Neden?

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Arkadaşlar evimde yattığım oda yola bakıyor, yatağımın altı acayip toz oluyor, altında topak topak tüycük birikiyor. Bu o odada yaşadığım için mi böyle? Ama tüycük neden? Saç yumağı falan değil, yoksa oda yola baktığı için daha mı tozlu (bu arada 5. katta oturuyorum, yani yol direkt etkileyemez aslında) Diğer odalarımı da düzenli havalandırırım ama böyle tüy yumakları oluşmuyor.

Cadde üzeri ise isterse 20.kat olsun yine toz gelir eve.Caddenin tozu geliyordur.

Nedense neden süpürün gitsin.
Buna takılmanız garip geldi.

Çünkü bir yerde tozun sebebinin insan kalıntıları olduğunu okumuştum, saç deri döküntüsü vb. Niye takılmayayım ki bir odanın diğerinden bariz şekilde daha fazla tozlanması bence garip

Su filtreli süpürgeler kullanmak daha geç toz oluşumunu sağlıyor , dipli köşeli her süpürge açtığınızda temizlenirse daha az olur fikrimce , bir de halılar yeniyse yünler ondan kaynaklanabilir, caddeye yakın olması da + cabası...

Ben cadde ustunde oturuyorum. Vizir vizir isleyen bir cadde. Sadece yerler perdeler ve balkon mazottan dolayi kirleniyor. Tuy topaklanma bende hic olmaz. Duzenli olarak temizligimi yaparim. Koltuklarima kadar supurge tutarim O sizin dediginiz tuyler topaklar ev esyalarinizdan battaniye vs.den kaynaklaniyor.

Yatak odam apartman boşluğuna bakıyor. Boşluk dediysem öyle kirli falan değil tertemiz ama yine de bende de oluyor.

Kıyafet değiştiriyoruz falan ondan bence.

Çünkü bir yerde tozun sebebinin insan kalıntıları olduğunu okumuştum, saç deri döküntüsü vb. Niye takılmayayım ki bir odanın diğerinden bariz şekilde daha fazla tozlanması bence garip
Garip degil arkadasim. Genelde yatilan odalarda olur bu tur tozlanmalar. Arkadas halisini battaniyesini duzenli temizlememesinden kaynaklaniyor olabilir.

Baza altlarinda toz daha çabuk toplanıyor.
Ben de hep merak etmisimdir neden yatak altı yani ?
Bilimsel bi açıklama bekliyorum. :)
Neden masa altı , koltukların altı değilde neden yatağın altı ?

Cevabi biliyorsunuz konunun amacı ne anlamadım.
Biz Hav deriz onlara öbek öbek toplanır, yattığınız odada gozle gorulmeyen deri döküntüleri, saç kıl vs, kiyafet değişimi, kıyafetlerin bıraktığı tüyler yol acarmış.

Daha sık süpürün gitsin.

Yok yok gayet normal bir durum.büyük ihtimalle hazırladığınız saç yaptığınız kıyafet koyduğunuz vs oda yattığınız odadır.ekstradan bunlar da sebep olur tozlanmaya.bizde de var aynı sıkıntı

Garip degil arkadasim. Genelde yatilan odalarda olur bu tur tozlanmalar. Arkadas halisini battaniyesini duzenli temizlememesinden kaynaklaniyor olabilir.

Haftada 2 defa süpürüyorum, 1 defa da cif+çamaşır suyuyla yerleri siliyorum. Daha ne yapayım? Battaniyemi de düzenli yıkarım yani.

Baza altlarinda toz daha çabuk toplanıyor.
Ben de hep merak etmisimdir neden yatak altı yani ?
Bilimsel bi açıklama bekliyorum. :)
Neden masa altı , koltukların altı değilde neden yatağın altı ?
Yatak odası tozlanmaya daha yatkındır.
Açık zemine basınca ayağınızın rüzgarıyla tozlar daha sıkışık alana doğru gider. Orda birleşir hav oluştururlar.

Catilarrdan gelir 5. Kattaymissiniz çatılarda toz dolu rüzgar getiriyor :)

Halilariniz yeniyse onlardan oluyor genelde. Benim de öyleydi halilarimi tencere kapağıyla surttum, bı de yıkamaya verdim azaldı şimdi

Ben de besinci kattayim hadi yazin kedim var o vesileyle her gun tuy dokumu aylari oldugu icin supurge acarim ama inan kisinda hic rutinim degismiyor :))) yok sanki disaridan eve toz atiyorlar belki iki gun arayla aksatmisl8gim vardir her gun supurge ac toz al yine toz yine toz hava o kadar piski ... her yere pislik tasiyor temiz havaya hasret yasiyoruz.

kıyafet nevresım halı dıger odalardakı halı perde

bunların hepsınden kaynaklanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…