• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden yetersizim

neslican18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
arkadaşlar yaklaşık üç aydır evliyim.Daha önce pek fazla ev işleriyle uğraşan biri değildim.Ama evlilikle çok fazla yükün altında kaldım.İyi yemek yapamıyorum.Ütüler birikiyor.Evi temizliyorum bir gün içinde geri kirleniyor.Haftanın 6 günü çalışıyorum akşam yedi de evde oluyorum.Yetişmek ve daha iyi olmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama başaramıyorum.Biraz önce elimi bulaşık makinasına sıkıştırdım ve ağladım ben niye bu kadar beceriksizim diye.

Evt Bende çalişirken çok Zor Oluyodu Ama Azda Olsa Eşim Yardim Ederdi şimdi çiktim Yardi Etmiyor Bende Bunalima Girdim Bütün Ev Almiş Başini Gidiyor.. Haftada Bir Büyük Temizliğini Yapsan Hafta Içine Pek Bişey Kalmaz Cnm

Herkes benim gibi bocaladı mı bana yardım edin canım çok sıkılıyor.Hem işle hem kariyeri birlikte yürütmek için yeterli olamıyorum.Moralim çok bozuluyor ne yapmalıyım?

öyle yapıyorum ama dediğim gibi nerdeyse bunalıma dönüştü.Bu durum bende ya diyorum ben niye yoruluyorum vitamin hapları doping hapları felan mı almalıyım diyorum.Kocam iş yapmaktan kaçmaz ama ben ona yaptırmak istemem çünkü bütün gün ayakta kaldığı bir işte çalışıyor zaten

tek başına yetişemiorsan haftada bir gelecek bir yardımcı ayarlayabilirsiniz ama akşam 7 de eve gelip de herşeyi yetiştirmeni kimse bekleyemez sen süpergirl değilsin ki insansın

Herşeye yetişmeye çalışma, benim de çok yoğun bir iş tempom var, zamanla rayına giriyor üzülme, eşinden onu az yoracak işler için yardım istemelisin, çamaşırları toplamak yerleştirmek gibi, herşey mükemmel olmalı diye düşünürsen kendine eziyet edersin, bazı şeyler eksik kalabilir, vaktin olunca tamamlarsın,işin çok stresli ise bu stresi eve taşımamaya çalış, stresliysen herşey birbirine giriyor ben de yaşadım, üzme kendini böyle şeyler için inanki değmez

arkadaşlar yaklaşık üç aydır evliyim.Daha önce pek fazla ev işleriyle uğraşan biri değildim.Ama evlilikle çok fazla yükün altında kaldım.İyi yemek yapamıyorum.Ütüler birikiyor.Evi temizliyorum bir gün içinde geri kirleniyor.Haftanın 6 günü çalışıyorum akşam yedi de evde oluyorum.Yetişmek ve daha iyi olmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama başaramıyorum.Biraz önce elimi bulaşık makinasına sıkıştırdım ve ağladım ben niye bu kadar beceriksizim diye.

üzülme canım. ben beş senelik evliyim. yine de her şey dört dörtlük olmuyor. ben de saat 7 de evde oluyorum. ortalık topla çamaşır yemek derken yorgunluktan oturup kalıyorum. ev işi nankördür. yap yap bitmez asla kendini üzme. hafta da 2 gün tatilim var bir günü iş yapıyorum pazar eşimle fazla iş yapmadan onunla vakit geçiriyorum. ütüyü takma lazım olanı ütüle. ben bazen diğer işleri yapmaktan evi 2 hafta da süpürüp siliyorum. kendini hiç yıpratma. benimde eşim akşama kadar ayakta. ama yardımcı olacağı konu düzenlü olması olur. tabağını çalkalayıp makinaya atsın. çamaşırını kir sepeine atsın. düzenli olursa işin azalır. bunun için hiç üzülme. ev hanımlarının işi bitmiyorsa biz rahat olalım. a.s.

cnm slm...kendini bu kadar üzme zamanla herşey düzelecek...çünkü belli bi vakitten sonra elin yatkınlaşacak daha ii şeyler yapmaya ve hayatının çekilmeyecek kadar zor temposuna...herşei oluruna bırak...zaman herşein ilacıdır...yeter ki sıkma canını bitanem...çok öpüyorum...a.s

cnm slm...kendini bu kadar üzme zamanla herşey düzelecek...çünkü belli bi vakitten sonra elin yatkınlaşacak daha ii şeyler yapmaya ve hayatının çekilmeyecek kadar zor temposuna...herşei oluruna bırak...zaman herşein ilacıdır...yeter ki sıkma canını bitanem...çok öpüyorum...a.s

Slm cnm...
Bence bırak ev işi felan yaşamak için yap sadece evliliğini düşün tadını çıkar
ileri bol bol yaparsın zaten
bende dahil her evlenen ilk zamanlarda böyle bocalıyor ve yetişemiyor
böyle yapmamak lazım esasında dediğim gibi kendine ve eşine vakit ayır zaten 1 gün iznin varmış
onuda temizlikle geçirme
gerekirse kendine yardımcı tut 15 günde bir gelsin temizlesin evini

mrb canım hayırlı olsun yenı evlıymişsin. ben
su an calışmıyorum ama calıştığımda şöyle yapıyordum:
öncelikle herseyı duzene,sıraya sokmuştum.
mesela cuma günü akşamdan çamaşırlar atılır makıneye ,asılır.
cumartesi günü tum evın temizliği,sonra bize hafta içinde yetecek kdar 1-2 çeşit yemek yapıyordum.(Allahtan eşimin yemek seçme huyu yoktu,bitirene kadar yaptığım yemekleri yıyorduk.)
gelırken ayıklanmış balık alıp mesela sadece kızartma işi kalıyordu.ya da mesela köfteleri hazırlayıpöylece koyuyordum dolaba yıne sadece kızartma işi kalıydu.yanınada bır salata hımm...:)
oncden planlayıp hazırlaman çok onemli yemek konusnda.mesela yazın hep dondurucuya at taze fasulye falan.kışın çıkarıp cıkarıp yapmak cok pratık oluyor.
bunun dışında cumartesı gunu temızlık ve yemek işinide bıtırınce çamaşırları toplayıp,ütüleme,yerlerine yerleştırme işini ypıyordum.e sonra zaten aksam oluyordu.
pazar günleri ise bıbırımıze vakıt ayırıyoduk işte. bırde aılemıze tabi.
yanı hafta içi zaten cok yorgun olduğum için bır iş yapamıyordum.yemeği mikrodalgada ısıtıp tabağı bulaşık makınesıne koyuyordum o kadar..yatmadan once ertesı gunun kıyafetlerine karar verıp hazırlıyordum ve yatıyordum.
yoğun gecen bır cumartesı gunlerı oluyordu.oda ılk bşlarda cok yoruyordu cok zaman aldığı için fakat sonra sende elının cabuklaştığını,pratıkleştiğini göreceksin ve daha az yorulmaya başlayacaksın.
utu 1 saatını alıyorsa atıyorum yarım saate ıner,yemek yarım saatse 15 dk olur..
kendını çok fazla hırpalama her işe yetişeceğim dıye duzene gırerse olur.ancak bu konuda esınınde yardım etmesi gerekır.benım eşim camasırı asar,toplar vs.. işeri yapardı.esınde yapmalı.
market işleride onundu.işten dönüşte ona vrdiğim ihtiyaç listesini alıp gelırdı.neyı nereye koyacağını bılmelı,duzenlı olmalı.aldığı şeyı aldığı yere koymalı.
yoksa yaptığın sınır esıne yansır.Allah korusun evlılığınız bozulur.
Evlılık zor işte..dşardan gorunduğu kadar toz pembe olmuyor herzaman.

haftasonu yapmaya çalış günlere ayır işini birgün ütü yap birgün evi süpür oda oda temizle planlı iş yaparsan hallolur takama canım

Back
X