• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerden baslamaliyim gercekten bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Arabanin borcu kapandi o donem kredi cekmeye calistim ama cekemedim.sagolsun arkadas cevrem destek oldu ama piyasa kotu herkesin durumu kotuye gidiyor ve soylemeselerde ihtiyaclari var farkediyorum ben mahcup oluyorum. Su an sigortam olmadigi icin bankayla ilgili hic bir islem yapamiyorum borc bankaya olsa bu kadar sorun etmezdim belki de. Tam zamanli bakiciligi dusunuyorum baktim bir kac ilana, otellere bakiyorum yatili is ariyorum bir nevi zaten. Asgari ucret olur ama giderimin cok olmamasi lazim otellerde genelde yeme icme kalma onlardan oldugu icin mantikli geliyor.

Anladım durumunu. Ama şöyle bir durum var en ütopik haliyle ayda 2bin tl kenara koysan bile o borcu ödemen 10 ayı bulur. Bence ne yap biliyor musun? Kolejlerin öğretmen ilanları da açılmaya başladı zaten sen benden daha iyi biliyorsundur. Onlara başvur asla ihmal etme bir yandan da otel işi bak. Şu önümüzdeki 3 ayı kafa olarak rahat geçirirsin. Sonra da bir şekilde tam zamanlı iş bak. Kasiyerlik için başvururken de öğretmenim falan deme. Azıcık sakin olursan her şey yoluna girecek. Sigortan olur olmaz da kredi çek arkadaşlarına borçlarını kapat bankaya yavaş yavaş ödersin borcunu.

Elestırecek ne var bunda insan kendi doğurdugu canını verecegı cocugundan bunalıyor. sahsen ben bunalıyorum bazen yanlız kalmak nefes almak ıstıyırum bu ne beni kotu yapar ne sızı kotu yapar ..aslında burda denilecek size sadece kpss calıs yerlesmeye bak ..yada maası dusunme ogretmen oldugunu söylemeden bir ıse gır başka ne denir ki.

Çok geçmiş olsun. Ama öncelikle aklınızdan o intihar düşüncelerini silin atın. Hangi para, hangi borç sizin canınızdan daha kıymetli olabilir ki?

Siz bu hayattan giderseniz, borçlarınız gider ama sizi sevenler bundan sonra nasıl bi hayat yaşar? Yada yaşayabilir mi? Hayatta yaşayacağınız güzel günleriniz var. Ve sırf para için hayattan vazgeçmeyi düşünmeniz... İnanın değmez.

Mağazalara part time başvurun bence maddi açıdan daha faydalı olabilir. Ve lütfen insanlara dersinizi anlatın. Hayır demeyi bilin. Aileniz bile olsa..

Is bulmak o kadar skintili ki su an. Antalya, Bodrum, Mugla diye basladim basvurmaya umarim bulurum bir an once.
Bulursun bence çok eleman ihtiyacı oluyomuş sezonda hayırlısı inşallah beklemediğin süprizler çıkarır hayat karşına

Elestırecek ne var bunda ondan kendi dıgurdugu canını verecegı cocugundan bunalıyot sahsen ben bunalıyorum bazen yanlız kalmak nefes almak ıstıyırum bu ne beni kotu yapar ne sızı kotu yapar aslında burda denilecek size sadece kpss calıs yerlesmeye bak ..yada maası dusunme ogretmen oldugunu söylemeden bir ıse gır başka ne denir ki.

Su an zaten 1000 liraya oglene kadar bi cocuga bakiyorum. Ama yol parasi falan derken elime bisey kalmiyor.

Bu arada AVMlere satış görevlisi olmak için başvurabilirsin. Öğretmenlik yapmak istediğini saklaman lazımsa saklamalısın

Bir de ne kadar kabul etmese de abimin cocugu 18 aylik haliylr hareketli ve yorucu annem pesinde kostururken (60yasinda) sinirleniyor ve patlama noktasi ben oluyorum. Simdi yarin dogum var ablam ben gitmiyorum bu defa ne yapiyorlarsa yapsin dedi (daha once 3 gun o hastanede kalmisti o da hakli iki cocugu var herkes perisan oluyor) isin icinden cikti. Bunu ben soyledigimde hepsinin soylenmesini bana patliyor.

Bence maaşı az olsa bile ev ortamından kurtulmak için çalışmanız lazım. Sonuçta iş ile birlikte çevre de edinip dışarıya çıkmış olursunuz. Evde kaldığınız sürece çocuğu pek tabi size baktırırlar sonuçta “evde bir şey yapmıyor” konumundasınız her ne kadar da kendi içinizde savaşsanız, dertlenseniz de. Geçmiş kariyerlerinize bakın ne güzel zamanında iş hayatına atılma şansınız olmuş, buna cesaret edemeyenler de var.
İş bulana kadar da sınava evde çalışmak yerine yakınınızdaki kütüphaneleri araştırıp orada çalışmaya özen gösterin. Hem disiplinli bir çalışma planınız olur, hem dikkatiniz dağılmaz hem de evde bunalmazsınız.
İnşallah borcunuz tez zamanda kapanır, Allah kolaylık versin.

Bu arada AVMlere satış görevlisi olmak için başvurabilirsin. Öğretmenlik yapmak istediğini saklaman lazımsa saklamalısın
Ya sorun su ki baska adam akilli tecrubem yok ve referans istiyorlar. Yani ogretmenlik muhabbetini saklasam elimde pek bisey kalmiyor. Yoksa dusunmedim degil. Avmlere basvurdum bu aralar genelde erkek personel ariyorlar.

Bence maaşı az olsa bile ev ortamından kurtulmak için çalışmanız lazım. Sonuçta iş ile birlikte çevre de edinip dışarıya çıkmış olursunuz. Evde kaldığınız sürece çocuğu pek tabi size baktırırlar sonuçta “evde bir şey yapmıyor” konumundasınız her ne kadar da kendi içinizde savaşsanız, dertlenseniz de. Geçmiş kariyerlerinize bakın ne güzel zamanında iş hayatına atılma şansınız olmuş, buna cesaret edemeyenler de var.
İş bulana kadar da sınava evde çalışmak yerine yakınınızdaki kütüphaneleri araştırıp orada çalışmaya özen gösterin. Hem disiplinli bir çalışma planınız olur, hem dikkatiniz dağılmaz hem de evde bunalmazsınız.
İnşallah borcunuz tez zamanda kapanır, Allah kolaylık versin.
Tesekkur ederim. Insallah.

Su an zaten 1000 liraya oglene kadar bi cocuga bakiyorum. Ama yol parasi falan derken elime bisey kalmiyor.
Babanız borcunuzu odeyebilir mi...o durumu var mı..eger varsa anne baba dan daha ıyı saglam lıman yoktur ..bırqz kızabılır sınırlrnebılırler ama kesinlikle cozum de bulacaklardır...bız anne babalar ne ıcın varız evlatlarımız için...lütfen babanızla konusun. Hayat da tek derdınız borclarınız olsun...her gecenin bir sabahı vardır

Ya sorun su ki baska adam akilli tecrubem yok ve referans istiyorlar. Yani ogretmenlik muhabbetini saklasam elimde pek bisey kalmiyor. Yoksa dusunmedim degil. Avmlere basvurdum bu aralar genelde erkek personel ariyorlar.

Anladım. Ya şu an iş aramak için zamanlaman çok kötü işte. Çok fazla tavsiye veremedim o yüzden. Eylül ayında olsak ödev ablalığı özel ders hocalığı vs derdim de şimdi kimse özel ders hocası aramıyordur. Şu önümüzdeki 3 ayı bi şekilde atlatırsan gerisi gelir. Ailenin tanıdıkları vs yok mu sana asgari ücretle iş ayarlasın? Onlardan yardım istemek istemiyo olabilirsin ama bunu da bi sorayım istedim.

Bu arada aklıma şu geldi. Spesifik olarak bebek ve çocuk kıyafeti satan mağazalara iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Cv ni güçlü göstermek için şu ana kadar bebek ve çocuklarla olan muhattaplığını anlatman seni cazip bir aday yapabilir.
İnternet üzerinden yapılan başvurulara genelde dönmüyorlar. Sen mağazalara gidip başvuru yap. Hatta ramazan bayramı öncesinde eleman alma ihtimalleri yüksek. Bu aralar bi daha gidip şansını dene tamam mı?

Bu arada aklıma şu geldi. Spesifik olarak bebek ve çocuk kıyafeti satan mağazalara iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Cv ni güçlü göstermek için şu ana kadar bebek ve çocuklarla olan muhattaplığını anlatman seni cazip bir aday yapabilir.
İnternet üzerinden yapılan başvurulara genelde dönmüyorlar. Sen mağazalara gidip başvuru yap. Hatta ramazan bayramı öncesinde eleman alma ihtimalleri yüksek. Bu aralar bi daha gidip şansını dene tamam mı?
Genelde sehir icindeki basvurulari elden yapiyorum. Tesekkur ederim bayram oncesi iyi fikir.

20 bin canınızdan değerli mi bu yüzden kendinizi üzüp intiharı düşünüyorsunuz? Önünüze çıkan her yere cv verin inşallah hayırlı bir iş çikacak. Bir de her gece vakia suresini okuyun

Merhabalar...
Lutfen gercekten fikir verebilecekler (elestiriye normalde acigim ama hic kaldiracak bir ruh halinde degilim bugun) yorum yaparsa sevinirim.

2013 yilinda universiteden mezun oldum. 2017ye kadar da guzel bir isim kendi capimda iyi kazancim vardi. En son 2017 sonunda isten ayrilmak zorunda kaldim. O dönem belki haksizdim belki hakliydim bilmiyorum ama isverenimle aramda olan ve benim dogru bulmadigim seyler vardi. Neyse...
O gunden sonra bir kurumda daha calistim (ogretmenim) ama icerde yanlis olan o kadar cok sey vardi ki en fazla 4 ay dayanabildim. Zaten asgari ucret aliyordum 1400dü o zaman. Onunda 400u falan yola gidiyordu. Elime pek bisey kalmiyordu kisacasi.
Neyse ordan ayrildigim surec icinde bir gun arkadasimla bir kaza gecirdik(direksiyonda o vardi ama onumuzdekini ezmemek icin bende mudahale ettim) ve kazayi bir sekilde kasko karsilamadi haliyle masraflara ortak ciktim. Araba hurdaya ayrildi ve kredi borcunu arkadaslarimdan borc olarak ve arkadasimda (kazayi yaptigim) kendini zorlayarak kapattik. Fakat ben issiz oldugum icin bir turlu o borcu kapatamadim ki alisik olmadigim bir durum da oldugu icin uykularim kacti.
Bu arada bayilmalarim var ama o hep vardi ve en son dogum gunumde bayilmamin sonrasinda hastanede kaza ortaya cikti ve ben aileme herseyi anlatmak zorunda kaldim. Bu arada borcun resmen 1/3unu soyleyebildim. Kredi cekip yardimci oldu babam sagolsun. Simdi gelelim asil soruna Izmirdeyim ve is bulamiyorum kasiyerlik vs gibi yerler meslegime bakip sen is buldugunda gidersin diyorlar, kendi meslegimde zaten is bulamiyorum. Part time bakicilik ve ozel ders kovaliyorum ama o da bir yere kadar. Gun gectikce borclarimi kapatmak yerine daha cok batiyorum resmen. Butun bunlari kafama takarken isin kotu ve asil bunaltici yani da su;
Su an sabahlari cocuk bakiyorum, sonra geliylrum eve annem sozde abimin cocuguna bakiyor ama ben geldikten sonra bana kaliyor (cok seviyorum yeri bende apayri ama bir sure sonra bende bunaliyorum) aksamlari ise bazen ablamlar cocuklarini birakiyor bazende gidip ben bakiyorum. Reddetmek istemiyorum ama bu surecte ister istemez bunaldigimi hissediyorum. Lafini etmiyorum nasil benim evimse, onlarin da anne babalarinin evi ama cidden artik kacip, kurtulmak istiyorum.
Ama nerden, nasil başlamam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Sezonu geldi otellerin falan is ilanlarina bakiyorum (ingilizcem cok iyi durumda degil ama kendimi idare edebilirim) benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz?
Su intihar etme düşüncesi konusu dışında. Hiç bir konuda yanlış değilsin canım çok sıkıntı çekiyorsun anlıyorum bol bol dua et rabbim kimsenin üzerine taşıyamayacağı yük vermez bu kazalar belalar maddiyat için okunacak güzel dualar var onlardan oku bol bol allah yardımcın olsun

Back
X