Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yapılışı; Elma rendelenir. Tencereye elma rendesi, şeker, tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Tereyağ veya margarin eritilir. Sıvı yağla karıştırılır. Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur. En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir. Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır. Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir. Kesilen rulolara kalan yağdan sürülür. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilıyınca pudra şekeri tarçın karışımından serpilip servis edilir.
Yapılışı; Biliyorum herkes farklı tarifler farklı lezzetler arıyor. Sizin için mutfağa girdim yeni lezzetler keşfettim. Sonuç mükemmel ötesi olunca sizinle paylaşmaya değer buldum. Ben pazar kahvaltısı için hazırladım ama günün her saatine yakışır yumuşacık her şeyi içinde harika poğaçalar. Denemeye değer, haydi tarife.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim ya da elinizle de ufalayabilirsiniz. Un hariç bütün malzemeleri (peynirler de dahil) kabımıza alıp yoğuralım, unu azar azar kontrollü olarak ilave edelim. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu atıp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Yapılışı; 1 tane bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Üzerine eritilmiş tereyağını bol sürelim. Diğer açtığımız bezeyi üzerine koyalım. Bu şekilde 3 kat olacak. Üst bezenin üzerini yağlamıyoruz ki rahat açabilelim. Yani açmak için 3’er li 5 bezemiz olacak.
Bezelerimiz açılmak için bu şekilde beklerken iç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı ocağa alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Biraz yağ ilave edelim ve yemeklik doğradığımız soğan, biber ve domatesi ekleyelim ve iyice kavrulana kadar pişirelim. Piştikten sonra tuzunu baharatını ve maydanozunu ekleyelim. Bezeyi unlayarak açabildiğimiz büyüklükte açalım. Kenarlardan 4’e katlayalım. Büyük bir kare hamurumuz var onu da 4’e keselim. 1 Yufkadan 4 böreğimiz oluyor.
Kestikten sonra iç harcını koyalım ve sigara böreği gibi çok sıkı olmadan saralım. Hafif yağlanmış fırın tepsimize alalım. Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım. 5 bezemiz vardı 4 er börekten 20 böreğimiz oldu:) Fırınıa sürmeden önce böreklerimizin yüzünü fırça yardımıyla yağlayalım. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım. Pembe pembe kızarınc fırından alalım.
1 paket kuru maya (12 gr) ya da dolu 1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç Malzeme:
Halka doğranmış domates (yeteri kadar)
Maydanoz (yeteri kadar)
Kare doğranmış beyaz peynir (yeteri kadar)
Yapılışı; Sütü ılıtalım ve yoğurma kabına alalım. Maya ve şekeri ekleyelim 5 dakika kadar bekletelim. Kalan malzemeleri ve azar azar unu ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 15 dakika mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Gelelim cep modelini vermeye. Bezeyi tezgah üzerinde daire şeklinde açalım. Yarım ay şeklinde kapatalım. Saç böreği gibi düşünebilirsiniz. D şeklindeki hamırumuzu tekrar ikiye katlayalım.
Bu şekilde hazırladığımız poğaçaları yağlanmış tepsimize alalım. Yumurta sarısını sürelim ve çörek otu atalım. 10 dakika tepside mayalanması için bekletelim. Bu arada fırını oldukça ısıtalım. 200 derecede poğaçalarımızı pişmeye bırakalım. Üstü kızarana kadar pişsin. Pişen poğaçalarımızı soğutalım sandviç yapmadan önce.
Bu şekilde bile oldukça lezzetli olan poğaçalarımızın ceplerini dolduralım ve lezzetine lezzet katalım.
( koyun kıyması seviyorsanız 300gr dana-200 gr koyun kıyma kullanabilirsiniz köfteleriniz daha güzel olacaktır)
1 adet büyükçe soğan
3-4 yemek kaşığı irmik
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı köftenin harcına yoğururken eklenecek küçük küçük doğranmış tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Çay kaşığını ucu ile kimyon ( bir çimdik)
1, 5 tatlı kaşığı tuz
Köfteyi yoğururken elimizi batırmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfteleri ızgara yaparken pişen köftelerin üstüne sürmek için tereyağ
Büyük boy hamburger ekmeği
Kıvırcık yaprağı
Domates
Kuru soğan
Ketçap
Mayonez
Yapılışı; Köftelik kıymanızı derin bir kaba alın..üstüne rendeleyip suyunu sıktığınız soğanınızı alın…baharatları,yumurta sarısını ve irmiği de ekleyin maydanozu ince ince kıyarak harca ekleyin.. …tereyağı ,sıvıyağı da ekleyerek harcınızı sıvı yağladığınız ellerinizle güzelce yoğurun…köftenizi ağzı kapalı bir kaba alın köftenin üstünü sıvı yağlı elinizle güzelce sıvazlayın ve ağzını güzelce sıkıca kapatın… ve bu halde köfteyi 3-4 saat dinlendirin…
Dinlenmiş köftenizi alın.Ellerinizi tekrar sıvı yağa batırarak köfteyi tekrar yoğurun …tezgaha köftenin kıymasını hamur yayar gibi kalın bir halde yayın ve ağzı geniş bir bardakla ya da kupa ile köfteleri kesin bu sayede köfteler düzgün bir şekil alacaklar ….yok ben yaymakla kesmekle uğraşamam elimle yaparım diyorsanız da hamburger köftesi boyutunda kalın büyük köfteler yapın….
Köfteler hazır şimdi kızmış teflon tava olur döküm tavayı olur tavanızı 5 dakika ocak da kızdırın ..köfteleri kızmış tavaya koyun 2 dakika bir yüzünü 2 dakika öbür yüzünü sıcak tavada mühürleyin …mühürleme işlemi tamam olduktan sonra köftelerin yüzlerine çatal yardımı ile köfteleri delmeden tereyağ sürerseniz daha güzel olacağı için tereyağı çatala takın ve pişen köftelere tavada iken pişerken sürün……şimdi tavanın altını biraz kısabilirsiniz ama köfteleri sulandıracak tavanın ısısını çok da düşürecek kadar çok kısık da değil bir tık …şimdi köfteleri kontrollü bir şekilde çevirerek güzelce kızartın pişirin….
Şimdi kısığa yakın orta ateşte köfteleri güzelce içleri de pişecek şekilde pişirin…köfteyi nasıl pişiriyorsanız öyle….köfteleri çevirmek için çatal değil maşa kullanınız….
Bu arada siz marul yapraklarını güzelce yıkayın sirkeli suda bekletin süzgece alın süzülsünler biraz kurusunlar…..domatesleri dilimleyin ( normal domates dilimi daha güzel olur ama bizde normal domates yoktu çeri domates vardı ben mecburen onları kullandım siz kalın bir dilim normal domatesi tercih edebilirsiniz daha güzel olur ),soğanları halka halka dilimleyin….
Büyük boy hamburger ekmeklerini ortadan 2 ye bölün her ikisine de mayonez ketçap sıkın kurumuş marul yaprağının yeşil yaprak kısmını ketçap- mayonezin üstüne koyun
( dip beyaz tarafını kullanmayın yeşilleri kullanın ) soğanı,domatesi de dizin…üstüne köfteyi koyun diğer ekmeği üstüne kapatın üstten elinizle birazcık bastırın…hamburgeriniz hazır….
İsterseniz köftenin üstüne acı sos,barbekü sos,hardal sos yada hamburger peyniri de ekleyebilirsiniz..kıyma harcına isterseniz 1 diş sarımsak da rendeleye bilirsiniz….biz hamburgerde sarımsaklı mayonez kullandık normal yada sarımsaklı mayonez sizin tercihinize kalmış hepsi olur….
1 ya da 2 tabak tavuk kalça şiş ( Bazı tabaklarda büyük 4 tane oluyor bazılarında küçük küçük 9-10 tane tercih sizin )
1 büyük limonun yarısı ( Limon büyükse yarım limon,limon çok küçükse 1 tane de olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı; Tavukları bir süzgeçte güzelce yıkayın. . Tavuklar süzülürken siz teflon tavanızı alın sıvı yağı tavaya dökün limonun suyunu tavaya sıkın. Tuzunu, karabiberini ekleyin güzelce karıştırın harmanlayın. Süzülen tavukları tavaya alın tavukları bu sosla alt üst edin harmanlayın. .
Tavukları alt üst ettikten sonra tavaya güzelce yerleştirin tavanın ağzını bir kapak ile kapatın bir süre böyle kapak tam kapalı pişsin..tavuklar sulansın bir süre sonra iyice sulanınca kapağı tam kapatmayın çok az bir yanından 1-2 parmak genişliğinde biraz açıklık bırakın tava hava alsın buharı çıksın……….tavukları orta ateş de pişirin arada sırada ters yüz edin. Tavuk tüm verdiği suyu çekince yağına kalınca kızarmaya başlayacaktır. O esnada tavanın kapağını tamamen açın ocağı biraz daha kısın ve altını üstünü güzelce nar gibi kızartın.
içi için 200 gr labne peyniri 1 poşet krem şanti süt ( krem şanti için poşetinde yazdığı kadar ) 1 tane muz 4 tane halley
keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
üzeri için meyveli sos
Yapılışı; Sosu tarifinden bir parmak eksik suyla (sos yoğun olmalı ki pastanın üzerinden akıp gitmesin ) hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz :) daha sonra krem şantiyi tarifinden bir parmak eksik sütle hazırlayıp köpürtüyoruz :) içine labne peynirini ekleyip biraz daha çırpıyoruz muzu ve minik minik doğradığımız halleyleri de ekleyip karıştırıyoruz ve iç malzemeyi hazırlamış oluyoruz :) pandispanya kekini yuvarlak bir bardak yada herhangi bir kalıpla kesiyoruz üst kısım için bir yuvarlak halkayı ortadan ikiye açıp inceltiyoruz ve sekiz parçaya üçgen şeklinde kesiyoruz :) daha sonra kalıpla oluşturduğumuz yuvarlakları sütle ıslatıyoruz ve ortasına hazırlamış olduğumuz karışımdan bir yemek kaşığı doldurup üzeri için kestiğimiz üçgenleri süte hafiften daldırıp kekin etrafını kaplıyoruz :)) tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz ve en son servis aşamasında üzerine meyveli sos döküp servis ediyoruz :)
Yapılışı; Öncelikle kreması hazırlanır. Labne haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca labne peyniri eklenip homojen bir karışım olana kadar karıştırılıp soğutulur. Krema soğurken kek için yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Limon kabuğu rendesi ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. Yağlanmış 26-28 cm. çapındaki kelepçeli kek kalıbına dökülür. Soğuttuğumuz krema yanlarda boşluk kalacak şekilde kekin üstüne dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirilir. Kek ılıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir. Paket üzerindeki tarife göre meyveli sos pişirilir. Ilıyınca dolaptaki kekin üzerine dökülür. Mümkünse buzdolabında bir gece bekletilip servis edilir.
Yapılışı; Yumurtaları şekerle beş dakika çırpıyoruz. Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa bir karıştırma yapıyoruz. Hazırladığımız kek hamurunu 28 cm lik yağladığımız kalıba döküyoruz. Kalıbı sert zemine birkaç kere sertçe vuruyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kek çok iyi şekilde soğutuyoruz. Oklava yada elmanın orta kısmını çıkarttığımız metal aparatla sık aralıklarla kekin üzerinde çukurlar açıyoruz. Benmari usulü krema ile çikolatayı eritip devamlı karıştırarak soğutuyoruz. İyice soğuyan sosumuzu kekin boşluklarına dolduruyoruz, geri kalan sosu kekin üzerine gezdiriyoruz. Buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz. Daha sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
NOT: İsterseniz pudingle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Yapılışı; İlk olarak ılık süt, ılık su, maya ve şekeri elimizle eritelim. Ardından sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra bir tepsiye mayalanması için mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizle yuvarlayıp tepsimize dizelim. Hepsine aynı işlemi uygulayalım. Üstüne nemli bir mutfak bezi ile kapatalım ki hamurumuz kurumasın. 1 saat geçtikten sonra temiz bir zemine biraz sıvı yağ damlatıp bezemizi koyalım. Ardından bezemizi parmaklarımızı sıvı yağa batırıp elimizle açalım. Çok kolay açılıyor, merdaneye gerek yok resimde de görülüyor. Ardından açtığımız bezeyi rulo yapalım ve bükelim. Fitil şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsi mayası yapalım açmalarımıza. Tepsimizde kurumamasi için streç film geçirelim, 20 dakika bekledikten sonra yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında pişirelim. İki yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı iyice çırpıp sürelim.
Yapılışı; İlk olarak ılık suyla, sütü, maya ve şekeri geniş bir kaba alıp karıştırıp 15 dakika bekletiyoruz. Mayanın kabarması için sonra diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 40 dakika bekletiyoruz. Mayalanması için ardından üstü için malzemelerimizi hazırlayalım. Domatesleri ve sucukları küp küp doğrayalım. Zeytini çekirdeklerinden ayıralım. Kaşar peyniri de küp küp doğrayalım. Mayalanan ve kabaran hamurdan 15 beze elde edelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsimizi hazır edelim. Küçük bezelerimizi elimizle yuvarlayarak elimizle yassılaştırıp tepsimize dizelim. 15 bezeye de aynı işlemi uygulayalım. Ardından çay bardağının alt kısmıyla bezelerimizi çukurlaştıralım ve 3-4 çatal izi yapalım. İşlem bittikten sonra üst malzemelerimizi yerleştirip yumurta sarısı sürelim. Tepside mayalandırmadan önce ısıtılmış 220 derecede pişirelim.
Yapılışı; Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış margarini geniş bir kabak koyu koyup diğer malzemeleri de sırasıyla ekliyoruz sıvı yağ yoğurt tuz şeker mahlep limon suyu hepsini bir karıştırıyoruz en son olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 5 dakika dinlendirelim ardından tepsimize yağlı kâğıdın uzun serip kurabiyelerimizi istediğimiz şekli verelim ben burgu ve çatal şeklini ver yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üstlerine fırça yardımıyla sürelim ardından susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim benim pişme işlemi 20 dakika sürdü sizin fırınınız farklılık gösterebilir kurabiyeleriniz hazır afiyet olsun.
Yapılışı; 1 buçuk su bardağı ılık süt, şeker ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırarak mayanın köpürmesine sağlayalım. Ardından kabımızın üstünü kapatıp 15 dakika bekleyelim, mayamız köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyelim. Tuz, sıvı yağ, yumurta akı ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üstüne nemli bir bez ile örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Peynirli, maydanozlu içimizi hazır edelim, mayalanan hamurları 14 bezeye ayıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar olacak şekilde ilk bezemizi merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açalım, bıçak yardımıyla uçları yırtılmayacak şekilde 5 tane çizik atalım, ardından peynirli maydanozlu içimizden poğaçamızın her yerine serpiştirelim, verev şekilde rulo yapıp gül şeklini alsın. Bu şekilde bütün bezeleri aynı işlemi uygulayalım, üstlerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika tepside mayalandırın. Ardından susam serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirelim, poğaçalarımız hazır.
Yapılışı; İlk olarak kremamızı hazırlayalım, krema için bütün malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Topak topak olmaması için sürekli karıştıralım. Fokurdayıp göz göz olunca altını kapatıp soğumaya alalım. Kremamızın üstünü streç film ile kapatalım, üstü tabaka tutmasın. Kremamız soğuyunca 2 adet muzu küp küp doğrayıp kremamızın içine ilave edelim. Kekimizin hazırlıklarına başlayalım. İlk olarak yumurtaların beyazını bir fiske tuzla iyice kabarıp, beyazlaşana kadar çırpalım. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyelim. Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayalım ve bir kaç damla sıvı yağla kağıdı yağlayalım.
Yumurta sarılarını, vanilya ve şekerle iyice çırpalım. Daha sonra yumurta sarılarına sırayla çırparken yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. En sonda elenmiş un ve kabartma tozu karışımını ekleyip, karıştıralım. Sonrada mikseri kapatıp, bu kek karışımına yumurta beyazını ekleyelim ve bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla iyice birbirine karışıncaya kadar karıştıralım.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz, fırın tepsisine döküp yayalım . Her tarafı eşit olacak. Sonrada 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 13 dakika pişirelim. Kekinizin başından ayrılmayın, çabuk pişer. Fazla kızarmayacak. Pişen kekinizi fırından çıkaralım, temiz ve nemli bir mutfak havlusunun üzerine ters çevirelim. Ters çevirince üstte kalan fırın kağıdını dikkatlice çıkaralım. Sonra da temiz ve nemli mutfak beziyle beraber rulo yapalım ve 5 dakika soğumaya bırakalım. 5 dakika soğuyunca mutfak bezini dikkatlice açalım ve kekinizin üzerini hazırladığınız kremayla kaplayalım. Kekinizi dikkatlice rulo yapın. Kekinizi hazırlayınca, isterseniz uçlarını düzlemek için keskin bir bıçakla kenarlarını keserek düzeltin. Sonrada servis tabağınıza alalım. Kekiniz artık hazır, üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip, dolapta soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.
Yapılışı; İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım, geniş bir kaba ılık sütü, suyu, sıvı yağı, mayayı, tuz ve şekeri koyup elimizle karıştıralım. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu esnada diğer malzemeleri hazırlayalım. Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp biberleri verev şeklinde doğrayalım. Kaşarımızı rendeleyip sucuklarımızı da doğrayalım. Ardından hamurumuzdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp hafif un serperek merdane yardımıyla açalım. Bir pasta tabağı büyüklüğünde. İlk olarak biberleri, domatesi, ardından sucuk en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip isteğe göre kekik pul biber serpebilirsiniz. Hamurumuzun diğer yarısını üstüne kapatıyoruz. Isıtılmış teflon tavada orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yapılışı; İlk olarak elmalı harcımızı yapalım. Elmaları soyup rendeliyoruz. Tavamıza alıp şekeri de ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ardından tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Şimdi kurabiyemizin hamurunu hazırlayalım, öncelikle oda sıcaklığındaki malzemelerimizden margarini ve toz şekeri geniş bir kabın içine alıp elimizle yoğuruyoruz. Ardından yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilini ilave edip yoğuruyoruz. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamına getirip hamuru 5 dakika dinlendirelim. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kesme tahtasının üstünde yuvarlak açıyoruz. İç harcı yerleştirip elimizle üst kısmından başlayarak kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ardından fırından alıp ilk sıcağı çıkınca yani yaklaşık 5-6 dakika geçince çay süzgeci ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
Yapılışı; İlk olarak ılık suyu, sütü, sıvı yağı geniş bir kaba dökelim. Elimizle karıştırıp ardından tuzunu, şekerini ve mayayı ilave edip tekrar karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Bu esnada 3 bardak suyu, 1 yumurtayı ve 1 yemek kaşığı şekeri geniş bir kaba koyup çırpma teliyle çırpalım. Ardından resimdeki gibi yapıp şekil verelim. Yani hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elimizle yuvarlayıp uzun bir çubuk elde edelim 3-4 karış uzunluğunda. Sonra bu uzun hamurumuzu ikiye katlayıp elimizle kıvıralım. Önce yumurta ve şekerle hazırladığımız suya, ardından susama bulayıp tepsimize dizelim. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Biraz sıcaklığı geçince servise hazır. Bu ölçülerden 5-6 adet simit çıkıyor.
Arzuya göre değişir( ben patates, peynir, domates, biber kullandım)
Üzeri için;
Sulandırılmış salça
Yapılışı; Maya malzemeleri karıştırılıp eritilir, 10 dk dinlendirilir. Hamur malzemeleri bir kabın içinde birleştirilir ve maya ilave edilerek yoğurulur. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca bir örtüye sarılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalandırılır. İç harç için kullanılacak malzemeler hazırlanır. Mayalanan hamur istenilen şekilde açılarak arzu edilen harçtan konulup yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine salçalı su sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir, afiyet olsun.