• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedeni belirlenemeyen (İdiyopatik) hirsutizm:/:/

Normalde zayıfımdır sporumu yaparım ihmal etmem.Adetlerim düzenlidir.Hiç bulaşmayayım madem o ilaçlara
Bulaşma canım bulaşma :) Standart o haplardan verirler zaten .Sen kilo alma aldıkça artıyor.Annem kullanıyor senelerdir.Hiç zayıflayamadı.Kilo aldıkça aldı.Tüylenme aynı yine

Bu arada o tüyler Doğumda dökülü

pahalı değilimi?çok iyi valla evde lazer çok pahalı değilse bende alayım ama 10.000 üstü diye biliyordum ben fiyatları
Yooo Ben ilk çıktıgı zamanlar 1500 e taksitle almıştım.Şimdi 1000 1100 falan vardır.10 bin degil :) Ben yüzüm için bacaklarım için kullanıyorum

Bundan 20 sene once 3 yil ilac tedavisi oldum ,
Pko teshisi konmasi tahlilinin yapilmasi ve adet doneminde ultrason cekilmesi lazim ,
Tek se ebi pko olmayabilir ,bobrek ustu bezine bakilmali ,insilin direnci ve kortizol olculmeli ancak bunlarda temizse evet kaynagi belirsiz deniyor ,tedavi sonrasi benim doktorum artik guzellik merkezi zamanin geldi demisti ,tuyler kendiliginden bitmiyor ,tekrarlamasmasi icin o tedavi ,
Su anda hic bir sey yok ,tekrar tuylenme yasamadim ,tedavine devam ertmeni tavsiye ederim,fazla kilon varsa mutlaka ver

Pko teshisi konmasi tahlilinin yapilmasi ve adet doneminde ultrason cekilmesi lazim ,
Tek se ebi pko olmayabilir ,bobrek ustu bezine bakilmali ,insilin direnci ve kortizol olculmeli ancak bunlarda temizse evet kaynagi belirsiz deniyor ,tedavi sonrasi benim doktorum artik guzellik merkezi zamanin geldi demisti ,tuyler kendiliginden bitmiyor ,tekrarlamasmasi icin o tedavi ,
Su anda hic bir sey yok ,tekrar tuylenme yasamadim ,tedavine devam ertmeni tavsiye ederim,fazla kilon varsa mutlaka ver
Bendede ayni durum vardi.once dogum kontrol hapi verdiler.bekardim o zaman.1yil kullandim 5kg aldim iyi geldi.ilaci biraktim 2ay sonra yine basladi.aldactone diye bobrek üstü bezi icin bir ilac verdi o fark etmedi 6 ayda biraktik.simdi bu olaylarin uzerinden 8yil gecti.insulin direncim var.tum sebep buymuş.ben insulin direnci ilaci kullaniyorum ve zayifla dedi dr.sizde insulin direncine baktirin derim.birde lazer yaptırdım yüzde 70 basarili oldu.tavsiye ederim

Herkese iyi günler diliyorum:) Tecrübeleri arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ben geçenler de bununla ilgili bir konu açmıştım.Tüylenme problemiyle 3 farklı doktora göründüm.Hormon tahlilindeki değerler normaldi.İlk doktor her şey iyi problem yok dedi.2. gittiğim doktor Polikistik over sendromu var dedi ve o çok meşhur haptan yazdı.Bugün ise gittiğim doktor( gerçekten insanlar tarafından memnun kalınan biri) pco olmadığımı sadece nedeni belli olmayan tüylenmem olduğunu(kalıtsal,ailevi,geçmişte kullanılan birtakım ilaçlar vs.) söyledi.Buna sanırım testesteron hormonun yüksekliği neden oluyormuş.Bu yüzden iki tane ilaç yazdı (çoğumuzun adını sıklıkla duyduğu ilaçlar bunlar )Bu durumda olup ilaç tedavisine başlamış ve gerçekten sonuç almış birileri var mı?? Kafam çok karışık en az 1 yıl kullanacakmışım ve bu beni korkutuyor:KK43::KK43:
Arkadaşımda da aynı sorun vardı, onda da neden bulunamadı idiopatik dendi ama ilaç önerilmedi. Ben de önerilmiyor diye biliyorum bir neden yoksa. Sadece lazere gitmişti

Benim arkadaşım da tıllarca doktor gezmişti. En son bir kadın doğumcu yumurtalıklarında biir sürü küçücük boyutta kist gördü. Tedavi oldu ve bitti. Yıllae önce tabi.

Kullanmaaaaa Doğum kontrol hapı o galiba sonuçları kötü olur zaten tedavi etmiyor durduruyor bırakınca yine başlıyor pko konusuna gelince ben bu konuda bi çok dr gittim bi kısmı tahlile göre pko Yok dediler ama bi kısmı yumurtalıkta sönmüş folikül yani kist var sen 'de pko var dedi bu dr larında kafası karışık galiba fikir ayrılıkları var

Sonuclari neye gore kotu olur? Hangi tedaviyi oneriyorsunuz?

Sonuclari neye gore kotu olur? Hangi tedaviyi oneriyorsunuz?
Yumurtalıkları baskılıyor yumurtalık tembelliğine neden olur buda ilerde çocuk sahibi olmak isterseniz sıkıntı olabilir sadece kıl tüy için lazer epilasyon öneriyorum

Çok teşekkür ederim çok sağolun.Ben de kaç aydan beri o kadar çok araştırıyorum ki bu konuları anlatamam.Bir de 3 doktorun da dedikleri birbirini tutmuyor maalesef:(

Back