Neden Ingilizce Konuşamiyoruz? Nasil Ingilizce Konuşabiliriz..

biraz evvel başka bir başlıkta yazmıştım ordan aşağıya kopyalıyorum biraz reklam yapar gibi görünecek ama sonuçta dersleri netten ücretsiz bulabilirsiniz. bence faydalı bir yöntem:

effortless englishi tavsiye ederim. bu bir kendi kendine öğrenme sistemi.
insanlara anadillerini öğrenirkenki gibi bir mantıkla dil öğrettiklerini iddia ediyorlar.
dersler şöyle, kısa bir metin var bunu okuyorsun sonra mp3den dinliyorsun dinlediğin metin hakkındaki sorulara cevap veriyorsun, kısa kısa yes no desen bile olur yeterki cevap ver.
bu işe hergün en az 1 saat ayırıyorsun zaten bütün uygulamayı yapmakda yaklaşık okadar sürüyor.
1 hafta boyunca aynı metni dinliyorsun ve soruları cevaplıyorsun hızlı seri cevaplar hale gelmediysen 1 haftayı uzatabilirsinde ama daha kısa olmasın diyorlar. bu şekilde kulak dolgunluğu kazanacak ve ingilizce düşünür hale gelinecekmiş, sanırım bu çalışma insanda yurtdışına gidip bir süre kalmış efekti yaratıyor.
en güzel tarafı hiç gramer öğrenmek ezber yapmak falan yok, metni anlamaya çalışın gerekirse sözlüğe bakın ama ezberlemeyin diyor, ana dilinizi öğrenirken kelime ezberlemediniz dil bilgisi öğrenmediniz ama duyarak yaşayarak öğrendiniz bu çalışmada size bunu kazandıracak falan diyor.
dil öğrenmekdeki amaç tofel sınavına girmek falansa onun için daha farklı bir çalışma gerekir. bu daha çok akıcı konuşma ve çabuk kolay anlama yeteneği kazanmak için...

ben indirdim dersleri 4-5 ders dinledim 1,5 ay kadar düzenli yaptım, kulaklıkla ev temizlerken, yemek yaparken yada yolda giderken dinliyordum. konuşma ve anlama becerimdeki değişikliği hissedebiliyordum, alt yazılı film falan izlerken cümleleri anlama oranım bayaa artmıştı sonra araya bişeyler girdi ihmal ettim, şimdi tekrar başlamak istiyorum.
netten ararsan dersleri bulabilirsin, bence denemeye değer. bu arada netten aratınca bir sürü site seni orjinal sitesine ve satış linkine götürecek, satınalmak istersen çok pahalı birşey değil ama download sitelerinden, forumlardan falan tüm dersleri indirmekde mümkün...
link veremem ama istersen bunun dışındaki konularda yardımcı olmaya çalışırım... aslında birlikte yapabileceğimiz bir ekip falan olsa spor, diyet vs.. grupları gibi şöyle birbirimizi motive ederek çalışabilsek güzel olur ama...

Son düzenleme:
Çok teşekkürler nnnyyy, bugün mutlaka dersleri bulup indireceğim.

Ben de ingilizce film izleyebiliyorum, kitap okuyabiliyorum, ama iş konuşmaya geldi mi özellikle (yazmada da problemim var ama biraz, onu google sağolsun halledebiliyorum bir şekilde) darmadağın oluyorum Yabancı arkadaşlarımız da var, eşim şakır şakır konuşurken ben ebe gübee demekten helak oldum... Şu effortless olayına mutlaka bakmam lazım...

İndirdim dosyaları, methodu da inceledim, süper görünüyor :) Bugün mp3 player'ıma ilk lesson'ı atıp başlıyorum :)

çok güzel bilgiler vermişsin ama ben en önemli sorunun kendine güvensizlik olduğunu düşünüyorum. 4 aydır bir eğitim programı için yurtdışında yaşıyorum, bundan öncesinde hiç yurtdışı deneyimim olmamıştı, yani sadece okulda aldığım ingilizce grammer bilgisiyle bişeyler yapmaya çalışıyordum. ilk dışarı çıktığımda tabiki bocaladım, zor anlar yaşadım, derdimi anlatamadım vs ama bu tamamen benden kaynaklanıyormuş. neden diye soracak olursanız: okula başladım, bir sürü insanla tanıştım. özellikle okulumda ve yurdumda ispanyollar ağırlıktalar. ingilizceleri de çok düzgün değil ama her şeyi anlatıyorlar, çünkü konuşmaktan korkmuyorlar.. ben başlarda çekingen davrandım, rezil olurum hiç konuşmayayım dedim ama baktım ki fransızlar bizden çok daha kötü durumda. insanlar burda konuşurken gramere çok da ihtiyaç duymuyorlar, mesele tamamen kelimelerde ve tonlamada.. bu şekilde günlük konuşmada bir şekilde derdini anlatmaya başlıyorsun. ama benim gibi akademik bir iş için burdaysan, gramere de önem vermen gerekiyor tabiki.. türkiyede ingilizce bilmek çok üst seviyede algılanıyor, ama inanın avrupada hiç böyle değil. bir kaç kelime de olsa söyleyebiliyorsan ingilizce biliyorsun demektir gözüyle bakıyorlar, bir şekilde derdini anlatırsın ve böyle böyle geliştirirsin.. yeter ki gözlem yeteneğiniz yüksek olsun. çok önemli diğer bir unsur da kulak aşinalığınızın olması gerektiği.. bunun için de bol bol ingilizce film izleyin. gerisi zaten gelir. çünkü ben farkında olmadan ilkokuldan beri aldığım ingilizce eğitimi burda çıktı günyüzüne.. yabancı yere gelmeden bunu anlayamıyor insan. türkiyede ingilizce konuşsanız bile hatırlayamadığınız bir kelimeyi yanınızdaki arkadaşınıza sorma imkanınız var.. burda öyle bir durum yok.. ya hatırlayacaksın, ya da farklı bir yoldan anlatacaksın.. anlatmak zorundasın.. bu da seni sürekli düşünmeye ve aldığın eğitime yönlendiriyor.

ingilizce gerçekten gözde büyütülecek bir şey değil. bu konuya türkiye kadar önem veren başka bir ülkeye de rastlamadım henüz.

umarım bi faydam dokunmuştur.

day of the death mi?
süpersin duygucum ben de yine ihmal etmiştim senle birlikte başlayayım tekrar.

a kiss'den başlıyorum ben, alfabetik sıra

Kesinlikle kendine güvensizlikten hiras, katılıyorum sana... İtalyan arkadaşımız var, eminim onun kadar konuşabilirim yarı italyanca yarı ingilizce konuşuyor, ama gene gebgebgübelek... Geçen bir diğer amerikalı arkadaşın karşısında kalakaldım gene, hayallerim yıkıldı Onca film izleyip rahatça okuyabilen ben bir karış ilerleyememişim bunca zamandır...

Bu sefer gözümü kararttım valla, soracağım tonla soru vardı adama, soramamak içime oturdu resmen

Son düzenleme:
sıralama bu canım;

1_A_Day_for_the_Death_Lessons
1_A_Kiss
1_Bubba_s_food_lesson
1_Changed
1_Drag
1_Intimacy
1_Secret_Love
1_The_Race_Lesson
2_Bad_Choice
2_Double_Standard_Lesson
2_Greek_Family_Lesson
2_Longtime_Affair_Lesson
2_Lost_Custody_Lesson
2_Meddling_Motherinlaw
2_Nudist_Lesson
2_Obsessive_Behavior
3_Cafe_Pucini
3_Disobedience
3_Emotionally_Intel_Husband
3_First_Battle
3_Jack_Kerouac_Lessons
3_Lifestyle_Diseases_lessons
3_Media_1
3_Media_2
3_Mind_Maps
3_MS_Censorship
3_Neo_Bedouins
3_New_Year_s_Resolutions
3_No_Belief
3_Storytelling
3_Thriving_on_Chaos
3_TPR__Listen_First
3_Universal_Journey
3_Validation
3_Vipassana
3_Worthy_Goal
4_Bonus_Hitch_1
4_Bonus_Hitch_2
4_Bonus_Hitch_3
5_Level_1_2_MS_Transcript

Son düzenleme:

Aa çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu bu :))

Dün misafirim vardı başlayamadım, mp3 player'daki dosyayı hemen değiştirmeli :)

konuşulamıyor çünkü pratik imkanı yok... aksanlar doğru öğretilmiyor.. bugün dil kursu fiyatlarına yurtdışında dil eğitimi alınabiliyor..

kızlar, indirebilenlerden çok rica etsem bana da effortless english linkini gönderebilirmisiniz?özel msj olarakta atabilirsiniz.çok teşekkür ederim sizlere şimdiden.

arkadaşlar orta seviye ingilicem var bence kitap müzik dizi film vs çok yararlı dili yaşarken öğrenmek dinlemek vs çok gerekli hele yabacılarıla muhabbet şansı bulursanız hiç kaçırmayın derim :)

yazılanları okumadan, sayılırsa tavsiye niteliğinde kısacık yorum yapacağım...dil taklit edilerek öğrenilir, ne kadar çok duyarsanız o kadar çabuk konuşursunuz....çocukları düşünün...önce duyar, sonra taklit eder ve farkında olmadan öğrenir...bizim sorunumuz öğrenmey odaklanmamız, öğrendiğimizin bilincinde olmamız...hayatımıza sokarsak kendiliğinden olur ...

jeanne`nin dedigi gibi, ingilizceyi hayatinizin bir parcasi yapmadan ögrenmeniz mümkün degil. Gün icinde ingilizce yazilar okumali, ingilizce videolar izlemeli ve ingilizce konusmalisiniz. Okuma, duyma, yazma ve konusma bunlari birlikte pratige dökmeniz gerek.

Lingusta metodunu alan varmı arkadaşlar , kararsız kaldım bir kaç dersini dinledim güzel gibi görünüyor . 99 derste konuşabilirsiniz diyor .

Bence bize hep yazılıdan not verdikleri içişn, gramere dikka ederdi öğretmenlerimiz. Biz ondan konuşamadık ama şimdiki nesil şanslı orijinal filmler diziler var artık ve konuşuyorlar. Ben bile son on yılda film ve dizilerle geliştirdim İngilizcemi.

Üşenmedim okudum. İngilizce için iyi bir kurs iyi eğitmenler gerekiyor. Benim arkadaşlarım Dilko’ya başladı. Çok memnunlar.Ataletimi yenersem bende gitmeyi düşünüyorum.

Pratik yapmadığımız için olduğunu düşünüyorum ben kızlar. Sürekli defter kitap üstünde dil öğrenilmez bence. Ben o yüzden geçen yaz İngiltere'de dil okuluna gittim. 1 ay da olsa çok faydasını gördüm. Özellikle yalnız gitmenizi tavsiye ederim. Ama gideceğiniz okulla aracı kurumu iyi araştırmak lazım. Ben Beşiktaş'ta A-L-S Study diye bir firma aracılığıyla gitmiştim. Kesinlikle öneririm. İmkanı olan ve konuşma fobisi olanlara tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…