Nedeni belirlenemeyen (İdiyopatik) hirsutizm:/:/

butterfly effect

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
303
103
303
Herkese iyi günler diliyorum:) Tecrübeleri arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ben geçenler de bununla ilgili bir konu açmıştım.Tüylenme problemiyle 3 farklı doktora göründüm.Hormon tahlilindeki değerler normaldi.İlk doktor her şey iyi problem yok dedi.2. gittiğim doktor Polikistik over sendromu var dedi ve o çok meşhur haptan yazdı.Bugün ise gittiğim doktor( gerçekten insanlar tarafından memnun kalınan biri) pco olmadığımı sadece nedeni belli olmayan tüylenmem olduğunu(kalıtsal,ailevi,geçmişte kullanılan birtakım ilaçlar vs.) söyledi.Buna sanırım testesteron hormonun yüksekliği neden oluyormuş.Bu yüzden iki tane ilaç yazdı (çoğumuzun adını sıklıkla duyduğu ilaçlar bunlar )Bu durumda olup ilaç tedavisine başlamış ve gerçekten sonuç almış birileri var mı?? Kafam çok karışık en az 1 yıl kullanacakmışım ve bu beni korkutuyor

Kullanmaaaaa Doğum kontrol hapı o galiba sonuçları kötü olur zaten tedavi etmiyor durduruyor bırakınca yine başlıyor pko konusuna gelince ben bu konuda bi çok dr gittim bi kısmı tahlile göre pko Yok dediler ama bi kısmı yumurtalıkta sönmüş folikül yani kist var sen 'de pko var dedi bu dr larında kafası karışık galiba fikir ayrılıkları var

Çok tesekkür ederim yorumunuz için.Yaaaa hakkten bu doktorların kafaları karışık düşünün 2 hafta arayla 3 farklı doktora muayene oldum ve 3 farklı sonuç çıktı.

Çok tesekkür ederim yorumunuz için.Yaaaa hakkten bu doktorların kafaları karışık düşünün 2 hafta arayla 3 farklı doktora muayene oldum ve 3 farklı sonuç çıktı.
Doğal yolları denemeni tavsiye ederim özellikle hayır otu yağı soğan suyu gibi, bu arada pko da en etkili tedavi şekli şeker ilacıymış bu konuyu dr a sorun Doğum kontrol hapı yumurtalıkları baskılar Ve tembelleştirir kullanmanızı önermem

O haplardan kullanma canım beni de uyardılar birden kilo aldım yüzüm gözüm şişti.Adetimi düzensizleştirdi.Şuan zayıfladım biraz.Normal kilomdayım tüylenme azaldı.Kilo varsa kilo ver öncelikle.Ben o hapları kullandıkça pko etkisini göstermeye başladı çünkü kilo aldım aldıkça tüylenme arttı.Adetim düzensizleşti.

çok sağolun tesekkür ederim.Ahhh bu doktorlar ya kafamızı netleştirelim diye gidiyoruz kafamız daha çok karışıyor.

Çok tesekkürler.Bu arada size ne için verilmişti o hap tüylenme problmnden dolayı mı

Normalde zayıfımdır sporumu yaparım ihmal etmem.Adetlerim düzenlidir.Hiç bulaşmayayım madem o ilaçlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…