- 4 Eylül 2024
- 147
- 41
- 13
- 34
- Konu Sahibi mandalinaliboyoz
-
Gerçekten öyle çok haklısınız ki.. Şahsen bende saklamıyorum. Sadece enerjisine güvenmediğim inanmadığım insanlarla paylaşmıyorum. Ama onun dışında tabiki de güvendiğim inandığım sevdiğim insanlar bilmeli. Bu sürecin içinde herkes destek olmalı ve aciz gözlerle bize bakıp acımalılar. O da işin başka bir boyutu. Ayyy olmadı mı çocuğunuz olsun ya olur olur siz denemeye devam edin diyenlere de iyi duygular besleyemiyorum :) Yani aptal olmayan herkes şunu bilmeli bence, evlilik zaten hassas bir müessese bu konuda bizim evliliklerimizin en hassas en kıymetli konularından biri bari evliliklere saygınız olsun. Size de bu süreçte kolaylıklar diliyorum :) İnşallah rabbim en kısa zamanda isteyen bütün kadınları annelikle ödüllendirir.Bu bir eksiklik ya da hastalık değil. Kim sorsa çocuk var mı diye tüp bebekle uğraşıyorum, nasip bakalım olursa olur olmazsa takdir ilahi diyorum. 3 yıldır sürecin içindeyim. Gerek ailem olsun gerek iş yerim olsun saklanacak gizlenecek birşey değil herkes bilir. Bilmeli de. Benim yaşadığım psikolojik gel gitlerde en azından anlayışla karşılıyorlar. Yada sürekli doktor kontrolüne gittiğimde nereye bu demiyorlar da tedavisi var doktor ziyaretleri var diyorlar. Yetiştirilme tarzı olabilir. Aynı iş yerinde bir kız evlendi benim sürecimi bildiği için sordu bende şu bu testleri yaptır doktora git yumurta sayına baktır dedim vs. Sonra bir sıkıntı çıkmış artık miyommuydu neydi bilemiyorum ameliyat felan oldu ama sır gibi sakladı herkesten. Çok şaşırdım. kız çocuklarına ayıp adı altında baskı ile yetiştirdikleri için olabilir. Bilemiyorum. Derdimizi de rahatça söyleyelim ya ne olacak .
Kesinlikle aynı fikirdeyim bu sebeple biz de eşimle kimseyle paylaşmadık düşükten bile kimsenin haberi yok her şeyi kendi içimizde yaşadık bilmelerine gerek de yokİnsan başına gelene kadar anlamıyor. Şahsen utandığımdan değil, sadece insanların acıyan gözlerle bakmamaları için kimseyle paylaşmadım. Göğsümü gere gere paylaşırım aslında ama gereksiz samimiyetler, iyi misin diye meraklı sorular istemediğim için paylaşmadım. Mesela ailelere söylemedik biz tüp bebek sürecimizi. Çünkü daha önce kv başka tüp bebek yapan birileri için yazık çocukları olmamış yıllarca uğraştılar falan demişti. Bu düşünce yapısına ben ne anlatsam olmaz. Zaten bu benim eşimle özelim aslında kimse bilmek zorunda da değil diye karar verdim en sonunda. Bu sadece bizim kültürümüzde değil başka kültürlerde de benzer.
Evet utanılacak bir şey yok ama bunu anlayacak insan da pek yok :)
Gerçekten açık yürekliliğiniz için sizi gönülden tebrik ederim :) Bende söylüyorum insanları seçerek, ki zaten çok şükür çevremde öyle 1-2 kişi dışında cehaleti kem gözü yalanı dolanı olanın dışında insan yok :)))) Onları da bilerek yakınlarımda tutuyorum ve çok detay vermiyorum :))))Tabular tabular. Aynı sorun psikolojik destek konusunda da var. Onu da önüme gelene söyledim, bunu da önüme gelene söyledim. İnsanlarda farkındalık yaratabildikçe mutlu oldum. Ama nazar da değdirdim benceçok insan bilince de iyi değil negatif enerjiyi çekiyorsun vakum gibi
Bence bu durum sadece bizim kültürümüzde ve çevremizde böyle. Yaradılışa aykırı buluyorlar çocuksuz insanları yada çocuk yapmamayı :) Halbuki KİME NE ???İnsan başına gelene kadar anlamıyor. Şahsen utandığımdan değil, sadece insanların acıyan gözlerle bakmamaları için kimseyle paylaşmadım. Göğsümü gere gere paylaşırım aslında ama gereksiz samimiyetler, iyi misin diye meraklı sorular istemediğim için paylaşmadım. Mesela ailelere söylemedik biz tüp bebek sürecimizi. Çünkü daha önce kv başka tüp bebek yapan birileri için yazık çocukları olmamış yıllarca uğraştılar falan demişti. Bu düşünce yapısına ben ne anlatsam olmaz. Zaten bu benim eşimle özelim aslında kimse bilmek zorunda da değil diye karar verdim en sonunda. Bu sadece bizim kültürümüzde değil başka kültürlerde de benzer.
Evet utanılacak bir şey yok ama bunu anlayacak insan da pek yok :)
Peki şöyle düşünün eşinizle bu durumu yaşayıp atlatabilmeniz çok güzel kesinlikle ama yakın bir dostunuza anlatıp, acınızı paylaşıp size sarılabilmesini istemez miydiniz?Kesinlikle aynı fikirdeyim bu sebeple biz de eşimle kimseyle paylaşmadık düşükten bile kimsenin haberi yok her şeyi kendi içimizde yaşadık bilmelerine gerek de yok
Var öyle bir arkadaşım çok şükür farklı şehirlerdeyiz bir ona söylemiştim amin amin bir tane olabilir öyle bir dostPeki şöyle düşünün eşinizle bu durumu yaşayıp atlatabilmeniz çok güzel kesinlikle ama yakın bir dostunuza anlatıp, acınızı paylaşıp size sarılabilmesini istemez miydiniz?
Bende eşimle atlatıyorum süreci ama 21 yıllık bir dostum var kız kardeşim o benim artık farklı şehirlerdeyiz, ben her ay yanına gidiyorum gider gitmez o bana ben ona anlatırız dertlerimizi sarılır gülüşürüz yada sarılır ağlaşırız :)
Rabbim herkese iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin...
Ama şöyle ki tüp bebek olduğunu söylememiştim sadece hamile olduğumu sonra düşükle sonuçlandığını çok da yakın çok da destek olur ama söylemedim iştePeki şöyle düşünün eşinizle bu durumu yaşayıp atlatabilmeniz çok güzel kesinlikle ama yakın bir dostunuza anlatıp, acınızı paylaşıp size sarılabilmesini istemez miydiniz?
Bende eşimle atlatıyorum süreci ama 21 yıllık bir dostum var kız kardeşim o benim artık farklı şehirlerdeyiz, ben her ay yanına gidiyorum gider gitmez o bana ben ona anlatırız dertlerimizi sarılır gülüşürüz yada sarılır ağlaşırız :)
Rabbim herkese iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin...
Bakın bir konuda yanlış anlaşılma yaratmış olabilirim, bana da yanlış bir bilgilendirme yapılmış olabilir orasını bilemem ama söylenen şuydu eşime ve bana 1-2 yıldır deneyip çocuğu olmayan çiftlerde sebepli / sebepsiz infertilite oranı olarak bizimle paylaştı. Bu konuda bu arada araştırmalar yapıldığını biliyorum ama oran bu kadar yüksek midir gerçekten işte orası muallak... Zaten bizim ülkemizde asla hiç bir şeyin sayısı gerçek değil NET asla değil ne yazık kii :)Sırf kadınlar klubüne bakarak doktorunuzun o oranı salladığını anlayabilirsiniz. %93.6 ne demek farkında mısınız
Onun dışında sosyal destek bu süreçte önemli, doğru kişilerle duygularınızı, endişelerinizi paylaşmak iyidir sürece olumlu katkı sağlar.
Tebessüm ettirdiniz bana sağolun :) Sahiden böyle düşünen insanların 2025'te yaşadığını bilmek trajikomik ya...Bende söyleme taraftarı değilim bazı insanlar tüp bebeğin ne olduğunu bile bilmiyor başkasının spermini yada yumurtasını kullandığını düşünüyor yakın bir akrabamız aynı bu şekilde konuşmuştu benim tüp bebek tedavisi gördüğümü bilmeden. Şimdi ben bu insanla ne paylaşayım. Bazen kafamdan atmak istiyorum bu düşünceyi sürekli buna takılıp kalmak istemiyorum mesela arkadaslarima anlatsam biraraya geldigimizde hep soru soracaklar ben surekli bunu konusmak istemiyorum dusunmek istemiyorum cunki yorucu
Biraz matematik biraz gözlem yeterli.Bakın bir konuda yanlış anlaşılma yaratmış olabilirim, bana da yanlış bir bilgilendirme yapılmış olabilir orasını bilemem ama söylenen şuydu eşime ve bana 1-2 yıldır deneyip çocuğu olmayan çiftlerde sebepli / sebepsiz infertilite oranı olarak bizimle paylaştı. Bu konuda bu arada araştırmalar yapıldığını biliyorum ama oran bu kadar yüksek midir gerçekten işte orası muallak... Zaten bizim ülkemizde asla hiç bir şeyin sayısı gerçek değil NET asla değil ne yazık kii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?