• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

negatif tüp bebek sonucuna kv kişisinin tepkisi

şimdi de eşim mesaj sıralamış bana.
düğün zamanında olan sorunları, arayanın soranın olmamasını, çocuk için uğraştığımızda yanımızda kimsenin olmamasını vs. bir sürü sorun sıraladığı bir mesaj atmış. ailem bize para yardımı yapacakmış çünkü sorun bendeymiş. hep onun ailesi aramış bizi. ailem beni hiç arayıp sormamış. insana acısını bile yaşatmıyor :(
İğrenç bir kocan var, hiç kaynanaya görümceye suç bulma. Kapısını kapatıp çekirdek ailesine odaklanmak adam olanın yapabileceği bir şey ama iş orayı da aşmış. Kocan tek başına da rezil biri.

kv de bulaşık yıkamakla, kanepe kaldırmakla çocuk düşmez diyerek jinekoloji ihtisası ile beni aydınlattı.
Allah cahile dert anlatmak zorunda bırakmasın 🤦🏼‍♀️ Kanepe kaldırmasaydın keşke ben evi hiç süpürmedim baza hiç kaldırmadım transferden beri çok dikkat etmek gerek ama burada eşinize de iş düşüyor Allah benim eşimden razı olsun elim kolum oldu

Allah cahile dert anlatmak zorunda bırakmasın 🤦🏼‍♀️ Kanepe kaldırmasaydın keşke ben evi hiç süpürmedim baza hiç kaldırmadım transferden beri çok dikkat etmek gerek ama burada eşinize de iş düşüyor Allah benim eşimden razı olsun elim kolum oldu
Allah eşinizi cennetiyle mükafatlandırsın

Amin canım Allah sana da en kısa zamanda evlat nasip etsin . Rabbim ol der ve olur çoğu gebelikler tüp bebek başarısız olduğu aylarda doğal yollarla da oluyor ümidini kaybetme 🤲🏻
Konu sahibinin kocasının karakteri 💩 gibi. Allah biliyor da vermiyor. Bi konuda dolanın, yorumları okuyun. Zaten bugün eşyalarıni toplayıp ayrılacak. Yersek tabi...

tüp bebek transferi yaptırdım sonuç malesef negatif. eşim de uygun bir dille sen söyle annemlere dedi. aradık kv. böyle böyle oldu dedim. diyor ki ablan (görümcem) çimento torbaları taşıyor onunki düşmüyor seninki nasıl tutunmamış. gülüyor kendi kendine. olsun oğlumun canı sağolsun diyor. senin üzerine çok düştü diyor ki bir kere gelip evde beni ziyaret etmedi. eşim de 2 günden sonra doktor normal yaşantına dönebilirsin dedi diye yemek, bulaşık bütün işi bana yükledi. bir kere kuruyemiş getirdi yatağıma kırk kere başıma kaktı. zaten canım burnuma gelmiş sonuç negatif kaç aylık emeğim çöp olmuş diye üzülüyorum oğlumun canı sağolsun ne demek ya. bütün ilaçları kullanan benim. ev işiyle nolucak ben onu işten bile saymıyorum diyor gelmiş bir de sanki bir tas yemek getirmiş gibi.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ama anlamadığım şey şu parasını kv nizmi verdide uygun bir dille hesap verir gibi arayıp haber veriyorsunuz.
Bu süreçler zor yorucu ve kırılgan oluyor. Kendi ailenizde dahil kimseye birşey söylemeyin bence.
Sonra kendinizi unutup insanların beklentisi olmadı diye iyice üzülürsünüz.

ben böyle hayallerle evlenmedim. eşim çocuk seven biri. evliliğimizin ilk 3 ayından beri deniyoruz. 2 yıldır evliyiz. ailesi işin içinde olmasa bana güzel davranan biri. yanında mutlu hissediyorum kendimi. mesela bayramda aileme gidicektik yolda bir aradı gittiniz mi diye. oraya gittik yarım saat oldu geleli. akşam ablan fenalaştı komşu götürdü doktora diyor. ailemden de uzak tutmak istiyor bizi. çok bencil. transfer oldu eşim ilk günlerde iyi davranıyordu sonra aradı baban harç yaptı şunu yaptı bunu yaptı diye. aleni çağırmıyor ama. adam da durur mu gidiş o gidiş. evde sıkıldığımı söyledim. zaten transferin 4.günü işe başladım ondan sonra normal yaşantıma devam ettim.
Hayır, kocan seni sevmiyor. Yaptıklarının hiçbiri seven adam davranışı değil. Ele güne karşı iyi davranıyordur ki, insanlar ne oluyor demesin. Onu kötü bilmesinler. Kocan gibi adamlar sevmediği kadının çocuğunu da sevmez. Onu baba yapman dünyanın en kötü fikri.
dışarıdan bakan pek çok insan beni haksız bulur. eşimin çevresi çok geniş insan ilişkileri çok iyi. birine anlatsam derler ki yok o böyle şeyler söylemez o bunu yapmaz. benim iş yerime birkaç kişi geldi. görümcemi falan tanıyorlarmış allah sabır versin sana dediler gittiler
Sana gelip Allah sabır versin diyen insanlar samimi. Seni haksız onu iyi bulanlar politik. Bunu da mı ayıramaz oldun?

ben evlenmeden önce kendime söz verdim, çekyatın bir tarafı kırık olan amcaya sormuşlar ya neden yenisini almıyorsunuz diye, sağlam tarafı bize yetiyor demiş. ben de hep mücadele edicem onun bunun için yuvamı bozmiycam dedim. yıkmak çok kolay çünkü yapmak çok zor. babannemle büyüdüm ben o da annemle hep kavga halindeydi. anacığım son nefesine kadar ona hizmet etti. belki de yaşanmışlıklarımın etkisi vardır bilemiyorum
Allah akıl fikir versin.

Kayınvalidelerden nefret ediyorum.Buram buram bencillik akiyor her taraflarindan.Benimki de dahil.

siz kv size her laf söylediğinde cevap mı veriyorsunuz? sonra ne oluyor mesela? çok güzel cevap verdin deyip aynı ortamda bulunmaya devam mı ediyorsunuz nasıl oluyor? ben 1 kavga ettim 1 laf söyledim 2 yıldır mevzusu oluyor çok merak ediyorum. aynı şekilde eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz? eşiniz sizi mi dinliyor mesela, yani evliliğinizi nasıl ayakta tutuyorsunuz hakikaten merak ediyorum
Ben vermiyorum eşim veriyor. En son bayramda gördüm, ondan evvel de en son geçen bayram aramıştım. Kaynana hayatımızın her yerinde olmasa da oluyor yani. İnanmazsın, yüzüme karşı '' Seni boşatırım oğlumdan. '' demişti. Eşim de, '' Sen kimi boşatıyon, sen mi buldun sen mi göndercen? '' dedi. Kesti sesini.

tüp bebek transferi yaptırdım sonuç malesef negatif. eşim de uygun bir dille sen söyle annemlere dedi. aradık kv. böyle böyle oldu dedim. diyor ki ablan (görümcem) çimento torbaları taşıyor onunki düşmüyor seninki nasıl tutunmamış. gülüyor kendi kendine. olsun oğlumun canı sağolsun diyor. senin üzerine çok düştü diyor ki bir kere gelip evde beni ziyaret etmedi. eşim de 2 günden sonra doktor normal yaşantına dönebilirsin dedi diye yemek, bulaşık bütün işi bana yükledi. bir kere kuruyemiş getirdi yatağıma kırk kere başıma kaktı. zaten canım burnuma gelmiş sonuç negatif kaç aylık emeğim çöp olmuş diye üzülüyorum oğlumun canı sağolsun ne demek ya. bütün ilaçları kullanan benim. ev işiyle nolucak ben onu işten bile saymıyorum diyor gelmiş bir de sanki bir tas yemek getirmiş gibi.
Sımsıkı sarılmak geldi sana içimden . Boş ver herkes insan olamıyor . Bu konuyu konuşmayın oğluna bırakın . Canı yanmış bir kadına söylenecek laflar mı ya . Acaba bu bir uyarı mı ? Negatif sonuç yani. Getirdiği kuruyemişi başınıza kakan bir adamla nasıl çocuk büyüteceksiniz ? Sağlıklı hayırlı bir evlat size en doğru zamanda nasip olsun inşallah.

siz kv size her laf söylediğinde cevap mı veriyorsunuz? sonra ne oluyor mesela? çok güzel cevap verdin deyip aynı ortamda bulunmaya devam mı ediyorsunuz nasıl oluyor? ben 1 kavga ettim 1 laf söyledim 2 yıldır mevzusu oluyor çok merak ediyorum. aynı şekilde eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz? eşiniz sizi mi dinliyor mesela, yani evliliğinizi nasıl ayakta tutuyorsunuz hakikaten merak ediyorum
Kayınvalidemle sorunumuz varsa karşılıklı konuşuyoruz. Sıkıntımız varsa içimizi döküyoruz. Çünkü birbirimize saygı duyuyoruz.

Eşim bana değer verir. Ailesinde beni kıran bir şey olduğu zaman ben yokken onları uyarırmış, haberim bile olmaz. Eşimin teyzesi anlatmıştı bana da.

Biz evliliği böyle ayakta tutuyoruz. Karşılıklı saygı ve değer ile. Bana değer vermeyen ve saygı duymayan insanlarla görüşmüyorum. Eşim bana saygısız olsa onunla da ilişiğimi keserdim. Bunu da eşim çok iyi biliyor. Bu yüzden de dikkatli davranıyor.

Öncelikle sonucunuzun negatif olmasına çok üzüldüm, Rabbim sizede isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Ama üzgünüm ki eşin seni sevmiyor sevse pamuklara sarar ayağını yere bastırmazdı bu dönemde
Ne demek kanepe kaldırmakla düşük olmaz kv çok biliyor Allah başına verse bu kadar kolay konuşamazdı sınanmadığı acıya konuşmak kolay Allah bildiği gibi yapsın
Benimde tüp bebekti inan eşim 9 ay boyunca bir bardak dahi kaldırmama izin vermedi herşeyi kendi yaptı.
Yok yakınken kendini kurtar derim

düğün zamanında olan sorunları, arayanın soranın olmamasını, çocuk için uğraştığımızda yanımızda kimsenin olmamasını vs. bir sürü sorun sıraladığı bir mesaj atmış. ailem bize para yardımı yapacakmış çünkü sorun bendeymiş. hep onun ailesi aramış bizi. ailem beni hiç arayıp sormamış. insana acısını bile yaşatmıyor :KK43:

acınızı paylaşıyorum öncelikle, düşük yaptım ve evlat kaybetmek, aramak nedir biliyorum ne yazık ki. mesajlarınızı genel olarak okudum. belki ailenizden "öyle" görüp öğrendiğiniz için belki başka motivasyonlarla bir şekilde bu evliliğin sürmesi gerektiğine inanmışsınız. ama bu arada ciddi bir şiddet görüyorsunuz. bu şiddet sizi yıldırmış görebiliyorum. şu minvalde bir cümleniz var ki çok samimi bence "kv ye cevap verince nasıl oluyor ben bir kere cvp verdim yıllardır acısını çekiyorum." burada samimi bir merak hissettim. sizi yıldırmışlar, ezmişler. eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsanız da mutlaka başınız dik yapın, kendinizi ezdirmeyin. siz o evde eşit bir bireysiniz.

şu alıntıladığım cümleleri size ne eşiniz ne de başka herhangi biri kuramaz, hakkı yok. ve sizin bir çocuğunuz olduğunda sizi, annesini böyle şiddete uğrarken görmesine izin vermeyin. ister misiniz evladınızın bu gibi bir yaşamı olmasını? istemediğiniz şeyi modellemeyin. çünkü ne verirseniz onunla büyüyecek.

düğün zamanında olan sorunları, arayanın soranın olmamasını, çocuk için uğraştığımızda yanımızda kimsenin olmamasını vs. bir sürü sorun sıraladığı bir mesaj atmış. ailem bize para yardımı yapacakmış çünkü sorun bendeymiş. hep onun ailesi aramış bizi. ailem beni hiç arayıp sormamış. insana acısını bile yaşatmıyor :KK43:

güçsüz değilsiniz ama öyle zannetmeniz bu ailenin işine geliyor belli ki. Allah yardımcınız olsun, kendinize güvenmenizi diliyorum. korkmayın, dik durun, kendinize güvenirseniz her şey çözülür. evliliği sürüdrmek yalnız sizin yükümlülüğünüz değil, alttan almak ve ezilmek zorunda değilsiniz. eşinizin de sorumluluğu, ezilsem de evli olmak boşanmaktan evladır diye düşünmeyin. kendinize değer verin ki onlarda değerinize uygun davransınlar.

Bir hikaye vardır adamın teki ıssız adaya düşer, kurtulmak için dua eder. Gemi gelir adam der ki “Allah beni kurtaracak.” sonra helikopter gelir kurtarmak için adam yine der ki “Allah beni kurtaracak.”. En sonunda adam açlıktan ölür cennete gider Allah’a “O kadar dua ettim beni neden kurtarmadın?” diye sorar. Allah da “Gemiyle helikopteri kim gönderdi zannediyorsun?” der.
Umarım mesaj alınmıştır… Belki de bu adamdan çocuk olmuyor olması bir lütuftur, şerdeki hayırdır. Çünkü çok bariz ortada sorun bu adamda ve çocuk sahibi olmak kimseyi düzeltmeyecek. Tabii yıllardır buradayım bir elin parmağını geçmez buradaki tavsiyelerin dinlendiği. Her koyun kendi bacağından asılıyor neticede…

Ya çok kırılgan bi durumdasınız anlıyorum üzerinize gelmek de istemiyorum ama bazen oluyorsa bir hayır olmuyorsa bin hayır ara sözünü düşünseniz, yani çocuk halihazırda on numara olan evlilikleri bile bi sarsıyor size hergün mutluluk huzur verecek filan mı sanıyorsunuz, ağzınıza mıçacak o çocuk sizin , böyle uyduruk bi evliliğin altına dinamit döşeyecek resmen. Amaa nerde muhtemelen böbreğinizi satıp yine de o eşek herife çocuk yapacaksınız anlaşılan Allah kurtarsın sizi ne diyeyim

Tüp bebek süreci fiziki olarak ne kadar yıpratıcı ise onun 10 misli ruhen sarsıyor insanı. Bu konuda aldığınız destekler çok önemli hayatımda hep olayların pozitif yönlerini bulan kendimi bu yönde motive eden ben, ikinci olumsuz sonuç sonrası ağır bir depresyona girdim, minik psikoz ataklarım bile oldu(hayali insanlar görmek gibi) çok zor bir süreçti beni düştüğüm o çukurdan eşim çıkardı onun varlığı ile tutundum hayata bu yüzden kimseyle paylaşmadım tedavi sürecimi de sonuçlarımı da. Bu evlilikte ortak aşılması ya da kabullenilmesi gereken bir durum o yüzden tavsiyem ne kadar çok kişi bilirse üzerinizdeki baskın artacağı için paylaşmayın.

Sayın konu sahibi buradaki her kadın aslında sizinle empati yapıp sizin yerinize eşinize sinirlenip tepki veriyor. Fakat kimsenin verdiği tepkiyi siz veremediğiniz için size kızıyorlar. Size kusurlu muamelesi yapılıyor, sizi damızlık gibi gören bir aile sırf çocuğunuz olmadığı için sizi itip kakalıyor ama siz hala eşiniz size gitme kal özür dilerim hata ettim desin diye bekliyorsunuz, bir yuva kolay kurulmuyor diye düşünüp sabretmek istiyorsunuz ve alışkanlığınız var ama yolunuz yanlış burada herkesin kızması bu yüzden..
Gidecek kadın ben gidiyorum demez gider
Gidecek kadın çantasını hazırlayıp gidecekmiş gibi beklemez gider.
Gidecek kadının kimseye eyvallahı olmaz arkasınız merak etmez gider
Ben mesela bi gün tak etti akşam valiz hazırladım sabah çektim kapıyı çıktım. Canımdan kıymetli değil ya dedim gittim 2 ay acısını çektim. 2 ay sonra baktım hayat devam ediyor ölümmü bu alışamayasın.. bi baktım ki kimse bu durumu dışarda önemsemiyor bile gayet normal doğal bir durum anlaşamayan 2 insanın yol ayırması,
Hatta öyleki mahkemede 2 dk düşünmedim bile gayet nettim hatta özgür hissettim kendimi..
Eğer gidecekseniz yanınıza almayı planladığınız şeyi alın çıkın ha yok ev benim hakkım diyorsanız koyun eşinizin eşyalarını valize hadi sana bay bay diyip kapının önüne koyun.
Ben zaten Biz kadınların bu evden gitme merakını da anlamıyorum şimdiki aklım olsa evden onu kovardım 😉

Back