Nedir bu terapi muhabbeti?

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.065
884
Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?

Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Sizce bizlerden önceki nesillerin psikolojisi ve akıl sağlığı yerinde miydi? Eğer böyle düşünüyorsanız baya garipserim çünkü.

Savaştan dönen askerlerin sağlam psikolojide olduğunu düşündüren ne size? Shell shock'u araştırmanızı öneririm. O zaman "zayıf karakter" deniyordu bu insanlara ya da örnek verdiğiniz diğer kişilere.

s-8d72edb99b5a7ffa9a2b3156bad415b33dbecfa2.jpg

Öncelikle terapide en önemli şeylerden birisi kişinin kendisinin de düzelmeye istekli olmasıdır. Gayet iyi bir psikoloğa gitmiştim bir dönem ve faydasını da görmüştüm. O dönem kendim de çabalamıştım. Terapi sihirli değnek değil, kişinin kendi de çabalaması lazım ama kesinlikle faydalı. Bunun dışında terapi olmazsa olmaz değil tabiki iyileşmenin farklı yolları da vardır illa. Ama hiçbir şey olmasa bile sizi birinin dinlemesi, anlatabilmek çok iyi geliyor. Ve o profesyonel bakış açısı iyileşme yolunda işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Ha şu an artan fiyatlar ve ekonomiden dolayı çoğu insan gidemiyordur maalesef tabi

Eski nesilin psikolojisi sağlam mı sizce? Bizlere travma etkisi yaratacak şeyler yaşatan bir sürü insan var. Şurada herkes ya ailesinden ya öğretmeninden ya dedesinden ya amca, halasından dolayı nelere maruz kaldı...
En basitinden bu ülkede malesef çoğu kadın çocukken ensest tacizine maruz kaldı ama bunu bile anlatamıyorlar kimseye. Ve o nesil şuan güven duygusundan uzak büyüdü, kim bilir karakterleri ne yaralarla eksik büyüdü.
Evet terapi gerçekten çok önemli. Keşke bu kadar pahalı olmasa ve ön yargı kırılsa da hepimiz terapi alabilsek :) En azından farkındalık yaratıyor terapi.

Eski yıllar dediğiniz 2000lere kadar olan dönemler ki o jenerasyon şuan bizim ana babamiz ve görüyoruz ki çok travmatik bir kuşak. Burda bol bol okuyoruz . Demekki terapi etkili birşey ha bu arada terapi var terapi var . Evet pahalı ama sağlam bir terapist işinin ehli bir EMDR uzmanı Varya sizi ananizdsn yeni doğmuş gibi yapıyor. Lakin ustasını bulmak güç zira her meslek gibi psikologlar da artık yığınla.

O insanların kafası sağlammı sence?
Eski kadınlarında erkeklerinde çoğunun psikolojisi bozuk.
Erken yaşta evlilik, koca kv terörü, erkekse erkek adam ağlamaz baskısı.
Çaresizlikten bi şekilde devam etmişler. Hangisi gerçekten doya doya yaşamış hislerini kabullenmiş?
Terapi tabiki faydalı. İyi bi terapist o an bizim göremediğimiz şeyleri görür, hayata tutunmak için uçları verir.

Al benden de o kadar. Sanki her savaşta olan mı terapiye gitti yani ? Eski yıllarda insanlar çok daha sağlıklıydı bence.

Yediklerimize içtiklerimize bağlıyorum ben durumu. Her şey toprağımız bile artık temiz değil. O yüzden insanlar da sağlıksız. Hem bedenen hem de zihinsel olarak.

X