Nefes alamıyorum...

princessasme

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
69
32
Hanımlar merhaba :) Çok büyük bir sorun gibi gelmicek belki size ama benim ciddi anlamda yaşantımı etkiliyor. Bir buçuk senedir her dakika nefes darlığı yaşıyorum. İlk başta kalbim çok hızlı atıyordu acillere taşınıyordum. Sonrada bu nefes darlığı illeti musallat oldu. Kardiyolojiye gittim hiç bi şey çıkmadı. Göğüs hastalıklarına gittim astım başlangıcı dediler. İlaçlar asla geçirmedi. Allerji hastalıklarına gittim alerjilerin var dediler yine ilaç verdiler ama hala her saniye yaşıyorum bu nefes darlığını. Sanki nefesim bir anda kesilecek ve ölücem gibi hissediyorum sürekli. Bu nedir hiç böyle bi şey yaşadınız mı nasıl geçiricem? Yorumlarınız için teşekkürler ☺️

Bende psikolojik mi acaba diye düşünüyorum sürekli belki de psikiyatriye gitmem gerekiyordum gerçekten korkudan parfüm bile kullanmıyorum uzun zamandır sürekli ya bu da nefesimi keserse ya ölürsem diye düşünüyorum

bende 20 yaşındayken neredeyse aynı şeyleri yaşadım ya da yaşadığımı sandım. Panik ataktım anlayacağın. geçecektir psikologa git bence

Hanımlar merhaba :) Çok büyük bir sorun gibi gelmicek belki size ama benim ciddi anlamda yaşantımı etkiliyor. Bir buçuk senedir her dakika nefes darlığı yaşıyorum. İlk başta kalbim çok hızlı atıyordu acillere taşınıyordum. Sonrada bu nefes darlığı illeti musallat oldu. Kardiyolojiye gittim hiç bi şey çıkmadı. Göğüs hastalıklarına gittim astım başlangıcı dediler. İlaçlar asla geçirmedi. Allerji hastalıklarına gittim alerjilerin var dediler yine ilaç verdiler ama hala her saniye yaşıyorum bu nefes darlığını. Sanki nefesim bir anda kesilecek ve ölücem gibi hissediyorum sürekli. Bu nedir hiç böyle bi şey yaşadınız mı nasıl geçiricem? Yorumlarınız için teşekkürler ☺️

Psikiyatriden önce bence astım ve alerji için yeni doktorlara gidin. Tedavi olamamış da olabilirsiniz. Artı iç hastalıklarına da gidin. Kalbiniz hala hızlı atıyorsa bu hormonlarla da ilgili olabilir. Örneğin hipertroid olabilirsiniz. Kalbin sürekli hızlı atması da nefesiniz yetmiyormuş gibi olmanıza sebep olabilir.

Burnundan nefes alışverişin de sıkıntı var mı? Geniz eti falan olabilir mi ?

Psikiyatriden önce bence astım ve alerji için yeni doktorlara gidin. Tedavi olamamış da olabilirsiniz. Artı iç hastalıklarına da gidin. Kalbiniz hala hızlı atıyorsa bu hormonlarla da ilgili olabilir. Örneğin hipertroid olabilirsiniz. Kalbin sürekli hızlı atması da nefesiniz yetmiyormuş gibi olmanıza sebep olabilir.
Bi kaç doktor gezdim solunum testlerim falan ilk başa göre düzelmeler var ilk basamağındasın dediler astımın. Kalp atışların ara ara hala hızlanıyor sağlıkçıyım zaten. Annemde kalp hastalığı var o korkutmuştu ama doktor seni bu tabloya sokacak bi durum yok dedi kalbinde. Ama haklısınız tekrar gideyim ben en iyisi. Nefesimi dinlemeye başladığım an nefesim kesiliyor boğuluyorum sanki...

Aynı sorunu ben de yaşadım, komut vermediğimde nefes almıyordum yani farkında olmadan olması gereken birşeyi ben kontrol ediyorum almazsam almıyorum nefessiz kalıyorum saçma sapan birşey..Çarpıntı da vardı ,bütün bölümlere muayene oldum hiçbirşey çıkmadı sonunda psikolojik olduğunu anladım..Çok uykusuz kaldığım ve bunaldığım bi dönemdi çok zor birşey ..Üzerinde düşününce daha da daralırsınız kafanızı sürekli meşgul tutmaya çalışın...

Aynı sorunu ben de yaşadım bütün bölümlere muayene oldum sonunda psikolojik olduğunu anladım..Çok uykusuz kaldığım ve bunaldığı bi dönemdi çok zor birşey ..Üzerinde düşününce daha da daralırsınız kafanızı sürekli meşgul tutmaya çalışın...
Gece uyuyamadığım anlarda daha da zorluyor beni hep ölücekmişim boğuluyorum ben diyorum yatıyorum yatakta

Gece uyuyamadığım anlarda daha da zorluyor beni hep ölücekmişim boğuluyorum ben diyorum yatıyorum yatakta

Çok iyi anlıyorum en zor zamanlar uyku öncesi ..Çok çok uykunuz gelmeden yatmamaya çalışın ileri derecede astımlı insanlar tanıyorum onlarda bile sürekli bi durum değil bu..Yani ben tamamen paikolojik hatta büyük ihtimalle panik atak olduğunu düşünüyorum ..

Aynı belirtiler bende de vardı. İlaveten çok çabuk yorulma, kas ağrılarımda vardı. B vitamini eksikligindenmis. Tedavi gördüm ki hala görüyorum çok rahatladım.
İnşallah çabuk atlatirsiniz.Gecmis olsun

Çok iyi anlıyorum en zor zamanlar uyku öncesi ..Çok çok uykunuz gelmeden yatmamaya çalışın ileri derecede astımlı insanlar tanıyorum onlarda bile sürekli bi durum değil bu..Yani ben tamamen paikolojik hatta büyük ihtimalle panik atak olduğunu düşünüyorum ..
Yani açıkcası panik atak olduğumu bilmek beni rahatlatır. Çünkü korkuyorum gerçekten tek kalamıyorum ya evde bi şey olur nasıl gidicem ben doktora ambulans buraya gelene kadar ölürüm diye düşünüyorum sürekli

Yani açıkcası panik atak olduğumu bilmek beni rahatlatır. Çünkü korkuyorum gerçekten tek kalamıyorum ya evde bi şey olur nasıl gidicem ben doktora ambulans buraya gelene kadar ölürüm diye düşünüyorum sürekli
Bu çarpıntıların,korkuların,nefessiz kalma duygusunun falan sahte olduğu bilince rahatlarsınız ciddiye almamaya çalışın hepsi asparagas hiçbirşey olmayacak :KK71:

Burnumdan meredeyse hiç nefes alamıyorum sürekli tıkalı gibi. Ama geniz eti ağızdan da nefes almayı engeller mi hiç bilmiyorumo_O
Sürekli ağızdan nefes almaya çalışmak yorar insanı ama benim eşimin yakın bir tanıdığında geniz eti varmış tabi bilmiyor yıllarca yanlış konulan astım tanısı yüzünden gereksiz yere astım tedavisi görüyor ama bir türlü iyilesmiyor şikayetleri seninkine yakın aklıma geldi o kişi direkt en sonunda işinin ehli bir doktora denk geliyor o kişiyi kbb ye yolluyor da ne olduğu öyle ortaya çıkıyor

X