Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yapılışı; Şekeri ve mayayı ılık suyun içine koyup eritin. 10 dk ön mayalanma için bekleyin. Sonra süt, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuzu koyarak karıştırın. En son un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmasını beklemeye gerek yok. Hamuru 16 bezeye bölün. İlk 8 tanesini alın pasta tabağı büyüklüğünde açarak aralarına sıvı yağ, tereyağı karışımından bolca sürün. 8 bezeyi üst üste koyun. En üstü yağlamayın. Kenarda bekletin. Sonra ikinci 8 bezeye de aynı işlemi yapın. Bunu yapana kadar ilk koyduğumuz hamur mayalanmış olacaktır. İlk 8′ li hamurumuzu yavaşça açıp, genişletin. Önce 4′ de sonra her dilimi 3′ e bölün. Geniş kısmına harcınızı koyup sarın. Fırın tepsisine dizin. Sonraki hamur içinde aynı işlemi yapın. Tepside 30 dakika dinlendirin. Yumurta sarısı sürerek 175 derecede pişirin. İşin püf noktası ise fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine elinizle su serpin ve bezle 5 dakika kadar üzerlerini kapatın. Bu işlem daha çok ayrılmasını sağlıyor.
(Rote grütze’yi bulamayanlar tart jölesi kullanabilir Yapılışı; Tereyağını eritin, çikolatayı sıcak tereyağına ekleyip karıştırarak eritin. Bisküvileri hafif parçacıklar kalacak şekilde rondondan geçirin. Çikolatalı tereyağı bisküvilere ekleyip karıştırın. 26cm çapında pasta kelepçesinin tabanına yağlı kağıt serin ve bisküvi karışımını eşit şekilde kalıba yayın sonra elinizle hertarafını güzelce bastırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Bu arada kremasını hazırlayayım. Bir tencereye kaynamış su koyup, 2 paket 100 gramlık yani toplam 200 gram beyaz çikolatayı bir kâseye kırıp, kâseyi tencereye oturtun ve karıştırarak eritin, dikkat edin çikolataya su kaçırmayın. Sonra 100ml (1/2 bardak) soğuk süte 1 paket kremşantiyi ekleyip 3 dakika çırpın sonra 250 gr mascarponeyi ekleyin devam çırpın. Ardından eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip çırparak yedirin. Buzdolabına koymuş olduğumuz pasta çemberini alıp Kremayı tabanın üzerine güzelce yayın.
Rote grütze’yi yarım su bardağı toz şeker ile karıştırın. 100 ml suya (1/2su bardağı) rote grütze karışımı koyup karıştırın, geri kalan 400 ml (2su bardağı) suyu bir tencereye koyup kaynatın ve ocaktan alın. Kırmızı karışımı kaynamış suya ekleyip güzelce karıştırın sonra bir taşım karıştırarak kaynatın soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde kaşık yardımıyla dikkatlice pasta kremasını üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra çemberinizden çıkartıp servis yapabilirsiniz, servis yapmadan üzerini frambuazla süsleyin.
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında,500 gr kadar )
40 gr toz şeker
Sıvı yağ
Marmelat
Bulamak için bir miktar toz şeker
Yapılışı; Ilık süt ile maya ve şekeri karıştırıp bekletiyoruz. Sonra sırayla malzemeleri ekliyoruz. Mandalina büyüklüğü kadar toplar yapıyoruz ama pürüzsüz yuvarlanması gerekiyor. Tepside 20 dk bekletiyoruz. Sonra fazla yağ olmayacak şekilde (topların yarısını kaplayacak) yağ alınır ve kızgın da olmamalıdır. Sonra içi hamur kalıyor. Pembe olunca alıyoruz ve sonra sıkma torbasına marmelat koyup bir köşesinden içine sıkıyoruz. Daha sonra toz şekere buluyoruz. İsterseniz pudra şekeri de olur ama ben toz şeker kullandım.
Yapılışı; Kabartma tozu ve un harici tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın. Kabartma tozunu katın unu yavaş yavaş karıştırarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra 20 dk üzerini kapatıp dinlendirin. 2 beze yapın tezgahın üzerine hafif un serperek oklavayla hamuru açın. Aynı işlemi hamur bitene kadar devam edin. Dilediğiniz şekli verip tavada yağ içerisinde kızartın.
Yapılışı; Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve sıvı yağı karıştırılır. Üzerine yoğurt ve diğer malzemeler eklenir. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamur hazırlandıktan sonra 15 dakika dinlendirmeniz de fayda var.
Dinlendikten sonra merdane yardımıyla açılıp kek kalıbı büyüklüğündeki bir aparatla kesilir. Hafif yağlanan kek kalıplarının tersine yapıştırılır. Hafif bastırarak yaparsanız kalıbın şeklinin çıkmasını sağlarsınız.180 derecelik fırında üzerileri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Ben kalan hamurdan çeşitli şekiller yaptım. Sunum da salataların üzerine koymak için. Siz de o şekil de değerlendirebilirsiniz.
Bu şekil de kek kalıbınız yoksa ısıya dayanıklı bardaklarınızın arkasına hamuru koyarak da şekil verebilirsiniz. Son olarak servise sunmaya yakın, içine salatasını koyup servise sunun. Salata sıvı olduğu için kaselerin çıtırlığını engelleyebilir.
Yapılışı; Margarin yumurta ve sıvı yağını katıp karıştıralım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım kurabiye hamuru kıvamına geldikten sonra elimizle şekil verip tepismize dizelim. 180 derece ısıda pişirelim. Ayrı bir kasede kakao ve pudra şekerini harmanlayalım ve fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcağı geçinde hemen soğumadan tek tek karışıma bulayıp dizelim.
Yapılışı; Tavuklarınızı güzelce yıkayınız. Patatesleri yıkayıp yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz. Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınız Domateslerinizi rendeleyiniz. Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız. Sarımsaklarınızı soyup hazır ediniz.
Tepsinizi ya da kare borcamınızı alınız ( ben normalde 4 adet tavuk butunu kare borcam da yapıyorum ama bu sefer 5 adet olduğu için borcama sığmadı bu nedenle tepside yaptım)
Tepsinizi 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız. Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi güzelce sıralayınız. Üstlerine tuz ve karabiber serpiniz. Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları diziniz. Sonra sivri biberleri, Biberlerin üzerine rende domateslerinizi dökünüz.
Bu malzemelerin üzerine yıkanmış tavuklarınızı diziniz.
Tavuklarınızı yarım limon ile tepsideyken ovunuz.
Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri bölüştürerek paylaştırınız, serpiştiriniz. çok şeker de eklemeyiniz 1 tatlı kaşığı yeter bu kadar şekeri hepsine bölüştürünüz.
Tavuklar hazır sıra sosumuz da
Derin bir kasede 1 kaşık domates salçasını (2-3 bardak su ile açınız içine 2 tatlı kaşığı kekik ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyiniz biraz tuz biraz karabiber ekleyerek sosunuzu karıştırınız.
Sosunuzu kepçe ile yanlardan koyarak( boca etmeyerek ki, sos limonla ovulmuş tavukların üstüne gelmesin tavuklar nar gibi kızarsın)Yanlardan tepsideki malzemelerin üzerine dökünüz.Tepsinize sosu koyduktan sonra çok yavaşça şöyle bir sallayınız ki sos altta ki malzemenin her yerine değsin ama üstte ki tavuklara değdirmeyin.
200 derece de ısınmış fırında 45-50 dakika daha doğrusu tavuklar kızarana suyu da bitmemiş azalmış olana kadar pişiriniz.
200 grama yakın hindistan cevizi ( kıvam resimdeki gibi olacak, hindistan cevizini azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)
100 gr bitter çikolata
100-150 gr ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı margarin
Yapılışı; Süt ve krem şantiyi çırpıyoruz güzelce. Hazır olunca mascarpone ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra 5 dk buzdolabında bekletip çıkartıyoruz ve hindistan cevizlerini ve pudra şekerini ekleyip yoğuruyoruz. Kıvam resimdeki gibi olana kadar ilave ediyoruz.
Dolaba kaldırıp streç filme sararak 10 dk bekletiyoruz ve çıkınca elimizle açıp içine ceviz ekleyip kapatıyoruz. Şimdi bitter çikolatamızı bermari usulü eritiyoruz. Margarini ekleyerek kıvam alınca çikolatalarımızı raffeollarımızın üzerine şapkalar yapıyoruz.Tamamen batırıp çıkartabilirsiniz ben bir kısmını öyle yaptım. Buzdolabına kaldırıyoruz. Çikolatalar donunca servis edebilirsiniz. Tamamen çikolataya da bulayabilirsiniz.
Yapılışı; Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler hazırlanır. Nişastaya bulanıp dizilir. Üzeri nemli bir bezle örtülür. Bezeler oklava yardımıyla incecik açılır, dörde bölünür. Üçgen oluşturulur. Bir uçtan tutup aşağıya kadar büzülür. Arasına fıstık ve krema konup kıvrılır. Tereyağı sürülmüş borcama dizilir. Hamur bitene kadar devam edilir. En son eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla üzerlerine sürülür. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir. Önceden hazırlamış olduğunuz, soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
NOT: Hamuru açmak biraz zaman aldığı için borcama dizdiğiniz tatlınızın üzerini açık bırakmayın. Hamur ince olduğu için kurur ve güzel kabarmaz.
2 adet yumurta (akı içine sarıları dışına sürülecek )
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (yaklaşık 7-8 su bardağı )
Açmak için;
yumuşak margarin
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı; Öncelikle yoğurma kabına ılık süt maya ve şekeri karıştırın ardından un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun karıştırın unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışmayan kıvama gelince un miktarı tamamdır yaklaşık 7-8 su bardağı un gidiyor hamur ele yapışmadığı anda elinizdeki hamur kalıntıları temizleyip iyice yoğurmaya devam edin en az 5 dk kadar yoğurun üzerini kapatıp bir sofra bezine sarın 30 _40 dk kadar mayalandırın daha sonra yumuşak olan margarini yanınıza alın hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın açtıktan sonra margarin den 1 çay kaşığı kadar alıp her tarafına sürün silindir şeklinde sarın simit gibi kıvırın uç kısımlarını iyice birleştirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun hepsini bu şekilde hazırlayın daha sonra tepsinin üzerine temiz bir bez ile örtüp 20_25 dk kadar Tepside mayalandırın ardından ayırdığımız 2 yumurta sarisini fırça yardımı ile üzerlerine sürün 200 derecelik fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin yumuşacık bir lezzet mutlaka tavsiye ederim.
2. 5 su bardağı un (gerekirse yarım su bardağı daha ekleyin)
üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
açmak için:
nişasta
içi için:
kavrulmuş bütün fındık
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapılışı; Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz kaynayınca limonunu sıkıp on dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Sonra hamur malzemelerimizden güzel yumuşak bir hamur yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz. Üzerini nişastalayıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. O sırada. Tereyağıyla sıvı yağını eritip kenara alalım ki soğusun. Sonra bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açıp her açtığımız bezenin arasına bol nişasta sürüp en üstüne sürmüyoruz. Sonra üst üste olan bezelerimizi resimdeki gibi önce elimizle sonra merdaneyle sonra oklavayla baya yufkadan daha büyükçe açıyoruz. Sonra ucundan başlayıp ince şekilde sarıyoruz. Uzun bir rulo elde ediyoruz bu rulomuzu parmak kalınlığında kesiyoruz. Sonra tek tek elimizle çay tabağından az daha küçük şekilde açıp arasına iki tane fındık koyup kapatıyoruz bastırmıyoruz tepsimize diziyoruz. (merak etmeyin o katlar o an gözükmüyor olsa da pişince tek tek açılacaklar. :) tereyağını güzelce üzerine sürüyoruz ısıtılan 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca ılımasını bekliyoruz ve şerbetini veriyoruz.
Yapılışı; Patlıcanları alacalı soyuyoruz uzunlamasına parmak şeklinde ince olacak şekilde kesiyoruz. Tuzlu suda bekletelim eğer acısı varsa gitsin. Eti yağ eklemeden tencereye katalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Etler pişerken soğan ve sarımsakları doğrayalım çok küçük olamayacak şekilde. Etler suyunu çekince sarımsak ve soğanları ekleyelim pembeleşene kadar pişirelim. Rengi değişince salçayı ekleyip bir iki kez daha karıştırdıktan sonra yemeklik doğradığımız domatesleri katalım ağzını kapatıp bu şekilde on dakika pişirip iki su bardağı sıcak suyu ekleyelim baharatları da ekleyip kapağını kapatalım. Yirmi dakika pişsin. Etler pişerken patlıcan ve biberleri kızartalım. Ayrı ayrı tabaklara çıkartalım. Etimiz piştikten sonra fırın kabımıza ben borcam kullandım en alta patlıcanları dizelim üzerine pişirdiğimiz etli sosu dökelim üzerine kızarttığımız biberleri dizelim 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirelim.
4 Adet domates (3 adedi sosu için , 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)
4 Adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)
3 Adet çarliston biber
1 Tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)
Kızartmak için;
sıvı yağ
Hazırlanışı; Ekmek içini ve arkasından soğanı rondo dan geçiriyoruz. (isterseniz rendeleyip , ufalayabilirsiniz) Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim (Patateslerle Köfteler aynı boy olursa daha şık gözükecektir) Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor) Tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralayın. Köftelerden sonra kızartma yağından bir kepçe sos tenceremize alıyoruz, Salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine. Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken. Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz. Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Benim yemek tam 1 saatte istediğim kıvamda pişti) 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. (daha lezzetli olacaktır)
Not : İsterseniz Patatesleri yuvarlak kesip, köfteleri de oval şekilde hazırladıktan sonra aynı işlemleri tekrarlarsanız farklı bir form da elde edebilirsiniz. Ama unutmayın ki İzmir Köftenin özelliği şeklinin ince ve uzun olmasıdır, o şekilde fırında patatesli köfte olacaktır.
1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
1 su bardağı fındık
Yapılışı; Sütü, yumurtayı, kremayı, unu, şekeri karıştırarak pişirin. Koyu kıvam aldığında içine vanilyayı da ekleyerek altını kapatın. Bebe bisküvilerinizi rondodan geçirin. Fındıkları da rondodan geçirip bebe bisküvilerinin içine karıştıralım. Kuplara bisküvi fındık karışımınızdan, muhallebinizden ve meyvelerden koyun. Sıralaması, miktarları tamamen sizin zevkinize kalmış.
Yapılışı; 1 litre sütü tencereye boşaltın. Kısık ateşte ısıtın. Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı. Başka bir tencerede 100gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün. Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yapılışı; İlk önce krem ole ve krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpıp ikisini karıştırıp buzdolabına koyup bekletiyoruz. Daha sonra yumurta, şeker ve sütü çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip hepsini çırpıyoruz. Yağsız tavada çay tabağı büyüklüğünde krep gibi pişiriyoruz. Çok pişmeyecek, tavaya koyduğumuz harç göz göz olunca hemen diğer tarafını çevirip diğer yüzünü 4-5 saniye tutup alıyoruz. Pişen süt dilimlerini yarım ay şeklinde katlayıp soğumaya bırakıyoruz. Toplam 18 adet çıkıyor. Soğuyan süt dilimlerinin içini krem ole, krem şanti karışımıyla dolduruyoruz. Servise kadar buzdolabımda bekletiyoruz. NOT: Pişirme işlemi yapılırken tavaya hiç yağ koymuyoruz.
Malzemeler; Pandispanya için: 4 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un yarım su bardağı nişasta yarım çay kaşığı limon suyu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu yarım çay bardağı sıcak su
İç Krema: 400 ml. süt yarım su bardağı mısır nişastası 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya
Dış krema; 200 ml süt kreması yarım çay bardağı pudra şekeri
içi ve üzeri için : 500 gr. çilek çikolata rendesi
Yapılışı; Pandispanyanın Hazırlanması: yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır. Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İç kremanın hazırlanması; tereyağ ve vanilya hariç malzemeler karıştırılıp çırpılır ve kaynamaya başlayınca içine tereyağ ilave edilir ve ocaktan alındıktan sonra vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Dış krema: süt kreması pudra şekeriyle birlikte katı hale gelinceye kadar çırpılır Pastanın Hazırlanması:Soğuyan pandispanya keki ortadan ikiye kesilir ve 1 çay bardağı sütle alt ve üst tabanı ıslatılır. Ve Hazırlanan kremanın(kremayı kullanmadan önce en az mikserle 5 dakika pürüzsüz hale getirin) yarısı alt tabana dökülüp çilekler yerleştirilir. Ve kalan kremada dökülüp üst tabanla kapatılır. Ve bu şeklide kelepçeli kalıpta bir kaç saat en az 4 saat bekletilir ve sonra kelepçe çıkarılıp hazırlanan dış kreması sürülür ve çilekle çikolatayla süslenir.
Yapılışı; İnce doğradığımız soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları tavaya atıp söndürelim. Baharatını ekleyip soğumaya bırakalım. Yufkaların ikisini alıp üzerine sütlü sostan gezdirelim, üzerine 2 yufka daha koyup aynı işlemi tekrarladıktan sonra 2 yufka daha koyup ıspanaklı harcımızı yayalım ve rulo yapıp fırın tepsimize alalım. Bir ruloyu ikişerli olarak toplam 6 yufkadan sarıyoruz. Buzdolabında en az 1 saat bekletelim, çıkarıp üzerine erimiş tereyağı gezdirelim ve fırına atalım. Tepsimiz hazır olduğunda 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirelim.
1 çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
Nar ekşisi
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 küçük soğan
Yapılışı; Öncelikle bulgurumuzu sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz. Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.
Yapılışı; Mayayı ılık süt ile karıştırıp erimesi için bekletelim. Yumurta akını toz şeker ile şeker eriyene kadar çırpalım. Mayalı sütümüzü ilave edip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş sıvı yağını tuzunu ekleyip unu da azar azar ilave edelim. Elimize yapışmayan bir hamur olacak. Üzerini kapatıp battaniye ile saralım, mayalanması için yaklaşık bir saat yeterli olacaktır.
Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde koparıp bezeler oluşturalım. El yordamı ile içini açıp peynirimizi koyup silindir şeklinde kapatıp uzatalım ve kendi etrafında saralım. Bütün bezelerimize aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Daha fazla kabarmasını isterseniz fırına vermeden önce tepsidede 20 dakika bekletebilirsiniz.