• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedeni belirlenemeyen (İdiyopatik) hirsutizm:/:/

Arkadaşlar bende aynı durumdayım 3 yıldır kontrol altındayım düzenli olarak hormonlarıma her şeyime bakılıyor ama bende kendimi bildim bileli kıllı tüylü bir insanım Babam baya kaşlı gözlü esmer sanırım genetik bendeki durum sizce epilasyon işe yarar mı ?

Öncelikle aynı sıkıntıyı bende çektim .Doktora güvendiğim ve doktor kadar bilmedigim icin her dediğini yaptim.Kisa surede hirsutizm yapan deltaandesteron hormonu normale döndü. Kilo almak ne demek aksine ilaçları kullanip tedaviye devam ettikçe kilo verdim.Tedaviler kişilere özeldir ama bence endokrinoloji uzmanina tekrar görün. Sağlıkla kal.

bu tanı bana da konuldu.özele gitmiştim endokrin uzmanına.doğum kontrol hapı verdi.ilaç kullandığım esnada hormonu baskılayacağı için iğneli epilasyon yaptır tüy kökleri yok olduğundan ilacı bıraktığında bir daha çıkmaz demişti.ben ilaç kullanmak istemediğim için iğneli epilasyonda yaptırmadım ama gitgide artıyor.bende nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum.

bu tanı bana da konuldu.özele gitmiştim endokrin uzmanına.doğum kontrol hapı verdi.ilaç kullandığım esnada hormonu baskılayacağı için iğneli epilasyon yaptır tüy kökleri yok olduğundan ilacı bıraktığında bir daha çıkmaz demişti.ben ilaç kullanmak istemediğim için iğneli epilasyonda yaptırmadım ama gitgide artıyor.bende nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum.
Tüylerin mi sürekli olarak artıyor? Benim artma ya da bir azalma yok çünkü sadece oldukları yerde duruyorlar ve görüntü olarak rahatsız ediyor doğal olarak :(

O haplari pco teshisiyle tüylenme + adet düzenliği olarak kullanan biri olarak hormonlarimda az miktar azalma oldu reglim düzene girdi killanmalar halen devam ediyor .Tedavi sürecim bittiği için iğneli epilasyona gideceğim hijyenik bi ortam bulursam öncellikle araştirmadayim.Tam tani konmadiysa kullanma bi kaç doktora daha gitmende yarar var tahminen 10civari doktor değistirdim sonuncu doktor yillarca uğraşima 1yilda cözüm getirdi.Geçmis olsun.

Bende sivilce problemi için gittim banada iki ilaç verdi biri doğum kontrol hapı.hormonlarımda pek sıkıntı yok.daha başlamadım.ilacın birini bulamadık zaten.bidahaki ay başlıycam.bayada kararsızım.

Tüylerin mi sürekli olarak artıyor? Benim artma ya da bir azalma yok çünkü sadece oldukları yerde duruyorlar ve görüntü olarak rahatsız ediyor doğal olarak :KK43:
evet tüyler artıyor.ben alıyorum onun için artıyor bi de almadan önce zaten artıyordu. mesela boynumdaki minik ayva tüyleri önce uzadı sonra rengi koyulaştı bende almak zorunda kaldım.şu an tam bir kısır döngüdeyim.benim böbrek üstü bezinden salgılanan bir hormondan dolayı artıyor bu ömür boyu salgılanır epilasyon yaptıman lazım demişti doktor.ilaç kullanmadan iğneli epilasyonla kurtulan varsa tavsiyelerine açığım bende.

evet tüyler artıyor.ben alıyorum onun için artıyor bi de almadan önce zaten artıyordu. mesela boynumdaki minik ayva tüyleri önce uzadı sonra rengi koyulaştı bende almak zorunda kaldım.şu an tam bir kısır döngüdeyim.benim böbrek üstü bezinden salgılanan bir hormondan dolayı artıyor bu ömür boyu salgılanır epilasyon yaptıman lazım demişti doktor.ilaç kullanmadan iğneli epilasyonla kurtulan varsa tavsiyelerine açığım bende.
Hangi kan testiyle anlaşıyor böbrek üstü bezinden salgılanan hormon

Back