Gebeliğe Hazırlık Neden hamile kalamıyoruzz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Üzme kendini canım hayırlısı bi bakmıssın tutuverir

Kaderde ne varsa o olur tabi..beklemekten başka çare yok canım..
Yumurta takibini bırakıyorum bu ay sondu artık ben de sıkıldım takip hesap kitap işinden..
Bu ay aşılama var tutmazsa oluruna bırakcam canım

İster istemez aklıma geliyor canım olacak mı olmayacak mı diye..
yumurta hesabı yapmıyım mı?

Yani hiçbir sorun yok derken gebeliğe engel bir durum çıkmadı canım herşeye bakıldı hormonlara bakıldı hani birşey cıksa gebelik olmuyor dicem de çıkmadı şimdi durduk yerde neden olmuyor ben de bunu merak etmekteyim

ben senin konularını çok görüyorum. bak cnm sen çok stres ve heyecan yapıyorsun. akışına bırak. gez toz alışveriş yap. o fikri bırak. beklenti yaparsan gelmez

Nasip canım Allah ne zaman olsun derse ozaman olur vakit saat gelsin rabbim olsun desin yeterli ay da bi kez yapsan bile olur oyüzden bol bol dua etmek lazım rabbim tez Zaman da nasip etsin hepimize inşallah

Ben de şey duydum canım o ilaç hormonları etkiliyomus oyüzden bikaç ay etkisi sürdüğü için cocuk olmayabiliyomuş
Etkisi birkaç ay sürmüyor ki yA eğer öyle olsa ilacı unutup içmeyenler hamile kalamazdı valla kafam karışık biraz bu konuda. Aile hekimi dediki ilaç içiyorsun ama hamile kalma riskin hala var bu yolla hamile kalan doktor arkadaşlarım var .

Esinize spermiyogram ve dna hasar testi yaptirdiniz mi ?

Ne diyim bilemedim ki üzmeyin kendinizi nolur herşey olcagına varır hayırlısı olsun demekten başka çare kalmıyor eşiniz tedavi oldu mu?
Tedavi için İstanbula gitmemiz gerekiyor.Henüz ikinci tedaviye başlayamadık.İlk sefer doktor da tedavi de bizi çok yıprattı hem maddi hem de manevi olarak.Cellalettin Peru'ya mail attı eşim.Ona randevu alacak ama doktor 2 yıl sürer diyor tedavi.Tedavi sonucunda sperm çıkışının olacağı da kesin değil üstelik.Eşim çok kafasına takmıyor.Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık.Üzüldüğümü de belli etmemeye çalışıyorum.

Ben 17 ay herseyi yaptm yum takibi hsg catlatma igneleri bilmem ne.hic biri olmadi ramazanda tuo bebek klinigine sevk edildik.daha tupicin gerekli tahlillerim cikmadan hamie oldugumu ogrendim hemde ikizlere.yani onca ay olmadi o ay nasil oldu dogal yoldan bide ikiz yani.ailemde kimsede yok..ama gel gorki sanki cok kolay bulmusum gibi 3. Ayda kalpleri durdu.meger bide pihtilasma sorunum varmis.2 sene dolcak ben hala sifirasifir elde var sifirdayim ben o ay gobegimi toplatmistim yasli bi teyzeye

Genelde iliski sirasinda stres yapmamak onerilir
Gorev gibi yapmamayi..
Oysa ben hamile kaldigimda cok stres yapmistim. Esime hadi bugun yapmamiz lazim derdim
Bel altina yastik koymalar yarim saat kalkmamalar ve her seferinde de yine olmadi yine tutturamicaz dedim ( ilk gebeligimde bebegim gelismedi kurtaj oldum )
Ama rabbim ben bu psikolojideyken nasip etti
Her iki gebeligimde de stres icindeydim
Yani bilmiyorum rabbimiz nasip ettikten sonra icinde bulunacagimiz psikoloji cok da onemli degil heralde.

Dilerim Rabbim en kısa sürede kucağını doldursun.

Evet canım
Gerekli tahlillerimizi yaptırdık gebeliğe engel bi durum cıkmadı
Ama evleneli bir seneyi geçiyo niye hala olmuyo anlamadım
1 yıl normal canım bn 3 aşılama ,3 .tüpte tuttu ben de yumurta kalitem düşük ve fsh ım 14 tü fsh ı düşürüp protein ağırlıklı beslenip Allah da takdir edince oldu.Sen neden 1 yılda bu kadar hayal kırıklığı yaşıyorsun anlamadım benim 5.yılımda oldu ilk 2 yıl korunmuştuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…