Neden Kitap Okuyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hani derler ya kitap en iyi arkadaştır diye gerçekten de benim en iyi arkadaşım kitaplarım..

kitapsz bir hayat düşünemiyorum ben ya. Mutlaka okumam lazm. bazen dertlerimi unutmak içn. Bazn birşeyler öğrenmk için. Baznde zamn gçirmk içn. Bağmlılk haline geldi kitap okumak bnde kısaca..

Aile büyükleri çok okurdu,onlardan geçmiş olabilir :)
Film izlemek gibi,birçok yaşantıyı tecrübe edersiniz kitaplarla.1. nedenim budur benim.
Ve bir bilgiyi kitaptan almak bence en zevkli yöntem.Dinlemek,izlemek yerine okuyarak edindiğim bilgiler hiç silinmez.

Pijamalarımı giyer,en rahat pozisyonu alır ve hatta dişlerimi fırçalar,okumaya öyle başlarım :))) O an herşey kusursuz olmalı.Galiba kendimi çok kaptırıyorum

Sayfaları çevirmenin zevki bambaşka."e kitap" sevmiyorum,okuyamıyorum o yüzden.
Hele bir de sahaftan almışsam tadına doyulmaz yerimseniben

okumadan yaşayamıyorum. kokusunu içime çekmeden o gün temiz hava solumuşum gibi hissedemiyorum.bağımlılık başka açıklaması yok.

şuan bu yazıları bu bölüme girip okumayı nasıl bir ihtiyaç gibi içimizden gelircesine büyük bir merak ve zekle yapıyorsak kitapta gizli bir hazinedir bizim icin kesfedilmeye acık her notasında ayrı bir tat ve koku veren ve hergecen gün biraz daha kendine bagımlı yapan büyük bir istek!!
Seviyorum evet herseyden once okumayı okumaktan oncede bize bunu asılayan ilkokul ögretmenlerimizi en başta Atatürkü saygıyla slmlıyorum...
Okumak benim için hani denizaltında hazine ararsınız ya ve onu ararken o yaklasmaya başladıkça hissetigimniz heyecan işte ole bir şey...
Sevgiyle kalın arkadaslarım :)))

ben sevdiğimden okuyorum kitaba dokunmayı sayfalarını çevirmeyi seviyorum gerçektende en iyi arkadaşım kitaplarımdır bazen canım sıkkın oluyo özellikle bu aralar alıyorum bi roman hemen kendimi kaptırıyorum geceleri yatmadan öncede mutlaka okurum bi kitapçıda rafda kitap gördüğümde içinde olanları merak ediyorum ama öyle kitaplar varki olayı konuyu hatta sonunu bildiğim halde defalarca okuyasım geliyo en iyi alışkanlığımın kitap okumak olduğunu düşünüyorum kitapsız yapamam

bazen bi film izlemek icin
bazen realiteden uzaklasmak icin
bazen aktualiteyi takip etmek icin
bazen gercekler icin
bazen mücerred kendim icin
bazen dunyanin en kaliteli insanlariyla keyifli bi mesk icin

Hayatıma renk kattığı için okuyorum.
Farklı hayatlar, farklı kişilikler, farkı düşünceler tanıyorum.
Hayata tek bir pencereden değil bir çok pencereden bakmayı sevdiğim için
zevk aldığım için okuyorum.

benim bir nedenim yok.

hani nasıl ki yemek yiyince 'neden?' diye sorulmaz aynen öyle bir şey benim için kitap okumak...

kitap okumak bana yaşayamıcam tecrübeleri kazandırıyor.kitabın içine giriyorum.kendime bir yer buluyorum.kahramanlara kızıyorum.ben olsaydım bunu yapardım diye fikir sölüyorum.kısacası o kitabı yaşayıp çok şey ögreniyorum

ufkumu genişlettiği için kitap okumayı seviyorum,farklı kitapların kahramanlarıyla,daha önce bilmediğim kapıları açmak hoşuma gidiyor..

kendi hayal dunyamda istedigim gibi karakterle o okunanlari oynatabiliyorum cunku.
o yazarin ic dunyasini kesif bir bakima da aslinda.
o yuzden sevdigim yazarlarin kitaplarini takip ederim.

Kitap okumamak, tek bir hayatla, tek bir dünyayla sınırlı kalmak demek bence. yerimseniben

tüm sıkıntılarımı unutup kendımı o olaya verıyorum benı çok rahat ettiriyor .. kitap benım huzur kaynağım .herşeyı unutuyorumm okurken

başka nasıl birşey insanı farklı bedenlerin içine yerleştirebilir ki:lepi:

Gerçek okur olan herkes bilir bunun nedenini ama anlatılamaz... Bir tür bağımlılıktır, diğer bağımlılıklardan iyi olduğu için ayrılan... Kitaplar her şeyi her zaman ki halinden farklı anlatır ve bu hal çok önemlidir. Ne kadar söz söylersek söyleyelim okuyan bilir ama anlatamaz. Bu yüzdendir zaten kitap münasebetiyle bir sohbete girdiğinizde karşınızdakini 40 yıllık dost sanarsınız. Anlatılamayandır hissettiğiniz o anda... Kitap oku deriz çocuğumuza, dostumuza kalbimizden gelen büyük bir ısrarla. Çünküsü oku da gör, ondan sonra konuşalımdır her zaman... Hatta çoğu zaman sonrasında da konuşulamaz kelimeler kifayetsiz kalır. İşte böyle...Çok duygusal oldu farkındayım :)

kitap niye okuruz ve kitap okumaktan beklentilerimiz nedir, hayatımıza ne gibi etkileri vardır, düşüncelerinizi öğrenmek istedim arkadaşlar
benim için kitap okumak hayal gücü güçlendirmek,okurken ben sanki o kitabın bir parçası gibiymişim,ayrıca ne kadar okursunu o kadar gramer de iyi olur,elbette artık tv var diyenler de var,ben de güzel bir film izlemeye bayılırım,ama kitapta daha ayrıntılı okuyabilirsin,belki size komik gelebilir,ama ilk evlendiğimde,zor zaman geçiriyorsunuz(herkez değil,elbette,ama bir birine alışmak çok zor),ve ben hayatımda ilk kez roman okumayı başladım,daha önce hep bilim ve tarihti,ama o kadar güzel romanlar buldumki gözlere inanamadım,sanki benim hayatımı anlatıyor,eşimle daha az tartışmayı başladık,kitap okuyacam diye cevap veremıyordum eşime,zaten pek tartışmıyorduk,ama o piriodu da çok kolay geçti,6 yıl odu,ve ben haftada iki üç kitap bitiriyorum,akşam eşim maç izlerken,çocuklar odasında,ben kitabın başındayım,çocuklarıma da kitap sevdasını bağlamak istiyorum,güzel hikayeler,ve resimli kitap alıyorum,oğluşum ayşegül serisine bayılıyor,ve beni çok mutlu ediyor, bir de böyle atasözü var:bilmemek suç değildir,öğrenmemek suçtur,ben bu öğrenmemek hep okumamak gibi algılıyorum,nedense..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…