Nedir Bu "Çift Maaş" Takıntısı Anlamıyorum

Ooohoooo o da bir şey mi :) Benim kayın validem de tek maaşla birikim yapmamızı istiyor :) Eşyaları, öğrenim kredilerimizi, yüksek lisans ücretini, kira falan ödüyoruz, nasıl biriktireceksek :) Hep sıkışığız diye arayıp kayın validene dert yan bence :) Çok harcıyor diye eşini şikayet et. Ben öyle yapıyorum. Bizimki artık biriktirin demiyor, para göndereyim diyor :)

bizi de pek zengin sanarlar..
sanki çift maaş girince hiç çıkmıyor girdiğiyle kalıyor.

Bizde de var bu takıntılı olma durumları... eşimin kardeşleri hep esnaf ve çok da iyi kazanıyorlar bizden ama nedense biz zengin onlar fakir....eşimin yeğeni ağzından kaçırmıştı bir kere yengem kaç para maaş alıyor diye...
Görümcem esnaf, eşimle ikimizin kazandığının iki katını kazanıyor ayda, ama niyeyse bizi zengin görüyorlar...

canım bizde çift maaş alıyoruz ama belimizi bi türlü doğrultamıyoruz ahım şahım bi harcamada yapmıyoruz ama ay bitmeden sıfırlıyoruz.. dışardakine göre çift maaşlı fln gözleri büyüyor ama durum ortada.. çok şükür bize maaş konusunda karışan yok

Ahahha valla haklısınız benimde anne babam işletme sahibi birlikte çalışıyorlar sanıyorlarki biz trilyon kaldırıyoruz ama nerde...Bir dünya masraf düsün bende bugun iş görüsmesine gittim iş yerimiz oldugu halde zenginin mal zügürdün cenesine derler ya biz olmadııgmız halde böyle

Sanki birikimimizi herkese söylemek zorundayız. Bir de utanmadan yalan soyluyorsunuz mu diyorlar. Pes.
resmen içimi okuyorsun canım ama niyeyse tek maaşlılar bizden iyi yaşıyor geziyor tozuyor hayatın tadını çıkarıyorlar biz ÇİFT MAAŞ ız ya birikim yapmak zorundaymışız gibi dayatıyorlar

Bazi insanlar kafalarinda kriterler belirliyorlar, ve basit seylerden bile zenginlik, fakirlik sonuclari cikariyorlar. Baska hic bir seyi hesaba katamiyorlar. Cift maas=zenginlik filan. Ben de sirf Amerika'da yasiyorum diye Turkiye'de zengin saniyorlar mesela. Bu tur sig dusunceleri kafaya takmamak lazim.

tüm aileler böyle, herkesin kendi geçimi var deyip geç . özellikle erkek anneleri bunu çok yapıyor. parayı ben sen idare et diye kazanıyorum sanki

eski insanlara izah etmek zor,çoğu tek maaşla evin idaresini gördükleri için,iki maaşla her türlü yatırım yapılır sanıyorlar.
eski zamanda ki ihtiyaçlarla şimdiki zamanda ki ihtiyaçların değiştiğini anlayamıyorlar.şimdi zamanın bereketi kalmadığı gibi paranında bereketi kalmadı,bir taraftan kazanılan bir bakmışsın farkına varmadan diğer taraftan gidiveriyor ama ortada elle tutulur bir şeyde olmuyor.

ben bekarım ve çalışıyorum ailemden ayrıyım. kendi annem bile hiç birikim yapmıyorsun diye kızıyor. tek başına nasıl bitiriyorsun o kadar parayı diye.. halbu ki burda benimde bi evim giderlerim bi yaşam standartım, ayda iki defa memlekete gidişim dolayısıyla yol masraflarım, gittiğimde aileme imkan dahilinde nakit ya da giderleri karşılama suretiyle harcamalarım... ama o bunların hiç birini görmüyor :) neymiş efendim ben müsrifmişim. evet biraz müsrifim kabul ama o kadar da değil

Anlamayana anlatılmıyor işte, çift maaşlılar zengin olur, doktorlu mühendisli savcılı aileler villalarda yaşar vs vs.. Ki maaş arttıkça insanın ihtiyaç ve istekleri de artıyor. Benin babam doktor annem hemşire ama kirada yaşadığımızı duyunca karşıdaki öyle bir garipsiyor ki. Sanki anne fil , maymun doğurmuş demişsiniz gibi tepki veriyorlar.

Tok, açın halinden anlamaşmış derler ya, dışardan bakılınca kolay yada zor diye düşündüğümüz şeyler, içerden öyle olmayabiliryor.

al benden de o kadar. kira faturalar mutfak masrafı, ayda birkaç kez memlekete gidiş gelişlerimdeki uçak bileti masraflarım derken kenara kuruş atamıyorum. ama aileme kalsa benden zengini yok tek başına ne yapıyorsun "o kadar" parayı en sevdikleri repliktir...

Evet KV de de çok zor şartlarda büyütmüş çocuklarını. Simdi benden de beklentisi fazla. Gerçi söyledim ben tutumluyum ama oğlunuz parayı rahat harcıyor diye. Gerçek de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…