asamada dr cok önemli. Tam olarak nerede oturuyorsanız bır dr önerısınde bulunabılırım. Bır haylı arastırma yaptım:)

Merhaba hangi yakada oturuyorsunuz
Size avrupa yakasi z.burnu yedikule de bir doktor onerebilirim..

Oncelikle muyanenenizi olun sonra kan testlerinizi tamamlayin

Amh
Fsh
Lh
Prolaktin
E2
Tsh
Gibi tahlilleriniz yapilsin.
Yumurtalik rezerviniz tespit edilsin ..

Sonra doktor unuz size uygun tedavi verecektir ..

Eger yumurtaniz her ay saglikli buyuyor geliysiyorsa doktorunuzdan
Ovitrelle catlatma ignesi isteyebilirsiniz
Hemen klomen i kabul etmeyin asama asama gidin

Yumurta takibi yapılıyor dogal olarak yumurta buyuyorsa 20-21 mm ulaştığında doktor ovitrelle catlatma ignesi yap diyor
Igne genelde gunduz yapiliyir gobekteb sonra siz ilk iliskiyi 36 saat sonra gerceklestiriyorsunuz.
Ve pesine gub asiri 3 defa daha iliski oluyor..

Eger bu sekilde catlatma ignesi ile olmazsa klomen + catlatma ignesini kabul edersinix.

Ama öncelikle kanda ki degerleriniz onemli
Ozellikle amh hormoni yumurtalik rezervini gosterir

Sonra adetin 2-4 gunleri arasinda diger testler ve yine adetin en gec 3. Gunu ultrasondaki yumurtalikta bulunan antral folikul sayiniz
Bunlar cok onemli
Yasiniz var bu degerler iyi cikarsa allahin izni ile olacaktir
Ama once bu bahsettigim testler ve goruntulerin toplam olarak incelenmesi gerekir

Hangi ilcedesiniz?

Back