Kına Gecesi Neden hem elbise hem bindallı?

okaplan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
730
534
158
ya arkadaşlar dikkat ettim de herkes kınasında önce bir abiye tarzı elbise sonra da kına yakılacağı zaman bindallı giymeyi tercih etmiş. ben bunun sebebini anlayamadım. ben kınamda en başından sonuna kadar bindallı giymeyi, elbise değiştirmekle uğraşmamayı düşünüyordum, aklım karıştı.

bence de iki işe gerek yok. biçok kişi beğemiyo ama bindallı güzel bi gelenek yaa. ben de kına gecemde sadece bidallı giymiştim. hatta sonradan topuklula ayağımı vurunca bindallının altına converseleri çekip çılgınlar gibi oynamaya devam etmiştim hem bu senin kına gecen. bence nasıl rahat edeceksen öyle giyin :)

bazıları bindallıyı demode buluyo,
ama aile gelenekler doğrultusunda istiyo bişeyleri,
bu yüzden hem aileyi kırmıyo hemde kendi isteğinden geçmiyo..

bazıları da (ki bu grupta bende varım ), bindallıyı da giymek istiyo, bi taraftan şık bi abiyede giymek istiyo, hayatının şık giyinebileceği sayılı günlerinden birinde olduğu için...
bu yüzden kıyafet değiştiriyo öyle
bende hem bindallı hemde bi abiye gibi bişey giymeyi planlıyorum inşallah

ya elbise hala mantıksız geliyor bana nedense :)
ama yine de bir düşünücem bu elbise işini şıklık konusunda haklı olabilirsin...

Ben de değiştirilmesi fikrinden hoşlanmayanlardanım. Bence çözüm osmanlı kıyafetleri tipi giyinmek. hem geleneksel durur, hem abiye gibi çok şık olur...

Ben kina gecem icin sadece elbise aldim, ama kuzenler diretiyor bindalli giy diye gercekten bende mantiksiz buluyorum ama iste kina yanarken degisik olurmus vs vs :)

Ben bindalli yerine baska bir elbise diktirmeyi dusunuyorum osmanli kiyafetlerini andiran, degisiklikse degisiklik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…