• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Neden hamile kalamıyoruzz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tamam canım oluruna bırakcam
Yumurtlama hesabı yapmıcam ozaman :)
Bence sen o hapı bırak canım zararlı diyenler var bence eşin korunsun
Ya o ilaç zararlı olsa doktorlar neden adet düzenini sağlamak vs için versinler diye düşünüyorum bilmiyorum İnan

Rahim tersliği gibi bir durumumuz var mı bilmiyorum ama benim vardı ben diz dirsek yöntemi ile hamile kaldım. Yani düz yatarak değil de afedersiniz genelde hayvanların yaptığı çiftleşme pozisyonuyla oldu :) 1 ay böyle denedik oldu bir de o ay soğan kürü yapmıştım onun da faydası oldu baya sarı akıntılarımı onunla atmıştım isterseniz bu ay öyle deneyin bir de

Kızlar taa Haziran’da konu açmıştım bebeğim olmayacak mı demiştim
Hala bişey yok hala yol katedemedim :olamaz::olamaz:
Bu ay aşılama olacak ondan da umudum yok sanki hiç birzaman bebeğim olamayacak gibi geliyor
Hamile kalmak için başka daha napmam gerekiyor?? Sizler neler yaptınız neler denediniz bi anlatın kızlar?? :KK15::KK15:

Eşim de ben de sigara alkol kullanmıyoruz
Yumurtlama zamanımı takip ediyorum bazen kacırıyorum cünkü eşim gece de calısabiliyor ya da yorgunum diyor bazen de küs oluyoruz 5-6gün ara verebiliyoruz
Spora başladık dengeli beslenmeye calısıyoruz
İlişki gün aşırı yapıyoruz ilişkiden sonra yatıyorum hatta yata yata giyiniyorum ne hallere düşüyorum kızlar görseniz :KK53::KK53:
Ama yok yok her ay 28.günde tık diye geliyor reglim
Daha napıyım kızlar kafaya takma diyeceksiniz takmıyorum ama olamayacak mı demeden edemiyorum üzülüyorumm :mad::mad:

ALLAH ' tan kafana takmiyomussun :KK70:tez zamanda gobisin dolsun insallah ne diyim:anneadayı:

Bu ay aşılama olacak ondan da umudum yok sanki hiç birzaman bebeğim olamayacak gibi geliyor
Hamile kalmak için başka daha napmam gerekiyor?? Sizler neler yaptınız neler denediniz bi anlatın kızlar?? :KK15::KK15:

Yumurtlama zamanımı takip ediyorum bazen kacırıyorum cünkü eşim gece de calısabiliyor ya da yorgunum diyor bazen de küs oluyoruz 5-6gün ara verebiliyoruz
İlişki gün aşırı yapıyoruz ilişkiden sonra yatıyorum hatta yata yata giyiniyorum ne hallere düşüyorum kızlar görseniz :KK53::KK53:
Daha napıyım kızlar kafaya takma diyeceksiniz takmıyorum ama olamayacak mı demeden edemiyorum üzülüyorumm :mad::mad:
Benimde çocuğun olmadi 3 senelik evliyim 1 bucuk sene ilaç tedavisi gordum olmadi sonra ignelerle hamile kalmak için ugrastik oda olmadi sonradan umudu tam kestim rabbim nasip etti asilamam tuttu. Asilama yaptirin insallah tutar rabbim isteyen herkese nasip etsin sağlıklı sıhhatli hayirli evlatlar:dua:

Biz de eşimle hiç korunmadık evlenince.Eşimin azosperm olduğunu öğrenince dünya başıma yıkıldı.Hala tamamen kabullenmiş değilim.Ki biz bu durumu evliliğimizin ilk senesinde öğrendik.İkinci yılı evliliğimizin.Başarısız ve son derece yıpratıcı bir tüp bebek süreci geçirdik bu yaz.Siz gayet sağlıklı bir çiftsiniz anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla.Düzenli ilişki önemli gebelik için.Hayatınızı akışına bırakın bebek için yaşamayın bebek olsun diye ilişkiye girmeyin.Normal yoldan gebe kalabilmek Allah'ın verdiği çok büyük bir lutüf, kıymetini bilin, halinize şükredin.Tedaviyle 10 yıl uğraşan çocuğu olmayanlar var.Böylesi bir hayat çok daha zor inanın ki.Herşey normal seyrinde fevam ederse hemen hamilelik olacaktır.Adet gününüzü, belirtileri bile takip etmeyin.Gamsız olun yani bu konuda, dua edip herşeyi Allaha bırakın.Günü belli nasılsa Allah biliyor siz bilmiyorsunuz, Allah ol deyince hamile kalırsınız.

Evet canım
Gerekli tahlillerimizi yaptırdık gebeliğe engel bi durum cıkmadı
Ama evleneli bir seneyi geçiyo niye hala olmuyo anlamadım :KK43:
bizim 4 yıla girecek evliliğimiz
Allah nasip etmeyince olmuyor işte
bende de bir olumsuz asılama var
şimdi ikinciyi oldum sonuc beklıyorum:)

Benimde çocuğun olmadi 3 senelik evliyim 1 bucuk sene ilaç tedavisi gordum olmadi sonra ignelerle hamile kalmak için ugrastik oda olmadi sonradan umudu tam kestim rabbim nasip etti asilamam tuttu. Asilama yaptirin insallah tutar rabbim isteyen herkese nasip etsin sağlıklı sıhhatli hayirli evlatlar:dua:
hayırlı olsun
kaçıncı aşılamanız tuttu?
dikkat ettınız mı bırseylere asılamadan snr

Uyguladıgın bişey var mı canım
Doktora gidiyo musun
Gidiyorum canım 2kaybim var ama sıkılıyor bunalıyorum bazen ara verdim 4-5aydir gitmiyorum.

Polikistik over var glukofen kullanıyorum.
Gündüz veya sabah spermler daha iyi etki ediyor diyolar
Bu ay eşime bardak çekme işlemi yaptım kan dolaşımını hizlandirsin diye. Aynı şekilde kendime de yaptırdım.
Birde eşime çinko iciriyorum sperm kalitesi için.
Kendim ve eşim d vitamini kullanıyoruz

Teşekkür ederim 2.asilamam tuttu 15gun hiç birşey yapmadim 1 gün arayla iliski oldu yol yurumedim dpktorumun tavsiyeleri bunlardi..
bana normal hayatına devam et ılk gun dınlen dedı
ben de ıkıncıyı oldum bakalım 4 gun snr test gunum

Ne yapıyoruz ? Moralimizi yüksek tutuyoruz ..
Birde bebek yapmak için ilişki yapmıyoruz inanılmaz etkiliyor erkeklerin sperm kalitelerini.
3 günde 1 veya haftada 2 idealdir ,şartlanmadan rahat olunması lazım.
Ben 2 gebeliğimdede yumurtlama takibi bıraktığım ay gebe kaldım .
Tutmadı ama,stratejimi buldum .
A birde kaderci olmak beklemeyi kolaylaştırıyor.biz ne kadar gerilsek bile zamanı belli zorlamanın alemi yok.:anne::KK200:

bana normal hayatına devam et ılk gun dınlen dedı
ben de ıkıncıyı oldum bakalım 4 gun snr test gunum
Inşallah tutmustur.
Benim ilk asilamamda tutmustu ama sebepsiz yere düşük oldu ondan kaynakli 2. Asilamamda doktorum 15 gün dikkat etmemi ayaklarim havada sekilde yatmami spyledi dediginide yaptim çok şükür bi sıkıntım olmadi bunda 23.haftama girdim.rabbim bütün çiftlere anne baba duygusunu tattirsin cunku çok zor bi surec 3 sene ilaç igne kullandim 2.asilamam tuttu simdide gunde 6 tane ilaç iciyorum kafami kaldiramaz haldeyim.

Öncelikle bir zamanı var onu belirteyim. Kendimi anlatmak isterim.
Nisanda doktora gittim, bebeğim olmayabileceğini erken menepoza gireceğimi söyledi. Yıkılmıştım.
Sonra başka doktora gittim. Hormonlarımın bebeğimin olmasına engel olmadığını söyledi. Yumurtlama gerçekleşmişti ancak o ay çok üzgün olduğum için hamile kalamadım. Senin hesap gün aşırı ilişki, yataktan kalkmamalar duşa hemen girmemeler filan ama olmadı işte. Çünkü stres yapmıştım. Mayıs ayında ise takmamaya söz verdim eşim gün aşırı gibisinden takıntı yapmayalım oluruna bırakalım canımız isteyince ilişki olsun dedi.18 mayısta regl oldum tabi ağlıyorum. 29-30-31 mayısta ilişki oldu hemen kalktım yıkadım, duşa girdim. Araştırmadım, belirtilerimi dinlemedim 15 gün sakin kaldım. 13 haziranda öylesine test yapasım geldi dalgasına hatta karbonat yaptık. Sonuç hamileydim. Stres yapma lütfen. Baş düşmanımız bu.

Inşallah tutmustur.
Benim ilk asilamamda tutmustu ama sebepsiz yere düşük oldu ondan kaynakli 2. Asilamamda doktorum 15 gün dikkat etmemi ayaklarim havada sekilde yatmami spyledi dediginide yaptim çok şükür bi sıkıntım olmadi bunda 23.haftama girdim.rabbim bütün çiftlere anne baba duygusunu tattirsin cunku çok zor bi surec 3 sene ilaç igne kullandim 2.asilamam tuttu simdide gunde 6 tane ilaç iciyorum kafami kaldiramaz haldeyim.
ben yatayım mı dedim dr a
güldü bana
öyle olsa kımse hamıle kalamaz dedi

hamıle kalmak ayrı zor, hamilelik ayrı zor, doğrumak ayrı zor
Allahım yardımcın olsun ınsallah güç kuvvet sağlık versin kolaylıkla al kucagına ınsallah cnm

Ben on senelik evliyim on seneden beri doktor geziyorum hiç bir problem yok psikolojik olabilir diyor lardı duyduğum her şeyi yapıyor dum soğan suyu çörek otu vs ama hep sonuç hüsran hep çevremden duyuyor dum kafana takma takmayınca olur diye çok saçma geliyor du adet bir gün geçse bile hemen aklıma hamile miyim acaba diye geliyordu baktım olmuyor bıraktım doktora gitmeyi daha sonra kafamı yoracağım başka konular çıktı ev bakmak ev almak gibi inan hiç aklımdan geçmiyor du kafam doluydu çünkü adetim geçti gelir nasıl olsa dedim o gene hamileymiş ama değerler gerektiği gibi yükselmiyor du ve dış gebelik olduğu anlaşıldı ve kafaya takmamanın gerçek olduğunu anladım

Merhaba, benim de bir sorunum yok iken 2 yıl hamile kalamadım. En nihayet pes ettiğimde hamile olduğumu öğrendim. Sabredin, gelecektir.. :)

ben yatayım mı dedim dr a
güldü bana
öyle olsa kımse hamıle kalamaz dedi

hamıle kalmak ayrı zor, hamilelik ayrı zor, doğrumak ayrı zor
Allahım yardımcın olsun ınsallah güç kuvvet sağlık versin kolaylıkla al kucagına ınsallah cnm
Amin insallah
Banada doktorum ilk asilamamda gunluk hayatina donebilirsin sadece agir felan kaldirma dedi sonra bende her zman oldugu gibi temizlik vs. Yaptm asilamamin 15.gunu gece uyuyacakken bi sanci girdi karnima ayaga kalmayi gectim oturamadim bile sonra bu baktim alt kisimda islaklik var kanamam başlamış hemen acile gittim doktor ondan sonra 2.de yatmaktan baska birsey yapma dedi :)

Back