Neneme karsı hayırsız evlat mıyım ? Vicdan azabı...

kivircik2005

🚫
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
174
65
13
20
Merhaba . Nenem var. Bel kaymasından ameliyat oldu . Başında yengem kaldı ama bende her gün (4) hastaneye gittim yanına. Sabah 7 buçukta gidip akşam 6 da geldim. Şehir dışında ameliyat oldu. Hastaneden geldiğinde de 3 gün boyunca evinde kaldım
Sonra çok pis hasta oldum. 1 hafta boyunca ne yemek yedik ne şu içtik. Ailece maf olduk
Babam tuvalette düşüp bayılmış. Kafasını klozete vurmuş her yer paramparça olmuş. Allahtan kanama falan olmadı. Neyse dayimi aradım dayı dedim ben çok pis hastayım sen yatıver nenemin yanında dedim. Çünkü beline korse takılmadan ayağa kalkamiyor. O günden beri dayım yatıyor. Zaten alt üst oturuyorlar. Yengem eziyet ediyormuş anan daha iyilesemedi mi diye. Bugün de nenem beni arıyor. 14 yaşında yeğenim var.banyoya götürüp musluk açmış nenem de yıkanmış. Onu anlatıyor nispet yapiiyor bana.halbuki ben ona kaç kere dedim yok hava soğuk ev soğuk.... Ablam niye gelip yıkamıyor seni demiş benden ötürü. Dese gelirdim haberim yok ki...O yoksa evde yengem var.

Annem de gidip gelmiyor. Nenem yengemle dayıma hayran.bizden çok onlara önem verir. Dedemin maaşını birlikte yer içerler. Önceden yengem evi olmasına rağmen nenemin evinde yatardı.Simdj nenem elde ayaktan düşünce evini ayırdı bakmamak için. Nenem sabah kalkar önüne çayını kör kahvaltısını kordu. Çocukları okula getir götürür yemeklerini yapar bulaşık yıkar camasırlarını yıkar serer, akşam yemeklerini yapardı. Onlar için çalışmaktan bizim eve gelmeye fırsat bulamazdı.Bize geldiğinde yerinde duramazdı. Çocuklar okuldan gelecek onları alacagim ,işte oğlum işten gelecek yemek yiyecek gelin akşam işten gelecek ona yemek yapacağım. Dayımın inekleri vardı.. dayım mesaiye kaldığı zaman gider ineklerinj sagardi .Annem de bunlara her zaman çok kızdı. Neden sen yapıyorsun kendileri yapsın derdi. Ama nenem dinlemedi.

Şimdi hasta olunca o yıllarca gelinine baktı simdi de gelini oğlu ona baksın diyor .
Yengem de anama sen kendi anana bak ben çocuklarıma kendim bakarım diyor.Sanki çok meraklıyız.

Böyle olunca da nenem benden dert yanıyor anan gelip gitmiyor diye.Dedem var ama o da çok huysuz. Nenem de kendi kendine üzülüyor. Dayım da pek ilgilenmiyor Annem zaten gitmiyor. Bende kendi kendime tribe giriyorum.

Hala yengeme laf konduramıyor.yengem nenemin yanına inmiyor. Elden ayaktan düştü ya o da üstüme kalmasın diye kendini çekiyor aklınca. O da el kızı işte yaparsa yapar yapmazsa yapmaz diyor . Sanki bundan once el kızı değildi. Bir anda el kızı olası tuttu .Hala laf konduramıyor .Bana iki laf söylediği zaman hemen beni dürtüyor sus diye . Kaçar gidermiş huyu öyleymiş. Yani ödü kopuyor yengemden.

2 güne bir gidiyorum yanına son iki gün gitmedim .Yengemin tatili onlar ilgilenir diye.
Acik konuşmak gerekirse carsambadan beti gidemedim. Ilac kullanıyorum o da uykusuzluk ve mide bulantısı yapıyor. Gece 3 4 e kadar uykusuz kalıyorum sabah da uyuşuyorum . Annemle babamın işleri oluyor o yüzden ev temizliyor yemek yapıyorum zaman akıp gidiyor. Ona rağmen aradım nene dedim kusura bakma gelemedim böyle böyle oldu biraz hasta gibiyim dedim .
Dayım da emekli akşama kadar eli bos yani
Bilmiyorum.... düşünceleriniz neler ....

Son düzenleme:
Büyüklerin yapmadığı işler sana mı düştü... İster yap ister yapma. Vicdan yapacak bı durum yok bunda, elinden geleni yapmışsın zaten, ziyaretini de yapiyormussun daha ne yapacaksın. Bırak büyükler halletsin. Ayrıca kusura bakma da hayırsız evlat senden önce annen ve dayın.

İste her şeyi benden bekliyorlar . Nenem de nazını bana geçiriyor biraz . Seninle hastaneye gidecegiz şunu yapacağız falan .tamam nene diyorum. Kac kere tek başıma kontrole götürdüm şehir dışına. Helal hoş olsun

Sanamı kaldı kendi çocukları varken bakmak. Elbette destek olursunuz ama o ayrı
Destegimi eksik etmiyorum .Bir gün gidemedim.Beline korse takılmadan ayağa kalkmaması lazım.. Çok tuvaleti gelmiş. Milletin içinde kasıklarım patlayacaktı gelen giden olmadı. Akşam yediye kadar gelinin işten gelmesini bekledim diyor .Bana laf sokuyor alttan alttan öyle hissediyorum. TEelefon açsa gelirdim . Ne bileyim ben . Dedem de yokmuş evde dayım da .14 yaşında kuzenim var o da hemen odasına kapanıyor nenemi hiç yoklamiyor ergen. Daha düne kadar götündeki b*ku nenem yakıyordu.Kafasindan aşağı bi su tutmuş onun lafını yapıyor.

Of yıllarca su sorunu yasadım ya 9 kardes bakmazken beni elli kere arayıp nenemin evine yolluyolardı. Yine de kıymet bilinmedi. Hayırsız değilsiniz , herkes kendi annesine bakabilir siz sadece isterseniz yardım edersiniz.
Bende aynısı .annem kendisi gitmiyor beni yolluyor git ilgilen diye .kendi gururuna yediremiyor ama kıyamıyor da bir yandan. Nenem de her gittiğimde bana ağlıyor anan gelmiyor diye

Siz herseyi yapsanizda yaranamiyorsunuz baskasinin en ufak birseyi ovuluyor ben olsam artik hic yapmazdim madem ovdukleri yapsin herseyini. Erkek evlat ayrimi yapan insanlara da ayri uyuz oluyorum baksin biricik oglu iste aman bosverin
Kuzenim bulgur aşı pişirmis. Onu övüyor.ben o kadar şey yaptım bir kere bile beni övmedi. Beni överse hemen araya kuzenlerimi de sıkıştırıyor. Onlar da öyle çocuklarım da öyle. Kuzenlerim için çocuğumuz diye bahseder . Benden hiç öyle bahsettigine şahit olmadım.

Nereye gidiyor bu insanlık.. Kadın gençken herkesi aklamış paklamış .

O kadar evlat, gelin, torun kadına bir korse takmıyorlar. Allah bilir zamanında kadını manipule ede ede işlerini yaptırmışlardır..

Bir de başına bir şey gelse oturur malını mülkünü paylaşır yerler..

Anneniz de katı olmasın annesine destek olsun. El kızı yiyene kadar iyidir işi bittikten sonra böyle çöp gibi davranır..

Anneniz ve Dayınız annelerine sahip çıksın. Sizde elinizden geleni yapın.

Ben elimden geldiğince gidiyorum tabi ki...

Nenemin cocuklari annen ve dayin dolayisiyla sen hayirsiz evlat olmuyorsun. Sadece atasozunun dedigi gibi ailecek seni kullanmaya alismislar. (Atasozu: Esek olana semer vuran cok olur)

Annen haklı. Tamam nenen yaşlanmış bakıma muhtaç vs ama zamanında evlat ayırmasaydı şimdi annen de bakardı. Ayrıca sen neden vicdan azabı çekiyorsun ki. Sana gelene kadar çocukları var. Kuzeninin pişirdiği yemeği övüyorsa ben onun gibi yapamıyorum nene bundan sonra hep o yapsın de geç. Yaşlanmış hala onlara yaranma peşinde. Ben nenenize üzülemedim kusura bakmayın ektiğini biçsin.

Birak bunlari annen dusunsun sanane ninenden .Herkes kendi ana babasindan sorumlu sen niye ugrasiyorsun ?

Hala yengemi övüyor. Akşamdan akşama bi taş yemek indiriyor önüne. Gelinim bakıyor iyi maşallah diyor.dedim nene yıllarca sende ona baktın. Boynunun borcunu ödesin dedim.Canı börek istiyormuş gelinim yapıyor bana diyor . Ben beceremem o işleri annemde de bel fıtığı var .İyi nene yapsın masallah diyorum

Ne güzel işte onlarla mutluysa böyle devam etsin. Siz de vazgeçin onu düşünüp durmaktan.

Senin nenene bakma motivasyonun ne. Ben olsma uğramam. Hem cocukları var hem de nenen seni sevmiyor. Ailenin hizmetçisi sizsiniz galiba. Her ailede bir kız seçilir. Genelde de bu en büyük kız okur. Yaranamayacağınız açık. Kendinizi kullandormayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…