Nedir bu KAYNANALARIN derdi ???

Buğlem mi Alya mı ?

• Buğlem

OY: 35 9,8%
  • Alya

OY: 322 90,2%

• Ankete Katılan
    357
  • Anket Kapalı .

Hannaz

Nirvana
Pro Üye
29 Aralık 2015
8.774
260.575
598
Hepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez :KK55:
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı :emir_bebek:
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim :KK52:
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar :KK36:
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim :
Güncelleme :
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar .
Çok şükür bebeğimiz sağlıkla dünyaya geldi , Rabbim isteyen herkese anneliği yaşatsın İnşAllah . Çok tatlı , çok sevimli MaşAllah .
Kayınvalide hanım ne yaptı ne etti bebeğe kendi ismini koydurttu ,her ne kadar burdan görmeyecek olsa da esefle kınıyorum . Sırf akrabalara ve komşulara " benim ismimi koydular " demek için , egosunu tatmin etmek için , gelininin 9 ay boyunca ve doğum sırasında çektiklerini gözardı ederek VİCDANSIZCA kendi ismini koydurttu .
İkinci isim olarak ise eltimin istediği isim oldu . Bebeğe asla kvalide hanımın ismiyle seslenmeyi düşünmüyorum asla da o isimle hitab etmicem .
Gelinimiz bu duruma çok üzgün , her zaman onun yanındayım , mümkün olduğunca sakinleştirmeye çalışıyorum , o isim nüfus kâğıdında kalır , boşver biz senin verdiğin isimle hitab ederiz diyorum ama , haklı kız , sonuna kadar haklı .
Ve gelinimizin bu duruma üzüldüğünü bile bile daha da üzülsün diye kvalidenin ismiyle seslenenler yok mu , ne diyim , bir gün aynı derecede size de bir üzüntü gelir elbet .
İşte arkadaşlar durum bu .

Son düzenleme:
Buğlem'in sanıldığından farklı ve aslında anlamı olmayan bir kelime olduğunu okumuştum. Bulabilirsem aynen ekliyorum.
Bu yüzden Alya iyidir.

Buğlem isminin anlamı nedir? Çocuğumuza isim olarak koyabilir miyiz?

CEVAP:
Buğlem ismi hakkında birçok internet sitesinde “cenneti müjdeleyen melek” anlamı verilse de bunu doğrulatabilmek mümkün değildir. Arapça kökenli olduğu söylendiği halde biz bunun kökeninin ve ne manaya geldiğini Arapça sözlüklerden tespit edemedik.

Daha önce birçok isim için söylediğimiz gibi biz hem kaynağı belli hem de anlamı dinimize ve örfümüze uygun düşen isimler bulmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca isimlerle ilgili olarak hiçbir kaynak belirtmeyen, kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan ve yüzlerce isim için “cennette bir melek”, “cennete düşen ilk yağmur damlası”, “cennette şu”, “cennette bu” vs. gibi asılsız tanımlamalarda bulunan internet sitelerine itibar etmemenizi tavsiye ederiz.

Hepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez :KK55:
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı :emir_bebek:
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim :KK52:
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar :KK36:
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim :KK19:
Bence eltin eşine karşı evladının ismi için dik durmayı öğrensin.Yarın o evladın başka şeyleri için de ezik kalabilir.2 isim de bana göre değil ve ben Türkçe isim konmasından yanayım anlamı güzel.Ama amdem sormuşsun.Buğlem çok itici.ALYA

Ayla ismi güzel kv nin ismi ne merak ettim:)

O kocaya selam söylesin bizden bir tane kendi doğursun da ismini öyle annesinin ismi koysun ayıptır gunahtir hayır de kardeş ve diret yoksa yapamayacakları yok sana bizden demesi o kocana da bir güzel :sopa: lazim
Not alya çok beğendiğim bir isim hayırlı olsun

Ben ikisini de sevemedim, yarın okula gidince salya, alyanak, ağlak diye dalga geçerler.buğlem ismi zaten (koyanlara saygım sonsuz) facia. Buğlem ecrin eslem beslen aleyna ceylin tuana gibi isimler biraz tuhaf. Bundan 15 sene sonra her yer bu isimlerle dolacak. Bundan 60 sene sonra ortam buğlem ananelerle kaynayacak, tehlikenin farkında mısınız?
Ekleme: aklıma erva, esila ve hira geldi, nasıl unuturum!

Back