Gebeliğe Hazırlık Neden olmuyor 😔

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dark lady

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
188
64
13
33
Arkadaşlar ben 29 yaşındayım11 aydır evliyim ve çocuk istiyoruz folik asit ve d vitamini kullanıyorum bugün adetimin 2.gunu doktora gittimmuayene oldum tahlil verdim herşey çok güzel dedi 1 yıl dene kendiliginden olmazsa konuşuruz tekrar demişti esim hic tedavi olmadi ikimizde çocuğumuz olmasını cok istiyoruz ama nedense hep hüsranla sonuçlanıyor belki hamileyimdir canım şunu istedi yiyeyim bunu yapayım falan derkende kilo da aldım kilolarımdan da rahatsizim ne yapmalıyım inanın artık bilmiorum kafayı yemek üzereyim

Canım öncelikle Allah herşeyi gönlünüze göre versin Bence başka bit doktora daha görün çünkü her doktor bi sıkıntı varsa bile göremiyor .. benim ablam da 7 yıllık evli bir sürü doktora gitti hiç bişeyin yok dediler en son gittiğinde sende kist var bunun alınması gerekiyor bu zamana kadar doktorların hiç biri söylemedi mi dedi o yüzden bir doktora bağlı kalmamak daha iyi diye düşünüyorum ..

Cok teşekkür ederim önceden başka bir doktora gitmiştim yine aynı şeyleri söylemişti bana hatta ilk doktor bana rahmin ters senin dedi sonra biraz zaman geçtikten sonra farklı doktora gittim herşey normal dedi hiç-bir engelin yok dedi anlattım doktorun bana söylediğini gösterdi bana ultrason fotoğrafında senin rahmin ters değil sadece biraz yatik dedi ve bu hicbir şekilde gebeliğe yada farklı birseye engel değil icini ferah tut dedi başkasına da mi gitmeliyim sence şuan gittiğim doktor kızkardeşimin doktoru kardeşim 7aylik hamile ondan çok memnun

Canım benim bence eşin de muayane olmalı sende sorun yok ama belki eşinde Bi sorun olabilir. Allah hepimize nasip etsin
Ilk zamanlar gidecem bende sperm sayıma baktiracam falan diyordu sonra ben muayene olduktan sonra vazgeçti neden anlamadim sanırım korkuyor birşey çıkabilme olasiligindan bende ustune gitmemeye çalışıyorum ben muayene olduktan sonra doktorum sen korkma neden şüphe duyursun gayet saGliklisin ama istersen eşini de getir sprm tahlili yapalım onada içiniz ferah olsun dedikten sonra fikri değişti

Çünkü sende Bi şey çıkacağını sanıyordu çıkmayınca kendinde Bi şey çıkmasından korkuyor kuzum ama bu süreçte zaman çok önemli ne kadar erken tedavi başlar o kadar iyi olur bence eşin ikna olmalı. Ben de ağustosta olmazsa eşim den rica edeceğim benim eşim de hiç yanaşmıyor ama ısrar edeceğim. Çünkü kadınların zamanı az erkekler gibi 60 yaşında bile yumurtlamıyoruz.

Selamlar bu konuyu okuyunca geçen seneki kendimi gördüm biz güya okuduk ettik diye ortada geziyoruz işte ama cahilmişiz erkeklerin test yapacağını bile bilmiyoruz hep benim üstüme gittik kendi doktorum bir gün kızdı bana niye hep sen geliyorsun eşin değerlerine baktırdı mı dedi biz o zaman öğrendik spermiogram testini yaptırdık eşimin çok düşük çıktı bende desen polikistik var normal yolla olması %2-3 ihtimal dedi bu süreç bir sene sürdü korunmayı bıraktıktan tam bir sene sonra hamile kaldım hiç düşünmediğim anda şu an bebeğim tekmeliyor diyeceğim o ki eşinin gitmemesi sizin için vakit kaybından başka bir şey değil çünkü en az iki test isteyecekler 3 hafta arayla bunların hepsi bir süreç ne kadar erken başlasanız iyidir. Allah gönlüne göre versin ben hiçbir zaman üzülüp umutsuzluğa kapılmadım normal yolla olması imkansız dendiği zaman bile eşim çok üzülünce ben üzülmemiştim illa olur bi şekilde Allah büyük o kadar tedavi yöntemi var dedim, çok şükür kendiliğinden oldu umarım her şey dilediğin gibi olur

Canım doktoruna güveniyorsan memnunsan onun dediklerini yap çünkü çoğu doktor 1 1 buçuk seneyi geçmeden tedaviye başlamaz biraz daha bekle olmazsa doktorun aşılama uygulayabilir ama inşallah gerek kalmadan hamile kalırsın

cok haklisin gerçekten inşallah yanaşırlar bu duruma umarım birşeyleri yoktur allaha en kısa zamanda bizlere anne olmayi nasip eder

Amin çok teşekkür ederim inşallah olur

Inşallah canım

canım iyi bir jinekolojik muayene şart çünkü bende ki kisti 1 sene boyunca hiçbir doktor anlamadı senin çocuğun olmaz dediler yolladılar taa ki iyi bir doktora denk gelene kadar.... polikistik over olduğum anlaşıldı tedaviye başlandı bu arada eşime sperm testi yaptırıldı onunda hareket yavaşlığı vardı vitamin verildi tedavi süresinde hamile kalmadım ama doktorum olmaması için sorun yok dedi ve 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. iyi bir doktor güzel muayene ve dua ile beklemek... vakti zamanı geldiğinde dünyalar güzeli anne olacaksın...

Mutlaka eşiniz bir an önce sperm testi versin.Biz 7 ay denedikten sonra eşim doktora gitti ve eşimde problem olduğunu öğrendik .Keşke en başta gitseydi dedik , boş yere 7 ay umutlandım .Şu an tüp bebek sürecindeyim .Ha tabi eşinizde sorun olacak diye birşey yok ama varsa tedavi olur , ona göre yolunuza bakarsınız ,yoksa da içiniz rahat eder bir süre daha denersiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…