• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden olabilir? Cevabı siz verin bana lütfen...

Ben barışmadımki sadece ramazan bayramında anasını babasını aradım buz gibi mesafeli kutladım kapattım. (O da eşime figanla da konuşmak isterdik dedikleri için aradım) zaten diğerleri ile asla görüşmüyorum. Kv'nin evini herzaman arayan ben yaklaşık 10 aydır artık aramıyorum. Ne garip ki umurlarında bile değil bu kadın bize kırılmış belli ki bile diye düşünmüyorlar. Zaten onlar asla beni dinlemedi neden?Niçin?noldu? Diye asla sormadılar bile. Kendileri bilir kalitelerini gösterdiler.

Elbet soracaklar bu durum boyle gitmiycek emin olabilirsin ... yasayan biri olarak soyluyorum... ne zaman hic umrumda olmadilar , o zaman ben onlarin umrunda olmaya basladim ama artik is isten gecmisti..

Malesef öyle. Eşe karşı sorumluluklar bi yana ailesine karşı da sorumlulukların oluyor. Sadece eşle bitse iyi. Evlendikten sonra insan çok başka oluyor bekarlık çok farklıymış. Bir kere çok rahattı umursamak istemediğimi umursamazdım. Evlendiğime pişman değilim allah pişman etmesin ama bazı mecbur şeyler beni çok yoruyor mesela kv sık sık görüşmek istiyor sürekli arıyor ben onunla o kadar sıkı fıkı olmak istemiyorum. Uzak durmaya çalışıyorum sonu ne olacak bilmiyorum inşallah en sonunda ben kötü olmam.
Benim kayınvalidem de devamlı görüşelim ister mesela hastaneye gitsem çıkınca hemen buraya gel hadi der evlerimiz uzak olduğundan her fırsatı değerlendirmek ister ben mesafemi tatlı dille koydum

Elbet soracaklar bu durum boyle gitmiycek emin olabilirsin ... yasayan biri olarak soyluyorum... ne zaman hic umrumda olmadilar , o zaman ben onlarin umrunda olmaya basladim ama artik is isten gecmisti..

Canım senin dediğin çıktı. Bugün ısrarla hayret ettim kv ve kp aradılar telefonum ısrarla çaldı. .cevap verdim seninle konuşalım sesini duyalım dedik dediler. Olan olaylardan konuştular kızları hakkında aranıza girmek istemediler biraz yatışın diye. Zamana bırakalım dedik hep birlikte diye düşündüler dedi. Onlar beni hep alttan alarak konuştular hatalar oldu evet ama uzamasın huzursuz olmayalım dediler. Bende; beni seven sever Sevmeyen de keyfi bilir dedim. oğlunuzu dinlediniz birde beni dinleyin dedim. konustum bende asla lafın altında ezdirmedim kendimi. Çünkü haksızlık eden oğulları..
Hayırlısı artık..kızları içinde seni arayacak konuşacaklar dedi. Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Kalp kırıldı sadece izleyeceğim.

Sağol canım

Benim kayınvalidem de devamlı görüşelim ister mesela hastaneye gitsem çıkınca hemen buraya gel hadi der evlerimiz uzak olduğundan her fırsatı değerlendirmek ister ben mesafemi tatlı dille koydum

En güzeli mesafe zaten. Bende mesafeliydim ama merhametli yanım çok ağır basardı. Hele bu olanlardan sonra dahada mesafe koydum..

Aranızda ne yaşandı , şuan eşiniz size yuvasına karşı nasıl bilmiyorum ama madem bosanmayacaksiniz yazık ediyorsunuz yuvaniza.

Olan olmuş, biten bitmiş. Ve şuan en önemlisi, başını önüne eğen, yaptıklarından utanan bir eşiniz var. Utanmak çok kıymetli, nesli tükendi.

Lütfen şu üçüncü kişileri atın hayatınızdan.. Onlar için birbirinizi kırmayın. Eğer kurtarmaya değer bir yuva varsa ortada en azından daha fazla aranıza soğukluk koymayın.

Bırakın yasaklayan yasaklasin. Akıllı olun. Böyle asıp kesen insanların hayatimdan çıkması ne iyi deyin ve şükür edin.

Selam Arkadaşlar
Bir erkek hatalı olduğunu bildiği halde kendine bu konuda kızdığı halde, neden kendi ailesinden (anne,baba ve kardeşlerine) bunu açıkça demez? Neden anne babası kardeşleri dedim çünkü beni ailesine kötüleyip şikayet ederek artık bu evliliği istemediğini ve boşanmak istediğini söylemişti. Yani kendi topuğuna sıktı misali. Biz eşiz kavga tartışmalar olur hemen ailesine duyurması mı lazımdı? Benim Anneme dedi "ben hata ettim sana ve figana açıkça şöyle dedi ben ş..f.izlik yaptım dedi" özür diledi tekrar. Annemde estağfrullah ama beni çok üzdün evladım siz mutlu olun yeter dedi. Kapattı konuyu. Benim size sormak istediğim eşim neden ailesine bunu anlatmıyor neden susuyor? Benim arkamdan artık ne konuşmuşsa anası babası kardeşleri bana yok muamelesi yapıyor. 3 görümcede beni facede engellemiş. Ki profilimde rahmetli Babamın resmi var. İçim acıdı elleri nasıl vardı? Bana hertürlü saygısızlık yapılmaya devam ediliyor. Annesi Babası canı isterse bazen arıyorlar ve ben haksız oldukları halde cevap veriyorum. Asla da hesap sormadım geçmiş olaylar için. (Eski konumda var)

Benim anlamadığım; nedenini cevabını eşimden alamadığım sorum şu ki? Eşim neden Anneme dediklerini ailesine demiyor. Anneme Babama anlattım dedi söyledim dedi. Suç benim ben yanlış yaptım dediğini söyledi. O zaman neden bir kusura bakma demediler bana.?(Çünkü bana o evden çık oğlum seni istemiyor zorla mı ilk boşanan siz değilsiniz demişlerdi çocuklarım olduğu halde)

3 görümce birgün demedilerki birde seni dinleyelim kardeşlerine inanıp beni hiçe saydılar. Ve eşim neden susuyor.? Niçin beni savunup haksızlık edenin kendisi olduğunu söylemiyor onlara. Siz eşime yanlış yapıyorsunuz sizede bahane miydi demiyor? Nasıl hepiniz bir olup eşimi engelliyorsunuz asla demiyor..

Nolur bana bir yorum yapın. Bana haksızlık ettiğini söyleyen kendisi. Suçluyum yüzüm yok sana diyen o. Bunu anasına babasına da güya söylemiş o zaman onların bu tavırları ne. Hele o kardeşleri onlara nasıl açıklama yapıp kendinin suçu olduğunu demiyor..? Nasıl bana saygısızlık edilmesine göz yumuyor.

Bu adam beni sevmiyor. Bunun başka açıklaması yok aslında. Yüzüne de dedim demin kafası önüne eğildi noldu diyorum. "Hiç istemediğim şeyler yaşandı keşke böyle olmasaydı çok üzgünüm deyip işe gitti. Çocuklarım peki ? ben bu konuda nasıl tavır koymalıyım.

Beni yoka sayanlar beni birkez bile olsun dinlemeden kesip atan önyargılı insanlarla çocuklarımı nasıl görüştüreceğim onları aradıklarında?

Yoruldum inanın.
Gururum onurum yerde resmen. Sen nasıl demezsin nasıl susarsın. O böyle yaptıkça ben kendimi kullanılmış bir pislik gibi hissediyorum. Ailesi de diyordur oğlum çocukları için katlanıyor yada neler nelerrrrr. Bana yapılan saygısızlığa susmasi beni eşimden buz etti!
oz guven yoksunu olduklari icin

Aranızda ne yaşandı , şuan eşiniz size yuvasına karşı nasıl bilmiyorum ama madem bosanmayacaksiniz yazık ediyorsunuz yuvaniza.

Olan olmuş, biten bitmiş. Ve şuan en önemlisi, başını önüne eğen, yaptıklarından utanan bir eşiniz var. Utanmak çok kıymetli, nesli tükendi.

Lütfen şu üçüncü kişileri atın hayatınızdan.. Onlar için birbirinizi kırmayın. Eğer kurtarmaya değer bir yuva varsa ortada en azından daha fazla aranıza soğukluk koymayın.

Bırakın yasaklayan yasaklasin. Akıllı olun. Böyle asıp kesen insanların hayatimdan çıkması ne iyi deyin ve şükür edin.

Yorum için sağol arkadaşım. Evet kendisi utanıyor yaptığı hatadan dolayı. Ve bugün anne babasıda aradı konuştu beni o olaylarla ilgili. İlkkez konuştum çünkü hep susmuştum. Bu sorunu çözelim hata hepimiz için uzatmayalım sizin mutlu olmanızı isteriz başka derdimiz yok dediler. Artık zaman gösterecek samimi olup olmadıklarını. Hayırlısı.

boşverin bence siz eşinizle ve çocuklarınızla mutlu olmaya bakın hayatınıza dahil olmak isteyen (eşinin tarafı yani)gelir olur istemiyolarsada olmazlar siz çekirdek ailenizle mutluluğun doruklarında yaşayın

Seviyorum desem de yazık diyeceksiniz zaten. Seviyordum ama sevgimi minimuma indirdi evet. Siz de onca yazdığım yorumdan sadece bunamı dikkat ettiniz? Konumuz bu değil cımbızla lafı çekip konunun gidişatını başka yöne çekmeyin lütfen..Bana yazık deme hakkını da size vermiyorum. Saygı çerçevesinde yazarsanız memnun olurum.
Diyelim ki ailesini emellerine ulaştırmak istemiyorum evet! ki bu acı bir durum. Bir erkek ailesi nasıl oğlunun yuvası yıkılsın ister? Onlar istiyor diye yuvamımı yıkayım yani ben??? Onlar mutlu olacak biz ayrılınca. Siz mutlu olun peki oğlunuz ile ayrılıyoruz mu diyeyim yahu?

Bunu hangi bayan der?
Hangi aklı başında bayan yuvasının yıkılmasını isteyen erkek ailesine bu fırsatı verir. Eşimi ve yaptığı yanlış tavrı eleştirin asla lafım olmaz. Sanırım ben anlatamıyorum

Hangi aklı başında insan sırf başkasının istediği olmasın diye kendinin hic mutlu olmadigi bir durumu surdurur, çocuklarını boyle mutsuz bir ortamda büyütür, onlara aslinda en büyük kötülüğü bizzat kendisi yapar?

Savundugunuz dusuncelerinizin mantikli bir tek yanı yok. Siz saniyorsunuz ki kan kusup kizilcik serbeti ictiginiz size madalya takacaklar, cocuklariniz size ileride teşekkür edecekler hayatınızı akıllara zarar sacma bir inat ugruna mahvettiginiz icin. Siz o cocuklarin gerçekten bir sey fark etmediklerini mi dusunuyorsunuz? Eger öyleyse cocuklarinizi cok kucumsuyorsunuz. Onlar her seyi gayet hissederler.

Elbette bir yıkım olur cocuklariniz icin fakat bu su anki mutsuz atmosferden daha kotu olmayacak.
Hayatinin tum iplerini boyle saliveren, susan, susan ve yine susan, "cefakar"likla ömrünü heba etmeyi karistiran kadinlara aciyorum ve hayret ediyorum.

Hangi aklı başında insan sırf başkasının istediği olmasın diye kendinin hic mutlu olmadigi bir durumu surdurur, çocuklarını boyle mutsuz bir ortamda büyütür, onlara aslinda en büyük kötülüğü bizzat kendisi yapar?

Savundugunuz dusuncelerinizin mantikli bir tek yanı yok. Siz saniyorsunuz ki kan kusup kizilcik serbeti ictiginiz size madalya takacaklar, cocuklariniz size ileride teşekkür edecekler hayatınızı akıllara zarar sacma bir inat ugruna mahvettiginiz icin. Siz o cocuklarin gerçekten bir sey fark etmediklerini mi dusunuyorsunuz? Eger öyleyse cocuklarinizi cok kucumsuyorsunuz. Onlar her seyi gayet hissederler.

Elbette bir yıkım olur cocuklariniz icin fakat bu su anki mutsuz atmosferden daha kotu olmayacak.
Hayatinin tum iplerini boyle saliveren, susan, susan ve yine susan, "cefakar"likla ömrünü heba etmeyi karistiran kadinlara aciyorum ve hayret ediyorum.

Mutsuzluk oldu elbette. Ama karşımda hatasının farkında olan defalarca özür dileyip birdaha asla böyle birşeye izin vermeyeceğini söyleyen eş var. Ve gerçekten son aylarda olumlu yönde değiştiğini de bana ispatlayan eş. Beni o mutsuzluktan çıkarıp seni mutlu edeceğim kırgınlıklarına merhem olacağım diyen bir eş. Kendini bile affetmiyor hala. Zararın neresinden dönülürse kardır dedi. Artık seni asla üzmeyeceğim kesinlikle utanıyorum kendimden. Biz bir aileyiz sen ben çocuklarımız diyorsa bende tabiki onun çabasını bir görmek izlemek isterim. Konuştuk uzun uzun ve sözler alındı. Aileside hatalarının farkında ve beni arayıp dil döktüler seni asla kaybetmek istemiyoruz diye..
Bende o kadar susup da ağzını açmayan aciz bir Anne değilim elbette. 2.şansı verdim kendisine. Birdaha böyle bir olay tekrar ederse bu sefer zaten biteceğini anladı. Bakalım izleyip göreceğiz.
Hatalarından utanan biri var karşımda. Bu zamanda hatasından utanan az kişi kaldı bir arkadaş yazmıştı konuma. Şuanki durum budur. AYRICA birileri art niyetlice istiyor diye yuvamı yıkmam. Ancak ben istersem ayrılırım. Mantığıma ters gelir baktım sahiden hatalar tekrarlanıyor o zaman herkes yoluna. Çocuklarıma niye işkence çektireyim? O kadar da değil

Sağolun yorumunuz için.

hmm demek çocuklarınız babalarına çok düşkün.... inanamıyorum şu an şok geçiriyorum.

Siz babasız veya anasız çocuk nasıl büyüyor biliyormusunuz da dile kolay bir sekilde hemen boşan diyorsunuz. Evlilikler de problem olmadan ömrümü geçiyor sanıyorsun. Aldatma, şiddet, Alkol ve kumar olmadığı sürece neden boşansın. Düzelmeyecek bişey değil. Siz eşinizin her hatasında boşanırsanız yaşınız 40 olmadan kaçıncı alırsınız bilemeyiz artık. Peki çocuklar neden boşandıklarını sorguladıklarında...baban beni savunmadı babaanneme ve dedene mi diyecek. Asıl siz kötü örnek oluyorsunuz genç nesile...Sabır ve fedakarlık insan ilişkileri için önemlidir...

Esin bes para etmez karaktersiz biri. Diyelim ki fevri bir sekilde ailesine kavganizi anlatti, barisinca da gidip konusmaliydi. Ama konusamiyor cunku tekrar ediyorum karaktersiz.

Mutsuzluk oldu elbette. Ama karşımda hatasının farkında olan defalarca özür dileyip birdaha asla böyle birşeye izin vermeyeceğini söyleyen eş var. Ve gerçekten son aylarda olumlu yönde değiştiğini de bana ispatlayan eş. Beni o mutsuzluktan çıkarıp seni mutlu edeceğim kırgınlıklarına merhem olacağım diyen bir eş. Kendini bile affetmiyor hala. Zararın neresinden dönülürse kardır dedi. Artık seni asla üzmeyeceğim kesinlikle utanıyorum kendimden. Biz bir aileyiz sen ben çocuklarımız diyorsa bende tabiki onun çabasını bir görmek izlemek isterim. Konuştuk uzun uzun ve sözler alındı. Aileside hatalarının farkında ve beni arayıp dil döktüler seni asla kaybetmek istemiyoruz diye..
Bende o kadar susup da ağzını açmayan aciz bir Anne değilim elbette. 2.şansı verdim kendisine. Birdaha böyle bir olay tekrar ederse bu sefer zaten biteceğini anladı. Bakalım izleyip göreceğiz.
Hatalarından utanan biri var karşımda. Bu zamanda hatasından utanan az kişi kaldı bir arkadaş yazmıştı konuma. Şuanki durum budur. AYRICA birileri art niyetlice istiyor diye yuvamı yıkmam. Ancak ben istersem ayrılırım. Mantığıma ters gelir baktım sahiden hatalar tekrarlanıyor o zaman herkes yoluna. Çocuklarıma niye işkence çektireyim? O kadar da değil

Sağolun yorumunuz için.

O halde cok cok sınırlı tutun iliskinizi ailesiyle. Esiniz artik hiçbir seyi karsi tarafa iletmesin. Hatasini anlamis olmasi guzel, fakat size illa ki herkesin icinde ozur istiyorsaniz ya o "herkesi" kafanızin yok edin, ya esinizi ikna edin. Umarim daha guzel bir gelecek sizi bekliyordur.

Siz babasız veya anasız çocuk nasıl büyüyor biliyormusunuz da dile kolay bir sekilde hemen boşan diyorsunuz. Evlilikler de problem olmadan ömrümü geçiyor sanıyorsun. Aldatma, şiddet, Alkol ve kumar olmadığı sürece neden boşansın. Düzelmeyecek bişey değil. Siz eşinizin her hatasında boşanırsanız yaşınız 40 olmadan kaçıncı alırsınız bilemeyiz artık. Peki çocuklar neden boşandıklarını sorguladıklarında...baban beni savunmadı babaanneme ve dedene mi diyecek. Asıl siz kötü örnek oluyorsunuz genç nesile...Sabır ve fedakarlık insan ilişkileri için önemlidir...

Bana o yorumu yazan arkadaş bekardı sanırım. Dediklerinize katılıyorum. Sağolun arkadaşım.

O halde cok cok sınırlı tutun iliskinizi ailesiyle. Esiniz artik hiçbir seyi karsi tarafa iletmesin. Hatasini anlamis olmasi guzel, fakat size illa ki herkesin icinde ozur istiyorsaniz ya o "herkesi" kafanızin yok edin, ya esinizi ikna edin. Umarim daha guzel bir gelecek sizi bekliyordur.

Evet arkadaşım bundan sonra artık çok çok mesafe olacak zaten ailesi ile aramızda. Bazen her şerde bir hayır vardır derler ya; bu bize büyük bir ders oldu. Özür dilediğini bana karşı hata ettiğini söylemişti zaten anne ve babasına. İnşallah Sağolasın temennilerin için..

Esin bes para etmez karaktersiz biri. Diyelim ki fevri bir sekilde ailesine kavganizi anlatti, barisinca da gidip konusmaliydi. Ama konusamiyor cunku tekrar ediyorum karaktersiz.

Çok ağır olmuş bu yorum. "Beş para etmez karaktersiz biri".. Neyse

Ailesinden Anne ve Babasıyla zaten konuştu hatalı olanın kendisi ve bizzat anne ve babasının olduğunu iletmişti yüzlerine. Ama kardeşlerine karşı sessiz kalıp susuyordu. Onlar bana saygısızlık ediyor eşim susuyor. Bu konuda kırgınım zaten.

Canım sormuşsun ya kim ailesinin mutlu olcağını bile bile yuvasını yıkar, hangi kadın bunu kendine yapar diye.. Ben yaptım... 7 senemi sırf ailesi mutlu olsun diye sildim attım. Neden mi?? Çünkü benim yuvamda huzur kalmadı ailesi yüzünden. Senin anlattıklarını çerez niyetine yedim ama sindiremedim... Böyle senin gibi kurdum da kurdum.. Neden beni savunmadı kocam neden hep ezdi ailesinin karşısında aslandı eve gelince kedi.. Neden neden neden'lerle yedim kendimi. Sonra bir silkelendim ve dedim ki kendime "Ben iyi bir insanım. Eger hakettigim degeri, takdiri görmüyosam hakkaniyetli not vericiler yoksa etrafımda.. Hayatımında merkezinde yer yok onlara. Çünkü ben hiçbirşeyi kimseden iyi bir not almak için yapmadım. Yapmıycam da.. Yüreğimdekini yaşadım. Öyle de yaşıycam. Benim için ben önemliyim. Ailem önemli.. Ve unutmayın bi insanın bize nasıl davranması gerektiğini biz belirleriz..
Hırsını, yuvanı ne olursa olsun kurtarma çabanda bir kadın olarak her zaman destekçin olurum.. Maksat mağdem üzüm yemek bağı koparmayalım dimi :) Yeter ki sen özsaygını özgüvenini yitirme. Hayatından çıkarma imkanın varsa eşinin ailesini çıkar.. Eşine sevgin azalmış olabilir. İnan kırıntısı bile varsa içinde savaşmaya değer. İnat için değmez... En azından yarın öbür gün eşin bu kararla geldiğinde yüzüne tükürüp sevgiye kayıtsız kalabilecek kadar çocuklarını yuvanı yıkacak kadarmışsın bu kadarcık adammışsın der ASLAN GİBİ devam edersin yoluna.. Dualarım sizinle. Hakkınızda hayırlısı olsun. Gönlünüzde razı gelsin..

Çok ağır olmuş bu yorum. "Beş para etmez karaktersiz biri".. Neyse

Ailesinden Anne ve Babasıyla zaten konuştu hatalı olanın kendisi ve bizzat anne ve babasının olduğunu iletmişti yüzlerine. Ama kardeşlerine karşı sessiz kalıp susuyordu. Onlar bana saygısızlık ediyor eşim susuyor. Bu konuda kırgınım zaten.

Azicik karakteri olan, adam gibi axam olan biri karisini zor duruma dusurmez.

Kocanizi pamuklara sarma asamasina gecmissiniz, araniz duzelmis anlasilan. Ne diyim mutluluklar size o halde...

Dünyanın en sığ yaklaşımı...Tebrikler ufkumu açtınız.

Back