Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nerde varmi elinde bir kanitin nasıl babasi koyucakmis yapmayın Allah askina kendi kafaniza gore birsey cikarip ortaya atmayin din adina 9 ay evet biz karnimizda tasiyoruz soyadi zaten babasindan eee isim neden yine babanin hakki oluyormus kusura bakmayin dinimiz kiymetli evet ama en onemlisi mantik dini sonradan uyudurulmus olanlar gecerli degilArkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Muhammed harika bir isim dinende tartışılamaz zaten.. din konuları yasak ama şöyle demek istedim. Muhammed tek basına konuldugu zaman ağır gelir diyorlar. Bence yanınada siz bir isim koyabilirsinizOff benim eşimde illa ben koyayım diyor.
Ilk cocugumuz. Erkek bebeğimiz
adi muhammed olsun diyor
Bir lafim yok ama ben daha kısa bir isim istiyorum
Yok illa bu olacak diye tutturuyor.ben buna nasıl bir oyun cevirey8m
Nerde yazıyor bu? Hangi ayet?Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
"Çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ımız, çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. (Ahzab suresi, 5)nerde varmi elinde bir kanitin nasıl babasi koyucakmis yapmayın Allah askina kendi kafaniza gore birsey cikarip ortaya atmayin din adina 9 ay evet biz karnimizda tasiyoruz soyadi zaten babasindan eee isim neden yine babanin hakki oluyormus kusura bakmayin dinimiz kiymetli evet ama en onemlisi mantik dini sonradan uyudurulmus olanlar gecerli degil
Ağırlığı safsataymis canım araştırdımMuhammed harika bir isim dinende tartışılamaz zaten.. din konuları yasak ama şöyle demek istedim. Muhammed tek basına konuldugu zaman ağır gelir diyorlar. Bence yanınada siz bir isim koyabilirsiniz
"Çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ımız, çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. (Ahzab suresi, 5)
Böyle bir konuyu baba ve anne aralarında istişare etmeyi becerebilmelidirler. İstişare ile babanın yönetimiyle isim konursa ne güzel olur. Tartışılırsa babanın verdiği isim muteberdir. "
Çok şükür ki kafamızdan uydurmaya ak kadar biliyor ve yaşıyoruz dinimizi. Hangi fetva merciine bakarsan bak bunun cevabı budur. İslam sence benceyle yaşanmaz Kitabı bellidir ve birdir. Açık ve nettir
sizlerle kişisel tartışmalara girmeye niyetim yok hanımlar. Elhamdülillah ben kitabımı okudum okuyorum okurum da. Sizlere iyi akşamlar. :)Ayet ismi vermişsin ama kuranı açıp okumamışsın.
Hannazım sen ne kadar meleksi bi eltisin kız.Takdir ettim eltinle dayanışmanı.Alya olsun AlyaaaHepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim