- 14 Aralık 2012
- 3.313
- 1.155
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.281
ALALH razı olsun canımne güzel düzenlemişsiiinn çok yaşa emi sen...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nehir öldüm bittim burada.Yine harika lezzetler eklemişsin çoğu da damak tadıma çok uygun.Sadece birini beğenebildim yeni sisteme göre ama hepsine bayıldım.Eline koluna sağlık canım.
ALALH razı olsun canımne güzel düzenlemişsiiinn çok yaşa emi sen...
çok şükür nehirnilimm sen nasılsınn ..asker ylu bekelrken görüşüyorduk daa şimdi başka konular çıktı derken ölle geçmiş zaman..
Çilekli kurabiye
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket çilekli puding
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Çilek marmeladı
Yapılışı;
Marmelad dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabınızın içine alıp yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek tepsi dizin ve ortalarını sonradan içlerine marmelad koyabilmeniz için işaret parmağınızla çukurlaştırın. (Biraz bastırarak çukurlaştırın çünkü pişerken kurabiyeler de bir miktar şiştiği için düzleşiyor.)
Eki Görüntüle 728857
Eki Görüntüle 728858
Canım merhaba, topiğinde ki tüm tariflerin tek tek çıktısını aldım sırayla deniyorum. Hepsi çok güzeller, ancak bugün anneme gelecek misafirler için bu çilekli kurabiyelerden yapmak istedim. Tüm malzameleri koydum, unu da azar azar katarak çok güzel bir hamur elde ettim.Ya da bana öyle geldi bilmiyorum, pembe, mis kokulu bir hamur oldu. Sonra güzelce tepsiye dizip fırına attım. 175 dereceye ayarladım fırınımı, 2-3 dakika sonra bir baktım kurabiyeler parlak parlak olmuş sanki içinde su varmışta akıyor gibi, 5-10 dakika arasında da iyice yayıldılar, üzerlerine parmağımla açtığım delik falan kalmadı, bildiğin bisküvi inceliğinde oldular.Neden oldu anlayamadım, açıkçası mutfakta iyiyimdir, yemektir pasta börektir çok yaparım. Denediğim her tarifi de hemen hemen ilk yapışta tuttururum. Bu çilekli kurabiye neden böyle oldu bir fikrin var mı? Soğuk fırına attım acaba ondan mı? Ya da hamur çok güzel kıvamda gibi geldi bana ama acaba unu mu az geldi.Off çok hevesle yapmıştım, öyle de güzel kokmuştu ki, içimde kaldı
Canım çok üzüldüm öyle olmasına neden oldu anlayamadım tarifi uygulamışsın çok güzel fırını ısıtır koyarım evet ama dağılmasına sebep olamazki:26:Kullanılan malzemelerin içeriğindemi bir bozukluk vardı acaba çok üzücü emeğin ziyan olmuş
Valla malzemelerde sorun olması imkansız. İşten dönerken hepsini marketten yeni almıştım. Araştırdığım kadarıyla unu az gelmiş olabilir dediler. Bakalım bir daha deneyeceğim hafta sonu, pes etmek yok :)
Gece gece acıktım nefissler :)