- 13 Aralık 2014
- 303
- 103
- 303
- Konu Sahibi butterfly effect
-
Aynen Pco zaten çok zor saptanan bir durum. Yani kafam karıştı zaten ben kendimdeki tüylenmenin genetik olduğunu düşünüyorum lakin bir insülin direncini ölçtüreyim o zaman daha da rahatlarım sanırımpko diyen doktor normal tahlile nasıl pko diyebiliyo anlayamadım.
pko sırf hormonel bi durum değildir kıllanma tüylenmeyle olmaz başka belirtileri de olması gerek
Valla acaba ben kaç tane daha doktor gezeceğim merak içindeyimBenim arkadaşım da tıllarca doktor gezmişti. En son bir kadın doğumcu yumurtalıklarında biir sürü küçücük boyutta kist gördü. Tedavi oldu ve bitti. Yıllae önce tabi.
Bizim sülale maşallah kıl tüy yumağı ben de çekmişim sanırımArkadaşımda da aynı sorun vardı, onda da neden bulunamadı idiopatik dendi ama ilaç önerilmedi. Ben de önerilmiyor diye biliyorum bir neden yoksa. Sadece lazere gitmişti
Bana doktor hem Diane35 hem de aldactone verdi eş zamanlı kullanacakmışım:/Aynen ben de insulin diremcime baktırayım çok teşekkür ederim.Peki insulin direnci nasıl ölçülüyorBendede ayni durum vardi.once dogum kontrol hapi verdiler.bekardim o zaman.1yil kullandim 5kg aldim iyi geldi.ilaci biraktim 2ay sonra yine basladi.aldactone diye bobrek üstü bezi icin bir ilac verdi o fark etmedi 6 ayda biraktik.simdi bu olaylarin uzerinden 8yil gecti.insulin direncim var.tum sebep buymuş.ben insulin direnci ilaci kullaniyorum ve zayifla dedi dr.sizde insulin direncine baktirin derim.birde lazer yaptırdım yüzde 70 basarili oldu.tavsiye ederim
tek sıkıntı küçük yaştan beri aşina olduğum tüylenme ben de bu durumu hep genetik yatkınlık olarak düşünüyorum.Onun dışında ne adet düzensizliği ne sivilcelenme ne de başka bir problem vartek sıkıntınız tüylenme mi?
adet düzensizliği, sivilcelenme, kas artışı vs gibi durumlar yoksa tüylerden kurtulmaya odaklanabilirsiniz sadece. bunun de en iyi çözümü laser.
Yani sonradan artan bir durum değil.Küçükken de hatırlarım tüylü bir çocuktumtek sıkıntınız tüylenme mi?
adet düzensizliği, sivilcelenme, kas artışı vs gibi durumlar yoksa tüylerden kurtulmaya odaklanabilirsiniz sadece. bunun de en iyi çözümü laser.
tek sıkıntı küçük yaştan beri aşina olduğum tüylenme ben de bu durumu hep genetik yatkınlık olarak düşünüyorum.Onun dışında ne adet düzensizliği ne sivilcelenme ne de başka bir problem var
Çok teşekkür ederim çok sağolun uzun uzun anlatmışsınız her şeyi.Aynen okuyorum ben de mesela hapı kullandıktan sonra fizyolojik ve psikolojik problemler oluşabiliyormuş.Zaten güvenilir bir yerde iğneli epilasyona başladım şu an için her şey yolundaeh o zaman yani bilemiyorum doktorlarınız ne düşündü ama bence doğum kontrol hapı kullanmaya değmez.
ben yerinizde olsam güzellik merkezi gibi değil ama sağlam bir doktorun lazer merkezine giderdim dermatologların ya da plastik cerrahların böyle yerleri oluyor onlarda risk olmaz en azından. paranıza da değer. diğer yerler dolandırıcı oluyor.
yani doğum kontrol hapları biraz riskli. pıhtı atma riski var bacakta pıhtı oluşma riski var, bence tüylenme için değmez. bi arkadaşım sivilce için denemişti, bacağında derin ven trombozu oluştu akne ilacıyla tedavi oldu ama bacağı hala sıkıntılı.
değmez yani.
Çok teşekkür ederim çok sağolun uzun uzun anlatmışsınız her şeyi.Aynen okuyorum ben de mesela hapı kullandıktan sonra fizyolojik ve psikolojik problemler oluşabiliyormuş.Zaten güvenilir bir yerde iğneli epilasyona başladım şu an için her şey yolunda
Çok teşekkür ederim çok sağolun:) İyi geceler diliyorum ben de:)iğneli epilasyon etkili evet. kendi iğnenizi götürün ve altın olsun iğne ona dikkat edin.
sevindim :)) esenlikler dilerim
Çok teşekkür ederim çok sağolun.Ben de kaç aydan beri o kadar çok araştırıyorum ki bu konuları anlatamam.Bir de 3 doktorun da dedikleri birbirini tutmuyor maalesef
Evet güzel sonuç aldı size de tavsiye ederimBizim sülale maşallah kıl tüy yumağı ben de çekmişim sanırımPeki arkadaşınız lazerden memnun kaldı mı hiç ilaç kullanmadan
Bana doktor hem Diane35 hem de aldactone verdi eş zamanlı kullanacakmışım:/Aynen ben de insulin diremcime baktırayım çok teşekkür ederim.Peki insulin direnci nasıl ölçülüyor
Çok teşekkür ederim çok sağolun lakin İstanbul da değilimIsta
Istanbulda iseniz marmara tibba basvurun hirsutizm bolumu var ,bende orada tedavi oldum ,pko ve hirsutizm pek bilinen konular degil normal saglik kuruluslarinda
Kan verdim tahliller 1hafta sonra cikti.Dr insulin direnci oldugunu söyledi.glucophage verdi.sabah aksam iciyorum.ayrica diyetisyene yönlendirdi.diyabet beslenmesi hazirlandi.kaloriyi azalttik 2kilo verdim.sizede gecmis olsun canim
Herkese iyi günler diliyorum:) Tecrübeleri arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ben geçenler de bununla ilgili bir konu açmıştım.Tüylenme problemiyle 3 farklı doktora göründüm.Hormon tahlilindeki değerler normaldi.İlk doktor her şey iyi problem yok dedi.2. gittiğim doktor Polikistik over sendromu var dedi ve o çok meşhur haptan yazdı.Bugün ise gittiğim doktor( gerçekten insanlar tarafından memnun kalınan biri) pco olmadığımı sadece nedeni belli olmayan tüylenmem olduğunu(kalıtsal,ailevi,geçmişte kullanılan birtakım ilaçlar vs.) söyledi.Buna sanırım testesteron hormonun yüksekliği neden oluyormuş.Bu yüzden iki tane ilaç yazdı (çoğumuzun adını sıklıkla duyduğu ilaçlar bunlar )Bu durumda olup ilaç tedavisine başlamış ve gerçekten sonuç almış birileri var mı?? Kafam çok karışık en az 1 yıl kullanacakmışım ve bu beni korkutuyor
Merhabalar, çok teşekkür ederim bu uzun yorum için:) Sanrım heves ettiğiniz bir genetiğe sahibim:) Kaşı gözü belli ama diğer yandan tüy problemi de olan:) Kalıtım çok etkilemiş beni :/Hormon tahlilleriniz normal çıkmış ama testesteronunuz yüksek denmiş. Bu nasıl anlıyor anlamadım. Dolayısıyla ilacın neye göre verildigini de çözemedim.
Saydıklarınız arasından en makul neden kalıtım, geçmişteki ilaclar vs. Akrabalarınızda da tüylenme benzer ise bence çok üzerine düşmeyin bu konunun.
İlacı da kullanmadan -belki hormon dengenizi bozmadan- bir başka doktora daha gidin.
Mesela benim de saclarım cok cılız ama gür isterken, kaşlı gözlü bir kadın olurken bunun dezavantajlarıyla sizin sıkıntılarınızı yaşayabilirdim.
Yani gerçekten tüylenme sorununuz mu var yoksa heves ettigimi söyledigim gibi bir genetige mi sahipsiniz?..
Ben de aynı senin durumundayım. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı diyebilirim. Dhea hormonum yüksek sebebi bu. mr, usg çektirdim herhangi bir şey çıkmadı. tansiyon ilacı var bilinen, onu kullandım bir süre ve bayağı işe yaramıştı ama daha sonra adet düzenimi bozduğu için bıraktım. Sana tavsiyem ilaçları boşverip lazere ve yüzün için iğneliye gitmen. yüzüm bitti arada hormonlardan dolayı çıkıyor uzun uzun onları gidip aldırıyorum. lazer ise azalttı ama bitiremedi ama yine 2-3 ay rahatım onu yaptırınca.Herkese iyi günler diliyorum:) Tecrübeleri arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ben geçenler de bununla ilgili bir konu açmıştım.Tüylenme problemiyle 3 farklı doktora göründüm.Hormon tahlilindeki değerler normaldi.İlk doktor her şey iyi problem yok dedi.2. gittiğim doktor Polikistik over sendromu var dedi ve o çok meşhur haptan yazdı.Bugün ise gittiğim doktor( gerçekten insanlar tarafından memnun kalınan biri) pco olmadığımı sadece nedeni belli olmayan tüylenmem olduğunu(kalıtsal,ailevi,geçmişte kullanılan birtakım ilaçlar vs.) söyledi.Buna sanırım testesteron hormonun yüksekliği neden oluyormuş.Bu yüzden iki tane ilaç yazdı (çoğumuzun adını sıklıkla duyduğu ilaçlar bunlar )Bu durumda olup ilaç tedavisine başlamış ve gerçekten sonuç almış birileri var mı?? Kafam çok karışık en az 1 yıl kullanacakmışım ve bu beni korkutuyor
İyi geceler diliyorum çok sağolun yorum için.Aynen sizi o kadar anlıyorum ki ben de acaba daha kaç doktora gideceğim diye düşünüyordum lakin artık direkt sonuç odaklı düşünüyorum.İğneli epilasyona başladım şu an için durumdan memnunum.Kafama takmamaya çalışıyorum önceden sürekli düşünürdüm artık büyük bir problem olarak görmemeye çalışıyorum.Ben de aynı senin durumundayım. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı diyebilirim. Dhea hormonum yüksek sebebi bu. mr, usg çektirdim herhangi bir şey çıkmadı. tansiyon ilacı var bilinen, onu kullandım bir süre ve bayağı işe yaramıştı ama daha sonra adet düzenimi bozduğu için bıraktım. Sana tavsiyem ilaçları boşverip lazere ve yüzün için iğneliye gitmen. yüzüm bitti arada hormonlardan dolayı çıkıyor uzun uzun onları gidip aldırıyorum. lazer ise azalttı ama bitiremedi ama yine 2-3 ay rahatım onu yaptırınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?