- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Üzme kendini canım hayırlısı bi bakmıssın tutuverirGidiyorum canım 2kaybim var ama sıkılıyor bunalıyorum bazen ara verdim 4-5aydir gitmiyorum.
Polikistik over var glukofen kullanıyorum.
Gündüz veya sabah spermler daha iyi etki ediyor diyolar
Bu ay eşime bardak çekme işlemi yaptım kan dolaşımını hizlandirsin diye. Aynı şekilde kendime de yaptırdım.
Birde eşime çinko iciriyorum sperm kalitesi için.
Kendim ve eşim d vitamini kullanıyoruz
Aşılamadan sonra ilişki oluyor mu?Teşekkür ederim 2.asilamam tuttu 15gun hiç birşey yapmadim 1 gün arayla iliski oldu yol yurumedim dpktorumun tavsiyeleri bunlardi..
Kaderde ne varsa o olur tabi..beklemekten başka çare yok canım..Ne yapıyoruz ? Moralimizi yüksek tutuyoruz ..
Birde bebek yapmak için ilişki yapmıyoruz inanılmaz etkiliyor erkeklerin sperm kalitelerini.
3 günde 1 veya haftada 2 idealdir ,şartlanmadan rahat olunması lazım.
Ben 2 gebeliğimdede yumurtlama takibi bıraktığım ay gebe kaldım .
Tutmadı ama,stratejimi buldum .
A birde kaderci olmak beklemeyi kolaylaştırıyor.biz ne kadar gerilsek bile zamanı belli zorlamanın alemi yok.
İster istemez aklıma geliyor canım olacak mı olmayacak mı diye..Öncelikle bir zamanı var onu belirteyim. Kendimi anlatmak isterim.
Nisanda doktora gittim, bebeğim olmayabileceğini erken menepoza gireceğimi söyledi. Yıkılmıştım.
Sonra başka doktora gittim. Hormonlarımın bebeğimin olmasına engel olmadığını söyledi. Yumurtlama gerçekleşmişti ancak o ay çok üzgün olduğum için hamile kalamadım. Senin hesap gün aşırı ilişki, yataktan kalkmamalar duşa hemen girmemeler filan ama olmadı işte. Çünkü stres yapmıştım. Mayıs ayında ise takmamaya söz verdim eşim gün aşırı gibisinden takıntı yapmayalım oluruna bırakalım canımız isteyince ilişki olsun dedi.18 mayısta regl oldum tabi ağlıyorum. 29-30-31 mayısta ilişki oldu hemen kalktım yıkadım, duşa girdim. Araştırmadım, belirtilerimi dinlemedim 15 gün sakin kaldım. 13 haziranda öylesine test yapasım geldi dalgasına hatta karbonat yaptık. Sonuç hamileydim. Stres yapma lütfen. Baş düşmanımız bu.
Hadi inşallah bekliyorum:)Merhaba, benim de bir sorunum yok iken 2 yıl hamile kalamadım. En nihayet pes ettiğimde hamile olduğumu öğrendim. Sabredin, gelecektir.. :)
Yani hiçbir sorun yok derken gebeliğe engel bir durum çıkmadı canım herşeye bakıldı hormonlara bakıldı hani birşey cıksa gebelik olmuyor dicem de çıkmadı şimdi durduk yerde neden olmuyor ben de bunu merak etmekteyimBu işin bir matematiği yok ki.. Hiç planlamıyorken, korunduğunu düşünürken hamile kalıverirsin. Hamile kaldığından habersiz çeşitli akrobasilerle sporlar yaparsın o çocuk düşmez. Ama bir başkası çocuk düşmesinden diye kendine dikkat ederken bir kanama, maalesef bebek gitmiş.
Yanlız benim anlamadığım hiç sorun yokken neden hamile kalınamıyor? Bir kadın hamile kalamıyorsa bu bir sorundur doktorlar bulamıyorlar mı ne yapıyorlar anlamıyorum. Hayır şimdi durduk yere bende stres oldum. ileride bende bebek düşünücem, olmazsa doktorlar beni yönlendirmeyecek mi? Ben de konu açıp sizden tavsiye mi alıcam.. Sinirlerim bozuldu iyi mi
Yap tabiki canım. Ama stresini yaşama yumurtlama gününden 2 gün önce başla 1 hafta boyunca beraber olun. Kafanı bi rahatlar ozaman olacağına inanıyorum.İster istemez aklıma geliyor canım olacak mı olmayacak mı diye..
yumurta hesabı yapmıyım mı?
Doktorum 1 gün arayla onermisti bizeAşılamadan sonra ilişki oluyor mu?
Etkisi birkaç ay sürmüyor ki yA eğer öyle olsa ilacı unutup içmeyenler hamile kalamazdı valla kafam karışık biraz bu konuda. Aile hekimi dediki ilaç içiyorsun ama hamile kalma riskin hala var bu yolla hamile kalan doktor arkadaşlarım var .Ben de şey duydum canım o ilaç hormonları etkiliyomus oyüzden bikaç ay etkisi sürdüğü için cocuk olmayabiliyomuş
Tedavi için İstanbula gitmemiz gerekiyor.Henüz ikinci tedaviye başlayamadık.İlk sefer doktor da tedavi de bizi çok yıprattı hem maddi hem de manevi olarak.Cellalettin Peru'ya mail attı eşim.Ona randevu alacak ama doktor 2 yıl sürer diyor tedavi.Tedavi sonucunda sperm çıkışının olacağı da kesin değil üstelik.Eşim çok kafasına takmıyor.Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık.Üzüldüğümü de belli etmemeye çalışıyorum.Ne diyim bilemedim ki üzmeyin kendinizi nolur herşey olcagına varır hayırlısı olsun demekten başka çare kalmıyoreşiniz tedavi oldu mu?
Kızlar taa Haziran’da konu açmıştım bebeğim olmayacak mı demiştim
Hala bişey yok hala yol katedemedim
Bu ay aşılama olacak ondan da umudum yok sanki hiç birzaman bebeğim olamayacak gibi geliyor
Hamile kalmak için başka daha napmam gerekiyor?? Sizler neler yaptınız neler denediniz bi anlatın kızlar??
Eşim de ben de sigara alkol kullanmıyoruz
Yumurtlama zamanımı takip ediyorum bazen kacırıyorum cünkü eşim gece de calısabiliyor ya da yorgunum diyor bazen de küs oluyoruz 5-6gün ara verebiliyoruz
Spora başladık dengeli beslenmeye calısıyoruz
İlişki gün aşırı yapıyoruz ilişkiden sonra yatıyorum hatta yata yata giyiniyorum ne hallere düşüyorum kızlar görseniz
Ama yok yok her ay 28.günde tık diye geliyor reglim
Daha napıyım kızlar kafaya takma diyeceksiniz takmıyorum ama olamayacak mı demeden edemiyorum üzülüyorumm
Ben 17 ay herseyi yaptm yum takibi hsg catlatma igneleri bilmem ne.hic biri olmadi ramazanda tuo bebek klinigine sevk edildik.daha tupicin gerekli tahlillerim cikmadan hamie oldugumu ogrendim hemde ikizlere.yani onca ay olmadi o ay nasil oldu dogal yoldan bide ikiz yani.ailemde kimsede yok..ama gel gorki sanki cok kolay bulmusum gibi 3. Ayda kalpleri durdu.meger bide pihtilasma sorunum varmis.2 sene dolcak ben hala sifirasifir elde var sifirdayimKızlar taa Haziran’da konu açmıştım bebeğim olmayacak mı demiştim
Hala bişey yok hala yol katedemedim
Bu ay aşılama olacak ondan da umudum yok sanki hiç birzaman bebeğim olamayacak gibi geliyor
Hamile kalmak için başka daha napmam gerekiyor?? Sizler neler yaptınız neler denediniz bi anlatın kızlar??
Eşim de ben de sigara alkol kullanmıyoruz
Yumurtlama zamanımı takip ediyorum bazen kacırıyorum cünkü eşim gece de calısabiliyor ya da yorgunum diyor bazen de küs oluyoruz 5-6gün ara verebiliyoruz
Spora başladık dengeli beslenmeye calısıyoruz
İlişki gün aşırı yapıyoruz ilişkiden sonra yatıyorum hatta yata yata giyiniyorum ne hallere düşüyorum kızlar görseniz
Ama yok yok her ay 28.günde tık diye geliyor reglim
Daha napıyım kızlar kafaya takma diyeceksiniz takmıyorum ama olamayacak mı demeden edemiyorum üzülüyorumm
Yazarım tabikiSonucunu yaz mutlaka bak merak ediyorum seni canım :) baştan beri aynı kaderi paylasıyoruz senle..hadi inşallah hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz
Örnek uç değil bence
Sizin verdiğiniz örnek çok genel.
4 sene olucak evliyim
3 sene hiç cocuk ıstemedık aklımıza dahı gelmedı
korunmadık da ama olursa olur dedik, sizin tabirinizle aşkla seviştik ama olmadı
son bir yıldır da hastanelerde sürünüyoruz.
olmayınca olmuyor yani bunun aşkla sevişmekle , rahatlıkla alakası yok.
rahatlık ıle ılgısı olsa ıdı ben 3 senede kaçkere hamile kalırdım benden rahatı yoktu inanın.
1 yıl normal canım bn 3 aşılama ,3 .tüpte tuttu ben de yumurta kalitem düşük ve fsh ım 14 tü fsh ı düşürüp protein ağırlıklı beslenip Allah da takdir edince oldu.Sen neden 1 yılda bu kadar hayal kırıklığı yaşıyorsun anlamadım benim 5.yılımda oldu ilk 2 yıl korunmuştukEvet canım
Gerekli tahlillerimizi yaptırdık gebeliğe engel bi durum cıkmadı
Ama evleneli bir seneyi geçiyo niye hala olmuyo anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?