Nefes alamıyorum ölecek gibi hissediyorum

nimetderya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2024
4
3
19
Kızlar merhaba yeni üye oldum lütfen bana yardımcı olun bir aydır nefes alamıyorum nefes alıp verirken sanki aldığım nefes kalbime gitmiyor bana yetmiyor gibi hissediyorum sürekli esniyorum derin nefes almak istiyorum ama içten içe derin nefes alamıyorum bazen birden nefesim kesilmiş gibi hissediyorum elim ayağım uyuşuyor terlemeye başlıyorum bayılacak gibi oluyorum ve bir çok kez bayıldım da acile gitim sıramı beklerken bayıldım o an çok Zor nefes alıp veriyordum butun vücudum uyuşmustu ve karıncalanıyordu öleceğimi düşündüm herşey çekildi hiç bir şeyin yok piskolejikmen dediler piskiyatriye gittim panik atak dedi içini rahat tut dedi eğer panik atak olsa iki günde ne biliyim ayda bir falan olur diye düşünüyorum ama bende geçmek bilmeyen nefes darlığı var benim gibi olanlar varmı ?

doktora gıtmıssınız
Panık atak olmasa bır ay nefessız yasayamazdınız herhalde
Eger kardıyolojı baktı ,vıtamın ve kan degerlerınız de normalse
Demekkı gercekten panık atak
Pekı ılac vermedılermı

Hayır 6 aylık bebeğim var ve emziriyorum hemen ilaca başlamayalım dedi
Ayy benim de bebeğim 6 aylık olmak üzere ben d panik atakla çok savaştım geçmişti ama şimdilerde yeniden başladı nefret ediyorum o kadar kötü bi şey ki 2 yıl önce panik atağım o kadar şiddetliydi ki değil ayda bir iki tüm gün öyleydi. 2 ay boyunca nerdeyse ve panik atağa bağlı depresyona girmiştim hayatımın en kötü dönemleriydi çok ama çok zordu tekrar öyle olacak diye ödüm kopuyor minicik bebeğim var işe başlamama az kaldı maddi anlamda rahat olamadığım için ücretsiz izin nasıl alıcaz diye kafayı yemek üzereyim bakacak kimse yok belki de bu kadar stres bize fazla geliyor ve bunlara sebep oluyor. Yalnız ben o süreçten beridir tansiyon ilacı kullanıyorum gebelikte de kullandım şu an da devam ediyorum ve çarpıntım ekstra atımlarımdan dolayı da beloc kullanmaya başladım gebelikte hala devam ediyprum yani bu stresi sıkıntı atak tüm sistemimi bozdu bazen neredeyse tüm gün nefes alamıyorum yetmiyor ayrıca kalbimin sürekli attığını duyuyorum hissediyorum beni mahvediyor sağlıkçı olmam hiç bi şekilde iyi etkilemiyor bile tam tersi bazı şeyleri bildiğimden dolayı her şeyi ciddi bi sıkıntı olabilir mi diye sağlık anksiyetesi yaşıyorum hep

Ayy benim de bebeğim 6 aylık olmak üzere ben d panik atakla çok savaştım geçmişti ama şimdilerde yeniden başladı nefret ediyorum o kadar kötü bi şey ki 2 yıl önce panik atağım o kadar şiddetliydi ki değil ayda bir iki tüm gün öyleydi. 2 ay boyunca nerdeyse ve panik atağa bağlı depresyona girmiştim hayatımın en kötü dönemleriydi çok ama çok zordu tekrar öyle olacak diye ödüm kopuyor minicik bebeğim var işe başlamama az kaldı maddi anlamda rahat olamadığım için ücretsiz izin nasıl alıcaz diye kafayı yemek üzereyim bakacak kimse yok belki de bu kadar stres bize fazla geliyor ve bunlara sebep oluyor. Yalnız ben o süreçten beridir tansiyon ilacı kullanıyorum gebelikte de kullandım şu an da devam ediyorum ve çarpıntım ekstra atımlarımdan dolayı da beloc kullanmaya başladım gebelikte hala devam ediyprum yani bu stresi sıkıntı atak tüm sistemimi bozdu bazen neredeyse tüm gün nefes alamıyorum yetmiyor ayrıca kalbimin sürekli attığını duyuyorum hissediyorum beni mahvediyor sağlıkçı olmam hiç bi şekilde iyi etkilemiyor bile tam tersi bazı şeyleri bildiğimden dolayı her şeyi ciddi bi sıkıntı olabilir mi diye sağlık anksiyetesi yaşıyorum hep
Gerçekten hayattan soğudum sizde de Benim gibi geçmek bilmeyen bir nefes darlığı varmı bazen göğsüm sıkışıyor batma oluyor anlık nefesim kesilcek gibi oluyor

Gerçekten hayattan soğudum sizde de Benim gibi geçmek bilmeyen bir nefes darlığı varmı bazen göğsüm sıkışıyor batma oluyor anlık nefesim kesilcek gibi oluyor
Evet maalesef çok sık oluyor.. ama size tavsiyem tüm tahlillerinizi muayenelerinizi olun en sonunda rahatlayıp psikolog ile görüşmeye başlayın ben öyle yaptım kaç yıldır hala arada gidiyorum yalnız kolay olmadı bin kere doktora gittim her bölüme her tahlili yaptım nerdeyse ikna olmam uzun sürdü çünkü benim arada düzensiz atan kalbim yüzünden başladı ve sonrasında devam etti maalesef

Evet maalesef çok sık oluyor.. ama size tavsiyem tüm tahlillerinizi muayenelerinizi olun en sonunda rahatlayıp psikolog ile görüşmeye başlayın ben öyle yaptım kaç yıldır hala arada gidiyorum yalnız kolay olmadı bin kere doktora gittim her bölüme her tahlili yaptım nerdeyse ikna olmam uzun sürdü çünkü benim arada düzensiz atan kalbim yüzünden başladı ve sonrasında devam etti maalesef
EKG röntgen tomografi emar ultrason aklınıza gelecek herşeyi çektirdim kalbime ciğerlerime beyinime kadar bakıldı kalp dinleme cihazı takıldı 24 saat kalbim dinlendi kan verip tahlil yaptırmaktan kollarım morardi ama herşey temiz çıktı piskiyatriye gittim en son herşeyi olduğu gibi anlatım panik atak dediler bı olaydan kaynaklı olabilirsiniz dediler ama ben hiç bir olay yaşamadım evliyim eşimi çok seviyorum o beni canından bile çok seviyor 6 aylık kızımız var ikimizle çok güzel ilgileniyor göğsüm sıkıştığında gecenin körüde olsa dışarı çıkartıyor farklı konular açıp kafamı dağıtmaya çalışıyor iştahım kesildi çok kilo verdim bana zorla yemek yedirtmeye çalışıyor ama ben hep tersliyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum bazen tek başıma kalmak istiyorum nasıl kurtulacam bu panik ataktan bilmiyorum

X